Champix

Champix is een geneesmiddel zonder nicotine dat aan volwassenen kan worden voorgeschreven als hulpmiddel om te stoppen met roken. Het is een officieel geregistreerd geneesmiddel en kan alleen op voorschrift van de huisarts of specialist worden aangeschaft. Er zijn wel websites die werken met een online consult aanbieden zonder dat je langs je eigen huisarts hoeft te gaan. Dit is niet legaal, ga voor een goed advies gewoon naar je eigen huisarts

Er zijn online wel medicijnen te vinden die lijken op Champix en meestal ook stukken goedkoper zijn. Champix kost  ongeveer 87,50 voor een startersverpakking. Dit is natuurlijk niets in verhouding met wat je zal besparen als het je lukt om te stoppen met roken. Een goedkoper middel wat je zou kunnen overwegen is Tabex. Wil je meer weten over het gebruikvan Tabex, lees dan eerst onze informatiepagina over Tabex goed door met daarop ook veel reacties van anderen die het middel al gebruikt hebben.

Champix kopen zonder doktersrecept

Wil je stoppen met roken en daarbij Champix gebruiken, let dan heel erg goed op. Champix is namelijk een geneesmiddel en dus met doktersrecept verkrijgbaar bij de apotheek. Het middel wordt online aangeboden maar dan gaat dit dus niet via je huisarts. Veilig medicijn gebruik is belangrijk, onveilig gebruik kan zelfs gevaarlijk zijn. Champix is een medicijn met de nodige bijwerkingen let daarom heel goed op voordat je het koopt. Het lijkt misschien aantrekkelijk om tot online aanschaf over te gaan, maar let goed op het volgende en stel jezelf de volgende vragen :

  • Weet je wel zeker dat je te maken hebt met het originele Champix product?
  • Is het gebruik van Champix wel veilig voor jou ?
  • Wordt het medicijn wel echt bij je thuis bezorgd ?
  • Zit er in de verpakking van Champix wel een bijsluiter ?
  • Geen mogelijkheid tot consultatie.

Zo kan Champix medicatie gevaarlijk zijn met medicijnen zoals Theofylline, Insuline, Flecaïnide, hart- en vaatmedicijn type betablokker en antipsychotica. Het is altijd verstandig om bij twijfel contact met de huisarts op te nemen om zeker te zijn.

Werking Champix

Het geneesmiddel Champix kent twee werkingen. Aan de ene kant zal het geneesmiddel er voor zorgen dat het verlangen naar een sigaret zal worden onderdrukt. Aan de andere kant zorgt de inname van Champix er ook voor dat de ontwenningsverschijnselen van het stoppen met roken onderdrukt zullen worden. Deze combinatie zorgt er bovendien voor dat de ervaring van het aangename effect van het roken zal worden verminderd.

Een volledige terugval na te zijn gestopt met roken zal met dit geneesmiddel dan ook worden voorkomen. Het is bekend dat de receptoren in de hersenen opnieuw vragen om nicotine als deze stof de hersenen heeft bereikt. Het geneesmiddel Champix zorgt voor een blokkering van deze receptoren. Champix staat verder nog bekend om het stimuleren van de afgifte van dopamine en daarmee wordt het verlangen naar het roken van een sigaret niet alleen onderdrukt, maar blijven ook de ontwenningsverschijnselen beperkt.

Champix en stoppen met roken

Je kunt ervoor kiezen om te stoppen met roken en van Champix gebruik te maken. Je kunt dan naar de huisarts toegaan en daar het verzoek om een recept voor het geneesmiddel neerleggen. Champix is een geneesmiddel en dat betekent dat er sprake kan zijn van bijwerkingen. Deze bijwerkingen kunnen per persoon uiteraard verschillend zijn. Het gebruik van Champix kan leiden tot slapeloosheid, depressie, hoofdpijn en concentratie problemen.
Het proces van stoppen met roken begint met de inname van Champix. Daarvoor zul je eerst een stopdatum moeten bepalen en dan vervolgens een of twee weken voor de definitieve stopdatum moeten beginnen met de inname van het geneesmiddel. In totaal zul je twaalf weken lang Champix moeten innemen. Bij een verhoogde kans op het terugvallen in het rookgedrag bestaat er een mogelijkheid, dat je huisarts een extra kuur voor kan schrijven. Champix wordt beschikbaar gesteld in de vorm van tabletten en kunnen met water worden ingenomen. Het is wel raadzaam om de tabletten niet op een lege maag in te nemen.

Lees ervaringen van anderen met Champix of laat zelf een reactie achter op het subforum over champix

Reacties

Geplaatst door hermienleferink op 08/05/2018 - 18:01

Lid sinds 06 mei 2016

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met Champix.

