voorstellen

Geplaatst door Radijsje op 08/05/2019 - 12:19

Lid sinds 27 jan 2011

5 maanden 2 weken geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Weer een beginnende longonsteking, nooit eens fit....altijd allerlei kwaaltjes, afijn...hoeveel redenen moet je eigenlijk nog meer hebben om te stoppen..Los van de kapitalen die het je als zware roker tegenwoordig ook nog kost... 

Jaren geleden was ik hier ook al, heeft me destijds veel gesteund dus meld me nu ook weer aan, terwijl ik nog stoppen moet..:)  Dit keer ga ik daar champix bij gebruiken, in de hoop dat dat het net een beetje makkelijker maakt. Eigenlijk heb ik gezien gezondheid gewoon geen keuze. En met een zoon van 14 wil je toch ook nog wel ff fit door het leven.

Stopdatum nog niet zeker, wil eerst even uitzieken voordat ik met champix begin, zodat ik geen bijverschijnselen onterecht aan champix toeschrijf. In ieder geval wel nog deze maand, zodat ik de vakantie rookvrij inga! 

Oja ben een vrouw, woon alleen en ben werkzoekend. Dinsdag een sollicitatiegesprek bij behandelcentrum voor kankerpatienten...dus dat zal extra motivatie zijn, je kan daar natuurlijk niet voor de deur gaan staan te roken...

 

 

Geplaatst door Dina op 12/05/2019 - 20:39

Lid sinds 26 mei 2009

5 jaar 1 dag geleden gestopt met Tabex.

Allereerst welkom op dit forum. Jouw verhaal zou ook die van mij kunnen zijn. Ook jaren geleden hier op dit forum geweest. Heb toen champix gebruikt maar na 3 maanden was ik weer terug bij af. Vervolgens bijna 10(!!!) Jaar weer gerookt met als gevolg grotendeels jouw medische verhaal.
Ik zou je adviseren het rustig te bekijken hoe en wanneer je stopt. Ik heb ook hulp van de praktijk ondersteuner gehad. Probeer zoveel mogelijk hulp in te schakelen. Mij heeft het de eerste maanden geholpen!
Heel veel succes en laat nog eens wat horen.
Groetjes van Dina

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 12/05/2019 - 23:33

Lid sinds 05 aug 2013

9 jaar 10 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Radijsje,

Supergoed dat je het weer aan gaat pakken.  En Dina jij ook, jullie kennen je valkuilen. Het zal nu vast goed komen.  Ik ben ook zo eindelijk succesvol gestopt, nicotinepleisters, groepscursus luchtsignaal, en hier schrijven. En er echt prioriteit aan geven. De positive motivatie was voor mij al heel snel je kwalen zien verdwijnen. Ik had exceemplekjes op m'n rug. Daarna rode adertjes op m'n wangen weg. Het hoesten en schrapen was heel snel weg. Negatieve motivatie was idd intervviews met longkankerpatienten kijken. Succes met voorbereiden!

Geplaatst door Radijsje op 13/05/2019 - 08:19

Lid sinds 27 jan 2011

5 maanden 2 weken geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Dank je voor de reacties! Ik ga inderdaad alle hulp inzetten die er maar te vinden is..:) Dit weekend weer extra motivatie erbij...een nicht van me waarmee ik opgegroeid ben is overleden...zij had geen keuze, en ik zit gewoon zelf mijn gezondheid te verzieken...

Reactie toevoegen