Allen Carr

Stoppen met Allen Carr

De Engelsman Allen Carr was 30 jaar lang een verwoed kettingroker. Ondanks talloze pogingen lukte het hem niet om blijvend te stoppen. Tot die ene, laatste keer dat het wel lukte en het hem, tot zijn grote verbazing, eigenlijk nauwelijks moeite kostte. 

De methode van Allen Carr zit even slim als eenvoudig in elkaar. In zijn methode wordt geen nadruk gelegd op alle bekende gezondheidsredenen en andere argumenten waarom iemand beter niet kan roken. Dat is per slot van rekening iets wat iedere roker zelf ook weet. Met de Carr-methode wordt een antwoord gegeven op een heel wezenlijke vraag, namelijk: "Waarom rookt iemand eigenlijk" Meer informatie over het boek is hier te vinden.

Weet je al dat je graag dit boek zou willen lezen om te stoppen met roken? Bestel het dan direct bij bol.com. Soms kan je daar ook een tweedehands exemplaar kopen tegen een lagere prijs.

Lees ervaringen van anderen met Allen Carr, deel je eigen ervaringen met deze methode of praat in het forum over Allen Carr en andere boeken. Ben je op zoek naar een ander boek om te stoppen met roken? Kijk dan even naar ons overzicht van boeken die kunnen helpen om te stoppen met roken.

Reacties

Geplaatst door Dollee (niet gecontroleerd) op 19/04/2017 - 12:07

Lid sinds

ik ben 2x 2 jaar zonder hulp gestopt geweest en dat ging heel makkelijk maar daarna toch weer begonnen omdat ik trek kreeg en ik vond het gezelliger, daarna wou ik de esmoker gaan roken om te stoppen maar dat ging helemaal mis, ik rookte de 18 mg en had hem heel de dag in me handen en rookte er heel de dag van toen dacht ik ik stop ineens en dat had ik nooit moeten doen, heb het 2,5 jaar volgehouden, kreeg huilbuien, werd depressief, maakte met iedereen ruzie en was echt een kreng, toen ben ik weer gaan roken omdat de situatie onhoudbaar was maar ik wil zo graag stoppen omdat het veel geld opleverd en ik wil over een aantal jaar weer zwanger raken.

nu ben ik met het boek begonnen maar ik vraag me af of het mij helpt...

ben nu bij hoofdstuk 7 maar als ik niet rook dan bijt ik nagels en als me nagels "op" zijn bijt ik wangen en als dat pijn gaat doen begin ik velletjes te krabbelen enne ja volgens me huisarts stop ik op het verkeerde moment aangezien ik me baan ben kwijtgeraakt en me vriend ook binnenkort werkeloos word...

ik wil het zo graag maar ik ben 1 nerveusiteitsbom...

Geplaatst door deeznuts (niet gecontroleerd) op 29/02/2016 - 10:24

Lid sinds

mjaa

Geplaatst door petra1969 op 17/09/2015 - 11:29

Lid sinds 21 apr 2014

3 jaar 2 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Ach ik lees mijn reactie terug, en kan nu aanvullend schrijven dat de klachten die ik had en lang aanhielden te maken hebben gehad met een Schildklieraaandoening/ziekte... welke door het roken gemaskeerd werd! gelukkig maar dat dit uitzonderlijk is!smiley

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 05/09/2015 - 09:20

Lid sinds

Ik ben nu reeds 5 dagen gestopt met roken. Heb veel hulp aan het boek van Allen Carr. Regelmatig lees ik bepaalde hoofdstukken nog eens door maar de methode werkt echt. De 2 eerste dagen waren toch een hel voor mij. Maar op dag 3 heb ik onbewust die klik kunnen zetten en loopt het van een leien dakje. Mijn vrouw vroeg mij 2 dagen geleden dat ik haar moet laten weten wanneer ik een moeilijk moment heb. Wel die is nu ondertussen toch al 2 dagen geleden. Ik ben zeer blij en gelukkig dat ik de stap gezet heb en het boek gelezen heb. Een aanrader voor iedereen. Zelf voor de mensen die nog zwaar twijfelen.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 05/09/2015 - 09:18

Lid sinds

Ik ben nu reeds 5 dagen gestopt met roken. Heb veel hulp aan het boek van Allen Carr. Regelmatig lees ik bepaalde hoofdstukken nog eens door maar de methode werkt echt. De 2 eerste dagen waren toch een hel voor mij. Maar op dag 3 heb ik onbewust die klik kunnen zetten en loopt het van een leien dakje. Mijn vrouw vroeg mij 2 dagen geleden dat ik haar moet laten weten wanneer ik een moeilijk moment heb. Wel die is nu ondertussen toch al 2 dagen geleden. Ik ben zeer blij en gelukkig dat ik de stap gezet heb en het boek gelezen heb. Een aanrader voor iedereen. Zelf voor de mensen die nog zwaar twijfelen.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 20/08/2015 - 11:10

