Rapunzel redt zichzelf, met hulp...

Geplaatst door Rapunzel op 09/05/2015 - 16:49

Lid sinds 02 mei 2015

2 maanden 2 weken geleden gestopt met Tabex.

Ha Stoppers,

Zo, heb net nieuwe Tabex besteld, op http://heelhollandstopt.nl/, na een eerste mislukte bestelling op de Duitse goekope website die hier wordt genoemd via 'stopmethoden': http://tabex-shop.com/. Ik was nl. al dagen aan het wachten op een bestelbevestiging of antwoord van die Duitse site, vandaar. En voor de zekerheid nu maar de blauwe Tabex ipv de Poolse groene gekocht, ook al was die duurder, omdat de Poolse minder goed zou werken? Betaald met iDeal nu, en heb de bestelbevestiging binnen in de e-mail. Maandag wordt er geen post bezorgd, dus zal hij hopelijk dinsdag binnen komen...

Deze zaterdag is alweer half om, maar ik begin zometeen met het opmaken van het restje groene Tabex dat ik nog in huis heb. kan ik nog een paar dagen mee vooruit. En met het bestrijden van de chaos in mijn huis en leven, waarover ik misschien later nog wel van me af wil schrijven... Ik vond het een mooi moment om alvast te beginnen met een dagboek. Heb gekozen voor de nickname Rapunzel, omdat "Repelsteeltje" al bezet was. Bij nader inzien vind ik Rapunzel wel erg toepasselijk: zij wordt in dat sprokkje bevrijd uit die torenkamer, doordat ze haar haren héél lang laat groeien, en haar redder omhoog kan klimmen langs haar haren. Zoiets is er ook aan de hand met mijn roken? Ik zit in eenzame gevangenschap, in mijn verslaving, maar gooi wel lijnen uit om mezelf te redden en te laten redden: zoiets...

Tot later en succes allemaal !!!

Geplaatst door Yvondv op 09/05/2015 - 17:07

Lid sinds 01 feb 2014

3 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Rapunzel,

Leuk ik kom meelezen in jou boekje, ik hou van dagboeken!

Ha mooi uitgelegen Rapunzel, wij komen je bevrijden, wanneer jou haar lang genoeg is!

Heel veel succes!

 

Geplaatst door Rapunzel op 09/05/2015 - 17:42

Lid sinds 02 mei 2015

2 maanden 2 weken geleden gestopt met Tabex.

Dank je smiley

Geplaatst door Rapunzel op 11/05/2015 - 01:50

Lid sinds 02 mei 2015

2 maanden 2 weken geleden gestopt met Tabex.

Nou, het sprookje van Rapunzel gaat iets anders dan ik me kon herinneren, maar het blijft mooi: http://www.beleven.org/verhaal/raponsje_rapunzel

GATVERDAMME - heb er geen ander woord voor: vandaag urenlang schoongemaakt, vooral ramen gewassen, en de gordijnen in mijn achterkamer gewassen, met soda en zuurstofbleekmiddel..

Die kamer ligt aan een 'inpandig' balkon, dus da's misschien een reden dat alle luchten er zo blijven hangen: minder wind die langsstrijkt

En ook heb ik afgelopen jaren voor mijn gevoel veel tegenslag gehad, waardoor poetsen er vaak niet van kwam - en ook niet zal komen: alweer een reden om weer te stoppen: meer energie..!!!.

Hoe dan ook: het was het ongelofelijk SMERIG, vooral om die gordijnen eraf te halen en te wassen. Dat wil ik me dus blijven herinneren, als ik weer ga stoppen..!!

PS: ik merk nog weinig van het slikken van de 'groene' Tabex, of ms. ook wel dus??

PS: En er was een bevestiging per e-mail van Post.nl, dat de nieuwe  'blauwe' Tabex onderweg is.

Tot later, en succes !

Geplaatst door Rapunzel op 12/05/2015 - 01:58

Lid sinds 02 mei 2015

2 maanden 2 weken geleden gestopt met Tabex.

