Ervaringen met nicotinekauwgom

Lees hieronder de ervaringen van anderen die gestopt zijn met hulp van nicotinekauwgom.  Heb jij ervaring met het gebruik van pleisters? Schrijf ze op en deel het met anderen op deze website. Wil je meer weten over deze stopmethode, kijk dan op de pagina over nicotinekaugom.

Reacties

Geplaatst door Menno (niet gecontroleerd) op 07/03/2017 - 00:17

Lid sinds

Ik ben vandaag begonnen met nicotine kauwgom tijdens het werk. Ik ben een zware roker dus ik ga niet in een keer over op de kauwgom. Eerst maar het gewoonte roken tijdens het werk doorbreken met behulp van de kauwgom. Dat ging prima, 6 gommetjes van 4mg en ik ben de werkdag doorgekomen zonder een sjekkie. Ook niet de behoefte om het vanavond in te halen. Als het eenmaal gewoon is om op de dag niet te roken ga ik het doorzetten naar de rest van de dag en daarna de kauwgom afbouwen door de minder zware variant en de zware door elkaar in een pot te doen (placebo effect) en vervolgens over zo over op gewone kauwgom. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar een stoomboot leg je ook niet in een keer stil

Geplaatst door Vic Karlesem (niet gecontroleerd) op 23/11/2016 - 19:41

Lid sinds

gebruik soms wel 100 kauwgums 2 Mg per dag 

Geplaatst door Alae op 19/04/2016 - 14:01

Lid sinds 19 apr 2016

Echt, in het begin denk je dat nicotinekauwgom DE oplossing is om van het roken af te komen zonder dat je door een hel gaat tijdens het ontwennen. Nu, vijf jaar later, ben ik nog steeds zwaar verslaafd aan kauwgom en ik ben zo teleurgesteld in mezelf, omdat ik het niet kan klaarspelen om ermee te stoppen. Ik raad het iedereen echt af om te stoppen met roken met behulp van nicotinekauwgom, vooral als je een kettingroker bent (geweest). Ik merk dat ik prima cold turkey had kunnen stoppen met het roken zelf. Het ging zo makkelijk destijds. Ik denk echt dat ik nooit aan de kauwgom had moeten beginnen. Nu eet ik die rotdingen al jaren en ik lijk wel een kauwgomjunk. Als ik ze niet kan eten, flip ik helemaal. Voor mij is het tijd om dus maar cold turkey met de kauwgom te stoppen. 

 

 

Geplaatst door desiree51 op 30/03/2016 - 16:08

Lid sinds 15 Mar 2016

1 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinekauwgom.

ik ben sinds 3 maart gestopt met roken en tot dus ver valt het mee maar ik word misselijk van de nicotine kauwgum,dus ik ga weer verder zonder hulp middelen veel succes iedereen

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 02/10/2015 - 15:04

Lid sinds

Mommenteel al een maand gestopt, ik gebruik ook deze kauwgom en helpt me goed, alleen in stress momenten eet ik er extra meer, soms zit ik op 3 kauwgoms perag en de andere ca 10 pff , het werkt perfect en wil het zo houden tot 3maanden en dan ga ik dagelijks letten op mijn kauwgoms om het af te bouwen..

Greetz

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 25/11/2014 - 14:29

Lid sinds

Het is me gelukt. Ben nu een hele week zonder nicotinekauwgum. Ben ongeveer tien jaar geleden gestopt met roken en nicotinekauwgum gaan gebruiken. Na verloop van tijd taalde ik niet meer naar een sigaret maar ging steeds meer kauwgom gebruiken. Kauwgom van 2mg afgewisseld met tabletjes van 1mg. Op het laatst gebruikte ik twintig kauwgommetjes per dag en ik sliep zelfs met een stukje kauwgom in mijn mond. Onder mijn bed lag het regelmatig vol met uitgekauwde stukjes kauwgom, in de auto en in mijn handtas deed ik de stukjes uitgekauwde kauwgom eerst in een oude kassabon of ander papiertje wanneer er geen prullenbak in de buurt was. Ik kauwde kauwgom bij de koffie en zelfs bij een glas rode wijn, zó verslaafd aan de nicotine. Ging door weer en wind om mijn kauwgom te gaan kopen en zocht al mijn jaszakken en tassen na wanneer ik zonder zat. De afgelopen week heb ik veel gewone kauwgom gekauwd, ook drink ik nu veel thee in allerlei sterke smaken, zoals van verse gember. Een nicotinejunk wil ik nooit meer worden.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 16/12/2013 - 15:48

Lid sinds

Heb net een pakje nicorette gekocht. Heb al een tijdje dat ik in het weekend niet meer rook, maar zo gauw het maandagochtend is dan heb ik het idee dat ik in een uur tijd het hele weekendtekort  moet inhalen. Werkt niet dus.. Vooral op zondag heb ik ook van die eetbuien en dan schrans ik als een bezetene, heel lekker maar niet goed voor mij gewicht.

Helpt die kauwgom ook voor zulke gevallen?

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 27/11/2013 - 22:25

Lid sinds

Nu 10 dagen gestopt. Gebruik kauwgum en zoethout als vervanger. Half kauwgummetje van 2mg van kruidvat en zouthout met lengte van een peuk. Toch wat tussen je vingers en je lippen. Lijkt raar verhaal maar bij mij werkt het prima, gebruik al iets minder kauwgum. 

Geplaatst door kaatje264 op 27/11/2013 - 10:37

Lid sinds 10 jul 2012

7 maanden 3 weken geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Vandaag dag 2 met de pleisters oh die ochtendpeuken he daar heb ik dus ook zo n moeite mee.

(rest vd dag gaat het wel )

Vanmorgen voor het plakken van een pleister maar op een half kauwgummetje gekauwd

brrrr werd er toch misselijk maar beter dan een peukie :-)

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 20/09/2013 - 14:43

Lid sinds

Ben sinds 3 september gestopt. Na 50 jaar gerookt te hebben. Zuig ongeveer twee maal daags op een nicotine tabletje. het gaat erg goed. 

Reactie toevoegen