Ervaringen met nicotinekauwgom

Lees hieronder de ervaringen van anderen die gestopt zijn met hulp van nicotinekauwgom.  Heb jij ervaring met het gebruik van pleisters? Schrijf ze op en deel het met anderen op deze website. Wil je meer weten over deze stopmethode, kijk dan op de pagina over nicotinekaugom.

Reacties

Geplaatst door wim bredewoud (niet gecontroleerd) op 02/01/2020 - 16:47

Lid sinds

Kauwgom eten is ook niet erg aan te raden.

 

Geplaatst door HildeV (niet gecontroleerd) op 04/05/2019 - 11:05

Lid sinds

Beste Guido,

Het is al even geleden dat je dit hebt gepost, maar ik wil je graag bedanken voor de uitgebreide uitleg over hoe jij bent gestopt. Het heeft me namelijk geholpen om definitief te stoppen met roken na 42 jaar !!!!

De psychologische 'truc' om shaggies te 'vervangen' door nicotinekauwgom was voor mij hét middel om te stoppen. Het idee dat ik de sigaretten niet hoefde te missen maar gewoon zou 'vervangen' heeft me geweldig geholpen.

Verder heb ik ook jouw andere tips gevolgd, zoals alle rookgerief vanaf dag 1 in de vuilnisbak kieperen. Ook belangrijk was jouw advies om de nicotinekauwgom correct te gebruiken zoals op de bijsluiter staat. Erg belangrijk. Want dan krijg je hetzelfde effect als bij een sigaret. Ik heb jouw tekst elke dag gelezen en dat gaf me enorm veel moed. 

Ik ben gestopt op 23 april. Het is nu 4 mei, dus dat is nog niet zo lang, maar ik ben echt definitief van die vreselijke tiran vanaf. Ik ben supergelukkig, ik ben het rookvrije leven al helemaal gewend en ik neem nog maximum 4 gummetjes van 2 mg per dag.

Dus, nogmaals Guido, heel heel heel hartelijk bedankt omdat je de moeite hebt gedaan om jou rookstop zou uitgebreid te beschrijven!

Groeten,

Hilde

Geplaatst door defreul (niet gecontroleerd) op 17/12/2018 - 12:37

Lid sinds

"het is crimineel..." Zeker!  Vrijgeven op schoolpleinen dát is het!  

Geplaatst door Johannis (niet gecontroleerd) op 21/09/2018 - 17:35

Lid sinds

Ik ben ervan overtuigd dat nicorineverslaving erfelijk is. Zowel mijn vader als mijn grootvader zijn aan longkanker gestorven. Ik heb zelf denk ik onderhand voor dat Nicorette jacht betaald en als ik het niet heb rook ik. Ik woon ergens waar het niet te koop is. Ook zyban geprobeerd. Zat ik met een stok achter mijn hond aan. Crazy. Mijn zoon woont in Australia en daar kost een pakje van 20 nu 34 dollar. Die jongen heeft geen geld om eten te kopen. Het is crimineel om verslavende troep zo duur te verkopen. Allemaal business. Daar gaat het om.

 

 

Geplaatst door Leli (niet gecontroleerd) op 23/05/2018 - 12:41

Lid sinds

Ben ik volledig mee eens!!

Geplaatst door Guido (niet gecontroleerd) op 21/05/2018 - 10:14

Lid sinds

Hoi Joe,

Ik ben tot vandaag de dag nog steeds nicotinevrij.

Ik heb sinds 22 Januari, 2018 geen sigaret meer aangeraakt, en sinds ik 6 Maart, 2018 gestopt ben met nicotinekauwgom is het maar 1x voorgekomen ( op dat moment een stressvolle situatie ) dat ik een kauwgompje heb genomen. Na 5 minuten heb ik dat kauwgompje uitgespuugd omdat ik het echt stom vond van mijzelf om nicotine nodig te hebben in een stressvolle situatie. 

Af en toe en zo nu en dan denk ik wel........een sigaretje zou wel lekker zijn, maar dit is dan echt een momentopname, op het moment dat ik dit denk denk ik ook weer.......laat maar zo nodig hoeft het niet. Eigenlijk ( op dat ene kauwgompje na ) ben ik dus sinds 6 Maart, 2018 nicotinevrij !

En tsja.................de normale kauwgom die eet ik nog elke dag. Het eten van normale kauwgom wordt minder maar ik ben echt in staat geweest om mijn hersenen bewust voor de gek te houden door de nicotinekauwgom te vervangen door normale kauwgom. Erg vaag maar het heeft gewerkt :-)

Succes en mocht je nog vragen hebben feel free to ask !

