Stoppen .... wanhopig

Geplaatst door Cat13 op 17/05/2013 - 23:18

Lid sinds 17 mei 2013

10 jaar 5 maanden geleden gestopt

Hoi Mensen,

ik wil weer eens stoppen. Ik rook al 21 jaar en ben tijdens mijn zwangerschap gestopt. Toch weer begonnen daarna. Ik heb echt ALLES geprobeerd: boeken, acapunctuur, nicotinevervangers, zyban, cold turkey, telefonische coaching ... noem het maar op. Niks hield uiteindelijk stand.

Inmiddels is onze spruit al 9 en ik rook nog steeds. Hij vindt dat niet leuk (hij kan lezen wat er op de pakjes staat), dan voel ik me dus echt slecht: als je kind je wijst op je slechte gedrag....

Ook heb ik paradontose en vandaag zei de tandarts dat ik echt moet stoppen met roken. Ik heb een prachtig gebit zonder een enkele vulling. Dat vind ik echt zonde! Ik wil geen gebit nu al!

Ik rook nooit binnenshuis en trotseer de elementen om buiten te roken. Zelfs met -20 graden.

Mijn man rookt niet (nou ja, alleen af en toe met uitgaan) .... Ook hij zou het liever zien dat ik niet rookte.

Het kost een fortuin, ook dat weet ik. Zeker sinds de shag zo duur geworden is recent.

Ik heb 31 mei een afspraak met de praktijkondersteunster hier in het dorp. Maar ik wl dan zeker een week gestopt zijn. Het duurt me te lang.... IK WIL KAPPEN, maar ik weet me geen raad. Ik ben echt verslaafd. Dat is wel duidelijk!

 

HELP! Wie heeft goede raad voor mij? Ik zit gevangen in een rookverslaving en zie de uitweg niet.

Geef me raad!

 

Bedankt alvast!

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst door rietje op 17/05/2013 - 23:33

Lid sinds 27 feb 2013

Hoi Cat, je verhaal is heel herkenbaar, ik ben 4 maanden gestopt en in het begin is het soms echt wel moeilijk. Ik ben gestopt met hulp van de praktijkondersteuner en met champix, dat haalt duidelijk de scherpste kantjes er af. Ik zou als ik jou was eerst het gesprek met de p.o. willen hebben, kijken wat zij je aanraadt, een hulpmiddel of niet en zo ja, welk hulpmiddel. Dat is voor iedereen verschillend. Je gesprek met de p.o. is al over 2 weken, die kunnen er ook nog wel bij, bereid je goed voor en leef naar je laatste sigaret toe, rook die bewust!

 

En kom veel op het forum, ik ontdekte het pas toen ik een maand gestopt was, vanaf toen was het echt makkelijker, iedereen weet wat je mee maakt  en velen geven je advies en een steuntje in de rug. Heel veel succes !!!

Geplaatst door Cat13 op 17/05/2013 - 23:41

Lid sinds 17 mei 2013

10 jaar 5 maanden geleden gestopt

Bedankt voor je reactie, Riet! Wat knap dat je al zo'n tijd bent gestopt! Ik zal en ik moet! Op mijn tandvlees, letterlijk en figuurlijk. :)

Geplaatst door rietje op 18/05/2013 - 00:05

Lid sinds 27 feb 2013

Nou Cat, eigenlijk MOETEN we allemaal want als het niet zooooooo ongezond was bleven we veel liever roken, die knop moet gewoon om en bij de meesten lukt dat pas als de klachten van het roken aan het licht komen. Zelf ben ik 62, ik heb 47 jaar gerookt en heb spijt dat ik niet eerder gestopt ben. Als je pas gestopt bent denk je dat je leven niet meer leuk kan zijn zonder peuk, en de eerste tijd is het ook niet leuk maar toch komt dat weer, ik voel me nu tevreden zonder sigaret. Ik heb er wel een nieuwe verslaving bij: het forum, maar ja, dat zakt nog wel een keer denk ik maar

Geplaatst door Birdy op 18/05/2013 - 07:59

Lid sinds 09 mei 2013

10 jaar 6 dagen geleden gestopt met Zyban.

