Wil wel maar ook weer niet...

Geplaatst door doenja op 04/03/2013 - 10:25

Lid sinds 04 mrt 2013

Hallo, 

Het zal een heel herkenbaar verslavingmechanisme zijn dat het koppie zegt; stoppen met alle verstandige argumenten en kennis over de schadelijke effecten, terwijl de emotie recalcitrant is en zegt; wat nou, dat moet je toch zelf weten. Op een nog dieper niveau paniek; 'nee, wat hou ik dan nog over?', alsof dat roken een houvast van iets is, een soort van liveline.. terwijl je je afvraagt, welke dan? Dat puzzelt, waarom ben ik ooit gaan roken? Terugdenkend heb ik er echt mijn best voor moeten doen, want wat was ik soms beroerd, gewoon stug volhouden dan went het wel. Inderdaad en nu 32 jaar later is er al jaren een verslaving die ongewenst is, maar zich niet zomaar laat afzweren. Met een moeder die is overleden aan longkanker zou je toch denken; klaar! Maar nee, gewoon stug door. Een paar jaar geleden was er docu op tv waarin oa de productie van tabak voorkwam, jonge kinderen van illegale ouders Amerika die worden blootgesteld aan de smerige chemicalieen die rokers iedere dag 'vrijwillig' en in hun volle bewustzijn inhaleren. Op dat moment met een glaasje wijn en een peuk werd ik ziek van mezelf dat ik dat met mijn verslaving faciliteer. Daar wil ik helemaal niet aan meewerken, ik wil geen longkanker en ben er wel klaar mee dat er bijna 300 euro per maand gewoon in rook opgaat! En toch zit ik hier te typen terwijl er een pakje sigaretten voor me ligt en weet dat ik straks de deur uitga om nieuwe te kopen, want....

Ik heb me aangemeld in de hoop hier de stimulans te vinden om een serieuze poging tot stoppen te ondernemen en dat het dan eindelijk lukt, Allan Carr en Cold Turkey zijn gepasseerde stations. Ook geïnformeerd bij de huisarts voor pillen, maar met de invloed die dat neurologisch heeft waag ik me daar niet aan. Pleisters en andere nicotiene vervangers zijn leuk, maar werken ook niet. Het moet toch ergens uit dat koppie komen, waar niet alleen rationeel de beslissing genomen wordt maar ook op de twee al andere beschreven niveaus. 'T is lastig... en dat is het.  

  

 

 

 

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 04/03/2013 - 11:00

Lid sinds 25 jan 2013

10 jaar 1 maand geleden gestopt

hallo doenja...

 

jij zit met een groot dilemma hé zoals wij miss allemaal wel hebben gedacht voor we er een stop achter zette,,,

weet dat ik en vele andere zich erin gaan herkennen, maar als je zo blijft redeneren ga je er dus nooit aan beginnen en blijven zitten in je eigen stank wat je naar binnen zuigt en weer uitblaast en zoals je zegt 300 euro per maand,,, bedenk es heel even of schrijf het op wat je daarmee kan kopen wat niet in rook opgaat en waar je echt plezier van zou gaan hebben,,,

je kan ook zelf een lijst maken met de nega en posi kanten van het roken voor jezelf zo ga je er miss beter uit komen, want idd. stoppen is niet zoals eraan beginnen dat is iets wat je toch voor ogen moet houden, maar met veel wilskracht en overtuiging van jezelf dat dar nico en tine monster je nu vooral zit toe te fluisteren, LAAT ME NIET VALLEN AUB ga jij nog geloven zij niet zonder jou kunnen en eigenlijk is dat zo,,,want als je stopt en hun geen voorraad meer geeft aan nico en teer sterven ze al na de derde dag af en dat weten ze!!! dus als je klaar bent met je lijst zeg dan, vaarwel nico en tine en laat ze maar een paar dagen aan je hoofd zeuren,,,jij bent sterker, lach ze uit en voel hoe ze dood gaan die kanker bacillen!!! het is jouw lichaam waar jij baas bent en niet van die nico en tine hé!!! doe het stap voor stap, bij slechtere momenten kom je naar het forum en hier gaan er veel klaarstaan om je te steunen en erdoor te helpen, allen carr en cold turkey zo heb ik het ook gedaan hoor, en het gaat... dus nooit te nega zijn! maar er zijn ook andere stopmethodes, heb je al naar Eric Elary zijn video's gekeken, doen!

