Zondag stoppen!

afbeelding van Roos39

Geplaatst door Roos39 op 08/09/2012 - 10:13

Lid sinds 03 feb 2012

4 jaar 1 maand geleden gestopt met E-sigaret.

Dag lieve mensen,

Na al die jaren van roken wil ik graag vrij zijn, vrij van rook, morgen is het zover, dan zal de sigaret niet meer mijn vriendje zijn!

Sinds 2 maanden ben ik intensief gaan sporten en afvallen, dat bevalt mij erg goed en daar past een sigaret niet meer bij!

Volgende week dinsdag heb ik een afspraak bij de verpleegkundige van de huisarts, het lijkt mij geweldig om voor die tijd al te zijn gestopt!

Ik denk dat ik vandaag zuigtabletjes ga kopen om zo de moeilijke momentjes door te komen!

Iemand nog waardevolle tips om de eerste dagen door te komen?

Ik wens iedereen een zonnig rookvrij weekend!

Groetjes Roos;))

afbeelding van Mirjam65

Geplaatst door Mirjam65 op 08/09/2012 - 11:00

Lid sinds 30 aug 2012

10 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ha Roos, welkom hier! Wat een goed besluit joh.

Wat voor mij het beste werkt is er zo min mogelijk mee bezig zijn. Ik lees bv niet te lang achter elkaar hier op het forum, want dan krijg ik trek in een sigaret. Bezig blijven is de slutel denk ik. En als de trek te erg wordt, ga wandelen, ga douchen, ga sporten in jouw geval, ga afwassen, een sjjaal breien, doe iets. Die zin zakt weer af, en als je daar weer doorheen bent gekomen heb je weer een sigaret niet gerookt. En dat voelt zo goed.

Hier heb ik inmiddels een grote bak staan met zuigsnoepjes in alle soorten en maten, en lollies met plastic stokjs. Daarnaast ben ik nu even verslaafd aan de soepstengels. :-) Water drinken helpt ook trouwens.

Je kan je gelijk aanlsuiten bij de septemberstoppers, daar kan je veel steun aan hebben.

Heel veel succes, je kunt het!

afbeelding van Marion31

Geplaatst door Marion31 op 08/09/2012 - 11:08

Lid sinds 03 jan 2009

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Roos,

 

Welkom hier op het forum. Goede beslissing inderdaad, als je toch zo gezond bezig bent, ja, dan past roken inderdaad niet meer daarbij. Tsja, de eerste dag. Is een hele rare, ik vond echter de dag ervoor nog belangrijker, voor jou vandaag dus. Ik heb die dag veel gerookt, maar wel heel bewust en bij iedere sigaret zat ik te wachten op die overweldigende heerlijke sensatie!!! Die kwam natuurlijk niet. Straks als je een poosje gestopt bent, gaat er namelijk een moment komen waarin je die peuk gaat verheerlijken (oh, wat zou het heerlijk zijn, dat aansteken, die smaak, dat inhaleren). Onthou dan die laatste dag die je gerookt heb: die peuk is helemaal niet zo heerlijk, is geen overweldigende sensatie, dat zit in je hoofd, alleen in je hoofd.

 

Toch is het allerbelangrijkste: je moet willen, zelf willen. Dus of je nou dinsdag die afspraak heb, hoe gezond je ook bezig bent met sporten en afvallen, je moet niet meer willen roken. 

 

Advies over hulpmiddelen kan ik je niet geven. Ik ben CT gestopt. Ik wens je heel veel succes!!!

afbeelding van Eetje

Geplaatst door Eetje op 08/09/2012 - 14:23

Lid sinds 02 aug 2012

10 jaar 4 maanden geleden gestopt

Hoi Roos,

Een wijs besluit om te stoppen met roken.
Wat mij heel erg heeft geholpen (en zo af en toe nog helpt) is wandelen in de natuur, de trap op en af rennen, op smintjes sabbelen (die zijn low-calorie), water drinken etc. In ieder geval veel afleiding zoeken.
Ik heb ook de laatste dagen van mijn rokende bestaan heel bewust afscheid van allerlei dingen genomen met een sigaret.

Heel verstandig om ook met de praktijkverpleegkundige te gaan praten. Samen met haar kun je ook kijken wat voor jou de beste methode is. Ik kan haar ook bellen als ik het moeilijk heb, maar dat heb ik tot nu toe niet hoeven doen.

Wees niet teleurgesteld als het afvallen even wat minder gaat, je stofwisseling gaat echt veranderen door het stoppen met roken. Ik heb me in eerste instantie erop gericht om niet aan te komen, en ben uiteindelijk zelfs wat afgevallen, dus het kan wel.

Nou succes morgen met je eerste rookvrije dag.

Groetjes Eetje

Reactie toevoegen