Werkt het nou ? of niet ?

Geplaatst door Lohuis op 28/08/2013 - 15:30

Lid sinds 16 jul 2012

1 jaar 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik heb gister een laserbahandeling gedaan.

 

Nou ben ikzelf nogal sceptisch en wil ik graag overal het weinige van weten, en nou is dit net zoiets wat ertussen inzit !

Ik merk er helemaal niets van, maar ik heb wel het idee dat ik minder vaak met een sigaret bezig ben, en me beter kan concentreren.

Wat zijn jullie ervaringen ?

Geplaatst door whoopiee op 28/08/2013 - 16:09

Lid sinds 13 mei 2011

6 jaar 8 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

Hoi Lohuis,

Ik ben al weer ruim 2 jaar gestopt en heb daarvoor ook de lasertherapie gehad.

Mijn ervaring is dat ik het de eerste 5 dagen écht moeilijk  had, heb die dagen heeeeeel veel water gedronken en sprong bij elke aandrang om te roken van de bank om achter de laptop op de eettafel te gaan zitten (heel veel op dit forum gezeten trouwens) Was zweverig in 't hoofd en onrustig in de buik.

Maar, op de avond van de 5e dag ben ik naar de persoon die mijn shag etc. in bewaring had (voor 't geval dát wink) toegegaan om te vertellen dat hij met die 2 sloffen kon doen wat-íe wilde, ik hoefde ze niet meer terug.

Voordat ik tot stoppen over ging, heb ik er nooit zelfs over gepiekerd om te stoppen en vwb de lasertherapie had ik in mijn directe omgeving 1 succesverhaal en 1 totale flop gehoord/meegemaakt.

10 dagen geleden is mijn moeder van 82 mbv lasertherapie gestopt (na 63 jaar continu roken) en ze zegt nu al helemaal tevreden te zijn (ook na zich een paar dagen beroerd te hebben gevoeld). 

Het duurt wat langer om de gewoonte uit je systeem te krijgen - maar ook dat went !!

 

Heel veel succes in ieder geval en hou vol !!

 

 

 

 

Geplaatst door AnnaMB op 26/11/2014 - 10:25

Lid sinds 26 nov 2014

Mijn echtgenoot heeft een laserbehandeling gedaan, twee keer, samen met een collega. Collega begon na 9 maanden weer met roken, mijn echtgenoot is daarna voorgoed gestopt. Dat is nu elf jaar geleden.

Geplaatst door Rapunzel op 27/07/2015 - 12:58

Lid sinds 02 mei 2015

1 week 5 dagen geleden gestopt met Tabex.

Ik ken een man die nu ruim een jaar gestopt is na 1 behandeling 'laseren': hij maakt altijd het woordgrapje dat hij "belaazerd" is... Ik geloof er wel in dat het helpt, net als acupunctuur, maar ook moet het 'knopje' om...

Geplaatst door Smoerman op 25/07/2016 - 02:56

Lid sinds 16 jul 2016

1 jaar 6 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

tijdens de behandeling was ik al sceptisch. Ik vond de therapeut maar een vreemde snuiter die maar een verhaaltje opdreunde die hij al meerdere malen heeft opgedreund. Maar goed... Ik had 220 euro neergeteld dus dat moet het toch waard zijn. 

Dag 1 na de laser maar flink vol met activiteiten gezet. Mijn angst voor slapeloze nachten die komen gingen, kwamen ook nu voor. Deels opgevangen met natuurlijke rustgevers. Maar heb toch 3 nachten zeer licht geslapen. 

Dag 4 een elektronische sigaret gekocht zonder nicotine. Hier heb ik veel steun aan in de moeilijke momenten. 

Eind dag 10 toch weer gezwicht voor een sigaret. Oh wat smaakte die goed! Dag 11 weer hele dag weer doorgekomen met enkel de damp van mijn elektronische vriend. Maar ook eind dag 11 weer geëindigd met een echte sigaret. 

Dag 12 weer idemdito als dag 10 en 11. 

 

Morgen dag 13. Ik weet nu al hoe deze dag eindigt. En ondanks dat ik trots op mezelf ben, de dag zonder sigaretten door kan komen, baal ik van het laatste moment. Alsof dit mijn beloning is. 

Mijn voornemen is nog steeds voorgoed vrij te zijn van de gevangenschap van de nicotineverslaving. Ik voel me nu al stukken gezonder. Hoest nog nauwelijks en heb ontzettend veel energie. 

ik ga binnenkort voor een tweede behandeling, want ik weet dat ik dit kan overwinnen. 

Ik rookte een pakje per dag en heb sinds de behandeling wekelijks een bedrag van 52,50 naar mijn spaarrekening overgeboekt. Dinsdag zal de 2de overschrijving zijn. Ik hoop dat ook dit mij versterkt dit door te zetten, door te zien hoeveel geld ik wekelijks heb laten verdampen.

