Toch maar aangemeld

afbeelding van Martijn73

Geplaatst door Martijn73 op 05/12/2012 - 09:16

Lid sinds 04 dec 2012

Hallo, ik ben een man van 39 en heb ruim 20 jaar 25 sigaretten per dag gerookt. Ik heb inmiddels 71 dagen niet gerookt. Ik heb dit de eerste 6 weken gedaan met behulp van Champix.

Ik meld me nu op dit forum omdat ik toch behoefte heb omdat ik het merk dat het lezen van ervaringen van andere stoppers mij helpt en ik wellicht iemand anders kan helpen door mijn ervaring op te schrijven. Dit omdat mijn ervaring anders is dan ik vantevoren had verwacht.

Voordat ik stopte dacht ik dat de grootste uitdaging zou zijn de verleiding van de sigaret te weerstaan. Maar vreemd genoeg heb ik daar nou juist eigenlijk niet zoveel problemen mee. Ik ben helemaal klaar met die sigaret, vind het nu al stinken en ben blij dat ik van de afhankelijkheid en daarmee de rookstress af ben. De ontwenningsverschijnselen zijn daarentegen hardnekkiger en anders dan ik dacht.
 

Doodmoe Ik dacht dat ik energie zou krijgen vanwege meer zuurstof en de 'euforie' van het stoppen, maar ik was de eerste 2 maanden juist heel doodmoe. Dat begint nu wel wat beter te worden, hoewel ik regelmatig nog overdag slaap als het kan.
 

Somber Ik ben een positief ingesteld mens, in ieder geval dat dacht ik. Maar de laatste maand ben ik somber, aan het tobben. Een andere stopper omschreef zo goed dat hij alles ineens zo serieus nam en moeilijk kon relativeren. Dat heb ik dus ook. Ik kan me op momenten zorgen maken over de kleinste zaken die voorheen nooit een probleem waren.
 

Champix Ik ben gestopt met behulp van Champix. Ik heb er veel over gelezen en verwachtte dat ik in de eerste 10 dagen de sigaret vies zou gaan vinden. Ook dat ik minder zou gaan roken. Maar dus niet. Ik heb de eerste 10 dagen van mijn kuur gewoon doorgerookt en toen ik mijn laatste sigaret rookte, smaakte deze nog prima.

Ik heb veel gelezen over bijwerkingen van Champix. Het rare was dat ik er eigenlijk helemaal niks van merkte. Ik voelde me gewoon precies hetzelfde, geen enkele bijwerking. Dat is misschien ook wel de reden dat ik vrij snel (na 6 weken) gestopt ben met Champix en dat ik daarna een soort terugslag kreeg. En die kwam juist op het moment dat ik het niet meer verwachtte omdat ik dacht dat het ergste wel achter de rug was.

Maar goed, ik heb besloten dat wat er ook gebeurt ik niet meer ga roken. Ik heb er teveel voor moeten doorstaan om te komen waar ik nu ben, dat gooi ik niet meer weg. Ik denk dat ik hier af en toe wel eens berichtje plaats.

Wat mijn trouwens erg geholpen heeft is de applicatie QuitNow op mijn telefoon. Als ik trek heb in een sigaret of me somber voel, kijk ik daar even op. Dat is mijn snelle beloning, om te zien hoeveel dagen ik gestopt ben, hoeveel sigaretten ik niet gerookt heb en hoeveel geld ik bespaard heb. Van dat geld heb ik inmiddels al een Tablet en een e-reader gekocht :)

Geplaatst door Bobby (niet gecontroleerd) op 05/12/2012 - 09:50

Lid sinds

Hallo Martijn, allereerst yesgoed van je dat je bent gestopt en super dat je even de uitleg erbij schrijft over de champix.

Want ik denk dat daar het addertje zit van het stoppen met champix, je merkt voor je gevoel niets ervan maar als je te snel stopt komt er een golf over je heen. Dan kom je er pas achter wat het wel deed saddaarom schrijven heel veel stoppers met champix ook dat je de kuur van 3 maanden moet afmaken.

Maar knap van je dat je doorzet en goed dat je je hebt aangemeld.

ALs je op het forum kijkt zie je onderaan staan maandclubs daar kun je je aanmelden bij de groep die in dezelfde maand is gestopt als jij. Het is altijd fijn om de ervaringen van een andere stopper te lezen.

Ik weet niet precies wanneer je bent gestopt maar als dat er ergens in oktober is geweest dan kun je, als je wilt je aanmelden bij de maandclub van de oktober/novemberstoppers, ze staan onder Nozems op het forum maar dit is het linkje

http://www.ikstop.nl/nozems-2012-stoppers-oktober-en-november

Groetjes

Bobby

afbeelding van ik ben het

Geplaatst door ik ben het op 05/12/2012 - 11:21

Lid sinds 30 sep 2011

Goedemorgen,en weer een stopper!!

