Acupunctuur

Roken is een verslaving met twee gezichten. Ten eerste de lichamelijke verslaving aan nicotine en daarnaast de geestelijke afhankelijkheid. Met name de ontwenningsverschijnselen zijn berucht. Het doel van de acupunctuur is het aanpakken van deze ontwenningsverschijnselen.

Die ontwenningsverschijnselen treden op als de nicotinebehoefte niet meer wordt aangevuld. Het is een onbehaaglijk gevoel dat steeds sterker lijkt te worden. Het kan leiden tot slapeloosheid, irritaties, gevoelens van onrust, eet- en snoepaanvallen et cetera. Uiteindelijk zal het lichaam aan de nieuwe situatie wennen, maar dat duurt een tijdje. Vooral de eerste drie weken zijn voor veel mensen erg moeilijk. Acupunctuur is bij uitstek geschikt is om die vervelende ontwenningsverschijnselen te verminderen, waardoor volhouden gemakkelijker wordt.

Natuurlijk moet u het zelf doen. Een sterke motivatie om er definitief mee op te houden is dan ook belangrijk. De meest succesvolle methode om met roken te stoppen blijkt de methode te zijn die zowel de lichamelijke als de geestelijke afhankelijkheid doorbreekt. De acupuncturist zal dus aan beide aspecten aandacht besteden en u tips geven hoe u om kunt gaan met een leven zonder nicotine. Een behandeling met acupunctuur kan de longenergie en zelfs de wilskracht versterken. De vitaliteit keert meestal snel terug en u voelt zich energieker dan ooit. Zo wordt volhouden steeds gemakkelijker!

Gemiddeld zijn drie behandelingen binnen een periode van vier weken afdoende om met roken te stoppen.Bij de behandeling plaatst de acupuncturist een of meerdere naaldjes op specifieke plaatsen in je huid (de zogeheten acupunctuurpunten), bijvoorbeeld in het oor. Acupunctuur op deze punten heeft naar verluidt op tabaksverslaafden een aantal effecten: de eigen wilskracht wordt sterker, ze gaan de tabakssmaak vies vinden en de ontwenningsverschijnselen worden minder. Vaak schrijft de acupuncturist ter ondersteuning nog een homeopathisch middel of een ander natuurlijk geneesmiddel voor.

Lees ervaringen van anderen met acupunctuur, praat mee in het forum over acupunctuur of laat hieronder een reactie achter.

Reacties

Geplaatst door Danny van Aert op 26/09/2021 - 20:22

Lid sinds 26 sep 2021

Nooit geschoten is altijd mis.

Geplaatst door rené van der heide (niet gecontroleerd) op 07/12/2020 - 21:10

Lid sinds

ik heb een sterk voorgevoel dat het mij nnooit lukken gaat ermee te stoppen

Geplaatst door Magnus (niet gecontroleerd) op 03/11/2016 - 11:42

Lid sinds

Jah vind ik ook xx warlock

Geplaatst door Ragnor (niet gecontroleerd) op 03/11/2016 - 11:40

Lid sinds

Ik vond dit heel erg leerzaam xx de onderwereld

Reactie toevoegen