Hoi Cat,

We weten allemaal dat het vreselijk moeilijk is. Sluit me aan bij wat Rietje zeg/ schrijft, wacht je gesprek even af 31 mei met de p.o.

En STOP met wat voor hulpmiddel dan ook, rook je laatste sigaret bewust en dan is het over en uit. Bij mij werkt de Zyban gelukkig wel. Begonnen 28 april gestopt met roken 6 mei, alles maar dan ook alles weggegooid wat aan roken herinnert. En ook ik heb er toch bijna 40 jaar roken opzitten.

Hey en ook jij kunt dit je hebt tijdens je zwangerschap ook niet gerookt. Kop op meid ga ervoor straks en je hebt nu ook dit forum als hulp. En echt het werkt omdat het mensen zijn die allemaal weten waar het omgaat en hoe het voelt.

Succes Cat en ga ervoor.

Groet Birdy ( Inge)

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 18/05/2013 - 08:58

Lid sinds 14 aug 2012

10 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Cat en welkom op het forum,

Gevangen n de rookerslavinfg klinkt best wel een beetje eng maar er zit een bepaalde waarheid in want als het zo gemakkelijk was waarom hebben we dan dit forum nodig om ons te helpen?

Zelf heb ik  in totaal 34 jaar gerookt waarvan de laatste 21 jaren continu en geloof me ik was er echt van overtuigd dat niets meer leuk zou zijn zonder het roken.Je reinste flauwekul leven is hartstikke leuk en eigenlijk nog wel leuker want ik ben vrij van de verslaving.

In het begin is het even bikkelen doosjes tictac bij je houden ik had ze overal en bij een trekmoment wat drie minuten duurt even een paar tictac in je mond even diep in en uitademen en dan zakt het gevoel weer weg .En blijf bezig ga na de afwas meteen lekker een stuk lopen vul je longen met frisse lucht.Alles is geoorloofd behalve roken verwen je zelf met een lekker bad of ga een keertje vaker onder de douche .

Je zult in het begin wat meer last kunnen hebben van bloedend tandvlees dit komt omdat eindelijk alles weer goed wordt doorbloed .Je zult merken dat je tandvlees over een tijdje mooi roze wordt en je geen last meer hebt van ontstekingen.Echt het is het zoooooo waard.

En onthoud er is nog nooit iemand dood gegaan aan het stoppen met roken aan het doorpaffen wel.wanhopig hoe je dus niet te zijn want stoppen met roken is met wat hulp best te doen .Of je het nu doe met behulp van alleen dit forum  zoals ik of met enkele hulpmiddelen!.

Wens je heel veel succes toe op mijn steun kun je rekenen!!

 

Geplaatst door Cat13 op 18/05/2013 - 09:13

Lid sinds 17 mei 2013

10 jaar 5 maanden geleden gestopt

Ok, dank je wel dames: bedankt voor jullie steun. Ik wacht tot 31 mei.... kan er inderdaad nog wel bij, ja:)

Ik vind het zo knap dat sommigen op een dag zeggen: ik kap ermee en dan stoppen ze gewoon! Poeh hey... mij lukt dat dus echt niet, he! Gisteravond meldde iemand op facebook dat ie was gestopt, al 13 weken: hij was 'gewoon gekapt'. Dat houd ik nog geen dag vol! Hij heeft nog veel langer gerookt als ik (=ouder).... Diep respect voor zulke mensen.

Maar goed, ik ga hier lezen tot de knop om gaat. Ik heb nog twee weken, he!:)

 

Dankjewel voor de steun. Ik voel me welkom.

afbeelding van L@yla

Geplaatst door [email protected] op 18/05/2013 - 09:21

Lid sinds 16 feb 2013

Hallo Cat,

Welkom op het forum! Zelf ben ik colt turkey gestopt, omdat ik het roken en mijn gedrag zo zat was. Heb zelf twee kinderen van nu 13 en 11 jaar. 

