Ervaringen met nicotinekauwgom

Lees hieronder de ervaringen van anderen die gestopt zijn met hulp van nicotinekauwgom.  Heb jij ervaring met het gebruik van pleisters? Schrijf ze op en deel het met anderen op deze website. Wil je meer weten over deze stopmethode, kijk dan op de pagina over nicotinekaugom.

Reacties

Geplaatst door Elisabeth (niet gecontroleerd) op 17/09/2017 - 23:47

Lid sinds

Het is schandalig dat de fabrikanten geen 1 mg. en een half mg. hebben. Ze willen je verslaafd houden. Verdienen ze kapitalen aan 

Geplaatst door Pepijn (niet gecontroleerd) op 02/08/2017 - 13:11

Lid sinds

Ik heb even uit liefde een gouden tip voor jullie allemaal.. Het enige wat helpt om ineens te stoppen met roken zonder hulpmiddelen, dat is blijven proberen! Gemiddeld stopt iemand na 6 keer dus als je gewoon blijft proberen dan  komt het vanzelf wel goed. Niet de hoop verliezen. Bij mij was het omngeveer de zesde keer.. Maar hoe liever je het wilt, hoe groter de kans dat je slaagt.. Denk anders bij elke sigaret aan de gevolgen, misschien dat dat helpt.

Geplaatst door Cattie (niet gecontroleerd) op 16/06/2017 - 20:19

Lid sinds

 

Hallo!

fijn om te lezen dat ik niet de enige ben! Gestopt met roken maar meer en meer verslaafd aan de nicotine middelen. Eerst 5 van die kleine pilletjes per dag, toen kauwgom, toen weer pilletjes, toen weer kauwgom, toen de hele dag door een pilletje in mijn mond, of kauwgom. Toen zag ik de nicotine spray! pfffff zo verslaafd ben ik al lang niet geweest, het is bijna roken, je sprayt in je mond en direct voel je het nicotine effect. Als ik langer dan een uur geen spray neem wordt ik echt supersjaggerijnig. En hoe meer ik spray, hoe minder energie ik krijg.... 

Toch maar weer terug naar de pilletjes en de kauwgom, maar blijf verlangen naar die spray.... Wat mij betreft is nicotine zoooo verslavend, en ik heb heel wat andere drugs gebruikt, maar dit slaat alles.... 

Enige voordeel is dat je conditie redelijk goed blijft, wat ik met roken niet had, maar nu drie jaar verder wordt het inderdaad tijd voor cold turkey stoppen met alle nicotine middelen.....

Geplaatst door Vjeeke (niet gecontroleerd) op 31/05/2017 - 22:55

Lid sinds

Hey,

Ben nu bijna 2 maanden gestopt, ook met nicotinekauwgom. Eerst nam ik er van 4 mg tot ik er zo'n 2 of 3 per dag nam. Dan wisselde ik ze wat af met die van 2 mg tot die van 4 mg op waren.

Ik denk dat het vooral belangrijk is dat als je echt drang hebt naar nicotine, dat de kauwgom die drang (de ontwenningsverschijnselen) doet verdwijnen/verminderen. Je kan dit gemakkelijk testen door eens eentje van 2 mg te nemen als je echt drang hebt.

Wat ook helpt om te minderen in aantal en minder verslaafd te geraken: als je drang voelt opkomen daar je bewust van worden en even obsveren wat dit met je lichaam, emoties, gedachten doet. Zo kan je merken hoe de drang in mekaar zit en door de drang te begrijpen, wordt die (bij mij toch) minder sterk en verdwijnt. Dan kan je weer even verder zonder kauwgom. Als de drang toch blijft aanhouden, kan je natuurlijk altijd een kauwgom nemen, maar even uitstellen kan nooit kwaad :)

Geplaatst door Esmee (niet gecontroleerd) op 31/05/2017 - 16:13

Lid sinds

Hallo, ik ben nu 2 weken gestopt met roken.Ik neem per dag 8 nicotinekauwgom van 4 mg.Als ik ga afbouwen moet ik het aantal afbouwen óf zelfde aantal maar dan 2 mg?Iemand ervaring mee wat het beste is?

Geplaatst door Menno (niet gecontroleerd) op 07/03/2017 - 00:17

Lid sinds

Ik ben vandaag begonnen met nicotine kauwgom tijdens het werk. Ik ben een zware roker dus ik ga niet in een keer over op de kauwgom. Eerst maar het gewoonte roken tijdens het werk doorbreken met behulp van de kauwgom. Dat ging prima, 6 gommetjes van 4mg en ik ben de werkdag doorgekomen zonder een sjekkie. Ook niet de behoefte om het vanavond in te halen. Als het eenmaal gewoon is om op de dag niet te roken ga ik het doorzetten naar de rest van de dag en daarna de kauwgom afbouwen door de minder zware variant en de zware door elkaar in een pot te doen (placebo effect) en vervolgens over zo over op gewone kauwgom. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar een stoomboot leg je ook niet in een keer stil

Geplaatst door Vic Karlesem (niet gecontroleerd) op 23/11/2016 - 19:41

Lid sinds

gebruik soms wel 100 kauwgums 2 Mg per dag 

Geplaatst door Alae op 19/04/2016 - 14:01

Lid sinds 19 apr 2016

Echt, in het begin denk je dat nicotinekauwgom DE oplossing is om van het roken af te komen zonder dat je door een hel gaat tijdens het ontwennen. Nu, vijf jaar later, ben ik nog steeds zwaar verslaafd aan kauwgom en ik ben zo teleurgesteld in mezelf, omdat ik het niet kan klaarspelen om ermee te stoppen. Ik raad het iedereen echt af om te stoppen met roken met behulp van nicotinekauwgom, vooral als je een kettingroker bent (geweest). Ik merk dat ik prima cold turkey had kunnen stoppen met het roken zelf. Het ging zo makkelijk destijds. Ik denk echt dat ik nooit aan de kauwgom had moeten beginnen. Nu eet ik die rotdingen al jaren en ik lijk wel een kauwgomjunk. Als ik ze niet kan eten, flip ik helemaal. Voor mij is het tijd om dus maar cold turkey met de kauwgom te stoppen. 

 

 

Geplaatst door desiree51 op 30/03/2016 - 16:08

Lid sinds 15 Mar 2016

1 jaar 6 maanden geleden gestopt met Nicotinekauwgom.

ik ben sinds 3 maart gestopt met roken en tot dus ver valt het mee maar ik word misselijk van de nicotine kauwgum,dus ik ga weer verder zonder hulp middelen veel succes iedereen

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 02/10/2015 - 15:04

Lid sinds

Mommenteel al een maand gestopt, ik gebruik ook deze kauwgom en helpt me goed, alleen in stress momenten eet ik er extra meer, soms zit ik op 3 kauwgoms perag en de andere ca 10 pff , het werkt perfect en wil het zo houden tot 3maanden en dan ga ik dagelijks letten op mijn kauwgoms om het af te bouwen..

Greetz

Reactie toevoegen