Vandaag bericht gehad van Post NL, en HeelHollandStopt: dat de Blauwe Tabex nu echt onderweg is. Heb genoten van de gewassen ramen en gordijnen, en dankzij het fantastische weer kan ik binnen roken met de deuren wagenwijd open..

En ik moest veel werken: een poetsbaantje buiten de deur, altijd erg gezellig of fijn daar - en verder redactie/ tekst schrijven (vrijwilligerswerk) thuis. En zoals gewoonlijk Radio 1: o.a. over Libris-prijs, interview met Van Dis.

Ja: het leven kan mooi zijn, en nog mooier zonder roken..

Geplaatst door Rapunzel op 13/05/2015 - 00:16

Lid sinds 02 mei 2015

2 maanden 2 weken geleden gestopt met Tabex.

De Blauwe Tabex is vandaag bezorgd. Als ik morgen begin, dan wordt 17 mei de stopdag: sterfdag van mijn vader. Wil ik dat..? Die dag is nogal zwaar beladen, ook wat roken betreft...

Pfff, welterusten,

Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 13/05/2015 - 00:20

Lid sinds 02 mei 2015

2 maanden 2 weken geleden gestopt met Tabex.

PS: van de groene Tabex eergisteren een stuk of 4 pilletjes gehad, vandaag maar ééntje.

Geplaatst door Yvondv op 13/05/2015 - 05:37

Lid sinds 01 feb 2014

3 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hm moeilijk ja, ik zou dan een dag later of eerder kiezen!

Geplaatst door Rapunzel op 15/05/2015 - 01:48

Lid sinds 02 mei 2015

2 maanden 2 weken geleden gestopt met Tabex.

Nou ja, misschien heeft het dan zo moeten zijn: dat het die dag wordt..? Ik had er helemaal niet bij stil gestaan, kwam heel toevallig zo uit dus.

Nu 2 dagen de 'blauwe' Tabex geslikt, en - voor mijn doen - redelijk geminderd.. De bijsluiter adviseert meteen drastisch minderen, dat is niet echt gelukt - en halverwege uitdrukken van de sigaret: dat heb ik wel regelmatig gedaan.

Veel pijn gehad vanwege mijn slijtende heup vandaag, dus dat is alweer een zeer dringende reden om te stoppen. Die pijn verpest vaak mijn leven, ook doordat ik geen pijnstillers durf te slikken: ik heb m'n lijf al zo afgepeigerd, met al dat roken, alcohol drinken, te weinig slapen. En dan de stress die erbij kwam afgelopen jaren, door de drama's in het leven.

Ze vinden het nog te vroeg voor een kunstheup, dus zal ik me voorlopig moeten redden met m'n eigen krakkemikkige 'onderstel'. Ik heb ook een spierziekte, die afgelopen jaren vooral in mijn voeten en benen snel oprukt. Ik las dat roken de spierkrampen die er soms bij horen, verergert.

En AL die andere redenen om te stoppen heb ik al vaker op papiertjes en posters geschreven, misschien hier ook nog doen.

Oei, en proberen eerder naar bed te gaan dus: is alweer laat.

Succes iedereen !

Geplaatst door Rapunzel op 19/05/2015 - 02:13

Lid sinds 02 mei 2015

2 maanden 2 weken geleden gestopt met Tabex.

"Daar gaan we...", zegt een zwaar rokend iemand die ik sinds kort ken, als er een neiuwe afspraak wordt gepland. Om ca. 22.30 vanavond, 18 mei, hopelijk de laatste uitgedrukt. Ik had en heb het er moeilijk mee, maar dat kennen jullie ook.......

En ik had en heb het sowieso moelijk met van alles, dus het kan alleen maar beter worden, als ik STOP.....!

[img]http://www.forumticker.nl/tickers2/tickers/image/roken_geld/behang-4/overig-71/2015-5-18/7501/2.97/Mi45NyBFdXJvIGJlc3BhYXJkIGRvb3IgdGUgc3RvcHBlbiBtZXQgcm9rZW4u/roken_geld.png[/img]
 

 
 

 

 

 

 

 

Geplaatst door Yvondv op 19/05/2015 - 05:48

Lid sinds 01 feb 2014

3 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai rapunzel, 

Heel veel succes ermee, probeer er niet teveel aan te denken, ga wat leuks doen!