Ik heb het af en toe best pittig gevonden, maar was zo trots op mezelf dat ik het zonde vond om op te geven!

Nu, een tijdje later gaat het prima. Tuurlijk, houd je momenten dat de trek je overvalt, maar die worden minder heftig en komen minder vaak. Ga dan even iets anders doen en even later is het voorbij.

Ik zou pagina's kunnen vullen met redenen waarom je moet stoppen en hoe en wat, maar zoals ik zei; stapje voor stapje. 

Blijf dus vooral het forum bezoeken, zodat we je stapje voor stapje hulp kunnen bieden (of een schop onder je .....!).

Succes!

Groetjes,

Lay

Geplaatst door Ruut op 18/05/2013 - 10:00

Lid sinds 30 dec 2012

Hoi Cat,

Je bent nog geen eens gestopt en je lijdt al......... Je lijdt onder de gedachte dat je moet stoppen... Je lijdt onder gedachten dat roken slecht voor jou is. Je lijdt onder de gedachte dat je wil stoppen voor je kindje, de tandarts, je man, etc... Zie je hoeveel je lijdt?? 

Er is er maar een die een einde aan dit lijden kan maken en dat ben ....JIJ. Maak een keuze! Ga ik gewoon door met roken of stop ik? Als je doorgaat, leg dan de kritiek van anderen (man, kind, tandarts) naast je neer en zeg: ' ik heb de keuze gemaakt om te roken en ik accepteer d econsequenties'. Of je besluit te stoppen met roken, omdat het JOUW besluit is en niet die van je kind, man, tandarts. Zodra het JOUW besluit wordt, lijd je niet meer op de manier zoals je nu lijdt.

Mijn advies? Maak een einde aan je huidig lijden en KIES. Draag vervolgens de consequenties van je keuze!

Verder niet zeuren, maar doen!!

Geplaatst door Cat13 op 18/05/2013 - 18:39

Lid sinds 17 mei 2013

10 jaar 5 maanden geleden gestopt

Je hebt gelijk, Ruut..... ik denk erover na verder. Bedankt voor je reactie. Een eye-opener:)

Geplaatst door Unknown1 op 18/05/2013 - 19:35

Lid sinds 12 jan 2012

10 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Zeeeeeeer goed Ruut ; - )

Weet je, eigenlijk is stoppen met roken helemaal niet zo moeilijk. Als je er is goed over nadenkt... hoe moeilijk kan het zijn om van jezelf te eisen: Ik stop. Heel simpel. Ik steek gewoon NOOIT meer een sigaret op. Wat er ook gebeurt, wat ik ook voel, ik steek niks meer op.

Het klinkt heel stom, maar mijn tactiek was om heel simpel op youtube de meest gruwelijke filmpjes te bekijken wat je van roken kan krijgen te kijken. Keelkanker, Longkanker, COPD enzovoort. Als je dat allemaal ziet wordt je gek, maar het heeft mij wel geholpen. Misschien kan ik hierover niet meepraten, want jij hebt langer gerookt (bijna) dan dat ik oud ben. Het gaat echter maar even om het feit dat je het wil inzien. Ik heb lang genoeg gerookt om verslaafd te zijn. Verslaving zit niet in alleen de sigaret. Verslaving zit in alles, de manier waarop jij je pakje peuken pakt, de manier hoe je het opent, de manier hoe het ruikt, de manier hoe je de peuk vasthoudt. In alles.

Als moeder heb je volgens mij alles voor je kind over, zet deze stap dan en stop met roken.

Geplaatst door Cat13 op 18/05/2013 - 20:22

Lid sinds 17 mei 2013

10 jaar 5 maanden geleden gestopt

Bedankt voor jullie reacties! Veel stof om over na te denken, dus.

