ziek en gestopt met roken

Geplaatst door quitlisa92 op 28/08/2013 - 19:41

Lid sinds 28 aug 2013

Pffoee,

Sinds zondag ben ik ziek geworden en lig ik al 4 dagen in bed met koorts & keelontsteking. Sinds zondag heb ik dus ook geen sigaret meer aangeraakt. Hier ben ik uiteraard super blij om! want ik rook al zo'n 8 jaar en wil er nu echt van af. Nu woon ik nog thuis bij mijn ouders en ieder gezinslid thuis rookt. Dit maakt het voor mij heel moeilijk om vast te houden, want er wordt bij ons overal in huis gerookt..

Nu zegt iedereen wel: goedzo en niet meer aan beginnen. maar voel me niet bepaald gesteund, hoe kan ik mezelf zo motiveren dat ik ondanks alle rokers thuis toch ervan af kan blijven? Nu is het nog niet heel zwaar omdat ik toch nog niet 100% lekker in me vel zit en nog aan het uitzieken ben. Maar wat als ik beter ben en je weer naar het werk gaat en in oude gewoontes beland.. 

Het is trouwens de eerste keer dat ik probeer te stoppen met roken en ook wil ik het proberen zonder hulpmiddelen. 

 

groetjess

afbeelding van Bergje

Geplaatst door Bergje op 28/08/2013 - 21:40

Lid sinds 04 feb 2013

8 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Goed zo, je hebt al 3 a 4 dagen niet gerookt. Dus eigenlijk ben je al door de eerste lichamelijke afkickfase heen. Jouw situatie lijkt op de mijne (alleen had ik geen rokers thuis, maar wel op het werk en in mijn vriendengroep).

 

Ik werd niet lekker en hoe meer ik rookte , hoe meer hoofdpijn ik kreeg. Dus even de sigaretten weggelegd want ik was gewoon niet lekker. Maar na een paar dagen voelde ik mij weer opknappen, en dat merkte ik, want de trek in een sigaret kwam weer. Ik wilde niet toegeven, want ik was al een paar dagen rookvrij. Hoe langer ik het uitstelde, hoe hoger de drempel werd om er een op te steken (want ik was al zover gekomen). Ik heb de eerste 6 weken zelfs met een half pakje sigaretten in mijn jaszak gelopen, maar ik vond het gewoon zonde om er een op te steken. En ik ben nu 7 maanden verder en nog steeds rookvrij. Eigenlijk ben ik per ongeluk gestopt (maar wel heel blij ) 

 

Wat ik eigenlijk probeer te vertellen is dat dit een opgelegde kans is om succesvol te stoppen, want je hebt al een voorsprong ten opzichte van vele andere stoppers.  

 

Succes, en ik hoop dat je iets aan mijn ervaring hebt.

Reactie toevoegen