Wat is jouw meest genante rookervaring? - deel 2

Geplaatst door pepim op 13/04/2013 - 14:05

Lid sinds 29 feb 2008

16 jaar 1 maand geleden gestopt

ik heb even een nieuw deel aangemaakt, omdat het andere vol is en niet goed meer loopt

 

[quote=Christle]

Na overleg met Pepim heb ik deze poll van het oude forum geplukt omdat het te leuk én leerzaam is om verloren te laten gaan ;) Dit was de stand tot nu toe: Heb ik niet! 19 stemmen 22% Heb je even tijd? 31 stemmen 36% Houd je vast... ..29 stemmen 34% Anders, nl. 6 stemmen 7% 85 stemmers[/quote]

Lees hier > Wat is jouw meest genante rookervaring?

Lees hier > Wat is jouw meest genante rookervaring?2

Lees hier > Wat is jouw meest genantie rookervaring?3

Geplaatst door whoopiee op 13/04/2013 - 15:23

Lid sinds 13 mei 2011

8 jaar 1 week geleden gestopt met Lasertherapie.

Grote broer vond het zonde om het kruim van zijn shag weg te gooien, die spaarde hij op in een grote plastic zak.

Na verloop van tijd enorm uitgedroogd natuurlijk, maar als mijn shag op was - mocht ik wel uit de kruim een shaggie komen draaien voor 5 cent (in de guldenstijd) als ik zelf de vloeitjes meenam. 

Wat een handelsgeest die jongen !!

 

 

Geplaatst door whoopiee op 13/04/2013 - 15:24

Lid sinds 13 mei 2011

8 jaar 1 week geleden gestopt met Lasertherapie.

Geen shag en geen vloeitjes meer hebben (als puber) maar nog wel een bak oude peuken.

De spinrag-tussenbladen (ken je die nog?) van fotoalbum leken héél dun te zijn - dus die op vloeitjes formaat geknipt.

Oude peuken uit elkaar peuteren, shag op nep-vloeitje, dichtvouwen, aansteken en met 2 handen het papier dichthouden.

Papiertje was dus helemaal niet dun maar onhandig dik !!

 

Té triest gewoon .....

 

 

Geplaatst door rietje op 13/04/2013 - 23:08

Lid sinds 27 feb 2013

op verzoek van Pepim mijn genantste rookervaring nog een keer in het nieuwe topic:

Toen mijn man in Gent in het ziekenhuis lag, stond ik na het bezoekuur buiten een sigaret te roken.

Komt er een ambulance aangereden en 2 broeders halen er een man uit op een brancard.

Als ze vlak bij me zijn richt die man zich op en zegt goed luid tegen mij:

"Madame, wilt u net zo eindigen als ik? dan moet u goed door blijven roken!"

De broeders kalmeerden de man, zodat hij weer ging liggen.

En ik kon wel door de grond zakken

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst door Meiske25 op 02/05/2013 - 20:23

Lid sinds 02 mei 2013

2 jaar 8 maanden geleden gestopt

Achter het stuur roken in de auto... zoveel gekke dingen meegemaakt!

Dat de sigaret tussen je benen valt tijdens het rijden, als een gek proberen snel de sigaret te pakken te krijgen. En toen ik 'm te pakken had er achter komen dat het brandend kopje eraf is en het ineens heel warm word tussen je benen haha snel gestopt op de vluchtstrook!

Dat vrienden bij je op de achterbank zitten en je automatisch je sigaret die bijna op is uit het raam gooit, zonder te kijken of het raampje achter je wel dicht is.. dus dat de sigaret bij de persoon achter je op schoot beland. Die vond het immers niet zo grappig want hij was anti-roker...

Geplaatst door Sunnyxxx op 04/05/2013 - 21:40

Lid sinds 28 sep 2012

[quote=Meiske25]

Achter het stuur roken in de auto... zoveel gekke dingen meegemaakt!