 

 

 

Geplaatst door Lady_Brenda op 12/01/2017 - 18:15

Lid sinds 12 jan 2017

Hallo, ik zal me even voorstellen.. Ik ben Brenda en word bijna 39.
Ik heb 15 jaar intens gerookt.. En afgeoloen zaterdag 7-1 heb ik mij samen met mijn man laten laseren omdat we heel graag wouden stoppen met roken.
De eerste dagen viel het ons erg mee.. Ondanks een aantal ontwenningsverschijnselen.. Keelpijn.. Slijm in de keel en mijn man had wat last van duizeligheid.
Nu vandaag bijna 6 dagen gestopt.. T valt niet mee.. Toch kan ik er makkelijk afblijven.. Maar heb toch ook erg zin om te roken.. Maar wil echt graag gestopt blijven!! Tegenstrijdig of niet? !

Wel moet ik er de hele dag aan denken, ik hoop dat dit op ten duur weg gaat want dat maakt het nou zo moeilijk!

Geplaatst door o jee o nee (niet gecontroleerd) op 22/01/2017 - 02:56

Lid sinds

Lieve schat hou je geld in je zak en laat je niet bedonderen. Las dat je 220,- af mag tikken kan wel janken wat had je daar een leuk kado voor jezelf voor kunnen kopen en wat je beschrijft is precies wat je meemaakt als je echt wil stoppen, de knop om is.. Wat zou dat laseren dat moeten doen als je 220,- neerlegt mag je toch verwachten dat je op de lichamelijke dingen na keelpijn en hoesten is onvermijdelijk heel je trek in roken verdwenen is waar betaal je anders voor. Je denkt er nog steeds aan hebt er trek in daar is dat laseren toch voor zonder moeite stoppen? Nou dit klinkt gewoon als cold turkey stoppen. Niet meer gaan en zal je een waargebeurd verhaal vertellen collega ging naar een vent die beweerde dat hij met hele dunne naaldjes stroomstootjes in je oren en hals gaf dan was het leed ook geleden. Dat ding zag eruit als een elektrische tandenborstel maar dan met een hele dunne naald maar met een snoer eraan. Zitten moest ze precies rechtop en hij met witte jas natuurlijk staat altijd goed prikken en zeggen stil ik moet me concentreren tis wel stroom moet precies goed gaan. Dochter was meegegaan en toen hij bijna klaar was zag dochter die doodstil in een hoekje moest blijven dat de stekker van dat snoer gewoon los onder een ladenkast lag hihi. Ze zei niks tot er betaald moest worden 190 euro en er moesten nog 1 of 2 behandelingen na daarna was het gratis, garantie fijn hoor.

Ze zei wat als je het zonder stroom doet kan gevaarlijk zijn toch als je een pacemaker voor je hart heb of zo zegtie nou dan heb het geen zin die stroom is juist zo belangrijk anders kan je net zo goed wat porren met een sateprikker haha toen wees ze eerst haar moeder op het snoer onder het kastje. Zo zegt ze daarom maakt het geen geluid zegt die vent ja nee dat is omdat het geluid zo hoog is dat het menselijk oor het niet ken horen. Zegt ze ja of je doet de stekker derin, maakte een foto van dat ding en het losse snoer en dreigde met aangifte wegens oplichting. Hoefde niet te betalen wel bek houwen graag anders wist ie waar ze woonden zozozo. Toch hadden andere mensen die ze kende het nooit gered zonder zen sateprikker.

Tis het idee zoek maar eens op wat placebo betekent of placebo effect denk ik. Als dat soort grappen zou werken werd t vergoed en zou niemand nog roken. Net als afvalpillen waar je mee kan eten wat je wil en tien kilo p.w. afvallen heb je t ooit zien gebeuren bij iemand nee he ik ook niet. omdat het niet kan. Het mag omdat ze je wel oplichten maar waar je bij staat en met open vizier. Enige wat klopt is dat ze zeggen: je moet alleen GEEN peuk meer opsteken dan is het effect weg hebben ze vast gezegd denk ik weet het niet maar dat gok ik.

Dus als je weer rookt heb je je niet aan de regels gehouden dus eigen schuld geld weg.

TRAP ER NIET IN HOU JE GELD IN JE ZAK NEEM EEN DAMPER DAT KAN NOG HELPEN AFBOUWEN EN HAAL JE GELD TERUG METEEN.

Sorry kan me erg kwaad maken om die oplichters want dat zijn het. Lees het maar een paar keer door en bedenk wat er niet klopt aan mijn verhaal en wat er niet klopt aan hun verhaal.

Geplaatst door anoniem (niet gecontroleerd) op 27/01/2017 - 21:15

Lid sinds

En, nog teruggeweest om je geld terug te vragen en ben je nog gestopt? Hoop dat je op beide vragen ja kunt antwoorden. Prettig weekend laat nog even horen zou echt willen weten hoe of wat. Bedankt alvast.

Geplaatst door anoniem (niet gecontroleerd) op 27/01/2017 - 21:18

Lid sinds

En hoe gaat het nu gestopt inmiddels? Hoop voor jou van wel!!

Reactie toevoegen