Hallo heeft er nog iemand een startespakket champix liggen ik zou ze graag willen overnemen over de prijs worden we het wel eens.
Want ik wil graag stoppen met roken.
Hierboven staat dat ik gestopt ben maar dat is nog niet zo

Geplaatst door BoeBoe (niet gecontroleerd) op 22/09/2017 - 01:07

Lid sinds

Ik heb hier pillen als je er bij rookt ga je braken en krijg je last van zware hart klachten.

Wil je niet dood? Slik dan dit als je echt van het roken af wilt.

P.s.

Je moet wel eerst een dag gestopt zijn. 

Geplaatst door Vrijsen (niet gecontroleerd) op 16/05/2017 - 16:21

Lid sinds

Wat  vraag je voor de champignons pillen welke sterkte zijn t

Geplaatst door Belanna op 15/05/2017 - 15:10

Lid sinds 07 mei 2017

Dank je wel voor de tip. Ik ga er zo wie zo vanuit dat ik de eerste maanden nog geen ex roker ben vanwege de drang toch te hebben en ik ga er ook vanuit dat ik die drang om toch te gaan roken ook zal hebben. Het zal moeilijk worden maar met de ondersteuning van champix ga ik het redden.

Groetjes belanna

afbeelding van ally

Geplaatst door ally op 15/05/2017 - 15:02

Lid sinds 05 jan 2016

7 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

hoi,

maak dat je motivatie goed en duidelijk opgeschreven is en hou het altijd bij je. Je wil stoppen maar als je gestopt bent zal je brein je bedriegen en je proberen terug aan het roken te krijgen. Dat is de nicotineverslaving. Champix zorgt ervoor dat je niet depressief wordt , door dopamines te lossen die een geluksgevoel geven. Veel succes, niet rokers zijn fitter, mooier en een pak vrolijker!

 

afbeelding van ally

Geplaatst door ally op 15/05/2017 - 15:02

Lid sinds 05 jan 2016

7 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

hoi,

maak dat je motivatie goed en duidelijk opgeschreven is en hou het altijd bij je. Je wil stoppen maar als je gestopt bent zal je brein je bedriegen en je proberen terug aan het roken te krijgen. Dat is de nicotineverslaving. Champix zorgt ervoor dat je niet depressief wordt , door dopamines te lossen die een geluksgevoel geven. Veel succes, niet rokers zijn fitter, mooier en een pak vrolijker!

 

Geplaatst door Belanna op 15/05/2017 - 09:59

Lid sinds 07 mei 2017

Morgen is mijn stopdag. Ik ben erg benieuwd hoe ik het gaat ervaren. Mijn gevoel zegt het is niet erg om te stoppen maar denk ik dat morgen nog? Ik gebruik champix nu 9 dagen en buiten de bijwerkingen niet echt gehinderd met roken. Smaakte nog het zelfde. Misschien komt dat ook omdat je de sigaretten ziet liggen dat je er naar pakt. Ik hoop dat het me gaat lukken want diep van binnen ben ik er klaar mee met dat roken. Ik hoop dat ik hier af en toe terecht kan voor als ik het ff zwaar heb. Ben door de weeks altijd alleen thuis dus heb niemand of even te praten.
Ik hou jullie op de hoogte.

Groetjes belanna

Geplaatst door louis (niet gecontroleerd) op 19/04/2017 - 12:53

Lid sinds

ik ben 3 weken geleden gestopt. rookte 2 keer zware shag per week

maar of je 6 of 30 peuken rookt is het zelfde denk ik, maar ik heb geen behoefte 95 hulp 5 % moet ik zelf doen, zonder dit Champix, zou het andersom zijn, eerst week gestopt was makkie, tweede week was lastiger, nu derde week weer relax en goed, alleen als je de pil inneemd, pfff ik ben een uur misselijk ed

maar ik kiet voor de pillen, zal niet top zijn, maar roken ook niet.

ik zat al op een racefiets, nu veel meer dan normaal, afleiding, alleen beetje beter buiten weer zou mooi zijn

 

Geplaatst door jan.y.dokter (niet gecontroleerd) op 11/04/2017 - 08:55

Lid sinds

hallo

ik heb champix nu  3  weken  , ben nu met week 2  begonnen,

in ik  had op zondag 9 april in een keer nu  stoppen,het  nu is  het 11 april   is  nog  niet  lang nog  maar  drie dagen,

maar  nooit gedacht   dat ik  al  drie  dagen van af  ben, ben zelf al trots ,, is  wel moeilijk maar  we  gaan door 

groetjes  jan

Geplaatst door Dré (niet gecontroleerd) op 24/03/2017 - 17:14

Lid sinds

Update: inmiddels al bijna 4 weken gestopt. Het gaat prima!

Soms nog wel zin in een sigaret maar de gedachte is redelijk snel verdwenen.

Trots op mezelf!

Reactie toevoegen

Pagina's