Zwaar!!!! Maar we gaan ervoor

Geplaatst door Meisiemijn1704 op 26/05/2013 - 16:03

Lid sinds 26 mei 2013

 

Mijn reden om te stoppen is mijn gezondheid (na 23 jaar roken nog steeds nergens geen last van)

en dat mijn lieve kindjes mee lezen en zien staan dat roken dodelijk is... En heel vaak roepen mama daar ga je dood van... Zet je toch aan het denken... Want je leest het wel maar zodra je eigen kind het zegt doet het je heel veel..

Maar nu komt het die ontwenningsverschijnselen... Ik kan nergens anders aan denken dan alleen aan die ene sigaret.. Wat voor gevoel het zou geven... (weet het zit tussen mijn oren maar hoe zet ik die knop om)
 
Sinds ik gestopt ben (nog niet zo lang sinds 21-5-2013) slaap ik per nacht maar vier uurtjes... Ik slik ook melatonine 10mg (via de huisarts) maar het doet helemaal niks...
 
Iemand goeie tips om goed te slapen en die stomme gedachtes van een sigaret uit te zetten??????
 
alvast bedankt voor het antwoorden 

 

afbeelding van L@yla

Geplaatst door [email protected] op 26/05/2013 - 16:34

Lid sinds 16 feb 2013

Maak de sigaret en het roken niet belangrijk. Het is een verschrikkelijke slechte verslaving.

Je bent nu al een paar dagen onderweg en het wordt echt gemakkelijker. Echt waar.

Niet denken hoe het zou zijn om een sigaret te roken, je rookt niet meer. Verzet je gedachten door iets te gaan doen. Maakt niet uit wat. Speel met je kinderen of ga wandelen. Die trek trekt dan vanzelf weer weg.

Ik had in het begin ook slechte nachten; veel wakker, nare dromen en vaak wakker schrikken. Dat vond ik heel vervelend, maar ik rookte niet. Daar was ik enorm trots op! 

Accepteer dat het hoort bij het afkicken en dat je lichaam aan het resetten is (naar clean-mode) en zie dat als een positief iets! 

Ga dag voor dag en voor je het weet is het een week, een maand enzovoort!

Geloof me; het wordt gemakkelijker en als je wat verder bent dan denk je er niet eens meer aan. Dát ervaar ik nu al!

 

Dus volhouden! Je kan het.

Groetjes,

Layla

 

 

 

afbeelding van roos

Geplaatst door roos op 26/05/2013 - 16:47

Lid sinds 30 okt 2010

Mis je dit, meissiemijn ....................................

Jongens, wat mis ik het roken!

(Boy, do I miss smoking!)

Als je het vaak genoeg zegt, zul je het zelf gaan geloven.
Maar zou het leven anders zijn als je weer zou roken?
Zeker weten. Van het moment dat je wakker wordt tot dat je gaat slapen,
zou het leven nooit meer hetzelfde zijn.

Zodra je wakker wordt, moet je weer die peuk hebben, gewoon om de kracht en de energie te hebben om jezelf uit bed te slepen. Je hoest wat slijm uit je longen op en neemt een slokje water voor je gortdroge keel. Je hebt een walgelijk smaak in je mond en een lichte hoofdpijn.
Maar dat maakt je allemaal niet uit want zo voel je je elke morgen. Vreemd eigenlijk, want toen je niet rookte, voelde je je schoon, gezond en verfrist bij het opstaan. Weet je nog?

Je kleedt je aan en maak je klaar om naar je werk te gaan.
Er gaat een kwartier voorbij dus je rookt 2 sigaretten. Je ontbijt smaakt nergens naar.
Strooi maar wat zout en peper over je eieren. De koffie smaakt ook al nergens naar vandaag
Maar wat sterker zetten de volgende keer.; Toen je niet rookte smaakte en rook alles een stuk beter

Je realiseert je dat je maar beter op kunt schieten omdat je al te laat bent.
Waar blijft de tijd? Toen je niet rookte, had je zo veel meer tijd ‘s ochtends
Je kunt je maar beter haasten anders kom je nog te laat op je werk.

De binnenkant van de voorruit is echt vies. Vreemd, je hebt 'm pas 3 weken geleden schoongemaakt. Van het weekend even die bruine laag eraf schrappen.
Nogal logisch dat de kinderen altijd klagen over de stank in de auto. Toen je niet rookte, hoefde je de voorruit maar een keer in de 6 maanden schoon te maken. Weet je nog?

Je haat het om in het spitsuur te moeten rijden. Het is 3 kwartier lang pure frustratie.
Je rookt zo’n 3 of 4 sigaretten weg. Maar het is beter dan de trein te nemen want dan mag je helemaal niet roken. Aan het einde van de rit zit je met een onaangestoken sigaret in je mondhoek en een aansteker in je hand. Als de trein dan eindelijk stopt, baan je je een weg naar buiten om zo snel mogelijk die sigaret op te kunnen steken. Toen je niet rookte, reed je in je auto en nam de trein zonder ook maar een moment aan een sigaret te denken.

Je bent nu wel heel laat. Je rent van het parkeerterrein tot je kantoor.
Je begint naar adem te snakken en te hoesten. Je hebt het benauwd en je hebt het gevoel dat je hart uit je borst zal knallen. Vreemd, toen je niet rookte, zweette je niet eens van zo’n klein stukje hardlopen.

De telefoon blijft maar overgaan op je werk. Je hebt bijna geen tijd om te roken.
Maar je weet dat je gewoon tijd maakt om minstens 3 sigaretten per uur te roken
Sterker nog, je kunt beter een paar extra sigaretten roken, want je hebt zo een personeelsvergadering waar je niet mag roken. Je wilt niet net zo’n situatie als vorige week, toen je baas je wat moeilijke vragen stelde en jij alleen maar kon denken aan wanneer je weer een sigaret zou kunnen opsteken. Het was allemaal een stuk makkelijker toen je niet rookte.

