weer gerookt

Geplaatst door nelly op 10/07/2012 - 23:22

Lid sinds 09 mei 2012

Na 6 weken niet gerookt ben ik door het overlijden van mijn vader weer begonnen, stom maar.......... ik voel me zo verdrietig en depri, gisteren aan mijn zoon en man beloofd dat ik na de begrafenis , dus vandaag niet meer zou roken, maar.................. toch nog stiekum gerookt!!! hoe kan ik de draad weer oppakken? ik voel me een loser en het is allemaal zo dubbel!!! weet het even niet meer!!

afbeelding van Willy1962

Geplaatst door Willy1962 op 11/07/2012 - 00:17

Lid sinds 04 jul 2012

11 jaar 8 maanden geleden gestopt

Neem even je tijd en pak het dan weer op. Geef jezelf nog een aantal dagen want nu lukt het niet dat weet je al. Spreek met jezelf een dag af en ga er dan weer voor.

Gecondoleerd met het overlijden van je vader.

afbeelding van jouk1984

Geplaatst door jouk1984 op 11/07/2012 - 00:19

Lid sinds 09 jul 2012

5 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Je begint jouw verhaal zo goed. 6 Weken niet gerookt!!!!

Dat betekent dus dat je het kunt. Dat is jouw karakter, dus kun je het nu nog steeds! SUCCES en natuurlijk gecondoleerd met het overlijden van je vader.

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 11/07/2012 - 02:30

Lid sinds 02 mei 2012

11 jaar 8 maanden geleden gestopt met Mentale methode.

nelly,

 

inderdaad gecondoleerd met de begrafenis van je vader maar roken heeft je niet geholpen, integendeel nu worstel je weer met dat rookprobleem ook en ik denk niet dat je vader dat gewild zou hebben voor jou.

wat in feite je gedaan hebt is: je hebt je receptoren weer geactiveerd voor nicotine en de 'nico en tine' rookgedachten ondervinden weer een hoop minder tegenstand van jou.

 

'k ga even speculeren omtrent wat je dacht toen je die sigaretten opstak om je iets duidelijk te maken, 'k denk dat het er niet ver naast zal zitten:

de truk van 'nico en tine' die ze momenteel toepassen is zoiets als: "zie je wel, je hebt toch weer gerookt. het heeft allemaal toch geen zin, je bent een loser .... rook dus maar gewoon verder"

voor de begrafenis zeiden ze nochtans zoiets als: " begin maar gewoon weer te roken want dat heb je nodig om door dat moeilijke moment te raken"

 

'k heb het rookgedeelte maar in het cursief gezet want alles wat in jou opkomt en eindigt in jij die weer begint te roken is louter de verslaving die spreekt want de redenering zelf slaat nooit nergens op. soms zijn zo'n gedachten zelfs volledig in tegenspraak maar tussen de duizenden excuses let je daar al lang niet meer op. sterker nog: rokers hersenen denken zelfs anders dan niet-rokers da's de reden waarom één sigaret zo gevaarlijk kan zijn.

 

met tabaksrook steek je hoogstens even je kop in het zand (omdat je eigenlijk je lichaam aanvalt met een giftige cocktail) maar doen alsof het niet bestaat laat een probleem nog niet verdwijnen. als je jezelf een plezier wil doen knoop het dan in je oren:

roken heeft nog nooit iemand verder geholpen.

 

het was helemaal niet je bedoeling om weer een roker te worden toch? wel dat zeggen nico en tine er allemaal niet bij, da's louter verslaving en het enige wat de verslaving wil is nog méér, elke keer weer en hoe meer je rookt hoe ernstiger dat verslavingsprobleem wordt voor jou. de tabak zelf geeft er nochtans helemaal niets om.