 

zo veel succes en loop alvast niet meer achter een nieuw pakje, rook de uwe nog rustig op en bedenk ertussen door dat jezelf echt nog heel graag wil leven zonder longkanker achter de laatste die je uit drukt in je asbak en die erna ook meteen de vuilbak inkegeld! toi toi!yes

afbeelding van L@yla

Geplaatst door L@yla op 04/03/2013 - 11:45

Lid sinds 16 feb 2013

Hoi Doenja,

 

Goed dat je je gemeld hebt op het forum. Dat wil toch al zeggen dat je naar de juiste mindset heenwerkt.

Voordat ik stopte zat ik regelmatig op het forum te neuzen. Woensdag 30 januari 2013 's avonds de laatste peuk van het pakje gerookt. Dat werd dus weer vroeg uit de veren om naar de benzinepomp te rijden. Of nee, dacht ik. Dit is een mooi moment om te stoppen. Op donderdag 31 januari 2013 ben ik dus begonnen met niet meer roken.

Tuurlijk is het in het begin moeilijk en zwaar, maar daar sta je boven, want je wilt het niet meer. Dus als het verlangen op komt zetten, doe je iets om je af te leiden (soms zijn dat hele vreemde dingen, maar als het maar afleidt!) en na 3 minuten ben je er weer. Trots! Je MAG wel roken, maar je WILT het niet MEER!

En weet, al is het begin moeijlijk, het is echt te doen. Ik kan je vertellen dat het steeds gemakkelijker wordt en dat na een tijd dat hele roken uit je systeem is.

Ik hoop dat onze ervaringen je helpen besluiten om er mee te kappen! En op het forum staat iedereen voor je klaar om je te steunen en te ouwehoueren over onze ex-verslaving. (Want geen enkele persoon die niet gerookt heeft, kan dat begrijpen!).

 

Houd je ons op de hoogte! Succes en groetjes van Lay

 

STOPPEN MET ROKEN IS NIET HET EINDE, MAAR HET BEGIN!

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 04/03/2013 - 19:05

Lid sinds 13 mei 2011

12 jaar 4 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

Hallo Doenja,

 

Om te beginnen zou je het in je hoofd moeten ombuigen van 'poging tot stoppen' naar 'besluit om te stoppen'.

Bij een 'poging' hou je de achterdeur nl. nog open en dat kan toch niet jouw bedoeling zijn ?

 

Je kan je aansluiten bij de maart stoppers, daar kan je steun krijgen en geven van lotgenoten.

Klik op : http://ikstop.nl/maart-2013-stoppers Een berichtje plaatsen en lekker meekletsen daar

Bekijk het dag voor dag, kijk niet te ver vooruit - zoek afleiding en drink veel water, des te eerder zijn de gifstoffen uit je lichaam verdwenen.

Je kan je ook aanmelden bij de hieplijst - daar worden de hiepers gefeliciteerd met hun jubilea ([email protected]) door Pepim.
 

Alvast heel veel succes gewenst yes
 

afbeelding van manon83

Geplaatst door mir i am op 04/03/2013 - 21:41

Lid sinds 19 feb 2013

7 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Super dat je hier iig al op de site zit Doenja! Zoals jij nu denkt zo dacht ik ook. Ik ben nu pas twee en een halve week gestopt en ik denk er nu al zo anders over. Tuurlijk is het begin moeilijk en bij alle voordelen die wij opnoemen denk je, ja dat zal wel. Maar het is echt zo en denk ook aan wat je nu aan het doen bent, rook je sigaretten nu heel bewust en bedenk met wat voor smerigs je bezig bent. En als je dan stopt en door de eerste moeilijke periode heen bent dan ga je je steeds vrijer voelen! Zalig, ik HOEF niet meer. Ik ben vrij en dat is echt aan te raden! Succes!