Geplaatst door Yvondv op 19/05/2015 - 06:13

Lid sinds 01 feb 2014

3 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Goeiemorgen Conny, 

Dit is het boekje van Rapunzel!

Geplaatst door concon op 19/05/2015 - 07:18

Lid sinds 09 okt 2014

3 jaar 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Goedemorgen...

Ik zit op de verkeerde site......maar Rapunzel zet hem op!

 

Geplaatst door annemarie2014 op 19/05/2015 - 14:08

Lid sinds 03 feb 2013

2 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Succes hoor!

Ik vond de eerste 3 maanden bepaald niet leuk. Anderen hadden nergens last van, maar ook ik was verschrikkelijk moe. Ook onrustig, etc. Mijn hondje heeft heel wat kilometers met me doorstaan want buiten zijn hielp heel erg. En sporten. Na 1 week al veel meer lucht.

Misschien tip: ga rokers observeren. Op een gegeven moment zie je daar de humor wel van in. Want het gaat nergens over. Je staat 20 trekjes te doen aan een wit staafje, je drukt het bijna agressief uit en loopt weer naar binnen (kantoor of zo). Na een half uur ga je weer naar buiten en l'histoire se repete.

Piano spelen! Da's een goeie!!

Geplaatst door Rapunzel op 19/05/2015 - 19:21

Lid sinds 02 mei 2015

2 maanden 2 weken geleden gestopt met Tabex.

[quote=concon]

Goedemorgen...

Ik zit op de verkeerde site......maar Rapunzel zet hem op!

 

[/quote]

 

Nou, deze hele site lijkt me wel goed om op te zitten, beter tijdverdrijf dan ro..n... Dankjewel !

Geplaatst door Rapunzel op 19/05/2015 - 23:23

Lid sinds 02 mei 2015

2 maanden 2 weken geleden gestopt met Tabex.

Hoi Yvon - en andere 'sToppers'

Jullie ook een fijne dag!

Ik heb verschrikkelijk lang geslapen. Dat moet liefst geen gewoonte worden, maar dat is zorg voor later, nu ben ik er blij mee. Doet me denken aan mijn oude pianojuf van vroeger: die liet zich eens ontvallen dat ze zo lang mogelijk in bed bleef liggen, om niet te HOEVEN roken..! En ze had het toen psychisch ook moeilijk: net gescheiden, of in een scheiding? Wat een rot-verslaving is het toch he, als je er éénmaal van af wilt... (Nou ja, elke verslaving uiteraard.)

En doet me eraan denken dat ik die juf misschien eens kan opzoeken, het was een leuk mens, én dat ik piano kan gaan spelen i.p.v. te roken ! Sinds 3 jaar heb ik weer een piano in huis (wel een elektrische), en kan ik dus thuis spelen !!

Net sinds tijden de eerste koffie verkeerd zonder sigaret gehad: net zo lekker als mét... Wel met een Tabex-tabletje dus: komende weken minimaal 5 pilletjes per dag. Het ontbijt smaakte vreemd: al tijdens het eten denken aan het niet-roken daarna, tsssss...

(( * Ik heb dit bericht vanavond even bewerkt, vanwege het aanbevolen aantal Tabex-pilletjes: en daar ga ik zometeen even een berichtje over schrijven onder 'stopmethoden - medicijnen', want het was NIEUW voor mij om in de Nederlandse Tabex-bijsluiter te lezen dat je aan de aanbevolen intervallen in tijd moet houden, dus zonodig een pil meer moet nemen, als je dag langer duurt.. Dat heb ik in de Poolse en Bulgaarse nooit kunnen lezen natuurlijk, omdat ik die talen niet spreek..*))

Misschien ga ik vandaag nog wel meer van me af typen, nu moet het hondje nodig er uit!

Succes allemaal !

Reactie toevoegen

Pagina's