 

ook al zie je alles zwart nu je zou net daarom nochtans een 'tegenactie' kunnen voeren. je voelt je toch al rot, dat roken helpt gewoon niet dus kun je toch evengoed direkt terug stoppen?  je zou niet de eerste zijn die het zo aanpakt en succes boekt want de waarheid blijft gewoon dezelfde: je wint echt helemaal niets met roken, je voelt er je enkel slechter door zoals je nu merkt en je kent een valkuilprincipe meer nu maar ... uiteindelijk beslis jij natuurlijk.

afbeelding van K@RIN

Geplaatst door K@RIN op 11/07/2012 - 08:24

Lid sinds 01 jul 2012

11 jaar 11 maanden geleden gestopt

Ik snap je gevoel ik ben ook ooit begonnen met roken toen mijn vader

erg ziek was en uiteindelijk ook overleed.

Na 2,5jaar gestopt te zijn nico en tine blijven altijd op de loer liggen.

NU 6 jaar later ben ik er klaar voor en ben ik weer gestopt.

Ik sluit me helemaal bij stefan aan in die 6jaar heeft het me alleen ellende gebracht.

Pak de draad weer op je zal je er uiteindelijk veel beter door voelen als dat je nu door rookt.

Wachten tot je er klaar voor bent klinkt leuk maar je moet het zelf doen.

Je kan het dat heb je al laten zien.

 

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 11/07/2012 - 08:37

Lid sinds 31 jan 2012

Gecondoleerd en heel veel kracht en sterkte toegewenst.

 

En dit was dus het juiste moment voor Nico en Tine om toe te slaan. Situatie van stress en verdriet....dan greep je het eerst naar een sigaret.....nu weer stoppen wat niet zo goed wil natuurlijk wil da tniet. Je hele motivatie het wel te willen is weg je bent helemaal in de greep van Nico en Tine die er nu alles aan doen om jou vooral te laten doorroken.

 

Hoe erg het ook is lieverd die sigaret brengt niet jou vader terug [ excuses als dit hard klinkt ] Heeft het jou in de afgelopen dagen eigenlijk wel iets gegeven dat positief is?

Het is wellicht nu iets moeilijker om gelijk een doorstop te maken maar bedenk dat het ook een leerproces kan zijn die positief uitpakt want je reageerde in de standaardmodus om het zo maar te zeggen.

 

Je hersenen hebben geleerd om in dit soort situatie's zo te reageren [ met de drang naar roken en nu uiteindelijk roken ] ze hebben nu nog een les gekregen die ze beter niet hadden kunnen leren want ze weten nu ook ....oke ze stopt 6 weken maar in dit soort situatie's [ er zullen er helaas nog meer volgen in je levensweg ] gaat ze toch weer roken.

 

Jouw hersenen moeten leren dat er ook in dit soort situatie's en gemoedstoestanden NIET gerookt hoeft te worden want dat wil jij helemaal niet anders kwam je het ons toch niet vertellen....dan zou je blij zijn dat je weer kon gaan roken.

Ik zeg niet dat het makkelijk is maar je kan dit wel hoor daar ben ik van overtuigd en stiekem roken is jezelf voor de gek houden vrouwke.

 

Mocht het echt niet willen nu zeg dat dan ook eerlijk tegen je man en zoon en kies desnoods samen een nieuwe datum en leef daar naar toe bereid je daar op voor maar bedenk dat je dan wellicht ook bij een volgende soortgelijke situatie weer voor de bijl gaat, als je het kunt opbrengen het nu echt door te zetten en opnieuw te stoppen bewijs je jezelf een enorme dienst en leer je tevens dat ook nu roken geen oplossing is.

 

Je verdriet wordt niet minder, je depressie gaat echt niet weg.

Schuldgevoel krijg je wel die heb je al en die wordt alleen groter en groter als je stiekem gaat roken want wat heeft dat voor nut eigenlijk daarbij al eens geroken hoe iemand ruikt die rookt? Dat gaat ook opvallen.

 

Dus vrouwke maak gelijk een keuze.........gelijk nu doorstoppen...............nieuwe datum prikken en dan weer stoppen.