Dat de sigaret tussen je benen valt tijdens het rijden, als een gek proberen snel de sigaret te pakken te krijgen. En toen ik 'm te pakken had er achter komen dat het brandend kopje eraf is en het ineens heel warm word tussen je benen haha snel gestopt op de vluchtstrook!

Dat vrienden bij je op de achterbank zitten en je automatisch je sigaret die bijna op is uit het raam gooit, zonder te kijken of het raampje achter je wel dicht is.. dus dat de sigaret bij de persoon achter je op schoot beland. Die vond het immers niet zo grappig want hij was anti-roker...

[/quote]

 

Dit herken ik...Mijn zoon heeft wel eens bijna een brandende peuk in zijn oog gekregen die ik uit het raampje gooide en nog niet wist dat die dingen gewoon weer naar binnen komen zeilen.

Zo heeft ook de achterbank bijna in de brand gestaan,een flink gat in de bekleding.

Bij mijn man heeft de vloerbedekking echt flink in de fik gestaan,hij heeft nog mazzel dat zijn hele zaakie er nog goed vanaf gekomen is...hij belandde op de vluchtstrook om de boel uit te maken.

 

Geplaatst door Cat13 op 18/05/2013 - 20:38

Lid sinds 17 mei 2013

6 jaar 4 maanden geleden gestopt

Ooohhh, genante momenten in overvloed. Mijn verslaving is een groot genant moment, eigenlijk. En dat al sinds mijn 17e! (ben 38 nu).

Geplaatst door rickbrinkman op 26/06/2013 - 23:11

Lid sinds 24 jan 2013

vorige week met een groot personeelsfeest wezen stappen.

een collega die best leuk is en soms flirt zij dat ik veel rook. en toen zei ze dat ze alleen maar een man wil die niet rookt

Geplaatst door MLissa op 27/06/2013 - 14:15

Lid sinds 27 jun 2013

6 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hiiiii ik ga helemaal stuk, afgelopen 3 dagen van alles gelezen en nu even speciaal geregistreerd om ook een biecht te doen hier komt ie;

 

Ik was op vakantie in Thailand met mijn vriend en nog een stel, we waren lekker aan het winkelen en toen we voor de zoveelste keer weer uit een winkelcentrum kwamen stak ik natuurlijk weer meteen een peuk op, nou ja dat ging goed hoor lekker opgerookt onderweg buiten en wat doe je met je peuk ? Ja tuurlijk hijs is op rot maar op de grond...(nog wel even netjes uit trappen he;) ) Nou nog geen 3 sec later werd ik al meteen op mijn schouder getikt en werd er in soort gebarentaal half engels verteld aan mij dat ik even mee moest lopen naar "het bureau" ik dacht OMG wat heb ik gedaan?? mijn hart bonste in me keel en ik keek me vriend angstig aan,, we wisten allemaal niet wat er aan de hand was...

Bleek hij onderweg naar "het bureau"een bordje aan te wijzen waarop stond; en dit is niet gelogen, dat je je sigaret dus niet op de grond mag gooien!!! de boete was 5000 Baht ofzo (klinkt heel duur maar dat is ong 120 euro) Maar toch 5000 baht ff serieus om een peukie die ik dus op de grond had gegooid??

Nou wij aangekomen op het plein waar we uit het winkelcentrum waren gekomen (bleek dus dat ie ons al die tijd achtervolgd had om me in de gaten te houden)  en daar stond een mooi partytentje met een klein tafeltje en stoeltje..

hahah nouuu ik was zoo blij ! ik dacht echt dat ik mee moest naar "het bureau" omdat ik een peukie op de grond had gegooid, kreeg allerlei visioenen van nare dingen die je wellis hoort van rare straffen in andere landen bleeh

Maar goed we waren dus al een beetje opgelucht, en die man kon opzich ook nog eenbeetje engels dus het ijs was gebroken, ik vroeg meteen meneer mag ik op de foto met u, dit was toch hilarisch een tentje op een plein!!!