Lid sinds

Begin dit jaar heb ik het boek gelezen en ben daarna meteen gestopt met roken. Heerlijk! Helaas ben ik na ruim 3 weken  weer gestart met roken. Toen hoorde ik van een vriendin dat er naast het boek van Allen Carr ook trainingen worden gegeven. Ik heb me ingeschreven en heb in mei deelgenomen aan de training. De inhoud komt overeen met het boek, alleen komt het tijdens een training veel beter binnen. Ik heb sindsdien niet weer gerookt! Met dank aan de trainer van Allen Carr ben ik morgen ben ik alweer 3 maand rookvrij! 

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 20/08/2015 - 11:01

Lid sinds

xx

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 06/07/2015 - 16:33

Lid sinds

@@@
All that takes us past the $400 million mark and we still haven t considered sponsorship.Take the booze for example.
Beer companies Tecate and Corona went to war over being the beer sponsor for the fight Tecate trumping Corona with a $5.6 million offer. Tecate s bid is by far the record, Pacquaio s promoter Bob Arum told ESPN.com. We ve never see anything like that on a beer sponsor. Both companies were after it. It s a huge number. With amount of $ Floyd Manny will both make it wouldn't surprise me if this is last fight for both. What else do you possibly do after? Dan Rafael (@danrafaelespn)
So who gets all the cash?The long-negotiated fight contract sees Mayweather s team get 60 per cent of the revenue and Pacquaio s side 40 per cent.

Geplaatst door mike_something op 21/05/2015 - 07:31

Lid sinds 21 mei 2015

Dat Allen Carr slecht schrijft kan ik niet beamen; in het Engels is hij zeer overtuigend. Het zal hooguit een 'slechte' vertaling kunnen zijn naar mijn idee. Het luisterboek (Engels) is een echte aanrader!  [libris]

De electronische versie vind je in iTunes, mocht je een iPad of Mac hebben:

[Engels]   [Frans]

Op Amazon kun je 'm ook voor de Kindle etc. aanschaffen:

[Frans]  [Engels]

Gek genoeg vind ik alleen een Nederlandse versie voor vrouwen ;-)

 

Gestopt!

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 20/01/2015 - 15:14

Lid sinds

Ik denk dat ik het boek van Allen Carr bijna van buiten ken.

Diverse keren ben ik gestopt met behulp van dit boek. Ik weet dat dat helemaal niet positief klinkt, want je wil in een keer voor altijd stoppen. Toch? 

En toch is het wel degelijk positief, want wanneer ik met de "wilskrachtmethode"en in de cold turkey-stijl zou zijn gestopt, zou ik het nog geen 2 uur hebben volgehouden.

Ik ben nu gestopt op 09-01-15 te 08.30 uur en ik heb 44 jaar gerookt met af en toe een maand (of misschien 3 maanden) niet (in een poging te stoppen met roken), maar dat was het dan wel. Het is nu 20-01-15 te 15.00 uur en ik heb mezelf op 09-01-15 plechtig beloofd niet meer te zullen roken. Tot nu toe heb ik dat ook niet gedaan.

Af en toe heb ik het moeilijk. Dan kan ik me slecht concentreren. Dan heb ik een leeg gevoel in met name mijn keel. Maar dat is het. Niet meer en niet minder. Het doet lichamelijk geen pijn. Ik heb geen moeite dat ik niets in mijn handen heb. Ik heb een leeg gevoel in mijn keel. (Misschien dat er nu weer dingen groeien, die daar nu weer de kans toe krijgen?) 

Elke keer dat ik het moeilijk heb, houd ik mezelf voor wat ik gelezen heb in het boek. Namelijk dat ik niets opgeef (en dat doe je met de wilskrachtmethode wel: je bent toch gestopt met roken? Je hebt het roken toch opgegeven? DUS mis je wat!)

Door het boek te lezen kom je er achter dat je niets zult missen, maar dat je alleen maar zult winnen door niet meer te roken. Het klinkt erg gezwollen in het boek: 'Hiep hoi, ik sta mezelf toe om niet meer te roken".  Ik als rechtgeaarde Nederlander denk dan meteen: "ja dag!. Ik ga tegen mezelf hiep hoi, zeggen1. Voel je je wel goed?".

Ik had het moeilijk op een bepaald moment: ik miste het roken, ondanks wat er geschreven staat in het boek, wat ik ook allemaal goed in me opgenomen had.  In gedachte zei ik vervolgens  "hiep hoi, etc".  en hoe raar het ook mag klinken: het helpt!!! Je draait volgens mij in je gedachten de zaken om: het is niets negatiefs meer, het wordt positief. En daardoor is het vol te houden.

Reactie toevoegen