 

Ik ben me aan het oriënteren op hulpmiddelen, ik zag de site van eracare. Heeft iemand daar ervaring mee, toevallig? Ik zoek iets dat me helpt op die moeilijke momenten. Kan ik die coach elk moment van de dag bellen of werkt het zo niet?

IK klink echt desperaat in mijn eerste berichtje. Maar dat ben ook echt in deze. Ik hou helemaal niet van de slachtofferrol, maar die sjekkies hebben me goed beet hoor! Vergeef het me maar :) Het gaat niet makkelijk worden. Zoveel is zeker. Ik kan alle hulp gebruiken. Ook een schop onder kont. MIsschien heb ik dat nog het meeste nodig:)

Ook werk ik dus aan mijn motivatie. Want dat, zo begrijp ik inmiddels, is waar het om draait. IK moet het willen anders wordt het sowieso helemaal niks. Je kan het niet opgelegd doen. IK moet kiezen.

Mijn redenen om te stoppen zijn:

- minder onrust (altijd maar naar buiten gaan, altijd zorgen dat er iets te roken is, een werkende aansteker en als ik niet thuis ben het verdomhoekje opzoeken waar je mag roken. Ik rook heel erg veel, dus vooral die onrust en het gedoe ben ik zat!)

- mijn 2 liefste mannen, natuurlijk Ik wil dat ze trots op me kunnen zijn.

- mijn gezondheid (duh)

- het geld (het gaat echt om een mega-bedrag op jaarbasis, laat staan na meerdere jaren: die accijnzen zijn echt te idioot geworden)

- me niet meer hoeven schamen als roker, niet meer in het verdomhoekje moeten/buiten in de kou, geen vervelende opmerkingen meer krijgen van Jan en Alleman enzo.

 

Zo dus.

 

Misschien bedenk ik nog meer redenen de komende weken. Keep you posted:)

 

Oh, en iedereen hier die al zo lang gestopt zijn: een diepe buiging. Geweldig gedaan en een opsteker voor mij.

Dankjewel voor de hulp die jullie geven aan deze desperado (misschien had ik dat als nickname moeten nemen:)!

 

 

 

Geplaatst door Ruut op 18/05/2013 - 21:44

Lid sinds 30 dec 2012

Hoi Cath,

Ik merk dat je aan het nadenken bent; heel goed. Welk hulpmiddel je ook kiest... jij blijft altijd degene die het moet doen. Ik heb ervaring met Cold Turkey en dat is mij heel goed bevallen. Na drie dagen was de nicotine uit mijn lijf en begon mijn lichaam zich te schonen...

Weet je wat mij geholpen heeft? Mijzelf niet op het verlies van de sigaret focussen, maar op de winst van het stoppen met roken. De winst voor mij bestond uit: niet meer uit mijn mond stinken, geen stinkende kleding, geen gele tanden, geen pijnlijk tandvlees, geen gereutel als ik in bed lag, geen gesnurk, meer conditie, geen onrust meer, niet meer hoeven denken in termen van ' en nu een sigaret!'. Misschien kan ik zo nog wel even doorgaan als ik mijn best doe..

Advies: leg je focus dus niet op het verlies van het stoppen met roken, maar op de winst die het je oplevert! Als je deze move in je hersenen kunt maken, zul je het stoppen niet als een straf ,maar als een opluchting ervaren, iedere ochtend dat je ontwaakt....

Ik wens je heel veel succes

Geplaatst door Cat13 op 19/05/2013 - 09:43

Lid sinds 17 mei 2013

10 jaar 5 maanden geleden gestopt

Bedankt voor je reactie Ruut. De komende 2 weken ga ik me richten op 'de move in mijn hersenen'. Maar ik ken mezelf van eerdere stoppogingen: ik maak na een paar uur niet roken complete kortsluiting en dan wordt ik een kat in het nauw, bloeddorstig op zoek naar rookwaar. Ik zoek het hele huis af, alle jassen en tassen, lades en kasten. Als ik niks vind, ga ik op strooptocht.... tot ik die peuk gevonden heb! Man en kind dringen niet meer tot me door dan.

