vandaag gestopt

afbeelding van wensday

Geplaatst door wensday op 18/02/2013 - 18:46

Lid sinds 18 feb 2013

Hallo iedereen,

 

Ik ben gestopt!

Bij mijn eerdere pogingen miste ik steun in mijn omgeving. De rokers wilde dat ik gewoon rookte en overige mensen snapte niet wat ik mee maakte.

Ik ben nu 32 jaar en wil al zeker 3 jaar stoppen met roken. Gewoon omdat het beter voor mij is, dat ik meer energie heb en meer vrijheid ervaar. Ik weet dat als ik niet rook dat ik mij heel goed voel...maar toch iedere keer trap ik in mijn verslavingsval. Geef ik toe aan mijn verslaving omdat ik niet meer weet waarom ik nou perse niet wil roken. Eentje kan toch wel? Nee dus want wat iedere keer begint met weer eentje die trouwens echt absoluut niet lekker smaakt, worden er weer steeds meer tot ik weer op een pakje per dag zit.

de vorige poging ( 2 maanden terug) heb ik goed nagedacht; wat is het dat het mij niet lukt?? Ik mis de juiste steun! Daarom heb ik mij aangemeld op deze site. HIer vind ik steun! Althans dat denk ik :-) De steun om in ieder geval door de eerste week heen te komen.

Deze poging zou ik plannen, advies is immers een datum te prikken. Maar gisteren voelde ik mij zo vies toen ik aan het roken was, en dat gevoel is blijven hangen. Dus toen vandaag mijn sigaretten op waren, heb ik besloten geen nieuwe meer te kopen. Het vieze gevoel en smaak is een teken dat ik er klaar voor ben. Bovendien ben ik aan het werk om een droom uit te laten komen...en in die droom rook ik niet!

 

Mijn naam op de site is Wensday. Zo heet mijn paard. Mijn inspiratie. Ik heet zelf Astrid. 

Bedankt voor het lezen :-)

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 18/02/2013 - 19:28

Lid sinds 14 aug 2012

11 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Astrid geweldig dat je hebt besloten om je droom uit te laten komen.Veel naar hier komen en veel lezen dat heeft mij erdoor heen geholpen de eerste weken.Je kunt instappen bij de maand februari 2013  dit topic staat bij de maandclubs.

En onthoud als je echt wilt gaat het je lukken heel veel succes!!!!

afbeelding van Sheel65

Geplaatst door Sheel65 op 18/02/2013 - 20:07

Lid sinds 19 jan 2013

Hallo Wensday,

Tof besluit....ook de manier waarop je dat hebt gedaan.....vooruitlopend op een eventuele geplande datum, je was het zat....dus dit was het moment! Gefeliciteerd meid !!

En nu doorzetten....het is heus niet makkelijk maar dat weet je zelf ook wel...en je gaat het redden, heb vertrouwen! De eerste dagen zullen moeilijk zijn maar het wordt echt steeds makkelijker...ECHT waar! Ik twijfelde daar zelf enorm aan toen ik net was gestopt, maar ik geef het nu toe: het is echt makkelijker geworden!  Er komt een moment dat je denkt: heee......ik heb al de hele ochtend niet de neiging gehad om te roepen "ik wil een sigaret".....

Dus mijn advies: blijf doorademen, praat met jezelf, drink liters water of thee maar hou vol....1 dag worden er 2, 2 worden er 4 etc etc en voor je het weet is er een week voorbij....en TROTS dat je dan zal zijn joh! Succes!!!

Reactie toevoegen