Toch eindelijk stoppen

afbeelding van Suzanne83

Geplaatst door Suzanne83 op 19/02/2013 - 20:04

Lid sinds 19 feb 2013

Hallo allemaal 

Ik ben Suzanne, ben 29 jaar en sinds 3 dagen gestopt met roken. Ik rook vanaf mijn 14 of 15e en vind dat lang genoeg geweest, ik ben al een aantal keren gestopt geweest, 1 x een jaar lang cold turkey, 1 x een aantal weken na het lezen van het boek van Allen Carr, wat ik trouwens een bijzondere ervaring vond, heel interessant boek. En nog een paar keer een aantal dagen wat ik eigenlijk niet echt wil meerekenen. 

Mijn motivatie om te stoppen is dat ik gewoon gezond wil zijn en met een rookverslaving gaat dat hem natuurlijk  niet worden. Ook heb ik 2 jonge kinderen waar ik graag gezond en wel voor wil zijn. En het stinkt natuurlijk ontzettend. Ondanks alle nadelen van het roken vind ik het wel ontzettend gezellig, gezellig een bakkie en een peukie, daar hou ik van. Maar toch heb ik er geen moeite mee, dat valt me weer alles mee. Ik heb niet echt last van lichamelijke maar echt van de geestelijke verslaving,  nu gaat het eigenlijk erg goed maar die afhankelijkheid van zo een stinkstokje die ook nog eens slecht voor je is is eigenlijk belachelijk. Toen ik een jaar gestopt was weet ik nog dat ik dat ook dacht, ik vond het zo stom dat ik zo verslaafd was. 

Af en toe heb ik natuurlijk wel dat ik even een peuk zou willen roken, dan denk ik aan de laatste dagen dat ik steeds bij iedere sigaret dacht, "getver" en dat het ook vervelend voelde bij iedere hijs die ik nam. Bah. 

Nou iedereen heel veel succes met stoppen

 

groetjes van mij

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 19/02/2013 - 20:08

Lid sinds 13 mei 2011

12 jaar 1 maand geleden gestopt met Lasertherapie.

Hallo Suzanne,

 

Welkom op het forum ..... je weet de valkuilen, gewoon nooit meer eentje opsteken ....dat is het !

Je gaat goed hoor yes

Bekijk het dag voor dag, drink veel water en zoek afleiding .... er komt echt een dag dat het niet meer in je gedachten is.

En die ene bestaat niet ..... dus daar moet je nooit meer aan beginnen !

Sluit je aan bij de februaristoppers, kan je daar lekker meekletsen, je vindt ze hier :

http://ikstop.nl/februari-2013

 

Heel veel succes!!

 

groetjes,

Karin

 

afbeelding van manon83

Geplaatst door miriam1983 op 19/02/2013 - 21:20

Lid sinds 19 feb 2013

7 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Welkom, ik zit nu op mijn 4e dag. En idd die ene bestaat  niet (heb ik het afgelopen uur al een stuk of 10 keer tegen mezelf gezegd). Gaat helemaal goed komen!!!

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 19/02/2013 - 21:47

Lid sinds 17 jul 2008

14 jaar 10 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi Suzanne,

 

Herkenbaar die mooie gedachtes, en het gemis bij een bakje koffie. Eigenlijk trouwens wel vreemd dat je het innemen van vergif gezellig vind. Volgens mij vindt alleen een verslaafde dat . . . (flauwe opmerking).

 

In je onderbewustzijn zijn door onze (sigaretten) reclamemakers gedachten ingeprent, die juist het tegenovergestelde zijn van de werkelijkheid. Reclame suggereerd VRIJHEID . .in werklijkheid VERSLAAFD. Reclame suggereerd KRACHT . .in werkelijkheid ben je SLAP etc.

Als je iets maar lang en vaak genoeg, vol vertrouwen herhaald, aanvaard je onderbewuste dat. Is het eenmaal door je onderbewuszijn aanvaard (men noemt dat dan autosuggestie) dan wordt dat vanzelf verwezenlijkt als dat redelijkerwijs mogelijk is. En vergis je niet het onderbewustzijn is vele malen krachtiger dan wilskracht. Sommige stopmethodes gebruiken trouwens dit principe, wat redelijk succesvol is.

 

Zo loop je makkelijk over wat smalle platen bij een opgebroken trottoir, maar dezelfde platen op 100m hoog boven de weg tussen 2 gebouwen en je gaat de overkant niet halen (wilskracht of niet). Autosuggestie is DE kracht van reclame maar kan ook door voorbeeldgedrag overgebracht worden. Als een moeder bij het zien van een spinnetje schreeuwend op een stoel gaat staan, is de kans dat de kinderen dat overnemen bijna 100%. Als wilskracht en je onderbewustzijn tegestijdig zijn, dan zal je onderbewustzijn het winnen.

 

Dus probeer ook die "mooie" gedachtes om te buigen, want ze kloppen niet !!