Ik moet iets hebben voor juist dat moment: nicotinekauwgum heb ik liggen, maar ik weet dat het niet voldoende is voor mijn cravings.

Ik ben dan wel een jaar gestopt toen ik zwanger was, maar toen vond ik het gewoon vies en dat deden de hormonen toen. Dus dat telt niet echt, vind ik.

Ik herken de nadelen allemaal die opnnoemt in je reactie: piepend en rochelend in bed liggen is er zeker éé'n van.

De 'opluchtingsgedachte' neem ik zeker mee in mijn gedachten. Want dat zou het wel zijn: een opluchting. Een Hele Grote.

 

 

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 19/05/2013 - 15:15

Lid sinds 31 jan 2012

Welkom Cat, 

 

Wat ik zo lees van je loop je met open ogen de truc in van Nico en Tine...........je gaat op zoek om iets te roken je zoekt het hele huis af....man en kind dringen niet tot je door maar dat kan ook niet de enige die tot je doordringt op dat moment en voor het moment begint ben jij zelf!!!!!

 

Jij gaat niet kortsluiten maar gaat jezelf nu al aanleren dat JIJ de baas bent over lichaam en geest......waarom zou je gaan zoeken als jou besluit vast staat IK ROOK NIET MEER...i.p.v alles af te zoeken kun je alles beter gaan schoonmaken dat doen heel veel pas gestopte.......ga wandelen zoek afleiding maar trap niet gelijk bij de eerste keer in de truc van Nico en Tine want jij wilt helemaal niet meer roken..toch???

 

Als je niet zelf voor 200% overtuigd bent van het feit dat je wilt gaat het niet lukken daar helpt geen hulpmiddel bij. 

Ben je overtuigd genoeg dan stop je en ga je niet zoeken en waarom zou je want jij mag wel roken maar je WILT NIET roken.

Stop voor piepen en rochelen overgaat in iets veel ergers.

Ik ben CT gestopt na met spoed opgenomen te zijn met een herseninfarct pas toen vondt ik de knop laat het niet zover komen.

 

 

Geplaatst door Erik64 op 19/05/2013 - 22:35

Lid sinds 19 mrt 2013

Hoi Cat en welkom!

Als je de moet uit het stoppen haalt heb ik gemerkt is het makkelijker. Als jez egt ik MOET van de tandarts stoppen of ik moet van mijn man of kids...dan maak je het negatief...wordt je een slachtoffer. Het is zoals Ruut zegt. Maar als je dat omdraait en zegt tegen je zelf...ik wil stoppen, ik kies er bewust voor...dan buig je het om. Want inderdaad..niemand kan je dwingen dat je moet stoppen. Alleen consequentie is als je niet stopt dat je tandvlees minder wordt, en op den duur je tanden, en als ik je zo lees is dat iets waar je trots op bent. En cat..je kunt nog trotser worden: op jezelf...door de knoop door te hakken en te kiezen voor een rookloos bestaan.

Maar wat ik al zeg...het is een keuze...en welke keuze je ook maakt...hij is altijd goed, omdat het jouw eigen keuze is en daarmee de moet en de slachtofferrol die je jezelf eerst toebedeeld niet (meer) aanwezig is.

Overigens ik ben ook gestopt mede omdat mijn tandvlees slechter werd en ik langzaamaan kiezen aan het verliezen ben. Nu een pad ingeslagen om samen met tandarts en mondhygienist de zaak weer beter te maken.

Ik ben gisteren 12 weken gestopt. Mijn 2e keer...eerste keer was in oktober 2011. Nu is het echter anders! Vond ik de vorige keer verse sigarettenrook lekker ruiken, vandaag op een terrasje heb ik voor het eerst gehad dat ik het niet meer lekker vond ruiken...ik denk, da ik er nu echt een punt achter heb gezet en er voorgoed een afscheid heb genomen van de peuken.

Als ik het kan, kan jij het ook!

 

Reactie toevoegen