Tjakka! ;)

Geplaatst door Kies op 04/01/2013 - 03:10

Lid sinds 04 jan 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt

Hoi hoi :)

 

Ik ben Peter, 45 jaar oud en al 26 jaar een roker helaas. Ooit ben ik eens 18 maanden kunnen stoppen, met succes, echter door een scheiding trapte ik er weer in om te gaan roken. Ik kan op eigen kracht erg veel, menig nare gewoonte in mijn leven weten te veranderen of te overwinnen, echter is het roken wel opvallend hardnekkig af te leren. Daarom ook mijn lidmaatschap hier, om wat steun te vinden rechts en links :)

 

Het zal een hele klus worden vermoed ik ;)

Ik kies voor stoppen op eigen kracht, met behulp van een electronische sigaret wanneer het nicotinetekort de eerste week op sommige momenten te veel parten gaat spelen waardoor ik mijn broodnodige concentratie op mijn werk zou verliezen. Ik kick namelijk best zwaar af in week 1. Toch wil ik het proberen zonder enig hulpmiddel als het gaat, opdat ik van de nicotineverslaving zo snel als mogelijk af ben. De gewoonteverslaving die dan nog rest moet gewoon slijten. Ter vervanging ga ik meer en veel sporten.

 

Wel....wish me luck! ;)

 

gr

Peter

afbeelding van Martijn73

Geplaatst door Martijn73 op 04/01/2013 - 09:21

Lid sinds 04 dec 2012

Succes Peter :) Als het je lukt met behulp van een electronische sigaret te stoppen zou je de eerste zijn op dit forum, zo las ik in het draadje over de electronische sigaret. Dus zorg er maar voor dat je verleiding kan weerstaan. Cold turkey is al veel sucesvoller. Je moet gewoon door die eerste dagen heen en je zal merken dat het heel langzaam steeds gemakkelijker wordt.

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 04/01/2013 - 12:31

Lid sinds 13 mei 2011

11 jaar 3 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

Hallo Peter,

Welkom op het forum : Goede beslissing genomen yes

Meld je aan bij de januari stoppers - een berichtje plaatsen is voldoende - daar vind je lotgenoten en kan je steun krijgen en geven.

Je vindt ze hier : http://ikstop.nl/januari-stoppers-2013

 

Zoek afleiding (bij voorkeur trouwens niet in de e-sigaret (zelfs niet zónder nicotine) want de stap naar het echte werk is dan zo weer gemaakt), ga naar buiten een stuk wandelen en vooral : Drink veel water, des te eerder zijn de gifstoffen uit je lichaam !!

 

Veel succes,

groetjes.

Karin

 

 

 

afbeelding van Elbertina

Geplaatst door Elbertina op 04/01/2013 - 18:06

Lid sinds 06 okt 2010

8 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Peter,

Helemaal goed dat je bent gestopt met roken.  Je maakt het jezelf alleen wel extra moeilijk als je de electronische sigaret ernaast gaat gebruiken. Ik heb een vriendin die is na 30 jaar roken overgestapt op de electronische sigaret. Dit doet ze nu een half jaar, en allemaal heel leuk hoor, maar ze is nog steeds mega verslaafd. Soms vermoed ik zelf meer dan bij de analoge sigaretten (die noemt ze zelf zo analoog) De e-sigaret is geen vervanging zoals pleisters, kauwgom, champix e.d. Doordat die sigaret niet stinkt dampt (zo heet dat ook) ze binnen Non-stop want dat kreng gaat nooit op.... Niet doen je blijft nico-tine verslaafd met alle last van dien....

Heel veel succes Elbertina

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 04/01/2013 - 23:36

Lid sinds 29 feb 2008

19 jaar 4 maanden geleden gestopt

[quote=Martijn73]Succes Peter :) Als het je lukt met behulp van een electronische sigaret te stoppen zou je de eerste zijn op dit forum, zo las ik in het draadje over de electronische sigaret.[/quote]

peter zou dan de tweede zijn voor zover we weten natuurlijk;
welkom op ikstop en heel veel succes iig  [url=http://www.cosgan.de/smilie.php][img]http://www.cosgan.de/images/smilie/...

Reactie toevoegen