 

Ciao, Guido

Geplaatst door Joe (niet gecontroleerd) op 20/05/2018 - 12:21

Lid sinds

Guido !

hoe ist afgelopen?  het is nu 20 -5 2018, ben je inmiddels nicotine vrij? en kauw je nog normale kauwgum ?

groet!!

Geplaatst door Guido (niet gecontroleerd) op 06/03/2018 - 12:34

Lid sinds

Hoi PitbullMom,

Ik ben gisteren ( 6 Maart, 2018 ) gestopt met het nemen van de nicotine kauwgom, en ik heb deze vervangen door normale kauwgom zonder nicotine. Ik merkte dat de drang ( dezelfde drang die je naar een sigaret kan hebben ) naar nicotine weer groter werd en ik zag geen andere mogelijkheid dan rigoreus / abrupt te stoppen. Die kauwgom vervangt erg makkelijk jouw sigaret / shaggie en voordat je het weet kom je niet meer van de nicotine kauwgom af.

Heel veel succes toegwenst !

Ciao, Guido

Geplaatst door PitbullMom op 05/03/2018 - 23:25

Lid sinds 05 Mar 2018

Vele dank om dit hier zo uitgebreid neer te zetten. Ik begin morgen met de kauwgom maar kwam niet goed uit de bijsluiter. Ik hoop heel erg voor je dat je gestopt ben met de kauwgompjes. Hopelijk zijn we samen gestopt de 28e jij met kauwgom en ik met roken!

Geplaatst door Guido (niet gecontroleerd) op 28/02/2018 - 12:43

Lid sinds

Goedemiddag,

Bij deze mijn ervaringen.

Allereerst wat info over mijzelf.

- Ik ben 39 jaar oud.

- 21 jaar lang dagelijks gerookt. 

- De eerste 15 jaar Camel Sigaretten gerookt ( 30 - 40 sigaretten per dag )

- De laatste 6 jaar Shag gerookt ( Alle merken 10 pakjes Shag - 500 Gr per maand )

 

De eerste x dat ik probeerde te stoppen was met behulp van pleisters ( binnen 2x dagen rookte ik alweer ). Een regelrechte ramp omdat die dingen snel loslaten en ik een gemis ervaarde van ' iets in mijn hand / mond te hebben '.

De tweede x dat ik probeerde te stoppen was met behulp van Champix ( binnen 5x dagen rookte ik alweer ). Deze poging resulteerde in een ' bijna dood ervaring '. Champix is persoonsgevoelig. De ene persoon ondervind geen bijwerkingen, en de andere persoon wel. Ik behoorde tot die laatste groep. Ik ben volledig doorgedraaid ! Ik werd er gigantisch agressief van en dat ging verder over tot een soort van zenuwinzinking, die uiteindelijk uitmonde in suïcidale gedachte/poging tot..... Vervolgens abrupt gestopt met Champix en toen voelde ik me weer goed. Dit was echt een hele enge en bizarre ervaring. Let wel Champix is de ' milde medische variant '. Zyban is een andere variant en deze is een tikkeltje sterker is mij verteld door mijn huisarts. Nogmaals.......elke persoon reageert weer anders op deze medicijnen. Het hangt echt van jou als persoon af wat het met je doet.

De derde x dat ik probeerde te stoppen met roken was met behulp van nicotine spray ( binnen 2x dagen rookte ik alweer ). Als je wilt weten ' hoe ' nicotine smaakt, dan moet je dit een x kopen en uitproberen. Een regelrechte overkill aan nicotine is dit ;-)

De laatste x dat ik probeerde te stoppen met roken was met behulp van Kauwgom.

22 Januari, 2018, Maandag ochtend 07.00 rookte ik mijn laatste shaggie.

Ik kon niet slapen en lag tot 's-ochtends vroeg wakker. Ik had geen shag meer in huis, en ik had alleen nog maar wat gruis over. Met het laatste beetje gruis een shaggie in elkaar gedraaid. Smaakte nergens naar. Gore troep ! 3x weken eerder had ik 4mg kauwgom met fruitsmaak van de Kruidvat in huis gehaald, afspraak ingepland met de huisarts en de dag vd afspraak de afspraak geannuleerd. Ik wist dat het moment nog niet daar was. Ik wilde nog roken.

22 Januari was een ander verhaal. Ik rookte dat smerige shaggie en dacht bij mijzelf......tsja......is dit het nou ? Wanneer smaakt het je nou ? Is het echt lekker ? Nee ! Natuurlijk na het eten, of in de ochtend bij je koffie maak je je zelf wijs dat het heerlijk smaakt. Gelul !!! Het smaakt helemaal niet lekker ! Een ijsje smaakt lekker. Een ommelet. Een goede Chablis of Meursault ( wijn ). Kreeft......eh.....whatever !! Dat eten of drinken smaakt ergens naar, maar die sigaret die smaakt helemaal niet lekker ! Je bent verslaafd aan nicotine.

