Werkt het nou ? of niet ?

Geplaatst door Lohuis op 28/08/2013 - 15:30

Lid sinds 16 jul 2012

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik heb gister een laserbahandeling gedaan.

 

Nou ben ikzelf nogal sceptisch en wil ik graag overal het weinige van weten, en nou is dit net zoiets wat ertussen inzit !

Ik merk er helemaal niets van, maar ik heb wel het idee dat ik minder vaak met een sigaret bezig ben, en me beter kan concentreren.

Wat zijn jullie ervaringen ?

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 28/08/2013 - 16:09

Lid sinds 13 mei 2011

11 jaar 1 week geleden gestopt met Lasertherapie.

Hoi Lohuis,

Ik ben al weer ruim 2 jaar gestopt en heb daarvoor ook de lasertherapie gehad.

Mijn ervaring is dat ik het de eerste 5 dagen écht moeilijk  had, heb die dagen heeeeeel veel water gedronken en sprong bij elke aandrang om te roken van de bank om achter de laptop op de eettafel te gaan zitten (heel veel op dit forum gezeten trouwens) Was zweverig in 't hoofd en onrustig in de buik.

Maar, op de avond van de 5e dag ben ik naar de persoon die mijn shag etc. in bewaring had (voor 't geval dát wink) toegegaan om te vertellen dat hij met die 2 sloffen kon doen wat-íe wilde, ik hoefde ze niet meer terug.

Voordat ik tot stoppen over ging, heb ik er nooit zelfs over gepiekerd om te stoppen en vwb de lasertherapie had ik in mijn directe omgeving 1 succesverhaal en 1 totale flop gehoord/meegemaakt.

10 dagen geleden is mijn moeder van 82 mbv lasertherapie gestopt (na 63 jaar continu roken) en ze zegt nu al helemaal tevreden te zijn (ook na zich een paar dagen beroerd te hebben gevoeld). 

Het duurt wat langer om de gewoonte uit je systeem te krijgen - maar ook dat went !!

 

Heel veel succes in ieder geval en hou vol !!

 

 

 

 

Geplaatst door AnnaMB op 26/11/2014 - 10:25

Lid sinds 26 nov 2014

Mijn echtgenoot heeft een laserbehandeling gedaan, twee keer, samen met een collega. Collega begon na 9 maanden weer met roken, mijn echtgenoot is daarna voorgoed gestopt. Dat is nu elf jaar geleden.

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 27/07/2015 - 12:58

Lid sinds 02 mei 2015

Ik ken een man die nu ruim een jaar gestopt is na 1 behandeling 'laseren': hij maakt altijd het woordgrapje dat hij "belaazerd" is... Ik geloof er wel in dat het helpt, net als acupunctuur, maar ook moet het 'knopje' om...

Geplaatst door Smoerman op 25/07/2016 - 02:56

Lid sinds 16 jul 2016

5 jaar 10 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

tijdens de behandeling was ik al sceptisch. Ik vond de therapeut maar een vreemde snuiter die maar een verhaaltje opdreunde die hij al meerdere malen heeft opgedreund. Maar goed... Ik had 220 euro neergeteld dus dat moet het toch waard zijn. 

Dag 1 na de laser maar flink vol met activiteiten gezet. Mijn angst voor slapeloze nachten die komen gingen, kwamen ook nu voor. Deels opgevangen met natuurlijke rustgevers. Maar heb toch 3 nachten zeer licht geslapen. 

Dag 4 een elektronische sigaret gekocht zonder nicotine. Hier heb ik veel steun aan in de moeilijke momenten. 

Eind dag 10 toch weer gezwicht voor een sigaret. Oh wat smaakte die goed! Dag 11 weer hele dag weer doorgekomen met enkel de damp van mijn elektronische vriend. Maar ook eind dag 11 weer geëindigd met een echte sigaret. 

Dag 12 weer idemdito als dag 10 en 11. 

 

Morgen dag 13. Ik weet nu al hoe deze dag eindigt. En ondanks dat ik trots op mezelf ben, de dag zonder sigaretten door kan komen, baal ik van het laatste moment. Alsof dit mijn beloning is. 

Mijn voornemen is nog steeds voorgoed vrij te zijn van de gevangenschap van de nicotineverslaving. Ik voel me nu al stukken gezonder. Hoest nog nauwelijks en heb ontzettend veel energie. 

ik ga binnenkort voor een tweede behandeling, want ik weet dat ik dit kan overwinnen. 

Ik rookte een pakje per dag en heb sinds de behandeling wekelijks een bedrag van 52,50 naar mijn spaarrekening overgeboekt. Dinsdag zal de 2de overschrijving zijn. Ik hoop dat ook dit mij versterkt dit door te zetten, door te zien hoeveel geld ik wekelijks heb laten verdampen.

