Voorstellen

Geplaatst door Ikwilzograagstoppen op 20/07/2015 - 18:30

Lid sinds 20 jul 2015

Beste Allemaal,

Mijn naam is Sandra, 27 jaar. Na verontrustende verhalen van de dokter (die sowieso willen dat je stopt) begin juni gestopt met roken vanwege hart en vaatziekte in de familie en een verhoogd risico hierop voor mij. Ik kreeg hier Champix voor en dit leek te helpen, helaas kreeg ik deze maar voor 2 weken en na de eerste echte stop week kreeg ik een aantal acute stress momenten waardoor ik weer begon (ik heb een angststoornis en daardoor gevoelig voor stress). Gelukkig véél minder dan daar voor maar ik baal er wel van, ook omdat stress situaties op dit moment op lijken te stapelen. Ik ben/was een stress roker en ondanks de hulp voor mijn angststoornis kan ik hier nog steeds slecht mee omgaan zonder sigaretten.

Ik wilde dit al veel langer alleen lijkt het steeds niet te lukken, ook omdat ik weet dat het veel beter voor me is. Ik ben ooit eens eerder gestopt en dit was goed gelukt, heb toen 2,5 jaar niet gerookt. Dit was in het begin met behulp van nicotinepleisters, ik ga deze morgen weer halen omdat ik denk dat me dit weer goed zou kunnen helpen dit keer. Ik begrijp ook niet waarom het toen wel lukte en nu niet, omdat het nu veel beter met mij gaat dan toen.

Ik krijg wel steun uit mijn omgeving maar zocht iets waar mensen zijn die in dezelfde positie zitten als ik, het stoppen met roken dus, zo kwam ik hier.

Groetjes, Sandra

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 20/07/2015 - 19:34

Lid sinds 29 feb 2008

17 jaar 4 maanden geleden gestopt

welkom op ikstop en heel veel succes

Geplaatst door Ikwilzograagstoppen op 20/07/2015 - 19:56

Lid sinds 20 jul 2015

Bedankt!

Reactie toevoegen