Stoppoging .....

Geplaatst door MisterX2 op 21/11/2013 - 14:43

Lid sinds 21 nov 2013

2 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Goeiemiddag, 

31 jaar, 19 jaar gerookt en nu 17 dagen van het roken af...

Waarom stop je niet met roken, vragen mensen je, tja waarom wel ? Ik val er toch niemand mee lastig ? Ik ben alleen, dus als ik overlijd zal niemand hier last van hebben. Mijn conditie is nog wel redelijk te noemen met 3x sporten in de week, dus daarom hoef ik ook niet te stoppen.

Maar waarom zou je wel stoppen dan ?

Nou in mijn familie komen toch wel wat hartproblemen voor, mijn opa is op 55 jarige leeftijd overleden aan een hartaanval (heftige roker, 1 pakje shag per dag)  mijn oom heeft een hartaanval gehad, roker (nu niet meer...) mijn vader heeft nu wat problemen met het hart, hartvibratie (rookt NIET, drinkt praktisch niet, eet gezond, zeer gezonde levensstijl)

Tja moet ik daaorm stoppen ? kweet het niet, ene kant zegt het niets, andere kant ben ik er wel vatbaar voor...

Maar dan nog! Ik ben alleen, dus wat boeit het  dat ik 55 word ?

Nja misschien vind je nog wel een leuke meid over een paar jaar ? Zou toch leuk zijn als je daar je 25e huwelijk nog mee kunt maken ?

ja oke, das waar...

En vind je het nu echt zo prettig dat je smorgensvroeg zoveel slijm ophoest in de douche ? Nee.... 

En wat vind je van het idee dat je veel geld bespaart ? Das onzin! Hoezo ? Nou dat geef je wel ergens anders aan uit! Ja oke, das waar... Maar wat vind je van het idee dat je €1200 euro per jaar uitgeeft om je lichaam te vergiftigen ? hmm... Je weet dat je nu al gemiddels zon €16.000 hebt uitgegeven om je lichaam te vergiftigen he ? ....

Trouwens dat het roken gezellig is, is natuurlijk ook onzin want je weet zelf ook wel dat die ene kennis van je, nog gezelliger is als je kameraad is die rookt! Ja das waar...

Groetjes een (niet) roker die het zwaar heeft...

 

 

Geplaatst door nel53 op 21/11/2013 - 15:51

Lid sinds 18 nov 2013

hallo misterx

welkom bij de club van de stoppers ,ben nog maar net bezig,en oo het is indd echt moeilijk,en mijn verhaal is toch iets anders als de jouwe.heb kinderen en een kleinkidje,maar als je stopt dan moet je het toch echt voor je zelf doen ,

jij moet het zelf willen,en dat ik een gezin achter mij hebt staan dat maakt het wel wat makkelijker .maar toch moet ik het met mijn eigen wil en doorzettingsvermogen doen.

 

dus misterx zet hem op .wij gaan nico en tine met onze wilskracht verslaan .omdat we zelf graag rookvrij door het leven willen.

 

zet hem op en toi toi yes

afbeelding van Vallesca

Geplaatst door Vallesca op 21/11/2013 - 16:08

Lid sinds 19 okt 2013

Hey misterX

interresant verhaal wat je schrijft met allemaal redenen waarom jij niet hoeft te stoppen met roken.

kan me heel goed vinden in je verhaal ook in mijn familie veel gezondheidsproblemen en los ik dat voor mezelf op door te stoppen met roken ? Ik denk van niet.

maar ik heb wel heel erg dat als ik oud mag worden ik dat wel wil op een beetje prettige manier en ik  weet dat dat mijn reden is  om niet meer te willen roken.

stel mister dat je 90 word  nu is je conditie goed en heb je niet veel last van dingen maar als je wat ouder word heeft je lichaam echt hulp nodig .

lees het verhaal van jan dat  is echt een goede motivatie om niet te willen roken 

groetjes val 

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 21/11/2013 - 19:08

Lid sinds 29 mei 2012

We kennen allemaal mensen die ziek zijn van het roken en we kennen mensen die rokend stokoud zijn geworden.