Weer een illusie op de schroothoop (sorry)

 

In ieder geval alle liefs en succes met stoppen en gestopt blijven,

 

afbeelding van Suzanne83

Geplaatst door Suzanne83 op 20/02/2013 - 01:14

Lid sinds 19 feb 2013

Bedankt voor jullie reacties

Het is fijn dat je dit kan delen met mensen die precies weten waar je doorheen gaat. 
Ik heb opzich geen moeite momenteel met het stoppen, wel last van slapeloosheid, dit had ik eerder ook toen ik gestopt was met roken, heel vervelend want anders heb ik hier nooit last van. Een vervelende bijkomstigheid alleen, maar als dat alles is. 
Whoopie en Arjen jullie zijn er beide al een beste tijd af en nu heb ik een vraagje voor jullie ! Je hoort vaak van mensen die al heel lang gestopt zijn dat soms de behoefte blijft, hebben jullie dat ook ? Of herkennen jullie dit niet ?
Het is nog maar erg kort, nu 3 dagen maar merk wel wat verschil qua lucht en ook wat minder snel buiten adem enzo. Ik probeer hieraan vast te houden en kom de tijd wel door, ik moet er voor eens en altijd vanaf blijven. 
 
Slaap lekker allemaal 
Xxx
 

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 20/02/2013 - 05:53

Lid sinds 13 mei 2011

12 jaar 1 maand geleden gestopt met Lasertherapie.

Hoi Suzanne,

 

Nee, de behoefte is bij mij helemaal weg .... zoals in mijn onderschrift : Zo blij dat ik niet meer hóef !

Nou is/was mijn motivatie om gestopt te blijven ook wel wat anders dan voor de meeste stoppers hier (zie mijn profiel), maar toch .... kan zeggen dat de gedachte eigenlijk nooit meer in mij opkomt.

 

Behalve dat ik hier heel veel steun van medestoppers heb ontvangen en daar toch ook nog wel contact mee wil blijven houden, blijf ik toch ook op deze site komen om mijn verhaal te delen en hopelijk mensen te bewegen gestopt te blijven.

 

Je krijgt er echt zóveel voor terug ......

 

Hou vol meis, fijne dag,

groetjes,

Karin

 

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 20/02/2013 - 09:13

Lid sinds 17 jul 2008

14 jaar 10 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi Suzanne,

 

De behoefte is weg, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat een paar keer per jaar de gedachte opkomt van: Zo, en nu een sigaret. Dit gebeurt vooral na dingen die je in het verleden deed en nu weer voor de eerste keer na het stoppen doet. Dan schiet plotseling de gedachte even door je hoofd, en die is dan even later ook weer weg.

 

Waarschijnlijk is dat ook de reden dat sommige mensen weer beginnen, nadat er een persoonlijk drama(tje) is gebeurd. Een ingesleten gewoonte-beeld (autosuggestie), dat een sigaret dan een oplossing is.

 

Dus wat Miram doet: 10x tegen haarzelf zeggen: "Die ene bestaat niet"  helpt werkelijk !!!

Of als een soort rozenkrans ritueel iedere ochtend en avond herhalen "Een sigaret lost NOOIT wat op" Tegenwoordig noemt men dat dan NLP (neuro linguistic programming)  Bij voorkeur in een ontspannen toestand vandaar 'sochtends en 's avonds. Op momenten dat er dan zoals bij mij de gedachte opkomt "een sigaret"  is die ook gelijk weer weg.

Autosuggestie is daarbij een zeer krachtig middel, denk maar aan het placebo effect van medicijnen, waarbij bloedwaarden inderdaad veranderen door alleen de gedachte dat je een medicijn krijgt.

 

Nu nog even de slaap weer te pakken krijgen (duurde bij mij ook een week of 4) en de gedachten wat herkaderen en je gaat een VRIJ en GEZOND leven tegemoed. En echt het is een bevrijding, maar dat besef je (ik) pas als je echt gestopt bent!

 

Ik wens je een mooie dag,

 

 

afbeelding van Suzanne83

Geplaatst door Suzanne83 op 20/02/2013 - 22:03

Lid sinds 19 feb 2013

Ik had even gelezen Karin na je verwijzing, heftig allemaal. Inderdaad een heel andere motivatie. vreselijk om het even zo te zeggen, je hebt heel wat in moeten leverenfrown . Hoe gaat het nu met je, inmiddels is het weer een jaar geleden dat je weer begon met werken las ik, gaat dat ook allemaal goed ?

Arjen, ja die verlossing is als je een fase verder bent in het stoppen denk haha, heb niet heel veel moeite op het moment maar voel me ook niet verlost. Ervaar het enigzins wel als een last, het speelt af en toe op, op bepaalde momenten dat je gewend bent te roken dat zit nog zo in mijn systeem, dan schiet het door mijn gedachten, 'zoo ff peukie doen'. Dat vind ik wel irritant omdat het zo een gewoonte is en automatisch allemaal gaat en dat het daardoor steeds weer ff boven komt.

Ik blijf maar gewoon bezig, dingen doen, snaaien heb ik tot mijn verbazing geen zin in dus daar ben ik ook wel blij om. Het gaat me tot nu toe aardig af. Ik vermijd geen mensen die roken, ik ben gister bij mij gezellige oud collega een bakkie wezen doen, wij rookten altijd even een peukie als we elkaar aflosten op het werk dus ik associeer haar met roken, totaal geen last gehad gister. Hoe fijn is dat smiley.

Ik hou maar voor me dat ik iets wil afvallen en strakker wil worden en daar een goede conditie voor nodig heb, als ik met 5 minuten zit te hijgen komt er natuurlijk niks van terrecht.

 

groetjes

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 21/02/2013 - 07:05

Lid sinds 13 mei 2011

12 jaar 1 maand geleden gestopt met Lasertherapie.

Nog steeds bezig een balans te vinden en om te gaan met m'n beperkingen - dat lukt de ene dag beter dan de andere.

 

Je gaat goed Suzanne, top dat je geen last hebt yes

Fijne dag gewenst !!

 

 

Reactie toevoegen