Champix of Zyban?

Geplaatst door Sandra81 op 24/02/2013 - 11:32

Lid sinds 14 jan 2013

4 jaar 8 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Hoi allemaal,
Er staat al veel informatie op dit forum over Champix en Zyban maar ik kan er maar niet goed achter komen wat nou precies het verschil is tussen die 2! Over beide medicijnen lees ik zowel positieve als negatieve ervaringen. Mijn stoppoging is helaas mislukt en ik ga aanstaande woensdag naar een praktijkondersteuner en wil dan Champix of Zyban gaan gebruiken. Ik ga er vanuit dat zij mij wel kan vertellen wat het beste bij mij past maar ik heb er liever van tevoren al een goed beeld van! Zijn hier misschien ook mensen die het allebei gebruikt hebben en mij de verschillen kunnen vertellen? Ik ben best gevoelig voor slapeloosheid en depressie en zie daarom wel een beetje op tegen de bijwerkingen, al weet ik ook dat die bij mij niet perse voor hoeven te komen!
Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, alvast bedankt!
Groetjes,

Sandra

afbeelding van wil 10

Geplaatst door wil 10 op 24/02/2013 - 12:34

Lid sinds 02 mei 2011

champix als je het kan verdragen is een wondermiddel.met de juiste motivatie ben je al voor 50% gestopt,voor de rest is het 4 maanden doorbikkelen maar je hebt het forum als steun.wij helpen je wel

afbeelding van Ingie

Geplaatst door Ingie op 24/02/2013 - 15:30

Lid sinds 11 okt 2010

7 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik ben  in maart 2005 cold turkey gestopt, heb het toen heel erg moeilijk gehad, ook veel ontwenningsverschijnselen, helaas in sept 2008 weer begonnen, ik dacht dat eentje wel kon..

 

In 2010 gestopt met champix..na een maand of 2 weer begonnen..(tussendoor ook wel eens 1 opgestoken)toch niet echt willen stoppen denk ik...terwijl het me redelijk goed afging.

 

In 2011 cold turkey gestopt..ook een maand of 2 (tussendoor ook wel eens 1 opgestoken)

 

18 Januari 2013 weer cold turkey gestopt, en sindsdien niet meer gerookt, het is me nog nooit zo gemakkelijk afgegaan als dit keer.

 

Je moet echt willen stoppen..en de knop om gaan zetten anders werkt er helemaal niks..

 

afbeelding van Joannes

Geplaatst door Joannes op 25/02/2013 - 01:52

Lid sinds 28 nov 2011

Sandra, met Zyban rookte ik gewoon door en merkte alleen de eerste paar dagen dat ik minder behoefte had aan een sigaret.

Met Champix ben ik elf maanden rookvrij geweest.

Als je het kunt verdragen raad ik je Champix aan. Het wil niet zeggen dat jij ook vervelende bijwerkingen krijgt. Ieder mens reageert daar weer anders op. Datzelfde geldt uiteraard ook voor Zyban.

 

afbeelding van Mérijet

Geplaatst door Mérijet op 26/02/2013 - 22:16

Lid sinds 02 dec 2012

Ik heb beide gebruikt.

Zyban deed bij mij helemaal niets. Ging er niet minder van roken en de smaak werd ook niet minder. De sigaretten bleven even goed smaken. Maar een vriendin van mij is al 2 jaar van het roken af, met hulp van zyban.

 

Deze keer heb ik champix gebruikt. En ik kan niet zeggen dat het makkelijk was. De eerste 6 weken vond ik erg moeilijk, het was niet dat ik vreselijk veel zin had in een sigaret (daarvoor hielp bij mij de champix dus erg goed), maar vooral de depri gevoelens die ik had. Daar wordt je zo vlak van, het kon me allemaal niet zoveel schelen. Ben ermee naar de dokter gegaan toen en ik kreeg medicijnen voor deze gevoelens.

 

Succes morgen! En praat over je angsten met de praktijkondersteuner, dat heeft mij erg geholpen!

afbeelding van Mérijet

Geplaatst door Mérijet op 26/02/2013 - 22:22

Lid sinds 02 dec 2012

Oh, schiet me net te binnen. Het boek Nederland stopt! heb ik gelezen en dat vind ik toch wel een heel goed boek. Worden de gedachtekronkels van een roker goed in beschreven! Als je je verslaving snapt ben je al een heel eind op weg.

Geplaatst door Sandra81 op 26/02/2013 - 22:36

Lid sinds 14 jan 2013

4 jaar 8 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Bedankt voor je reactie Mérijet! Inmiddels heb ik nog meer verhalen gelezen over Champix en Zyban en ik ben er nog steeds niet uit... Ik neig denk toch het meeste naar Champix. Maar misschien heeft de praktijkondersteuner wel een heel ander idee! En daarnaast weet ik natuurlijk dat ik het uiteindelijk toch helemaal ZELF moet doen en dat de medicijnen waarschijnlijk alleen maar helpen omdat jij DENKT dat ze helpen... Mag ik vragen wat je precies hebt gekregen voor die depri gevoelens? Een echt anti depressiva of was het iets anders? En heeft het echt goed geholpen? Ik had die depri gevoelens namelijk al heeeeel erg toen ik cold turkey stopte. Als het even kan wil ik dat niet nog een keer meemaken!!! Maar aan de anti depressiva wil ik niet gaan beginnen. En daarom liever ook geen Zyban want ik las dat dat ook gebruikt wordt als anti depressiva. Het boek Nederland stopt! heb ik ook gelezen en dat heb ik allemaal wel goed in mijn oren geknoopt!

afbeelding van Mérijet

Geplaatst door Mérijet op 28/02/2013 - 22:33

Lid sinds 02 dec 2012

En hoe is het gegaan bij de praktijkondersteuner? zie onder je bericht staan dat je met zyban begonnen bent, hopelijk helpt het je goed!

