Wat een kado voor mijzelf!

afbeelding van Johannah

Geplaatst door Johannah op 29/03/2017 - 11:31

Lid sinds 29 mrt 2017

6 jaar 3 weken geleden gestopt met Mentale methode.

Hi allen,

Ben nu sinds kort gestopt en ben eigenlijk wel heel enthousiast met dit mooie kado aan mijzelf. 

Ik heb 40 jaar gerookt en na diverse pogingen heb ik nu de overtuiging dat ik nooit meer wil roken. Mijn laatste stoppoging was 4 jaar geleden m.b.v. Champix. Na 8 maanden  weer gestart: 8 kilo aangekomen, depri en mijn kids vertelden dat ik qua persoonlijkheid negatief veranderde door de pillen. Daar schrok ik best van. 

Ben nu gestopt m.b.v. Het boek De Opluchting van Han Geurtz. Ik kan helemaal achter zijn benadering staan: zacht met je zelf omgaan en het roken niet te zien als straf. Hij laat  je de mechanismen van de verslaving zien. En geeft je een werkwijze om te stoppen met verslaafd zijn. Het besluit nemen om te stoppen met deze verslaving is eigenlijk de grootste hobbel; de angst die je je inbeeldt of je het kan en volhoudt. Mijn ervaring is dat na mijn rituele laatste sigaret (en het boek uitgelezen te hebben) het zo makkelijk was om te stoppen. (Ik heb wel 2 maanden over gedaan om dit boek te lezen; elke avond voor het slapen gaan een stukje gelezen met het idee dat het zo ook mentaal goed opgenomen wordt). 

En ja, nu heb ik wel last van allerlei bijverschijnselen, zoals (erg) slecht slapen en aankomen. Maar dat zie ik als tekenen dat mijn lichaam hard werkt om weer gezond te worden. Wat wil je na 40 jaar! Ik zie er nu al gezonder uit, ik stink niet meer (schaamde mij daardoor), auto en huis stinken niet, en ben zelfs volgens mijn kids een stuk rustiger en positiever. Mijn dochter is zo trots op mij dat zij nu ook gestopt is. 

Ik was verbaasd dat het stoppen eigenlijk zo makkelijk kon gaan. Ik ben 8 jaar geleden na een trekking op de Mount Everest in Nepal ook gestopt op mentale kracht. Wat wil je als je daar op het dak loopt van de wereld met die schone lucht en prachtig uitzicht. Een alternatief arts uit de trekkinggroep leerde mij het volgende: elke keer als je rookt doe dat dan heel bewust en alleen. Denk bij elke trek "roken maakt mij gezond". En gebruik tussendoor de mantra " ik ben de meester van mijn eigen gedachten" . Ik ben een jaar gestopt maar miste het extraatje aan mijzelf en de gezelligheid. 

Nu met de methode van Han Geurtz is het extraatje dit cadeau van niet meer verslaafd zijn en kan ik ook in rokend gezelschap genieten van de opluchting die het niet roken mij geeft.

Tot slot. Dat er zo ontzettend veel methoden zijn die beweren je te helpen bij het stoppen snap ik nu als zij inzoomen op je angst. En er zit natuurlijk ook een stuk commercie, lees winst, aan. 

afbeelding van ally

Geplaatst door ally op 30/03/2017 - 11:32

Lid sinds 05 jan 2016

5 jaar 10 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

dat heb je mooi gezegd, het is inderdaad een mooi cadeau dat je jezelf doet!

en de belofte van nog veel ontdekkingsreizen naar nepal en andere mooie streken op de wereld, niet langer je leven wegroken kan eng zijn en je depressief maken omdat het leven veel intenser is zonder verslaving maar de kracht zal komen uit het besef dag na dag dat je zonder verslaving veel meer geniet van het leven!

de blijheid dat je ervan af bent zal komen eens je de kracht hebt ontdekt in jezelf dat het zonder sigaretten beter is!

Reactie toevoegen