Wie heeft er ervaring met Champix?

Geplaatst door Peter van Straaten op 09/06/2015 - 23:42

Lid sinds 09 jun 2015

Beste niet rokers,

Ik ben sinds januari aan het proberen te stoppen met roken, maar helaas is het me nog steeds niet gelukt. Daarom ben ik op zoek gegaan naar medicijnen die wellicht kunnen helpen. Ik ben via de site http://champixkopen.com/ op het middel champix gekomen. Een starterspakket kost al €100,-. Opzich wil ik het graag kopen maar dan wil ik wel zeker weten of het middel werkt. Daarom mijn vraag aan jullie of iemand er ervaring mee hebt en wat de voor en nadelen er van zijn. Dus hoor graag van jullie niet rokers.

Groet,

Peter

Geplaatst door stefan1971 op 12/06/2015 - 22:43

Lid sinds 09 jan 2015

4 jaar 10 maanden geleden gestopt met Alles op een rij.

ik ben er van overtuigd, als het bij jou werkt, moet het bij iedereen werken, neem vooral de proef op de som!

Geplaatst door lolly op 22/06/2015 - 22:35

Lid sinds 26 jan 2015

4 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Middelen als champix moet je via jouw huisarts regelen en niet via een vage website!! champix is een middel dat je niet zonder begeleiding moet willen gebruiken!!

Geplaatst door lolly op 22/06/2015 - 22:36

Lid sinds 26 jan 2015

4 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

[quote=stefan1971]

ik ben er van overtuigd, als het bij jou werkt, moet het bij iedereen werken, neem vooral de proef op de som!

[/quote]

 

Neem jjij jezelf eigenlijk wel serieus Stefan?

Geplaatst door Brechtje op 23/06/2015 - 15:16

Lid sinds 13 Mar 2015

Ik ben er momenteel mee bezig. Al voor mijn stopdatum ben ik gestopt, want ik kreeg de sigaretten niet meer opgerookt. Bijwerkingen van de medicijnen vind ik meevallen. Maar ik heb me ook voorgenomen om door te zetten wat er ook gebeurde. 

Geplaatst door Heather op 04/08/2015 - 08:40

Lid sinds 30 jul 2015

Ik gebruik ook champix.

Wel adviseer ik om ze via de huisarts of praktijkverpleegkundige te bestellen, 1. omdat ze dan goedkoper zijn 2. er kunnen best bijwerkingen voorkomen bij dit medicijn, beter dat de huisarts kijkt of het medicijn voor jou geschikt is.

Ik heb wel echt veel baat bij Champix m.b.t. het niet roken, dat gaat echt super (ook al is het de 3e x), ik ben steeds langere tijd gestopt geweest.

3x moet dus scheepsrecht zijn.....de tweede keer had ik erg last van mijn maag, nu heb ik een maagbeschermer erbij en gaat dat goed. Nu wat meer last van slechter slapen en enge dromen....maar ik rook niet!!

 

 

Geplaatst door Adrie010 op 04/08/2015 - 23:53

Lid sinds 07 jan 2012

3 jaar 2 weken geleden gestopt

Verstandige beslissing Heather en een goed advies om het via de huisarts te doen. Zelf heb ik ooit Zyban gebruikt, maar kreeg er helaas paniekaanvallen van. Ik wens je heel veel succes.

Geplaatst door Lia 1960 op 09/08/2015 - 00:39

Lid sinds 04 nov 2010

Zonde Champix was ik nooit gestopt als heftige rookster!

ben nu nog steeds onder de indruk van ......mezelf!

Geplaatst door jurgen-001 op 10/08/2015 - 09:48

Lid sinds 10 aug 2015

13 jaar 11 maanden geleden gestopt

ik rookte 27 sigaretten per dag en dat 33 jaar lang ik heb dan ook besloten om te stoppen met roken met behulp van champix ik gebruik dit middel nu al 2 weken en heb gisteren mijn laatste sigaret gerookt , ik moet zeggen dat ik er vandaag nog geen problemen en zelfs ook nog geen zin heb gehad in een sigaret . Ik heb niks van nevenwerkingen dus voor mij is die champix geen probleem . In het verleden al verschillende pogingen gedaan om te stoppen maar zonder succes en nu lukt het wel ik loop er ook niet ambetand van en dat is ook goed .

 

Geplaatst door jurgen-001 op 10/08/2015 - 10:00

Lid sinds 10 aug 2015

13 jaar 11 maanden geleden gestopt

dat was bij mij ook zo ik rookte maar de helft van een sigaret meer ik had er gewoon geen zin meer in , en van bijwerkingen heb ik geen problemen  .