Goed zo Martijn.
Ook ik heb 32 jr gerookt en niet te weinig de laatste jaren 50 60 stuks.

JAAAA ECHT WAAR!!

ook ik ben gestopt en gelukkig heb ik het volgehouden.

Bobby zo goed van jou en zo herkenbaar.

Ik was ook zo iemand die over het hele forum heen ging en bemoedigende woorden sprak

GEWELDIG CHAPEAU!!!

 

afbeelding van Martijn73

Geplaatst door Martijn73 op 06/12/2012 - 09:05

Lid sinds 04 dec 2012

Dank voor de aanmoedigingingen :). Het valt me op dat mijn omgeving ook zo enorm complimenteus is, dat helpt mij zeker! Bij Champix had ik juist het idee dat ik er zo snel mogelijk mee moest stoppen omdat ik het idee had dat het niks deed en het toch een pilletje is dat iets met je hersenen doet. Achteraf heb ik er ook geen spijt van dat ik er zo snel mogelijk mee gestopt ben, allen jammer dat ik die terugslag niet aan zag komen. Ik zal eens even kijken in die maandclubs, mijn stopdatum is 24 september, dus toch een week eerder dan oktober :)

Vanochtend zat ik in de trein en er ging iemand naast me zitten die net gerookt had, wat stinkt dat toch!

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 06/12/2012 - 18:26

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Martijn, wat goed van je dat al zo goed op weg bent.Heb zelf geen ervaring met champix ben Cold Turkey gestopt. Je kunt altijd terecht bij de maand september hang ik ook veel rond al ben ik van begin augustus .Je bent welkom bij ons allemaal.We streven tenslotte allemaal naar hetzelfde  doel nooit meer roken!!!!!

afbeelding van Martijn73

Geplaatst door Martijn73 op 07/12/2012 - 08:18

Lid sinds 04 dec 2012

Hoi Linda, Cold turkey stoppen was mij niet gelukt, denk ik, hoewel ik dat liever wel had gedaan. Maar ik had dat hulpje net even nodig om op gang te komen. knap van je dat dat lukt! Ik heb me gevoegd bij mijn bus in de septembergroep.

afbeelding van mmichel

Geplaatst door mmichel op 30/01/2013 - 16:57

Lid sinds 02 jan 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt

Hoi Martijn,

Ik heb je ervaring met Champix nog even doorgelezen. Het komt erg overeen met mijn ervaring. Ik heb gewoon doorgerookt tot ik op de 8e dag moest stoppen. Ik vond het nog niet vies en nu trouwens nog steeds niet. Ik zit te wachten op een moment dat ik niet meer aan roken denk, maar dat komt nog niet. Misschien wil ik te snel of zit ik er teveel op te wachten. Ik ben nog teveel met roken bezig, terwijl ik vastbesloten ben nooit meer te roken. Ik vind het nu nog lastiger dan in het begin. Ik ben al vrij snel gaan afbouwen met de Champix en zit nu op 1 tablet van 1 mg per dag. Die neem ik 's morgens omdat ik anders zo slecht slaap. Ik ben ook erg moe en vraag me af of dat door de Champix of door het stoppen met roken komt. Vandaar dat ik vanmorgen besloot, (toen ik nog maar 3 tabletten in mijn pakje zag zitten) dat ik zou gaan proberen te stoppen. Vanmorgen dus geen tablet genomen en ik merk niet echt veel verschil. Maar goed, dat kan nog komen en ik ga morgenvroeg wel een tablet nemen en dan een afspraak maken bij de huisarts. Blij om te lezen dat het met de vermoeidheid beter gaat worden. Ben niet vooruit te branden. Af en toe ook somber, maar dat had ik toen ik rookte ook wel eigenlijk. Ik ben daar wel gevoelig voor. Ik heb in elk geval veel aan je verhaal.

Groetjes, Mariska

afbeelding van Martijn73

Geplaatst door Martijn73 op 31/01/2013 - 08:01

Lid sinds 04 dec 2012

Hi Mariska, goed dat je dit alsnog even met de huisarts opneemt. Ik begon de negatieve effecten van het stoppen met Champix pas na een dag of 10 te merken, dus het zou wat langer kunnen duren dan een dag voordat je het merkt. Achteraf bekeken was afbouwen gemakkelijker geweest, maar alle dingen die ik in mijn openingspost omschreef zijn nu wel verdwenen., de enorme moeheid en de somberheid.

Je bent al een maand rookvrij, dus je bent al super op weg! Ik hoop dat jij het wat geleidelijker kan afbouwen dan ik heb gedaan!

Reactie toevoegen