Zal me even introduceren..

afbeelding van Mila95

Geplaatst door Mila95 op 22/08/2017 - 14:07

Lid sinds 22 aug 2017

3 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Goedemiddag allemaal,

Als nieuw lid van de club zal ik me ook even voorstellen. Mijn naam is Mila, 22 jaar oud en ik heb zo'n 6/7 jaar gerookt, waarvan de laatste 3 jaar ongeveer een pakje per dag. De reden voor mij om te stoppen is met name mijn gezondheid (en financieel, als student is het natuurlijk een dure 'hobby'). Ik heb sinds 13 jaar diabetes type 1 en sinds vorig jaar weet ik dat mijn nierfunctie langzaam verslechtert. Dit proces kon ik volgens de internist nog afremmen door mijn bloedsuikers goed te houden en te stoppen met roken. Je raadt het al: in plaats van dit advies op te volgen, stak ik wederom mijn kop in het zand en rookte stug door. Tot vorige week zondag dus. Gezien mijn gezondheid is het bij mij niet slechts een poging, terug roken is voor mij geen optie. Dat besef ik me ook met de dag meer.

Tot nu toe gaat het redelijk gemakkelijk. Ondanks dat mijn huisgenootjes binnen roken, heb ik weinig behoefte en als dat er al is kan ik me prima beheersen. Ik ben alleen wel enorm emotioneel continu en ik begin om rare te dingen te huilen, zoals een film of een mooi liedje. Daarnaast heb ik ook ineens zweetaanvallen. Maargoed die dingen zullen er wel bij horen? De enige keren wanneer ik echt moeite heb om me in te houden is in zo'n huilbui, waarbij ik al mezelf probeer over te halen er toch eentje te roken. 

De reden waarom ik me heb aangemeld, is omdat ik zeker nog moeilijke momenten verwacht en ik vind dat een beetje peer pressure/lotgenotencontact heel waardevol kan zijn. Ik ben blij dat dit medium bestaat en je elkaar op deze manier kunt steunen!

Groetjes,

Mila

Geplaatst door Mien op 22/08/2017 - 15:13

Lid sinds 02 sep 2016

4 jaar 1 week geleden gestopt met Tabex.

 

Hallo Mila,

Ik kom niet zo veel meer op deze site (gelukkig), maar nu wel en ik zie toevallig je bericht.

Echt knap hoor, cold turkey! En die huilbuien, zweetaanvallen, hoort er allemaal bij, ja.

Gewoon doorzetten: het wordt beter.

Voor meer aanspraak kun je het best met een maandclub meedoen, ik zie dat de augustusclub best actief is.

 Ik wens je veel sterkte en succes!

 

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 22/08/2017 - 15:14

Lid sinds 04 aug 2017

3 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Mila, Welkom hier! smiley

Je bent al goed op weg, al ruim een week, super! Ik hoop dat je hier op het forum steun vindt bij moeilijke momenten. En in de verschillende forumtopics vind je ook veel informatie over huilbuien en emoties waar je vast wat mee kunt. We hebben ook een maandclub augustus, als je zin hebt kun je daar ook aansluiten en meekletsen. Wij zijn de gestopten in augustus dus zitten allemaal volop in de ontwenningsverschijnselen.

fijne dag verder!

afbeelding van Mila95

Geplaatst door Mila95 op 22/08/2017 - 17:03

Lid sinds 22 aug 2017

3 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo Mien en Musti,

Dank voor de reactie en de tip van de augustus maandclub, ik ga gelijk kijken zo! Fijne dag nog.

 

Reactie toevoegen