Geplaatst door rdewit op 10/08/2015 - 12:38

Lid sinds 30 jun 2015

Ik heb zelf ooit 3 weken champix (2009) gebruikt maar daarna weer de mist in gegaan. Het heeft geen zin om welk middel dan ook te gebruiken als je de houding t.o.v. de sigaret niet veranderd. Champix doet weinig voor je als je in je hoofd het roken nog steeds idealiseert (Verlicht stress, is lekker etc)

De middelen bieden verlichting als je de houding t.o.v. roken veranderd:

- Roken verlicht geen stress, het geeft alleen stress
- Roken is niet gezellig, kijk maar eens naar de eenzame mensen op straat die aan een peukie lurken
- Roken doet NIETS maar dan ook helemaal NIETS voor je.
- Roken is niet een 'ongezonde gewoonte' zoals 2x per week snacken, het is veeeeeele malen ongezonder. van de 3 rokers overlijd er 1 aan de gevolgen hiervan.

Champix (of nicotinevervangers) zijn geen wondermiddelen. Alleen JIJ kunt stoppen met roken. Ik denk (uit mijn eigen ervaring) dat een goede voorbereiding belangrijker is dan de zgn. wondermiddeltjes. De voorbereiding kan zijn:

- Bedenk een ijzersterke motivatie en houdt deze vast

- Verdiep je in waarom je verslaafd bent (en waarom de sigaret eigenlijk niets voor je doet maar dat dit wel zo lijkt)

- Ben je bereid om een ander leven zonder roken te gaan leiden? Nu kun je nog leven in een rookgordijn. Heb je het even moeilijk? Peukie. Gestressed? Peukie. Wil je even lekker ontspannen? Peukie. Wil je gezelligheid? Peukie. Wees je ervan bewust dat je dat straks niet meer hebt en dat je opnieuw moet leren leven en de dagelijkse sores zonder moet kunnen handelen.

- Bekijk dagboeken van mensen die zich te laat realiseerden dat ze moesten stoppen (COPD / Longkanker etc). Allemaal hebben ze spijt als haar op hun hoofd dat ze het niet eerder inzagen.

- Werk toe naar een stopdatum. Niet te dicht bij want je hebt tijd nodig om voor te bereiden maar ook niet te ver weg.

- Probeer eerst de psychische verslaving te verslaan, deze is vele malen erger dan de nicotineverslaving. Daar ben je namelijk in 1 week van af.

Na een goede voorbereiding kom je tot de concusie dat je nog wel MAG roken maar dat je het niet meer WILT. Als je nog steeds WILT roken, stop dan niet want dan ga je alleen een kutperiode tegemoet waarna je uiteindelijk voor gaas gaat. Er zijn er maar weinig die nog WILLEN roken maar het gewoon niet meer doen.

Zelf ben ik er nu 50 dagen af mbv pleisters en kauwgum en eigenlijk nergens last van gehad. Tuurlijk denk ik er nog wel eens aan maar het wordt allemaal minder hoor. Het is een enorme bevrijding dat je niet meer hoeft te roken.

Geplaatst door Peter van Straaten op 28/08/2015 - 12:06

Lid sinds 09 jun 2015

  

Geplaatst door Peter van Straaten op 28/08/2015 - 12:07

Lid sinds 09 jun 2015

Bedankt voor alle berichten iederee, had nooit verwacht dat er zoveel reactie op zou komen. Het is echt heel slecht maar ben nog steeds niet gestopt met roken. Doordeweeks rook ik nu minder maar in het weekend als ik vrij ben dat steek ik de 1 na de andere op. Na dit weekend gaat het echt gebeuren, ik ga Champix bestellen. Ik hoor mensen zeggen dat het niet verstandig is om deze via het internet te bestellen, maar wat is hier dan gevaarlijk aan? moeten de medicijnen gekoeld blijven? Volgens mij is het juist wel goedkoper via internet of heb ik het mis? Als ik zoek via google kom ik echt veel sites tegen die het aanbieden, zoals via Medizo. Ik lees alleen maar goede recensies. Volgende week ga ik sowieso met mijn dokter overleggen wat hij er van vindt.

Jullie allemaal een rookvrij weekend, ik ga er nog 1x voor ;)

Geplaatst door jurgen-001 op 29/09/2015 - 17:45

Lid sinds 10 aug 2015

13 jaar 11 maanden geleden gestopt

Nu al 6 eken gestopt met champix , voel me goed nergens last van en echt geen zin meer in sigaretten doet me niks meer , maar nog effe mijn dosis uitnemen .

Reactie toevoegen