Dat is praktisch nooit voor iemand een reden geweest om te stoppen, we kennen allemaal die mensen zonder benen die voor de ingang van het ziekenhuis zitten te roken.

Mijn vader is ten onder gegaan aan longkanker en mijn moeder rookte gewoon door. Ik ook trouwens en mijn zus ook.

Mijn zus is jaren later gestopt, samen met haar man, maar helaas wel te laat want ze heeft een ernstige vorm van COPD. Wel handig die invalidenparkeerkaart hoor.

 

Ik rook zelf gelukkig niet meer, en ga dit ook nooit meer doen. Dat weet ik zeker. De schellen zijn van mijn ogen gevallen. En gelukkig op tijd. Geen longziekten, geen hart- en vaatziekten en geen kanker. Voor zover ik weet dan he.

Mijn moeder heeft blaaskanker gehad. Oorzaak nr 1 is roken. Kennelijk wordt er ook zoveel shit met je urine mee afgevoerd dat je blaas er kanker van krijgt. Ik zeg express "had", want mijn moeder heeft nu geen blaas meer, plast keurig via een stoma in een zakje.

En ze rookt vrolijk door, meer dan ooit. En ze verzint de lachwekkendste smoesjes voor haar rokershoest.

Of ze bagatelliseert: ooooooo dat is een beetje COPD.

 

Je somt voor jezelf allerlei redenen op om niet te hoeven stoppen. Je trekt eigenlijk een rookgordijn op. Je bagatelliseert.

Je praat jezelf aan dat roken niet erg is.

 

Maar probeer eens redenen op te noemen om door te gaan met roken. Waarom zou je nou eigenlijk doorgaan?

Alles wat je gaat opnoemen zijn drogredenen. Stuk voor stuk. Je kan die redenen zelf zo van tafel vegen.

 

Het is een kwestie van mind set. Het is gewoon een achterlijke verslaving. Zinloos. En ga nou geen redenen verzinnen om ermee door te mogen gaan. Want dat is het begin van die beruchte valkuil.

Steek maar lekker je middelvinger op naar die kutsigaretten. En laat die achterlijke zooi je leven niet bepalen.

 

 

 

Geplaatst door MisterX2 op 22/11/2013 - 08:23

Lid sinds 21 nov 2013

2 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Nel53, Vallesca en Juul!

Bedankt voor jullie reactie :) 

Ik begrijp dat mijn stukje lastig te lezen kan zijn. Echter dit is gewoon een klein stukje uit een mindset (zoals Juul mooi verwoord) van me.  Zo is de strijd vanbinnen bezig. Iedereen weet dat je na 3 dagen van de nicotine verslaving af bent. Iedereen weet ook dat dan pas het echte werk begint. 

Ja het word makkelijker, maar je weet ook dat je altijd een soort van geestelijk verslaafd blijft bij die krengen. 

@ Juul, je hebt uiteraard gelijk met het feit dat dit drogredenenen zijn. Echter zijn dit ook redenenen om weer te beginnen en om te stoppen. Beetje lastig uit te leggen, maar dit zijn stuk voor stuk redenenen dat ik weer zou kunnen beginnen. Gebeurt niet, maar zou kunnen.

Voor mezelf weet ik donders goed dat mijn enige en grote valkuil is: bv met oud en nieuw, een biertje, gezelligheid en al mijn vrienden roken... ja dat word een grote test..

Maar goed, we zullen zien! tot nu toe, 18 dagen zonder roken, 275 sigaretten niet gerookt! en voor het idee: € 48 "bespaart"

 

Respect voor je Juul dat je zo met het feit om weet te gaan dat je vader longkanker heeft gehad, je moeder blaaskanker en je zus COPD. Blij dat jij op tijd gestopt bent! Mooi dat je het al zo lang vol houd! Een vraag: Denk je er nog steeds elke dag aan ? Of word het wel minder ? Word het gewoon zeg maar dat je niet meer rookt ?

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 22/11/2013 - 09:30

Lid sinds 29 mei 2012

Ik snap best wat je bedoelt, heb ook 28 jaar gerookt hoor.