Na dat shaggie die ochtend nam ik meteen 1x kauwgompje. 2x bijten en ik voelde/proefde de nicotine. Precies dezelfde smaak als de nicotine spray. Op een of andere manier wist ik op dat moment......Okay, de dag is aangebroken, het is officieel. Ik ben gestopt. Ik wist meteen dat deze kauwgom de plaatsvervanger zou worden van mijn shaggies. Let wel lieve mensen --> Plaatsvervanger  <-- oftewel, je moet nog steeds je veslaving van nicotine aanpakken. Elke x als jij zin hebt in een sigaret/shaggie dan moet je denken: Ow....ik rook niet meer en in plaats daarvan pak ik mijn nicotine kauwgom. Het gaat niet om het roken, de kauwgom, de spray, de Champix..........het gaat om de nicotine. Nicotine is onze verslaving. En deze ga je aanpakken middels 1 vd aangeboden hulpmiddelen of anderzijds dmv Coldturkey af te kicken.

Om verder te gaan...........er wordt aangegeven maximaal 12 kauwgompjes van  4mg per dag te nuttigen, of anderzijds maximaal 25 kauwgompjes van 2 mg per dag te nuttigen. Je doet dit door het kauwgompje in je mond te nemen, een paar x te bijten en de kauwgom in je mond tussen tanden en wang weg te leggen, dit gedurende 30 minuten. Leuk bedacht maar in de praktijk werkt het anders. Kauwgom heet niet voor niets kauwgom. Oftewel je blijft kauwen. Dit zorgt ervoor dat er continue nicotine vrijkomt. Dit is echt tricky !! Ik betrap mijzelf er dus op dat ik veel meer kauw dan dat ik mag volgens de bijsluiter. Even ter duidelijkheid.......ik heb het nu over de 2mg kauwgom. De 2mg kauwgom daar blijf ik op kauwen alszijnde normale kauwgom. De 4 mg kauwgom waarmee ik ben begonnen is dusdanig sterk van smaak dat je ( ik in ieder geval ) zoals aangegeven in de bijsluiter, er een paar x op bijt en de kauwgom in je mond tussen tanden en wang weglegt, dit gedurende 30 minuten.

Het resultaat was dat ik in de eerste week maximaal 4x kauwgompjes per dag nam, dit in plaats van de 8x kauwgompjes die ik had voorgenomen per dag tot mij te nemen. Sterker nog.........de eerste 3x dagen zat ik op 4x kauwgompjes, en dag 4 en 5 zat ik op 3x kauwgompjes per dag. Vervolgens heb ik weer een afspraak ingepland met de huisarts. De bewuste dag aan de huisarts uitgelegt ' hoe en wat ', en aangegeven dat ik het stoppen met roken programma wilde volgen ( op deze manier krijg je alle eventuele hulpmiddelen vergoed door je zorgverzekeraar ).

Tegen de wil/advies van de huisarts in heb ik aangegeven/afgesproken dat we Nicotinel kauwgom van 2 mg zouden bestellen voor een periode van 8 weken. De 4 mg fruit kauwgom van het Kruidvat heb ik niet meer tot me genomen. Ik ben meteen begonnen aan de 2 mg mint smaak Nicotinel kauwgom. Je merkt meteen de sterkte. Oftewel je proeft GEEN nicotine. De eerste dag dat je 2 mg kauwgom tot je neemt proef je niets. Hou vol nu ! De dag erna proef je de nicotine weer. Op dit moment heb je je dosis nicotine gehalveerd. Dit moet je je beseffen. Je bent nu op de goede weg !

Zoals eerder gezegd mag je vd 2 mg kauwgom 25x stuks per dag eten. Fuck that shit !!! Dat betekent eigenlijk dat je elk uur vd dag, 30 minuten lang een kauwgompje mag eten. Tsja.....op zo'n manier kom je niet van die nicotine af !!! Logisch dat veel mensen op forums aangeven verslaaf te zijn geraakt aan deze kauwgom. Sterker nog.....je krijgt meer nicotine dan ooit tevoren binnen. 

De truc is dan ook heel erg bewust te werk gaan. Mijn advies aan mensen die ECHT willen stoppen met roken is dit:

- Steek je laatste peuk op en rook deze in volle glorie. Proef de smaak !

- Na deze sigaret neem je meteen een 4 mg fruit/mint nicotine kauwgompje tot je. Voel de nicotine en proef de frisse smaak !

- Nu zeg je tegen jezelf: de sigaretten zijn vervangen door kauwgom.

- Gooi je asbak, aanstekers, sigaretten, shag of whatever meteen de deur uit. Alles in een vuilniszak er weg met die rotzooi !