 

Ik heb oxazepam gekregen voor de moeilijke momenten. Geen antidepressiva dus. Maar echt iets voor de korte termijn.

Ik kan je niet vertellen of het geholpen heeft, want ik heb het niet gebruikt. Haha. Het bij me hebben was al genoeg! Kun je nagaan hoe psychisch het was.

Heel veel succes met je beslissing te stoppen!

Geplaatst door Sandra81 op 02/03/2013 - 16:30

Lid sinds 14 jan 2013

4 jaar 8 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Hoi! Het gesprek met de praktijkondersteuner was een groot fiasco! Echt heel apart, ik kreeg het idee dat die vrouw helemaal niet wist waar ze het over had, ik wist alles nog beter dan zij! Eerst begon ze over Champix, toen over nicotinepleisters en toen weer over Zyban... En ondertussen moest ze steeds van alles opzoeken op internet! Dingen die ik zelf al lang wist... Maar goed, uiteindelijk zijn we dus op Zyban uitgekomen. Ik wilde zelf het liefst Champix, wat ik hierboven al schreef, maar zij vond Zyban beter bij mij passen en wilde daarom pertinent geen Champix geven. Ik heb wel even getwijfeld maar wilde het toch maar gaan proberen, met in mijn achterhoofd dat ik er altijd weer mee kan stoppen als het me niet bevalt. Dus ik dacht hoera, ik ga gelijk naar de apotheek! Niet dus... Kon ik het daar niet eens ophalen! Het moest ergens besteld worden en dan zou het naar mij opgestuurd worden?! Echt vreemd en ik heb het dus nog steeds niet! Maar nu was het zo dat ik iemand ken die nog Zyban thuis had liggen en dat heb ik gelijk die dag bij hem opgehaald en er gelijk mee begonnen. Tot nu toe merk ik er nog niks van (wel misselijk) maar ik heb wel mijn stopdag vastgesteld op woensdag 6 maart en dan ga ik er weer voor!!! 

 

afbeelding van Mérijet

Geplaatst door Mérijet op 02/03/2013 - 18:18

Lid sinds 02 dec 2012

Jee, dat is toch ook wat zeg, zou je toch denken dat zo iemand er wel kaas van gegeten heeft. Nou hopelijk helpt de zyban! Moet je nog weer naar haar terug? Hopelijk helpt ze je dan beter.

Dat je de medicijnen opgestuurd krijgt, heeft met de vergoeding van de medicatie te maken. Je zou het ook zelf kunnen halen, maar dan krijg je het niet vergoed. De ziektekostenverzekeraar heeft dan een afspraak met een apotheek om de medicatie te leveren. Erg omslachtig, maar het scheelt wat in de portemonnee!

 

Hopelijk gaat het je dan nog wat beter bevallen de zyban! Veel succes!

afbeelding van Joannes

Geplaatst door Joannes op 02/03/2013 - 22:19

Lid sinds 28 nov 2011

Sandra, misselijkheid, mogelijk af en toe lichte duizelingen en droge lippen is slechts voor de eerste dagen. Welke dosering heb je nu zo lang dat je nog mag roken en welke dosering heb je als je op de volledige dosis zit, de stopdag dus.

Indien je neigt naar depressies, dan wordt er geen Champix voorgeschreven.
Zyban is een anti depressivum, maar mag niet als zodanig verkocht worden.
Welbutrin, wat precies hetzelfde middel is, echter weer wel. Het wordt dus voorgeschreven bij depressies.

Geplaatst door ingeborg op 03/03/2013 - 00:41

Lid sinds 03 Mar 2013

8 jaar 12 maanden geleden gestopt

ik ben 7 februari gestopt met roken door Zyban, zelfs 3 dagen voor de stop datum. Het gaat me heel goed af, Tuurlijk zijn er momenten, maar die zijn te verwaarlozen. 2jaar geleden geprobeerd te stoppen met champix, dat werd een drama....depressief,maagzuur, en zo beroerd dat ik er vroegtijdig mee gestopt ben een weer was gaan roken. Maar goed iedereen ervaart het anders gelukkig. Nu alweer 23 dagen rookvrij en voel me geweldig, echt! Succes....

Geplaatst door Sandra2017 (niet gecontroleerd) op 14/04/2017 - 23:50

Lid sinds

Hoi ik ben ook een Sandra ook uit 81, dus ik heb mij maar wat anders gemaakt. Ik zit met hetzelfde probleem. Hoe is het nu afgelopen Sandra ?

Groetjes,

Sandra

Geplaatst door Alo (niet gecontroleerd) op 09/11/2017 - 23:51

Lid sinds

Gestopt met champix. Niet veel moeite gehad. Rookte xxl pak per dag. Na 1.5 maand enorme last gekregen van maagzuur. Nu 3 maanden later nog steeds last van maagzuur. Gestopt met nemen van champix. Begonnen maandje terug maagbescherming te nemen . Geen effect nog. Nu ik zit schriif ga ik 1 champix slikken ff kijken wat het doet. Maar ben wel van de sigareten af . En ja heb er af en toe wel zin aan. Maar niet gedaan. Succes allen

afbeelding van Hofmannetje Erik.

Geplaatst door Hofmannetje Erik. op 09/12/2017 - 13:07

Lid sinds 09 dec 2017

4 jaar 6 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi, ik gebruik ook champix en ik heb totaal geen last van bijwerkingen ,zo zie je maar weer elk mens is anders! Succes verder.yes

Reactie toevoegen