Twijfels................

Geplaatst door Gerrie50 op 14/06/2013 - 18:46

Lid sinds 17 Mar 2013

Hallo mede stoppers, eind maart ben ik begonnen met Champix, en mijn definitieve stoppen met dit medicijn komt in zicht. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik daar enorm tegen op zie, ik twijfel erg aan mezelf of ik het zonder de meds wel vol kan houden, om toch niet te vervallen in die vreselijk vieze gewoonte met de naam roken. Ik dacht eventueel om over te stappen op notrilen en heb dit voorgesteld aan mijn huisarts. Hierbij moet ik wel de vermelding maken dat ik al een jaar of 3 citolapram gebruik een anti depressiva. Omdat notrilen dit ook is gaat dat niet samen. Hij stelde wel voor om dan tijdelijk het citolapram aantal miligrammen te verhogen, maar daar zit toch geen werkende stof in zoals bij champix en notrilen.

Ik ben enorm in dubio, zal ik dan nog maar een pak champix aanschaffen, maar och het is zo duur en ik heb zoveel rekeningen te betalen, of zal ik maar gewoon stoppen en zien wat er gebeurt.

Heel graag advies en reactie van jullie, zou er erg mee gebaat zijn.

Bedankt en groetjes, Gerrie.

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 14/06/2013 - 19:29

Lid sinds 29 mei 2012

Ik denk dat je sterker bent dan je denkt en dat je het waarschijnlijk gewoon redt zonder de champix. Onzekerheid lijkt me niet meer dan normaal en misschien moet je het eerst ervaren voordat je zelf ook wel doorhebt dat je het wel kunt.

En anders toch nog maar even doorgaan. Want weer gaan roken is geen optie en bovendien ook vreselijjk duur.

Besef dat je het al die tijd zonder sigaretten hebt gedaan, dat gaat je echt wel lukken hoor!!!!

Geplaatst door femme de cute op 14/06/2013 - 19:35

Lid sinds 10 feb 2012

Hoi Gerrie,

 

Heeel herkenbaar je verhaal! Ik ben een beetje halfslachtig begonnen met mijn stoppoging, was vanuit onzekerheid want dacht eigenlijk dat het zou mislukken ( zelfbescherming want als je niets verwacht kan het niet tegenvallen blush).

Het ging eigenlijk een stuk gemakkelijker dan verwacht dat stoppen met roken en ging vervolgens opzien tegen het stoppen met champixfrown.

Had eigenlijk te weinig zelfvertrouwen om te denken dat ik het alleen zou kunnen  maar hier komt ie.......

Tuurlijk kun jij stoppen zonder die Champix, je hebt namelijk het BESLUIT genomen niet meer te roken, het is geen poging maar een besluit om geen sigaret meer aan te steken, roken is GEEN OPTIE! 

De eerste dagen  na het stoppen vielen bij mij wat zwaarder, of dit psychisch was of niet weet ik niet maar ik bleef bij mijn besluit en zei zelfs hardop: 'maar ik ga niet roken" 

Ook ben ik wel gaan afbouwen naar 1 pil per dag en zelfs halfjes op het laatst.

Een rookverslaving zit zo tussen de oortjes, al die momentjes die je eerder met sigaret deed moet je nu door zonder sigaret tot je hersenen geen accociatie meer leggen en er zoveel meer RUST komt! Je hebt die sigaret in je hoofd zoveel waarde gegeven die het helemaal niet heeft.

Tip is het boek "Nederland stopt met roken", daarin staat je verslaving heel duidelijk omschreven en dat helpt je om de valkuil van een sigaret op te steken. Want jew eet het toch, 1 sigaret bestaat niet, die zorgt er alleen voor dat je weer een volgende wilt, en nog 1 en nog 1......saddevilcrying

 

Ik ben inmiddels bijna anderhalf jaar gestopt en WIL echt nooit meer roken, en jou gaat het zonder Champix en met je standaard dosis anti-depressiva gewoon lukken! Het enige wat je nodig hebt is je motivatie!! Heel veel succes en spreek met jezelf af in ieder geval een jaar niet te roken, daarna wil jij ook niet meer, geloof me.

 

Veel succes!!

 

Geplaatst door Gerrie50 op 14/06/2013 - 21:04

Lid sinds 17 Mar 2013

Hallo, wat een vlotte en lieve reacties. Dat doet me zeker goed. Ik ga komende week mijn laatste stripje champix slikken, en zie dan daarna wel verder. Kan altijd nog ...............

Geplaatst door rietje op 14/06/2013 - 22:22

Lid sinds 27 feb 2013

Hee Gerrie, waarom knip je die laatste strip champix niet doormidden, doe ik ook.

Langzaam afbouwen lijkt mij het beste, ik ben in januari begonnen en slik nu nog een halve per dag.

Succes

Geplaatst door rietje op 14/06/2013 - 22:23

Lid sinds 27 feb 2013

ik bedoel natuurlijk niet de strip doormidden knippen, maar de tabletjes hahaha

Geplaatst door Gerrie50 op 15/06/2013 - 19:50

Lid sinds 17 Mar 2013

Hai Rietje, dat is een waardevolle tip zeg. Ik start er morgen mee! Bedankt hoor.

Reactie toevoegen