-Van de 24 uur per dag slaap je 8 uur. Oftewel je bent 16 uur per dag wakker, en je neemt elke 2x uur 1x een 4 mg kauwgompje tot je. Dat zijn dus 8x kauwgompjes per dag en niet zoals aangegeven in de bijsluiter 12x kauwgompjes per dag.

- Nu zul je merken dat in plaats van elke 2x uur een kauwgompje te eten, je ook elke 3 - 4x uur een kauwgompje kan eten ( even ter duidelijkheid.....we hebben het nog steeds over de  4 mg kauwgom ). Oftewel van 8x kauwgompjes per dag kun je de hoeveelheid/dosis in de eerste week al terug brengen van 8x stuks naar 6x of 4x stuks per dag.

- In de tweede week gooi je die 4 mg kauwgom die je over hebt weg en zorg je dat je de 2 mg kauwgom in huis hebt. Zoals eerder gezegd proef je de eerste dag de nicotine van de 2 mg kauwgom niet. Let op !!!!!

- Hou voor jezelf de eerste dag van de 2 mg kauwgom een max aan van 8x stuks. Ga hier niet overheen. De dag erna als je wakker wordt drink je je kopje koffie/thee, wacht je 15 minuten en neem je je 2 mg kauwgompje. En voila.........daar is de smaak vd de nicotine weer :-)

- En nu moet je jezelf eraan herinneren dat je al 1 week niet hebt gerookt, EN je hebt jouw dosis nicotine in 1 week tijd gehalveerd. Wees trots op jezelf. Dit mag :-) !!!

- Week 2 - 3 en zijn weken dat ik maximaal 5x kauwgompjes per dag to me nam. Ik probeerde 2x stuks aan te houden maar af en toe was de drang naar nicotine ( niet de drang naar de sigaret/shaggie want die is vervangen door kauwgom ) groot en daarom nam ik een extra kauwgompje.

- In week 4 merkte ik dat het fout ging. Ik zat opeens op 8 - 10 kauwgompjes per dag. Week 5 dat ik was gestopt  ( vorige week dus ) ook. Damn :-(( dit gaat niet goed !!!!! Hoe kan dit nou ? Zoals eeder gezegd......het is kauwgom en je blijft maar kauwen. Het is heel moeilijk kauwgom voor 30 minuten in je mond te nemen en te eten/erop te sabbelen alszijnde een snoepje/zuurtje. Nogmaals je blijft kauwen en dus geef je je zelf een overdosis aan nictoine. Dit is het gevaar van de nicotine kauwgom. BEN HIERVAN BEWUST !!!!!!

- De bijsluiter geeft aan maximaal 3x maanden deze kauwgompjes te gebruiken, en wanneer je op 2x stuks per dag zit te stoppen. Wederom ---> Fuck that Shit !!!! De dag dat jij met kauwgom begint als hulpmiddel om te stoppen met roken is de dag dat jij al begint met het afbouwen !! 

- Week in, week uit, week in, week uit ga jij afbouwen. Je hebt elke dag een horloge of iets met een alarm bij de hand wanneer je je kauwgompjes tot je neemt. Maximaal 30 minuten per kauwgompje.

- Denk en blijf jezelf eraan herinneren NIET te kauwen. Zo weinig mogelijk in ieder geval !!

- Je begint met maximaal 8x stuks per dag in de 1e week.

- Week 2 ga je naar 6x stuks.

- Week 3 ga je naar 4x stuks

- Week 4 ga je naar 2x stuks

- Week 5 ga je naar 1x stuk

- Week 6 begin je met het eten van normale kauwgom. 

Lieve mensen ik heb dus in de laatste 2x weken ( week 4 en 5 ) gemerkt dat ik meer en meer kauwgompjes begon te eten. De reden is dus het maar blijven kauwen en vrijmaken van nicotine. Ik ben sinds gisteren begonnen met het bewust afbouwen. Ik had dit al eerder moeten doen. Daarom heb ik het zo uitgebreid opgeschreven voor jullie. Vanaf dag 1 MOET je gaan afbouwen. Anders wordt t echt moeilijk om van de nicotine af te komen. Als ik de kauwgom zou gebruiken zoals aangegeven in de bijsluiter zou het mij never nooit niet lukken om van mijn nicotine verslaving af te komen. Ik rook niet meer. De 1e dag dat ik stopte heb ik een plaatsvervanger gevonden die voor mij werkte. Maar ik besef mij terdege dat de verslaving nog niet weg is ! Ik zit in Week 6 en zit weer op 4x stuks kauwgompjes per dag.

Over 28 dagen vanaf nu ( 28 Maart, 2018 ) zal ik weer online komen en moet ik van die nicotine kauwgompjes af zijn, op de manier zoals hierboven door mijzelf beschreven. 

Tot snel,

Guido

Reactie toevoegen