Je NOEMT het redenen om weer te beginnen maar daar moet je mee stoppen. Er bestaan helemaal geen redenen om weer te beginnen. Dat is de hele grap juist. Als je dat ziet en voelt, wordt het een stuk makkelijker.

Ben er zelf ook vaak in gestonken op die manier in het verleden. Maar dit keer heb ik mijn doel goed voor ogen, al bijna anderhalf jaar.

Nee, er wordt niet gerookt. Het doel is stoppen en  het spel  is uit zodra je er 1 opsteekt.

Want eentje bestaat niet.

 

En bij dat biertje zou je aandacht kunnen verslappen en zou je heel makkelijk kunnen zeggen: aaaaahhhh moet kunnen.

NEE. Want dan ben je dus gewoon een roker. Ook als je een peuk bietst met de woorden: mag ik een peukie van je bietsen, ben eigenlijk gestopt.

Dan ben je dus helemaal niet gestopt. Gestopt zijn is Niet-doen.

 

Mijn vader is al ruim 20 jaar geleden overleden. Nu voel ik dat zo wat betreft dat roken, toen pafte ik vrolijk door hoor. Ik was 22, dus ik had het eeuwige leven, je weet hoe je je voelt.

Mijn moeder heeft die zware operatie 2 maanden geleden gehad en gaat nu goed en is kankervrij.

je zou zeggen, dat is een nieuwe kans.  Maarja....... de verslaving he.

en mijn zus, tja, ik ben elke keer geshockeerd als ik zie hoe buiten adem ze is enzo, en hoe ze hoest. Ze is ook schor ervan. Nou is ze ook wel een kilo of 40 te zwaar, dat helpt niet, maar goed. Vroeger zei ze altijd: ja maar hee, ik heb 3 kinderen gebaard.

Ongetwijfeld komt het nu ook door het stoppen met roken (ook al is ze al een jaar of 8 clean) maar met die smoes kan ze ook niet meer bij me aankomen.

Ze houdt gewoon van het goede leven.

Inmiddels heb ik datzelfde aantal gebaard en ik denk dat ik de helft van haar weeg en ben wel een stuk groter. En ook gestopt met roken.

 

Ik denk heel weinig aan roken eerlijk gezegd. Zelfs als ik op het forum zit ben ik niet met roken bezig, maar met mensen. Weet je, ik zag het maar zo:

Al die situaties waarbij ik normaal gesproken zou roken: op de bus wachten, pauze op het werk, op de fiets, 's morgens in de tuin, noem maar op, moet ik leren ondergaan zonder roken. En als je dat maar vaak genoeg doet, wordt het vanzelf gewoon dat je geen peuk opsteekt bij die situatie.

Ben de eerste paar maanden vreselijk aan het tellen geweest (zoveel dagen niet gerookt,  zoveel peuken niet gerookt, hoeveel dagen, hoeveel weken, hoeveel maanden etc etc.) en heel veel lopen analyseren. Wat is roken nou eigenlijk? Waarom heb ik daar in godsnaam zin in? Mensen die roken zien er eigenlijk heel raar uit. Slaat werkelijk nergens op.

Dit ging de hele dag door in mijn hoofd. Misschien zou je zeggen: pfffffffffff wordt je daar niet gek van.

Nee, want het is net of je jezelf hersenspoelt. Het wordt vanzelf minder. Tot het moment dat het gewoon is om niet te roken.

 

Maar het kost tijd. Het is niet alleen maar niet meer roken. Op de een of andere manier denk je er de hele tijd aan. Of het nou smachten is, of tellen, of analyseren, of bagatelliseren, twijfelen blablabla.

Dat is de verslaving.

 

Maar het kost tijd. Dat moment komt echt maar je moet geen achterdeurtje open houden. Boek is dicht, we kijken vooruit en dat is een rookvrij leven.

Niet twijfelen, niet roken en  het komt goed.

roken is echt stom.

Geplaatst door Gia (niet gecontroleerd) op 22/11/2013 - 11:53

Lid sinds

Mooi gezegd, Juul.

En nee... er is geen enkele reden om weer te gaan roken.
Alleen maar excuses.

Reactie toevoegen