Nou achteraf kon mijn vriend gelukkig nog goed onderhandelen met hem, we zijn er vanaf gekomen met 200 Baht.
Die had ie natuurlijk lekker in ze zak gestoken maar ik was allang blij!!!!

Pff is toch erg...

Ook nog een leuke;

Een nieuwe auto krijgen van je vriend als je belooft niet te roken!!!!

Jaa tuurlijk schat ik rook niet ik beloof het, maar na de zoveelste keer in de file kon ik het niet laten, raampje open en arm uit het raam! want dat kan toch geen kwaad?? Wat wil nou dat wij precies die volgende dag met mijn auto weg moeten en hij meteen bij het instappen in de auto ruikt en zeg heb je nou TOCH gerookt in die auto?? ik Neee ehhh jaaa eeehh... SHAMEEEEEEE

Geplaatst door Nicole91 op 19/08/2013 - 14:42

Lid sinds 10 jul 2012

5 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

haha om smmige verhalen lig ik echt helemaal in een deuk!! Mijn meest genante rookervaring was tijdens een concert. Ik zou voor het eerst naar een concert toe en ik was al jaren helemaal fan van ze!! Ik had echt zoveel zin in hun optreden!! Maar goed, je mag daar binnen niet roken (Duhh) dus ik een zaaltje verderop (de trap omhoog) daar was een rookhal, ik zal nog even snel een roken voor dat ze beginnen.. Weer naar beneden en nog niets begonnen, dan nog maar een snel roken want ja die nicotinepeil moet omhoog!! Weer de trap op, rookhal naar binnen en daar zit ik te paffen.. zegt iemand naast mij ; 'Wat is dit voor muziek?' ik luister, ZIJN ZE AL BEGONNEN!!! Het mooiste van het mooiste, het spannende begin, dat het doek in ene naar beneden valt.. gewoon gemist door die stomme PEUK!! later op youtube maar even bekeken hoe het begin was,, ow ow ow wat baalde ik toen enorm!!!!

Geplaatst door Don Quichot op 06/09/2013 - 16:48

Lid sinds 03 sep 2013

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Genante ervaringen genoeg, o.a.:

- Was "officieel" gestopt maar rookte regelmatig nog stiekem (op zich al genant) buiten kantoor. Een keer geen aansteker bij me, vuurtje gevraagd aan een voorbijganger, kom na roken terug op kantoor en bleek de voorbijganger de moeder te zijn van een collega die even wat kwam afgeven op kantoor. Nog genanter: collega's zeiden "we wisten al lang dat je weer rookte..."

- 's Avonds buiten staan roken, deur achter me dicht gevallen, geen sleutel bij me en geen mobiel - 40 min. buiten in de regen staan wachten op vriendin

- Receptioniste van bedrijfsverzamelgebouw waar ik werkte zegt met een glimlach "ik denk dat jij het meeste rookt van iedereen hier in het pand"

- zwaar op zien tegen lichamelijke keuring ivm het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering omdat o.a. "longfoto" op het programma stond

- vlak voor vertrek uit de kroeg naar huis 2 sigaretten gepikt uit pakje van een wildvreemde om te voorkomen dat ik 's ochtends niks te roken zou hebben (sigarettenautomaat was stuk)

- op een festival tot 2 x toe door onbekenden aangesproken: "ik heb jou het afgelopen uur niet zonder peuk in je mond gezien, gaat alles goed met je?" 

And the list goes on...

Geplaatst door BitterGlitter op 08/09/2013 - 13:14

Lid sinds 28 aug 2013

Ik heb ook nog een paar leuke verhalen!

 

- Hoe vaak ik m'n haar wel niet in de fik heb gezet omdat ik zo nodig een sigaret aan moest steken. Op een gegeven moment heb ik maar een schuine pony in m'n haar laten knippen, want het zag er niet meer uit!