 

 

 

Geplaatst door Lady_Brenda op 12/01/2017 - 18:15

Lid sinds 12 jan 2017

Hallo, ik zal me even voorstellen.. Ik ben Brenda en word bijna 39.
Ik heb 15 jaar intens gerookt.. En afgeoloen zaterdag 7-1 heb ik mij samen met mijn man laten laseren omdat we heel graag wouden stoppen met roken.
De eerste dagen viel het ons erg mee.. Ondanks een aantal ontwenningsverschijnselen.. Keelpijn.. Slijm in de keel en mijn man had wat last van duizeligheid.
Nu vandaag bijna 6 dagen gestopt.. T valt niet mee.. Toch kan ik er makkelijk afblijven.. Maar heb toch ook erg zin om te roken.. Maar wil echt graag gestopt blijven!! Tegenstrijdig of niet? !

Wel moet ik er de hele dag aan denken, ik hoop dat dit op ten duur weg gaat want dat maakt het nou zo moeilijk!

Geplaatst door o jee o nee (niet gecontroleerd) op 22/01/2017 - 02:56

Lid sinds

Lieve schat hou je geld in je zak en laat je niet bedonderen. Las dat je 220,- af mag tikken kan wel janken wat had je daar een leuk kado voor jezelf voor kunnen kopen en wat je beschrijft is precies wat je meemaakt als je echt wil stoppen, de knop om is.. Wat zou dat laseren dat moeten doen als je 220,- neerlegt mag je toch verwachten dat je op de lichamelijke dingen na keelpijn en hoesten is onvermijdelijk heel je trek in roken verdwenen is waar betaal je anders voor. Je denkt er nog steeds aan hebt er trek in daar is dat laseren toch voor zonder moeite stoppen? Nou dit klinkt gewoon als cold turkey stoppen. Niet meer gaan en zal je een waargebeurd verhaal vertellen collega ging naar een vent die beweerde dat hij met hele dunne naaldjes stroomstootjes in je oren en hals gaf dan was het leed ook geleden. Dat ding zag eruit als een elektrische tandenborstel maar dan met een hele dunne naald maar met een snoer eraan. Zitten moest ze precies rechtop en hij met witte jas natuurlijk staat altijd goed prikken en zeggen stil ik moet me concentreren tis wel stroom moet precies goed gaan. Dochter was meegegaan en toen hij bijna klaar was zag dochter die doodstil in een hoekje moest blijven dat de stekker van dat snoer gewoon los onder een ladenkast lag hihi. Ze zei niks tot er betaald moest worden 190 euro en er moesten nog 1 of 2 behandelingen na daarna was het gratis, garantie fijn hoor.

Ze zei wat als je het zonder stroom doet kan gevaarlijk zijn toch als je een pacemaker voor je hart heb of zo zegtie nou dan heb het geen zin die stroom is juist zo belangrijk anders kan je net zo goed wat porren met een sateprikker haha toen wees ze eerst haar moeder op het snoer onder het kastje. Zo zegt ze daarom maakt het geen geluid zegt die vent ja nee dat is omdat het geluid zo hoog is dat het menselijk oor het niet ken horen. Zegt ze ja of je doet de stekker derin, maakte een foto van dat ding en het losse snoer en dreigde met aangifte wegens oplichting. Hoefde niet te betalen wel bek houwen graag anders wist ie waar ze woonden zozozo. Toch hadden andere mensen die ze kende het nooit gered zonder zen sateprikker.

Tis het idee zoek maar eens op wat placebo betekent of placebo effect denk ik. Als dat soort grappen zou werken werd t vergoed en zou niemand nog roken. Net als afvalpillen waar je mee kan eten wat je wil en tien kilo p.w. afvallen heb je t ooit zien gebeuren bij iemand nee he ik ook niet. omdat het niet kan. Het mag omdat ze je wel oplichten maar waar je bij staat en met open vizier. Enige wat klopt is dat ze zeggen: je moet alleen GEEN peuk meer opsteken dan is het effect weg hebben ze vast gezegd denk ik weet het niet maar dat gok ik.

Dus als je weer rookt heb je je niet aan de regels gehouden dus eigen schuld geld weg.

TRAP ER NIET IN HOU JE GELD IN JE ZAK NEEM EEN DAMPER DAT KAN NOG HELPEN AFBOUWEN EN HAAL JE GELD TERUG METEEN.

Sorry kan me erg kwaad maken om die oplichters want dat zijn het. Lees het maar een paar keer door en bedenk wat er niet klopt aan mijn verhaal en wat er niet klopt aan hun verhaal.

Geplaatst door anoniem (niet gecontroleerd) op 27/01/2017 - 21:15

Lid sinds

En, nog teruggeweest om je geld terug te vragen en ben je nog gestopt? Hoop dat je op beide vragen ja kunt antwoorden. Prettig weekend laat nog even horen zou echt willen weten hoe of wat. Bedankt alvast.

