vervolg op één nier, zware shag en op zoek naar "De Wil"

afbeelding van Robbie65

Geplaatst door Robbie65 op 12/02/2013 - 12:07

Lid sinds 11 nov 2010

Hallo dappere mensen,

De titel van dit bericht herinnert mij aan mijn stoppenmetroken van toen. Ik kon het bericht niet vinden dus vandaar dit vervolg.

Op 13 november 2010 drukte ik mijn laatste peuk uit. Zware shag, 32 jaar lang, en toen was het wel genoeg. Na het te weten komen dat ik heel mijn leven met één nier heb geleefd (geboren met één) en met één zal moeten leven ga je anders denken en zet je denk ik een bepaalde knop om. Of althans, dan heb je ineens wel de kracht om die knop om te zetten. Ik heb talloze eerdere pogingen ondernomen en zien mislukken.

We zijn inmiddels 27 maanden verder en ik heb nog steeds GEEN peuk aangeraakt. Ik sta soms versteld over het gemak waarmee het ging en gaat. Ik kwam een oud mailtje tegen en zodoende ben ik weer op deze site terecht gekomen om eens te kijken en jullie misschien een hart onder de riem te steken. normaal gesproken denk ik niet eens meer aan roken! Ik vind het nog steeds niet stinken en ik ben niet zo'n "lastige ex-roker". Maar ik prefereer schone lucht zeker boven rooklucht. Dat wel. Het is een geweldig schoon gevoel, nog steeds. In de zomer, in de bergen in Oostenrijk, manmanman, ronduit fantastisch... de eerste keer een geweldige ervaring.

Destijds heb ik een week nicotinepleisters geplakt en na een chagrijnig weekend (waar ik niets van begreep)was ik erachter dat ik 2 dagen de pleisters was vergeten te plakken. Ze doen dus wel iets! Aan de andere kant dacht ik "nou, als dit alles is??"... Ik heb de pleisters niet meer gebruikt.

Ik heb 2x per jaar een preventieve controle op mijn nier en de laatste 2 keer waren er zelfs geen afwijkingen gevonden in mijn urine. Dat is wel eens anders geweest... Ik zal niet zeggen dat dat door het stoppen komt maar wie weet!

Maar goed: 27 maanden, still going strong, ik voel me beter, heb meer lucht, voel me schoon, mis het roken absoluut niet, ben 6 kilo aangekomen, en heb vooral het gevoel dat ik nog zeeën van tijd heb, met alles wat ik doe.

Hou vol mensen, ik ben echt geen ijzervreter en doorbijter maar het is niet echt heel moeilijk!!

suc6
Rob

Reactie toevoegen