Voorstellen

Geplaatst door Ilona1975 op 10/01/2018 - 14:50

Lid sinds 10 jan 2018

Hallo, ik ben Ilona, 43 jaar en momenteel voor de 2e keer bezig met een champix-kuur. Ik ben al even bezig en rook al weken een stuk minder. Ik zit nu op ongeveer 6 sigaretten per dag. Dat is 24 minder dan normaal. Ik kan het zo slecht laten om 's morgen niet even een verse bak koffie met een sigaretje te nemen! Dat ik dan de rest van de dag niet mag vind ik niet erg, dit gaat me prima af. s avonds rook ik er dan nog een paar bij een borreltje. Ik moet er helemaal af maar dat vind ik zo moeilijk! Hoe sleep ik mij door de avonden heen? Heb al bedacht om tv te gaan kijken in bed omdat ik daar immers nooit rook. Echt gezellig is dat niet maar ik zie me echt niet ontspannen op de bank zitten. Ik zit vrijwel dagelijks stukken terug te lezen in het boek "Nederland stopt!". Ik vind dit een topboek, snap het helemaal, heb inzicht en steeds bedenk ik me, morgen stop ik echt. Vervolgens lijkt alles de volgende dag vervaagd wat ik gelezen heb en dan lukt het weer niet. Ik wil er af, ik heb 2 kids die ik het niet wil aan doen vroeg hun moeder te verliezen, ik heb het geld hard nodig voor andere dingen en bovendien, roken slaat echt helemaal nergens op!! Tips zijn dan ook van harte welkom!

afbeelding van Roos39

Geplaatst door Roos39 op 10/01/2018 - 15:54

Lid sinds 03 feb 2012

4 jaar 11 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Dag Ilona,

Ik snap je verhaal helemaal, is het een idee om een e-sigaret te gaan gebruiken, deze kun je krijgen in verschillende sterktes en kun je langzaam afbouwen naar 0-mg nicotine, ik zelf gebruik het merk Zensations, goedkoop in de aanschaf en het bevalt mij uitstekend. Zo krijg je toch minder schadelijke stoffen binnen en heb je toch iets in je handen. Misschien een idee...? Maar ik weet niet of je dit aleens hebt geprobeerd?

Groetjes,

Roos.

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 10/01/2018 - 16:49

Lid sinds 04 nov 2017

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi ilona,herkenbaar hoor dat terugkrabbelen. Vaak is het gewoon de angst, om te falen, om niet zonder de sigaret te kunnen, om de rest vj leven je maatje de sigaret te moeten missen. Maar...er valt echt niets te missen want een sigaret diet NIETS voor je. Dat weet je zelf natuurlijk al want je hebt n prima boek gelezen. Nu is het tijd om echt n besluit te nemen, een dag te kiezen en je daaraan houden. Gewoon in het diepe springen ook al is dat eng, en...je zult zien dat je kan zwemmen!!
Enne.. je zegt dat je s ochtends dan toch weer gaat roken omdat de tekst weer vervaagd is...waarom niet het boek onder je kussen leggen en zodra je opstaat nog n keer de belangrijkste passages lezen? Dan begin je de dag sterk!
Succes!!!! En als je zin hebt, er is een maandclub met januari2018-stoppers hier op het forum, vol met mensen die ook stoppen binnenkort of net gestopt zijn, en die veel steun kunnen bieden. Je bent welkom hoor!!!

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 10/01/2018 - 18:54

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

Welkom Ilona! Ik adviseer je om een cursus te doen... of op een andere manier je motivatie om te stoppen op orde te krijgen. Een e-smoker gaat je daar echt niet bij helpen. Je hebt Champix, krijg je ook ondersteuning via de huisarts? Misschien is dat een idee?

Je wilt/kunt nog geen afscheid nemen van het roken, veel te lekker! Als je tegen jezelf zegt dat het niet mag, of dat je móet stoppen, gaat het moeilijk worden.

Geplaatst door Ilona1975 op 17/01/2018 - 14:45

Lid sinds 10 jan 2018

Hallo, ik ben door de huisarts doorverwezen naar een "expert" op dit gebied dus ik heb wel ondersteuning. Dit is mijn tweede geheel-rookvrije dag en ik vind het echt vreselijk. Maar goed, ik ga er van uit dat het langzaam beter gaat worden. Ik ben maar meteen gestopt met drinken en met koffie want die momenten zijn veel te moeilijk zonder sigaret. Vind er weinig aan zo maar vind ook dat ik geen keus heb. Als ik wel rook ben ik altijd maar bezig met stoppen dus dat is gewoon geen optie meer. Moet moet moet dit volhouden!

 

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 17/01/2018 - 15:33

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

Oooo ... je moet, moet, moet... je bent jezelf aan het kwellen. Als je kan gaan naar wil, wil, wil, dan wordt het echt makkelijker.

Niet iets ontkennen of van iets weggaan of jezelf iets ontzeggen. Nu mag je ook al geen koffie of alcohol meer. Waarom? Ga je dat dan nooit meer drinken? Ik ben minder koffie gaan drinken, maar drink het wel. En alcohol is lekker voor de ontspanning. Leer het los te koppelen van het roken. Ja, best lastig maar ook niet onmogelijk. 

Wat goed dat je al twee dagen helemaal niet rookt trouwens! Heb je steun van anderen nodig, informatie, een ander een steuntje geven, elkaar er doorheen helpen, grapjes maken... sluit je dan aan bij de januaristoppers, bij de maandclubs. Dat helpt echt!

Reactie toevoegen