Geplaatst door anoniem (niet gecontroleerd) op 27/01/2017 - 21:18

Lid sinds

En hoe gaat het nu gestopt inmiddels? Hoop voor jou van wel!!

Geplaatst door Missy36 op 19/02/2018 - 10:15

Lid sinds 03 sep 2016

4 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo,

Ik hoop dat mijn vraag hier gesteld mag worden.....

Ik ben inmiddels 2x cold turkey gestopt met roken, beide keren uitgelopen in een fiasco. Kon alleen maar aan sigaretten denken en sliep waanzinnig slecht. De gedachte dat “als ik gewoon rook ik geen last heb”heeft me beide keren genekt.

Toch weet ik zeker dat ik wil stoppen. Ben er echt klaar mee, maar weet ook dat ik het zonder hulp te snel opgeef. Ben al bij de huisarts geweest. Die gaf een keus uit pillen of pleisters. Over die pillen lees ik niet veel goeds en pleisters, wanneer stopt een verslaafde als ik daarmee dan?!

Dus nu ben ik me gaan verdiepen in laser. Geloof niet zo in de revieuws die ik op die laser sites lees dus hoop hier nog meer ervaringen te lezen. Verder vraag ik me af of laseren, laseren is waar je t ook laat doen. Volgens mij is prostop een marktleider ofzo maar ook wel de duurste. Ik kom bedrijven tegen die t voor de helft doen maar is dit dan net zo goed?

Ik hoop echt dat hier mensen met ervaringen zijn op dit gebied!

Alvast dank 

 

 

Geplaatst door Cecile (niet gecontroleerd) op 19/02/2018 - 14:07

Lid sinds

Hallo helaas laser doet niets voor je het is puur de suggestie Ik zou je aanraden een andere manier te proberen bijvoorbeeld een goede kwaliteit damper

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 19/02/2018 - 14:14

Lid sinds 13 mei 2011

11 jaar 1 week geleden gestopt met Lasertherapie.

Hallo Missy,

Hoewel het een eerste vereiste is dat je er zelf voor 100% achter staat om te stoppen, is voor mij - zoals ik hierboven ook al heb beschreven - de lasertherapie echt een enorme steun geweest. Inderdaad bij Prostop laten doen, ik kan dan ook niet over de andere aanbieders oordelen.

Ik had geen andere keus dan te stoppen vanwege longkanker, maar was toch erg bang het zonder hulpmiddel niet te zullen redden. Een vriendin was bij Prostop geweest en was daar erg positief over. Zelfs al werkt het alleen maar "tussen de oren" - als het werkt, dan werkt het, klaar. Een paar weken "wiebelig" en onrustig geweest maar dat zal iedereen ervaren denk ik, welk hulpmiddel je ook gebruikt. En inderdaad, met de nicotinevervangers als pleisters en kauwgom - hoe kom je daar dan weer vanaf.

Kortom, een beslissing nemen en je daar aan houden. Nee is nee - veel water drinken, veel afleiding zoeken in activiteiten die niets met roken te hebben - dan kom je er wel!! 

Heel veel succes en wijsheid gewenst!

Geplaatst door Missy36 op 19/02/2018 - 16:21

Lid sinds 03 sep 2016

4 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi whoopie en cecile,

Dank voor jullie reacties.

Ik geloof ook niet dat laser een wondermiddel is, ik denk dat de grootste verslaving mentaal is. Maar als het maar iets scheelt in die continue aandrang die ik tijdens het stoppen heb is dat me al heel wat waard.

Prostop heeft pas eind maart een plekje in de vestiging die t dichtst bij is. Grappig, zo kan je 20 jaar roken en als ik dan wil stoppen had de afspraak gisteren moeten zijn. 

Die afspraak staat iig en wie weet reageren er nog mensen met ervaringen bij andere aanbieders!

Groetjes en dank!

 

 

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 19/02/2018 - 18:18

Lid sinds 13 mei 2011

11 jaar 1 week geleden gestopt met Lasertherapie.

Top Missy!!

Goed dat je er voor gaat - jammer dat het nog meer dan een maand moet duren.
Je kan er dan wel bewust naar toe leven, zelfs misschien al wat afbouwen.
Probeer ook in gedachten te houden dat die "continue aandrang" steeds maar even duurt.
Water drinken, afleiding zoeken en door!!

 

Geplaatst door Martine123 (niet gecontroleerd) op 19/02/2018 - 19:35

Lid sinds

Lieverd, koop wat leuks voor die 220,- euro. Als je -met alle respect- de verhalen leest of hoort van mensen die lasertherapie hebben genomen is er NIEMAND die zonder exact dezelfde ontwenningsverschijnselen als je zou hebben als je gewoon stopt zonder hulpmiddelen...

