Lasertherapie

Een van de manieren om te stoppen met roken is lasertherapie. Met lasertherapie kun je binnen een uur voorgoed van het roken verlost zijn. De slagingskans van een behandeling met laser en stoppen met roken is bijzonder groot te noemen. 

Voordelen lasertherapie

Een van de voordelen van laser en stoppen met roken is dat de behandeling slechts een uur duurt en pijnloos ondergaan kan worden. Bovendien zullen er na de behandeling met laser nauwelijks ontwenningsverschijnselen optreden en dat maakt het eenvoudig om het stoppen met roken daadwerkelijk vol te houden. Door de lasertherapie zal de behoefte naar nicotine afnemen. De meeste stoppers ervaren helemaal geen trek meer en ondervinden in het dagelijkse leven dan ook geen enkel probleem. Je kunt kiezen voor laser en stoppen met roken, maar moet wel gemotiveerd zijn om van het roken af te komen. Het is in die zin geen wondermiddel, dat ingezet kan worden om iedereen ongeacht de motivatie van het roken af te helpen. Als extra voordeel zorgt de Prostop lasertherapie ook voor een stimulatie van de stofwisseling en daardoor zal de gewichtstoename na het stoppen met roken beperkt blijven. Dit is voor veel stoppers de reden om te kiezen voor deze laserbehandeling.

Stoppen met roken met de laserbehandeling

Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van een laser, die kan worden beschouwd als een krachtige lichtbundel, die door de huid heen kan dringen zonder dat er beschadiging optreedt. De lichtbundel wordt gebruikt om de betreffende punten te stimuleren, waardoor de energiebalans hersteld kan worden, die door het roken verstoord is geraakt. Een behandeling met laser om te stoppen met roken begint altijd eerst met een gesprek, waarin de motivatie wordt besproken. Aansluitend start dan de lasertherapie. Met de laserbehandeling worden drukpunten gestimuleerd, zodat er regulatie van het endorfinegehalte kan plaatsvinden. Je zult na de behandeling niet alleen van het roken verlost zijn, maar in de weken erna ook merken, dat je meer lucht krijgt en een betere conditie ontwikkelt. Aangezien de gewoontedrang om te roken nog wel een tijdje kan blijven bestaan, is het zinvol om op bepaalde momenten bewust actie te ondernemen. Dat kan bijvoorbeeld een wandeling na het eten zijn, maar net zo goed bewust een glas water drinken, zodat het gewoontemoment beïnvloed wordt.

Goede keuze

In de afgelopen jaren zijn lasertherapie praktijken als paddestoelen uit de grond geschoten. Dit is mede toe te wijzen aan het grote succes bij het stoppen met roken. Toch is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de goedkoopste aanbieder. Er is een enorm verschil in werkzaamheid tussen een lasertherapeut die zelfstandig op een zolder behandelingen uitvoert en een landelijke organisatie die wordt erkend en vergoed door veel zorgverzekeraars en onder toezicht staat van een verslavingsarts. 

Lees ervaringen van anderen met lasertherapie of praat mee in het forum over lasertherapie

Reactie toevoegen