Zwak en weer begonnen. Binnenkort nieuwe poging.

Geplaatst door Betsie10 op 28/10/2013 - 11:09

Lid sinds 04 mei 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt

Ik was 1 juni samen met mijn dochter gestopt. Ik had het boek gelezen van De Opluchting. Verder had ik de eerste paar weken nicotinepleisters gebruikt. Het ging allemaal prima. Had er echt totaal geen moeite mee. Voelde het ook daadwerkelijk als een opluchting. Tot begin oktober....

Veel stress rond het werk, een nieuwe collega die veel rookte. In het begin vond ik het stinken maar het gaf me later ook weer de zin in een sigaret. Ik baal er enorm van maar heb in een zwak moment zo maar een pakje sigaretten gekocht en gerookt. De eerste paar sigaretten waren zelfs weer vies, maar stom als ik was rookte ik stug door. En ja hoor, weer helemaal verslaafd. Rook weer net zoveel als voorheen.

Nu komt een wat rustiger periode aan op het werk en wil ik opnieuw gaan stoppen. Ik weet dat ik het kan en wil het ook graag. Alleen nog even een datum prikken en er weer helemaal voor gaan!

afbeelding van Lia 1960

Geplaatst door Lia 1960 op 28/10/2013 - 19:27

Lid sinds 04 nov 2010

Hoi Betsi, 

Gelukkig wil je weer stoppen en je moet maar zo denken; je weet nu waar de valkuilen zitten en je bent de volgende keer veel sterker door je ervaring!

Plan je datum en ga ervoor!!!

Succes!

Groetjes Lia

Geplaatst door Lous op 01/12/2013 - 21:30

Lid sinds 25 okt 2013

Betsy, waarom niet gewoon een datum prikken en daar naar toe leven. DOEN!!!!!!

Geplaatst door Gia (niet gecontroleerd) op 01/12/2013 - 22:00

Lid sinds

[quote=Betsie10]

Nu komt een wat rustiger periode aan op het werk en wil ik opnieuw gaan stoppen. Ik weet dat ik het kan en wil het ook graag. Alleen nog even een datum prikken en er weer helemaal voor gaan!

[/quote]

 

Tja... het probleem is dat het meestal een paar jaar duurt voor we  de moed kunnen vinden om weer te stoppen. Ook al weten we dat we het kunnen.

Over precies 1 maand is het 1 januari.  

Veel mensen zullen willen stoppen met roken en een groot deel van die stoppers komt misschien op dit forum.

Voor steun.

Maar het is hier zo ongelooflijk stil.

Waarom??? Ik vind het echt doodzonde. 

 

 

afbeelding van Valkjuh

Geplaatst door Valkjuh op 01/12/2013 - 23:48

Lid sinds 13 okt 2013

ik ben er nog Gia...ik zit nog steeds in de race hoor hihihi...

maar heb niet zoveel problemen, misschien is dat het?

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 03/12/2013 - 22:00

Lid sinds 31 jan 2012

Het heeft allereerst met een aangeleerd gedrag te maken............hoeveel rookte we niet als we gestressed waren????

Juist! En heeft het ooit iets opgelost???? Juist...niet.

Stel voor jezelf een grens mijn grens was hoe erg het ook wordt ik ga niets HALEN, en wat denk je sta je in de winkel kot dat stemmetje aan "zullen we een pakje kopen? Je bent nu toch in de winkel dus hoef je niet extra iets te halen!

 

Ïk schrok er van net zoals ik schrok van het moment dat ik mezelf echt zo duidelijk had overtuigd dat ik nu juist wel die éne was die er 1 kon roken.

Ik heb er niet aan toegegeven want  ik rook niet meer dus wat zeuren ze nu in me hoofd.

Betsie kies een datum en ga ervoor en wees erop voorbereid dat het niet makkelijker gaat worden je hersenen weten dat als ze maar genoeg zeuren jij overstag gaat. Ga niet de strijd aan met jezelf die verlies je. Wees duidelijk naar jezelf toe en naar Nico en Tine...er is geen discussie mogelijk want je rook niet meer!

 

We hebben onzelf geleerd om met stress als een ketter te roken nu moeten je hersenen gaan leren dat het ook kan zonder die stinkstok want echt er is nog geen 1 sigaret geweest die het probleem heeft opgelost.

Ga ervoor je kan het en hou vol!!!!!!

    

Reactie toevoegen