Geplaatst door doenja op 05/03/2013 - 07:39

Lid sinds 04 mrt 2013

Goedemorgen,

Bedankt voor jullie reacties en ja; niet de poging maar het doen, die achterdeur dichtgooien. Kan niet lang reageren maar was even benieuwd naar de reacties. sta nu weer op het punt een nieuwe te 'moeten' kopen, maar laat mijn lopende rekening bewust zonder geld zodat ik straks niet kan pinnen. Een mens verzint wat ... echt verslavingsgedrag. Maar het gaat goed komen.

 

fijne dag allemaal doenja

Geplaatst door doenja op 07/03/2013 - 11:08

Lid sinds 04 mrt 2013

Goedemorgen,

Nog nooit gehad; heb vannacht gedroomd over sigaretten... gek. Ben met een heel gedoe bezig, ondek ik een 'geheim' vak in mijn colbertje, linkerschouder zit een hele diepe zak waaruit vanalles tevoorschijn komt inclusief een vergeten pakje peuken. Verbaasde me in mijn droom dat dit toch geen logische plek voor een zak is en niet wist dat die daar zat terwijl ik er dus blijkbaar wel vanalles had ingestopt; kwam een zeecontainer aan spullen uit, dat was wel grappig en let wel - zonder dat het de vorm van het jasje verknalde, goed ontwerp dus. Wat ik wel een goede vindt is dat het willen stoppen zich nu ook eindelijk in mijn onderbewustzijn heeft genesteld, want zoals gezegd; 'echt nog nooit over sigaretten gedroomd', o ja, ik vond het pakje wel maar heb niet gerookt in mijn droom. Nu nog in het echte leven en we komen ergens.... wink

afbeelding van L@yla

Geplaatst door L@yla op 07/03/2013 - 11:40

Lid sinds 16 feb 2013

Hoe voelde je je in je droom toen je al die andere spullen ontdekte? (in dat te gekke colbertje!)

Geplaatst door mef op 09/03/2013 - 19:24

Lid sinds 09 mrt 2013

Hoi Doenja,

 

Ik herken je verhaal helemaal en ook ik ga a.s dinsdag proberen om het roken te laten en zolang te vervangen voor de E-sigaret, totdat ik het helemaal af kan bouwen.

Op dit momnet ben ik er heilig van overtuigt dat de E sigaret mij op weg kan helpen maarre.......dat moet eerst blijken.

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 09/03/2013 - 22:38

Lid sinds 17 jul 2008

15 jaar 2 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi doenja/nee,

        

Die verslaving zit nog wel diep bij je . . .bang voor een pilletje, maar niet voor puur vergif.

Ik kan alleen maar hopen dat je op tijd stopt en niet als het eigenlijk al te laat is. Het meisje hierboven blijft voor jouw haar gebedje oneindig doen, in de hoop dat je stopt voordat je wel moet stoppen om gezondheidsredenen. Er zijn trouwens nog meer goede boeken om je rook gedachten (een ILLUSIE !!) om te buigen, maar je moet het wel willen.

Of je kunt net als Jan (RIP) op dit forum, mij en vele anderen stoppen als het echt moet (raad ik je niet aan).

 

Alle liefs en suc6 met je zoektocht,

 

 

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 16/03/2013 - 13:08

Lid sinds 25 jan 2013

10 jaar 1 maand geleden gestopt

hallo mef,

 

ik ben ook de e sigaret gaan gebruiken als ik 2 weken gestopt was wel voll nicovrij hé en teervrij!!!! is wel handig op een zwaar dipjesmoment kan je nog even een trekje doen en damp zien maarrrrrrrrrrrrr mentaal is het weer een verslaving pfffffffffffff,,,,op een dag gooi ik ze allen weg(heb er drie) en gebruik ze nu en dan eens hoor de ene laad op en de andere ligt bij men pc,,,,maar niet de bedoeling daar ganse dag of uren mee aan te sabbelen,,,zo veel geluk ermee en tot een volgende miss

 

grtjsssssss chantalwink

Reactie toevoegen