 

Heel veel sterkte hou je haaks en je kan het hoor!

 

Liefs    

Geplaatst door omi62 op 11/07/2012 - 11:51

Lid sinds 11 jul 2012

11 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

ik ben net nieuw dus toen ik je berichtje las dacht ik alleen wat vreselijk dat je vader overleden is ik zelf ben al een tijdje wees

want dat ben je he als je beiden ouders zijn overleden en dan lees ik de reacties, en denk ik bij mezelf zit ik wel op de juiste site oke je heb een sigaret gerookt je ben van de wagen afgevallen maar dan ineens is er een nico en een tine hoe oud zijn we hier  je weet zelf wel wat er fout ging en nu is het een kwestie van vallen en weer opstaan en zo zit het leven in elkaar

we pakken de draad gewoon weer op meteen en een knuffeltje van mij

Geplaatst door nelly op 11/07/2012 - 14:40

Lid sinds 09 mei 2012

Hartstikke bedankt allemaal voor de reacties, inmiddels heb ik het mijn zoon en man verteld en ik heb nu een nieuwe stopdatum geprikt namelijk as maandag!!

Dit was mijn eerste serieuze stoppoging zonder hulpmiddelen en ben me nu bewust dat je zomaar weer in die verslaving trapt en nu weer van voor af aan moet beginnen!!! Ik heb hier ook van geleerd!!

groeten Nelly

afbeelding van jouk1984

Geplaatst door jouk1984 op 11/07/2012 - 14:44

Lid sinds 09 jul 2012

5 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

HEEEL KNAP Nelly! Zet 'm op!

Ga je nu wel hulpmiddelen gebruiken?
Ik ga voor je duimen!

afbeelding van Willy1962

Geplaatst door Willy1962 op 11/07/2012 - 15:29

Lid sinds 04 jul 2012

11 jaar 8 maanden geleden gestopt

Heel veel succes en sterkte weer Nelly. Sluit je dan aan bij de juli stoppers? In ieder geval van harte welkom daar.

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 11/07/2012 - 16:00

Lid sinds 02 mei 2012

11 jaar 8 maanden geleden gestopt met Mentale methode.

veel besluitvaardigheid gewenst nelly en ja maandclubs zijn meestal een goed idee laugh

Geplaatst door ikwilhetikwilhet op 11/07/2012 - 18:21

Lid sinds 10 jul 2012

11 jaar 2 maanden geleden gestopt

Gecondoleerd met je vader.

Neem de tijd die je nodig hebt en ga je niet forceren nu.

Jij stopt wel als het jouw tijd is dat heb je al bewezen.

Sterkte!!!

 

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 12/07/2012 - 08:53

Lid sinds 29 mei 2012

Hoi nelly!

 

Gecondoleerd met het verlies van je vader! Natuurlijk is het niet leuk dat je naar de sigaret hebt gegrepen, en fijn dat je ervan geleerd hebt. Maar kwel jezelf absoluut niet met de gedachte dat je een loser zou zijn want dat ben je absoluut niet hoor!

Beetje lief zijn voor jezelf, het is geen makkelijke tijd.

Goed dat je er weer voor gaat!

 

Lieve groet, Juul

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 12/07/2012 - 10:51

Lid sinds 31 jan 2012

Nelly wat een geweldig nieuws Topvrouw dat je er bent!

Wat goed dat je het hebt verteld en we gaan er met zijn allen samen voor je staat niet alleen en je kunt het al zal het vast weer even doorbijten zijn.

 

Respect!

Geplaatst door Erk op 15/07/2012 - 01:13

Lid sinds 26 jan 2010

Nelly, ook van mij gecondoleerd meid, dat zijn wel de herfstigste momenten in een mensenleven. En in plaats van een loser vind ik je een grote kanjer.

Liefs
Ellen

Reactie toevoegen