Vraagtekens bij langdurig gebruik nicotinevervangers

Geplaatst door Zjakstoptecht op 05/05/2018 - 18:47

Lid sinds 05 mei 2018

2 jaar 5 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoooiii,

Na 40 jaar roken en diverse (tijdelijk gelukte, ivm zwangerschap) stoppogingen ben ik nu aan mijn ultimate stop begonnen en ik kan me niet voorstellen dat het niet gaat lukken! Was niet gepland, toevallig waren mijn sigaretten 's avonds opeens op maar had ik wel fase 2 pleisters in huis.  Mooie aanleiding om nu echt te stoppen!

Ben nu 2 weken verder. Mijn huid reageerde heftig op de 21 mg pleisters. Gisteravond pleisters verwijderd en geen nieuwe geplakt. Reden: huidpijn, hoofdpijn en ondanks de pleisters nog steeds craving gevoelens. Deze heb ik vandaag, zonder pleisters, de hele dag niet gehad !!??  (wel uit voorzorg veel lekkere dingen gegeten en gedronken).

Volgens mij heeft de moderne mens zijn psychische verslaving verplaatst naar de telefoon en is de verslaving aan de sigaret met name lichamelijk. Waarom zou je dit rekken met pleisters? Klinkt als zelfkastijding. Ik denk dat pleisters in het prille begin goed zijn, maar dat je er geen weeeeken mee door moet gaan.  Althans, zo lijkt het nu bij mij te werken. (bij mijn eerdere stoppogingen raakte ik altijd helemaal in paniek omdat ik niet kon roken, daar heb ik nu helemaal geen last van; kan ook de leeftijd zijn?)

Heeft iemand een soortgelijke ervaring?

Reactie toevoegen