Wat voel ik me heerlijk gezond (8 maanden gestopt)

Geplaatst door Duikbril op 14/06/2020 - 08:42

Lid sinds 14 jun 2020

1 jaar 10 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

 

Beste Allemaal,

Wie er onlangs gestopt is en denkt gaat die trek in een sigarette ooit over, kan ik gerust stellen. Het gaat sneller dan je denkt.

Ik heb 25 jaar gerookt. Ik ben gestopt met behulp van nicotine pleisters. In totaal heb ik 1 maand geplakt. Ik begon met de grootste pleister en heb die in steeds kleinere stukjes geknipt totdat ik op het laatst een pleister in 12 stukken knipte. 
Voor mij werkte dit perfect aangezien je in de eerste maand, wat echt de moeilijkse periode is, alleen last heb van je geestelijke verslaving, en je lichamelijke verslaving langzaam wordt afgebouwd. Het gevoel dat niets meer leuk is zonder roken gaat verrassend snel over. Het gevoel dat je een beloning verdiend in de vorm van een sigaret ook...
 

Wat mij erg heeft geholpen in tegenstelling tot andere stop periodes is dat ik zeker 3 maanden mijn uitgaans-, etentjes leven op hold heb gezet. Ik heb tegen vrienden gezegd dat ik een pauze neem om van het roken af te komen. Voorheen met stoppogingen ging het altijd mis bij dit soort gelegenheden. 
 

Na deze 3 maanden voelde ik me zo sterk genoeg en heb dit langzaam weer opgepakt. 
 

Nu na 8 maanden heb ik totaal geen behoefte meer om te roken. Voel me zo veel gezonder: uithoudingsvermogen, ademen, sporten. Niet meer hoesten. Niet meer stinken. 
En op mijn werk of met uitgaan ga ik gewoon met de rokers mee naar buiten....

Roken is zo verschrikkelijk slecht voor je lichaam, daar kom je echt achter als je alle voordelen merkt wanneer je gestopt bent met roken. 
 

Iedereen heel veel succes en hou vol!!
 

 

 

afbeelding van Nagel

Geplaatst door Nagel op 15/06/2020 - 03:13

Lid sinds 05 jun 2020

1 jaar 1 maand geleden gestopt met Allen Carr.

Zo'n fijne roze (duik)bril kan ik wel gebruiken! 

Ben net twee weken gestopt... en het nieuwtje van het stoppen is er nu wel af. Het volhouden op de langere termijn is nu begonnen, en ik moet zeggen: ik vind er verdomd weinig aan. 

 

Geplaatst door Ruben op 06/09/2020 - 21:34

Lid sinds 04 sep 2020

1 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Dit soort berichten geven mij een lichtje aan het eind van de tunnel, bedankt en keep it up!

 

Reactie toevoegen