Voorstelminuutje

Geplaatst door Mits op 10/02/2019 - 22:23

Lid sinds 10 feb 2019

5 maanden 1 week geleden gestopt met E-sigaret.

Hoi iedereen!

Ik ben al flink even wezen rondspeuren op het forum hier, na uberhaupt een flinke google te hebben gedaanover alle tips en tricks om te stoppen met roken.
Nu heb ik eigenlijk nog nooit op een forum gezeten, laat staan daar actief iets mee gedaan.

Maar het is nu al, denk ik, zeer behulpzaam geweest om enkele verhalen en reacties te lezen! Fijn dat iedereen hier zo open is.
Volgensmij kwam ik hier terecht door te googlen: 'ik schaam me voor hoeveel ik rook'.
Want dat is ook zoiets, en ik heb eigenlijk nooit idee dat mijn roker vrienden daar eerlijk over zijn? Hoeveel iemand rookt?
Als je samen biertjes/wijntjes drinken bent, zie je wel dat er een heel pakkie op een avond word weggeploft... maar hoeveel alleen thuis wordt toch niet echt besproken.

In mijn geval is dat een pakje shag in 2 optimistisch 3 dagen.

Ik ben net 28 geworden, wat maakt dat ik nu 10 jaar rook, wel eens een stoppoging gedaan (heel overuigd na Alan Carr), maar toen dat niet lukte zakte me de moed ook weer in de schoenen. (ik heb dus niet genoeg willpower......)
Afhaken kwam voornamelijk bij de eerste paniekmomentjes, wat in vredesnaam te doen ipv. die ochtendkoffie met peuk... sjekkies draaien bij de bus, wat een zenuwen.. Ik weet stiekem eigenlijk al lang, hoe erg die verslaving, mij althans, wel serieus in de greep heeft!
* ik kan me zo stom voelen als je bijvoorbeeld bij een leuk concert, de drang om te roken sterker is, waardoor je in de pauze gaat of eerder, dan het hele concert af te wachten.....

Dus de lijst met dingen om te doen ipv. roken ligt klaar, vanaf gisteren rook ik niet meer binnen, ben nu vanaf vanmorgen overgegaan op de elektrische sigaret.
Even wennen (geen sjekkies pielen! heh) , maar ik denk stiekem als ik die gewoonte weg kan halen, het afbouwen met nicotine dmv de elektronische sigaret wel gaat lukken...

Om dit te helpen met slagen denk ik dat ik hier in ieder geval de reacties en verhalen zeker blijf lezen, heeft me al meer motivatie gegeven in ieder geval.

Ik vraag wel een ding, wat is advies over vrienden vertellen?
Mijn beste vriendin is flinke kettinroker, haha dat konden we samen goed, dus ik denk dat ik die eventjes achterwege laat voor de komende week qua vertellen.

Maar is vanuit jullie ervaring de druk van buitenaf juist behulpzaam, of niet?

Liefs!

 

Geplaatst door suus6 op 10/02/2019 - 23:21

Lid sinds 04 nov 2017

1 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Mits,welkom hier! :-)
Ten eerste..supergoed van je dat je stopt/gestopt bent. Twijfel ff wat t nou is haha,in je profiel zag ik stopdatum 13feb dacht ik? Maar goed, zo te horen heb je je goed voorbereid dus zetm op, geloof in jezelf en probeer evt paniekmomenten over te laten waaien door tegen jezelf te herhalen dat het alleen maar die k..verslaving is die loopt te schreeuwen in je hoofd, en dat het leven echt gewoon leuk is zonder peuk. LeukER zelfs, maar dat voelt vast in t begin nog niet zo hihi. Komt goed, zorg voor afleiding, en beloon jezelf veel en vaak want je doet iets om trots op te zijn! Wat betreft je vraag..ehm das n lastige. Ikzelf heb t van tevoren gezegd.vooral omdat ik mezelf ken. Als ik het stil zou houden dan gaf ik mezelf ruimte om op te geven of zelfs van het hele stoppen af te zien voordat het zover was. Maar ik weet niet hoe jij daarin staat natuurlijk. Verder vond ik het ook heerlijk om de complimentjes te krijgen van mn omgeving. En bij rokende vrienden staan was ook prima, dan voelde ik me juist sterker en nog meer gemotiveerd. Maar goed, genoeg gebabbeld weer, ik wens je veel succes, blijf lekker lezen hier, en als je mee wil schrijven met andere recent-gestopten kun je altijd posten in de maandclub die nu actief is. Er is geen februari club nog dacht ik, maar in het topic Sinterkerstennieuwstoppers wordt bijna dagelijks geschreven, ik weet zeker dat je daar van harte welkom bent. Zet hem op!!

Reactie toevoegen