 

- Ik woon op de 15de etage van een studentenflat. Schiet m'n sigaret (die bijna op is) over mijn balkon heen en hoor iemand roepen: "er wonen ook nog mensen onder je!!" Was mijn (brandende!) sigaret op iemand anders z'n balkon gewaaid die daar lekker buiten zat. Schaam, schaam..

Geplaatst door Lizz op 23/12/2013 - 17:10

Lid sinds 11 dec 2013

In een week alle lijsten met gênante rookmomenten doorgelezen. Heel veel lol gehad. 

Zelf moest ik denken aan mijn trouwdag, vorig jaar. Er waren verschillende daggasten die niet wisten dat ik rookte, en dat wilde ik graag zo houden. Dus na alle officiële momenten die dag waren mijn man en ik eindelijk weer een poosje alleen toen we naar de feestlocatie reden. (Iedereen die wel eens heeft geprobeerd om met een trouwjurk in een auto te zitten, weet dat er dan overal 'jurk' zit... wink) Wat denk je? Niks romantiek, ik heb in 20 minuten tijd 3 peuken weg zitten dampen. Met behulp van zo'n asbak met draaideksel, die ik 's morgens alvast de auto in had gemoffeld, omdat ik bang was voor peuken die terug de auto in zouden vliegen als ik ze uit het raam zou gooien en die dan mijn jurk zouden ruïneren. Toen we bij de feestlocatie aankwamen, stonden alle daggasten ons onverwacht op te wachten. Ik kan nog precies het benauwde gevoel terughalen dat ik had, omdat ik als de dood was dat ik toch een brandgat in m'n jurk zou hebben en dat iedereen dat dan eerder zou zien dan ik... blush

En wat ook best gênant is: achteraf blijkt dat iedereen allang doorhad dat ik rookte.

Geplaatst door judt op 02/01/2014 - 14:59

Lid sinds 02 jan 2014

5 jaar 4 maanden geleden gestopt

Ik heb ooit mijn sigaret per ongeluk tegen de neus van mijn zus gehouden toen we in de kroeg stonden. Mijn zus is erg anti-roken en ik rookte toen nog stiekem.

Ondanks haar enorme hekel aan roken, heeft mijn zus niet tegen mijn ouders verteld dat ik degene was die gezorgd had voor de enorme blaar op haar neus.

Geplaatst door Miele op 06/01/2014 - 12:33

Lid sinds 06 jan 2014

Eén van mijn meest genante rookmomenten was toen ik laatst bij mijn diabetes-arts was. Normaal douche ik altijd voordat ik hier heen ga, trek ik schone kleren aan en trek ik een jas aan waar ik niet in rook. Dan rook ik niet tot het ziekenhuisbezoek over is. Dit keer toch nog even snel 2 peukjes gerookt voordat ik er heen ging.

 

Midden in het gesprek overviel hij me met de vraag "rook je?" waarop ik braaf "nee" zeg. Hij kijkt me wat scheef aan, en zegt "oke... heb je vrienden die roken, of wordt er in je huis gerookt?" waar ik ook nog eens heel stom "nee" op zeg. Hij voegt er aan toe "ik heb namelijk een hele scherpe neus voor rook, en er hangt hier rook in de kamer".

 

Daar kwam weer de standaardsmoes "ja dat zal mijn jas wel zijn, die lag laatst in een kroeg waar gerookt werd". 

 

Meteen daarna gaat hij mijn bloeddruk meten, wat echt belachelijk hoog was. Ik schaamde me zo diep toen, dat ik tegen mijn arts er over zit te liegen, en hij me gewoon zo duidelijk als wat doorheeft. 

 

Dit was ook weer één van de dingen wat ik absoluut niet meer wil, en mij heeft doen besluiten om te stoppen.

Geplaatst door Philippa Morris op 20/03/2014 - 00:47

Lid sinds 05 aug 2013

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

.

 

Reactie toevoegen