Het spitsuur is net zo erg als je weer naar huis gaat. Je kunt beter stoppen om sigaretten te kopen, je zou wel eens niet genoeg sigaretten tot morgen kunnen hebben. Weer geld over de balk gesmeten.

Je bent eindelijk thuis. Je kunt er beter een opsteken als je je klaar maakt voor het avondeten want je kinderen willen niet dat je aan tafel rookt. Nog ongeveer een half pakje voor het naar bed gaan. Je bent doodmoe. Ik weet zeker dat je denkt dat je te veel hebt gerookt vandaag.
En terwijl je wegdommelt, is je laatste gedachte van de dag, “Jongens, wat mis ik het niet roken.”

Bedenk hoe het leven echt was toen je nog rookte.
Onthoud dit en - STEEK NOOIT MEER EEN SIGARET OP!

Whyquit.com

Vertaling: Christle

 

http://www.ikstop.nl/vertalingen-whyquitcom

 

Lees alle verhalen eens door die bij Tips en ervaringen staan .

De link staat hierboven.

 

Veel succes en onthou de gouden regel...................

"die ene bestaat niet ".

afbeelding van jeannette42

Geplaatst door jeannette42 op 26/05/2013 - 16:57

Lid sinds 03 sep 2012

10 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

ik heb niet veel toe te voegen aan bovenstaande, alleen ........ ik heb ook heel lang heel slecht geslapen. En slecht slapen doet veel met je, helemaal als je nooit meer wilt roken, want ook al wil je nooit meer roken, in het begin proberen Nico en Tine je met alles een reden te geven om maar weer te beginnen, en dan komt het op jouw wilskracht aan en moet je gewoon niet luisteren en er niet meer aan beginnen omdat je het gewoonweg niet meer wil. dus wat ik nog wel kwijt wil, ik had dat dus ook en heb uiteindelijk een slaappil gevraagd aan de huisarts en kreeg ze : temazepam. ik slaap heerlijk en als mijn dochter roept hoor ik haar gewoon en daarna val ik gewoon weer makkelijk in slaap. Ik slaap nu weer gewoon zonder slaappil

succes

afbeelding van woozie

Geplaatst door woozie op 26/05/2013 - 22:26

Lid sinds 14 mei 2013

Als dat niet slapen blijft gewoon "echte' slaapmedicatie vragen hoor! De eerste keer had ik dat ook, dat niet-slapen nekt je gewoon.... Ik heb nu preventief al slaapmiddelen, neem ze niet altijd, maar wel als ik het nodig vind, zonder slaap blijf je niet op de been. En dat niet aan roken denken, ik weet het niet, ik heb er deze keer nauwelijks last van, dat was in het verleden wel anders, dan dacht ik de hele dag aan roken. Geen idee waar dat hem nou inzit, want dan gaf ik je de 'truuk'  graag door. Ik had hetzelfde tijdens mijn zwangerschap (toen ook gestopt), ook totaal geen gedachten aan roken, was gewoon geen optie. 

afbeelding van woozie

Geplaatst door woozie op 26/05/2013 - 22:28

Lid sinds 14 mei 2013

Oja en hou die opmerkingen van je kinderen in gedachten, dat helpt ook heel goed!!! Mijn zoontje had een opmerking dat ie liever met mij 3 uur ging winkelen (dat haat ie) dan dat ik een kwartier zou roken......  Als ik toch af en toe moment van zwakte heb, haal ik dat weer in mijn hoofd....

Geplaatst door Birdy op 27/05/2013 - 07:52

Lid sinds 09 mei 2013

8 jaar 11 maanden geleden gestopt met Zyban.

Hoi Meisiemijn,

Niet kunnen slapen maakt het wel extra zwaar, hoop voor je dat het van tijdelijke aard is. En anders bespreek het met de huisarts zoals de anderen al aangeven.

Een extra steun in de rug vind ik de ticker op dit forum, een op mijn bureaublad en mijn telefoon. Die houden precies bij hoe lang je al gestopt bent. Ik zit nu op drie weken en wil nu graag dat daar een maand gestopt komt te staan, mij helpt het op moeilijke momenten. En veel hier lezen.

Heel veel succes en je kan het.

 

Groeten Inge

afbeelding van Gelevingers

Geplaatst door Gelevingers op 30/05/2013 - 08:04

Lid sinds 12 jan 2011

3 jaar 10 maanden geleden gestopt met Champix.

Hallo,

Ook ik had de eerste dagen erg onrustige nachten , ook wisselde dat nog wel eens,  Het is echt een kwestie van doorzetten het gaat beter worden  ook al denk je waarschijnlijk op dit moment van ja ja zal wel ..........smiley

Het boekje lezen "de opluchting " van Jan Geurtz kan je misschien ook wel helpen , zeker de moeite waard ( heb hem al 2 keer gelezen in 2 maand)

Succes !!

afbeelding van L@yla

Geplaatst door [email protected] op 30/05/2013 - 08:44

Lid sinds 16 feb 2013

Had in het begin ook moeite met slapen; veel wakker, rare dromen en wakker schrikken. Dat duurde even, daarna sliep ik als een roosje! Even volhouden, al die verschijnselen die zich nu openbaren gaan vanzelf weer over.

Je lichaam is zich een het resetten en bezig aan een grote schoonmaak na het jarenlange misbruik.

Doorzetten, volhouden en er voor gaan!

Reactie toevoegen