Heb je dat verhaal gelezen elders op het forum van de vrouw die ontdekte dat de stekker niet in het stopcontact zat en pas toen ze er een foto van maakte ze haastig weggewerkt werd zonder te hoeven betalen? Als ze er maar geen werk van maakte...

Ik denk dat er pas volgende maan plek is omdat die man nu op een duur tropisch eiland vakantie aan het vieren is want hoe verdien je nog meer dan een goede advocaat per uur zonder je handen vies te maken of moe te worden. Vroeger was er een methode die ook enorm scheen te helpen: als je zin hebt om te roken net zolang beide oorlelletjes masseren tot de trek over was. Doe dat dan... kost niks en zolang je je oorlelletjes masseert kan je geen sigaret vasthouden, de trek verdwijnt sowieso na een kwartiertje weer. 

Zit tussen je oren, of in je oorlellen in dit geval maar zoals al eerder gezegd door degene hierboven: al is het illusie: als het maar werkt. Probeer dan in ieder geval een gratis illusie ik vind het echt erg hoe mensen profiteren van de wanhoop van een ander. Een goed boek is ook De Opluchting van Jan Geurtsz, kost een tientje geloof ik. Of ga over op een e-sig waarbij je steeds minder of helemaal geen nicotine in de vloeistof koopt. Kan je toch de gewoonte afleren en af en toe als je het niet meer houdt nog wolkjes blazen. 

Zeg die afspraak af, ik las het al eerder: als dit soort methodes echt zou werken zou het allang vergoedt worden door de ziektekostenverzekering. Bel ze maar eens op waarom ze wel homeopatische druppeltjes vergoeden waarvan ook niemand weet of ze wel echt werken, ws niet maar toch krijg je dat wel vergoed en dan zou zo'n fantastische methode met laser die je in 1 uur van het roken helpt niet vergoed worden dat klinkt toch niet logisch. Ook stoppen met roken cursussen, pleisters etc worden vergoed OMDAT HET BEWEZEN WERKT!

Als je maar graag genoeg wil stoppen en er wat moeite voor over hebt. Geen geld; moeite. Ga alvast op internet zoeken wat je kan kopen voor die 220,- en het geld dat je uitspaart door te stoppen met roken, dat helpt denk ik nog beter. Succes met stoppen.

Geplaatst door woepsie.... :( (niet gecontroleerd) op 20/02/2018 - 03:15

Lid sinds

Toch vreemd dat je volgens eigen zeggen 6 jaar en 9 maanden gestopt bent vanwege de geweldige lasertherapie van Prostop (spam?) en elders dat je 2 jaar en nog wat gestopt bent, wederom met lasertherapie. Ik probeer het te begrijpen maar kan er niets anders van maken dat je regelmatig stopt en gezien je reactie exact dezelfde ontwenningsverschijnselen hebt als iemand die gewoon stopt met roken. Waarom dan toch aanprijzen en het jammer vinden dat iemand moet wachten? Als je neutraal bent en echt zo enthousiast zou je zeggen zoek een ander, je gaat toch geen maand zitten wachten. Wij van Prostop advisereen Prostop!!

Dat veel water drinken is ook niet ongevaarlijk, weleens van watervergiftiging gehoord? Als iemand in de winter en dat is het nu 3, 4 liter water per dag drinkt kan dat dodelijk zijn afhankelijk van je gewicht. En ja, kopjes koffie, thee, fris en water alles telt mee. Als je bloed zo verdunt is dat het geen zuurstof meer naar je organen kan vervoeren is het zo over met je. Als je denkt dat ik onzin klets: nog niet zo lang geleden is een student gestorven aan watervergiftiging omdat hij tijdens zijn ontgroening 3 liter water moest drinken om een kater te voorkomen. Meer dan 2 liter drinken is ronduit gevaarlijk voor een vrouw met een gemiddeld gewicht ik bedoel 65 kilo ong. tenzij je heel erg transpireert maar dan nog moet je extra zout en glucose innemen. Pas op met je adviezen en als dit mijn site zou zijn had je een ban te pakken wegens spammen en gevaarlijke adviezen geven zonder enige medische kennis.

220,- voor wat gepruts aan je oren... koekoek. Beter laat je een paar mooie oorbellen prikken, heb je meer aan en staat nog leuk ook. Al neem je gouden oorbellen je bent nog steeds goedkoper uit. En al dat water drinken heeft geen nut, naar de sauna gaan wel. 

Moderator waarom laten jullie al die spam staan? En die gevaarlijke adviezen ik schrik er echt van. Als iemand zegt je moet gewoon een volle eetlepel zout nemen als je trek hebt in een sigaret, of veel te veel water drinken kunnen er doden vallen. Niet de bedoeling lijkt mij.

Reactie toevoegen