Stoptober 2018

Stoptober is uit Engeland over komen waaien en is oorspronkelijk bedacht door de overheidsinstantie "Public Health England". Door het grote succes aldaar is het in Nederland overgenomen en heeft het ook hier jaarlijks grote belangstelling.

De eerste Stoptober was in 2012 in Engeland, om rokers aldaar aan te zetten een poging te doen om te stoppen met roken. Dat jaar deden er al ruim een kwart miljoen mensen mee aan Stoptober. Het idee is dat als het je lukt om 28 dagen te stoppen met roken, de kans daarna vijf keer zo groot wordt dat je voorgoed zal stoppen met roken. De eerste stap (1 maand stoppen) is een hele belangrijke!

In Nederland wordt de campagne meestal gepromoot door bekende Nederlanders die zelf ook roken maar graag zouden willen stoppen. Wendy van Dijk en Gijs Staverman waren in het verleden de BN-ers, in 201 zullen dit Katja Schuurman, Jan Slagter en Kees van der Spek zijn.

Wil jij op de hoogte blijven van Stoptober, like dan onze Facebookpagina. Alvast starten met stoppen met roken? Bekijk alle stopmethoden op een rij, lees ervaringen van anderen of neem deel aan ons forum en ontmoet al die lotgenoten die ook graag willen stoppen met roken.

Ontmoet alle Stoptober stopper 2018 en meld jezelf aan of bezoek de officiële Stoptober website.

Reactie toevoegen