Voorstellen

Geplaatst door Nor op 24/02/2018 - 09:25

Lid sinds 24 feb 2018

 

Ik ben norbert 47 jaar en ben er klaar mee.

Rook vanaf mijn 18 en de laatste twee jaar steeds meer en meer en nu is het genoeg.

Verschillende pogingen gedaan de afgelopen jaren maar nee telkens te zwak.  

Nu ga ik er opnieuw voor mijn beide ouders veel andere in de familie zijn overleden door copd en dat gaat mij niet gebeuren 

De afgelopen week ben ik aan het afbouwen van 25 tot 8 per dag en op 8 maart is mijn stopdatum, ben erg op zoek naar welke methode ik zou graag begeleiding van een psycholoog willen maar ik kan niets en niemand vinden ja wat vagen coach mensen maar dat wil ik niet.

Dus zijn er mensen die mij tips voor begeleiding in omgeving van bergen op zoom weten hoor ik het graag 

Norbert 

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 24/02/2018 - 12:59

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

Ha Norbert, welkom!

Een psycholoog kun je wellicht via je huisarts vinden. Als je doorverwezen wordt heb je kans dat het vergoed wordt. Met de huisarts zou je ook kunnen bespreken welke methode voor jou werkt. Of bekijk dit als je het nog niet kende https://www.bravisziekenhuis.nl/patientenfolders/rook-stop-poli

Wat voor mij gewerkt heeft: de combinatie Tabex, een cursus (ikstopermee) en dit forum. 

PS minderen heeft volgens mij niet zoveel zin of werkt zelfs averechts. Die acht sigaretten worden er alleen maar lekkerder op. Rook er nog even lekker op los, en stop op een datum die klopt. 

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Vivian op 25/02/2018 - 20:52

Lid sinds 31 okt 2017

2 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Overigens een goede coach is net zo goed als een psycholoog :D
-Even het vooroordeel over coaches debunken.. ik snap dat het een modern dingetje is, maar niet alle coaches zijn ook meteen hypegevoelig ;)

afbeelding van Grasshopper

Geplaatst door Grasshopper op 27/02/2018 - 09:46

Lid sinds 08 feb 2018

5 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Welkom op het forum leeftijdsgenoot. Allereerst een psycholoog inhuren, voor stoppen met roken?  Psychologen tegenwoordig komen niet meer toe, aan gevallen met urgentie. Met alle gevolgen van dien. Dus voor stoppen met roken. Lijkt me een brug teveel.

Zoals Lon10 hier schijft. Ga naar je huisarts en dat minderen werkt averechts . Daar sluit ik me bij aan. Een goed plan maken heeft mij flink geholpen.

Er is moed voor nodig om daadwerkelijk te stoppen. Heeft helemaal niets met sterk of zwak te maken. Wel met wil. Succes ook u kan het.

Vriendelijke groet Grasshopper

 

Geplaatst door Kirs op 09/03/2018 - 09:19

Lid sinds 09 mrt 2018

5 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo! Ik ben Kirs , 44 jaar en nu 24 dagen gestopt met roken. Stopdatum was 12 februari 22:30. Ik was geen zware roker, ongeveer 7 per dag. Ik hield het ook verborgen voor mijn kinderen.

Drie weken geleden kreeg ik griep en had ik 4 dagen koorts en dus ook geen enkele behoefte om te roken. En toen heb ik maar doorgezet. Mijn man (wel een zware roker, pakje per dag, maar ook verborgen voor de kinderen) is sinds zaterdag gestopt dus nu bijna een week.

Over het algemeen valt het me mee, hoewel ik soms bijna uit mijn vel spring, zo graag wil ik roken. Ik heb de app KWIT en dat motiveert me. Ik wil nooit meer roken. Maar het gekke is, ik heb opeens van die nostalgische gevoelens over roken. Zo van ' oh was zo gezellig' .. Dat vind ik erg moeilijk, het overvalt me dan opeens.

Dikker worden heeft me altijd weerhouden van stoppen met roken ( I know, k*t reden) dus ik let nu ook flink op m'n voedsel inname, geen snoep, geen chips, geen wijn.. en veel sporten. Met als doel, opgewicht blijven. Maar door die ' gezondere'  eetstijl ben ik zelfs aan het afvallen.

Dit gaat bijna TE goed.. ik vrees voor een terugslag. Maar ik wil geen roker meer zijn. Ik wil mijn kinderen niet met smoesjes naar boven sturen zodat ik me verstopt in de tuin als een pauper een sigaret kan roken.

Ik lees jullie verhalen en het motiveert mij.. dus graag sluit ik me bij jullie aan :)

Hartelijke groet,

Kirs

 

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 09/03/2018 - 14:24

Lid sinds 04 nov 2017

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ha die Kirs, welkom hier en goed bezig jij!
Niet bang zijn voor n terugslag hoor, misschien was dit gewoon wel het juiste moment om te stoppen en was je er helemaal klaar voor :-) Gewoon lekker doorgaan zo dus, heerlijk toch dat je af bent van dat stiekume gedoe haha. En blijf vooral lekker schrijven hier, in de maandclub januari februari ben je van harte welkom om mee te kletsen. Succes!

afbeelding van Grasshopper

Geplaatst door Grasshopper op 09/03/2018 - 22:12

Lid sinds 08 feb 2018

5 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Goed bezig. We zijn ongeveer gelijk begonnen te stoppen. Welkom.

Vriendelijke groet Grasshopper

Reactie toevoegen