Voorstellen

Geplaatst door JanV op 15/06/2017 - 00:57

Lid sinds 15 jun 2017

Hey,

Ik ben Jan, 19 jaar en rook al 6, bijna 7, jaar.

Ik rook gemiddeld +/- 25 sigaretten per dag (een jaar geleden +/- 30 à 35) en wil ongeloofelijk graag stoppen. zoals je waarschijnlijk al geraden had lukt me dit totaal niet.

ik heb gemerkt dat mijn conditie, ademhaling, en algemene long kwaliteit drastisch verminderd is en elke ochtend is ademen voor het eerste half uur tot een uur veel moeilijker dan anders. eerlijk is eerlijk, ik heb nog niet erg veel geprobeerd, anders dan op pure wilskracht stoppen. maar de reden dat ik hier ben is niet zo zeer dat, eerder motivatie. hou er aub rekening mee dat ik ongeveer 2 jaar in een psychiatrische instelling verbleven ben en dat, hoewel mijn algemeen welzijn veel verbeterd is, mijn motivatie om dingen te ondernemen nog steeds erg laag is. dus iets als stoppen met roken is een enorme berg voor mij. normaal gezien zou ik mij eerst het sterkst focussen op school en dergelijken, maar mijn rookgedrag is de laatste maanden terug veel verergert en ik ben erg bang voor hoe dit gaat zijn tijdens de zomervakantie. zowel ik als mijn naasten hebben geen geld voor een tabaccoloog, nicottinepleisters, etc. laat staan dat ik meeste hulpmiddelen zou verdragen door dat ik te kampen heb met autisme. wat geld betreft wil ik hen niet langer belasten omdat dit tekort voornamelijk te wijten valt aan mijn opnamens (extreem duur zonder een fatsoenlijke verzekering). ik ben ten einde raad. niet alleen zou het stoppen met roken mijn gezondheid volgens mij sterk verbeteren, ook zou dit erg veel geld besparen. ik heb gedacht over een 'vapor' aan te schaffen, maar dit zou weeral vrij veel geld kosten en ik ben erg bang dat dit niet noodzakelijk mijn drang naar een echte sigaret zou verminderen. ik zou het echt eindeloos apprecieren als jullie me tips zouden kunnen geven om vrijwel kosteloos te kunnen stoppen met roken.

 

Vriendelijke groet,

Jan

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 15/06/2017 - 08:08

Lid sinds 29 feb 2008

20 jaar 2 maanden geleden gestopt

welkom op ikstop en heel veel succes

Geplaatst door nik op 15/06/2017 - 19:58

Lid sinds 18 jan 2017

6 jaar 4 maanden geleden gestopt

Hoi,lieve Jan, ten eerste SUPER knap dat je wilt stoppen, en het is alleszins waar ook om te stoppen. Zoals je zelf al je ochten waakmomenten omschreef, dan ben jij, zeer zeker hij, (jelijkt me een goeddenkend, dan wel intelligent mens) in staat te weten, dat er 1 beslissing is. S t o p p e n   met roken van vieze sigaretten!  En he! jouw motivitatie markeert niks aan. je bent hier nu toch! !! En ..het gaat niet om geld..het gaat niet om hulpmiddelen. HET GAAT ALLEEN MAAR OM JOU En nog belangrijker JOUW BESLISSING te stoppen met roken. Go for it, geloof me, hoe moeilijk ook... het blijft alleen maar een win win situatie. 

Mijn tip? is er niet maar wat ik doe ..is iedere keer dat ik trek krijg ( en dat is nog steeds zo, maar echt te doen) iets anders verzinnen....lopen, wandelen, poetsen, boenen, lezen, tv schakele, de buurvrouw vragen of ze hulp nodig heeft. de tuin tot vervelens toe onderhouden, het werk dat ik doe...controleren , hernieuwen, anders beoordelen en nieuwe ideen op papier zetten, recepten op zoeken en n.a.daarvan boodschappen doen om nieuwe gerechtjes te maken (want o...wat smaakt het allemaal veel fijner, en beter) en och och er zijn toch zoveel dingen om je af te leiden. succes en meld je maar als je het moeilik hebt.

 

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 15/06/2017 - 23:26

Lid sinds 02 mei 2015

Ha Jan,

Wat goed van je dat je op jonge leeftijd al wilt stoppen!!! Er zijn zoveel jonge mensen die denken dat ze dat nog wel even kunnen uitstellen, maar het is zo slecht voor je he.....

Ik las laatst een artikel over het verschil tussen stoppen op wilskracht, of uit overtuiging. Wilskracht houdt een mens niet zo lang vol, zeker niet hele dagen, maar overtuiging wel, met gemak smiley. Haha, nou ja, soms is het even niet zo gemakkelijk om gestopt te blijven, maar die momenten worden echt minder, en korter.

Dus misschien helpt die gedachte je? Veel lezen en nadenken over NIET-roken, je vooral voorstellen hoe HEERLIJK het zal zijn om een lange zomervakantie te hebben zonder dat je afhankelijk bent van die dingen, hoeveel geld je ermee bespaart, dat die loodzware last van je schouders valt! Ga lekker ontspannen ergens langs het water, of op een bankje, of met goeie muziek op je hoofd, veel fietsen, wandelen, enz. enz.: wat je maar fijn vind! 

afbeelding van Michelle70

Geplaatst door Michelle70 op 15/06/2017 - 23:47

Lid sinds 28 jan 2017

4 jaar 8 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Zet h'm op Jan je kan het!!!

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 15/06/2017 - 23:50

Lid sinds 02 mei 2015

Ha Michelle, jij ook he !

afbeelding van Michelle70

Geplaatst door Michelle70 op 15/06/2017 - 23:54

Lid sinds 28 jan 2017

4 jaar 8 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Hoi Rapunzel ik ga morgen proberen te stoppen.. en deze avond niet meer gerookt.Knap van jou zolang het volhouden, je zal wel erg blij zijn laugh

Reactie toevoegen