Ervaringen met Champix

Ben jij gestopt met hulp van Champix  dan zouden we graag je ervaringen hiermee willen lezen. Hoe meer er bekend is over het gebruik van Champix des te beter kunnen stoppers zich voorbereiden op het gebruik van dit medicijn om te stoppen met roken. 

Lees meer over stopmethode Champix of praat met anderen in het forum over Champix

Reacties

Geplaatst door Jacquelune (niet gecontroleerd) op 14/05/2019 - 16:24

Lid sinds

Hallo.
Na hoeveel dagen is het het beste om te stoppen met roken ben nu bij dag 9

Geplaatst door A (niet gecontroleerd) op 07/04/2019 - 20:04

Lid sinds

Ik gebruik champix nu 12 weken en nog steeds neigingen tot roken . Zijn er meer mensen die dat hebben

Geplaatst door Carmel op 30/01/2019 - 09:00

Lid sinds 30 jan 2019

Goedemorgen allemaal, ik ben net als jullie gestopt met roken met behulp van Champix. Tot nu toe (ruim twee weken) weinig last van vervelende bijwerkingen, maar af en toe heel erg duizelig en licht in het hoofd. Herkent iemand dit?

Geplaatst door Angelas op 11/11/2018 - 08:39

Lid sinds 11 nov 2018

Hallo dit komt door de champix. Ik heb dit toen ook gehad. Kan geen kwaad en als je ook met de pillen gestopt bent gaat dit ook langzaam weer weg.

Geplaatst door Rebecje (niet gecontroleerd) op 11/10/2018 - 16:06

Lid sinds

Ik ben na een aantal weken begonnen met de tabletjes doormidden te breken. Ik had genoeg aan een halve en zo ben ik het af gaan bouwen. Dat ging zo goed dat ik ze op een gegeven moment gewoon vergat en toen was het klaar.

Geplaatst door Diana (niet gecontroleerd) op 03/10/2018 - 10:14

Lid sinds

Hi, ik gebruik nu 5 weken champix en kan goed omgaan met situaties waar gerookt wordt. Gekke dromen neem ik op de koop toe maar merk dat ik regelmatig een tikke neerslachtig ben om niets, en denk dat dit door de champix komt, durf nog niet te stoppen, hoe is het jou vergaan om na 7 weken te stoppen met champix?

 

Geplaatst door cobie van Assen (niet gecontroleerd) op 08/08/2018 - 18:39

Lid sinds

Ik gebruikt ook champixen heb 5-8-2018 de laatste sigaret gerookt. En heb nergens last van ,ja misselijk maar vandaag niets.Heb ook geenbehofte eraan.

 

 

Geplaatst door Elies (niet gecontroleerd) op 04/06/2018 - 09:05

Lid sinds

Achteraf gezien na ruim 7 weken niet roken zijn alleen de eerste 3 dagen lastig de rommel zit in je lichaam en alles schreeuwt momenten om nicotine en de gewoonte. Niets te doen.. Lekker sigaretje. Wacht ik rook niet meer en gewoon met iets anders doorgaan. Of champix me geholpen heeft weet ik niet. Tis een mentaal spel. De rommel kan het niet inmiddels niet meer zijn dus gewoon een mindfuck met gewoonte. Van iedereen om me heen hoor ik dat gaat nog jaren duren voor dat over is.. oké dan is dat maar zo maar elke dag en maand dat ik niet rook ben ik blij want achteraf gezien is roken alleen maar stress en ellende. Voor dit spel heb ik dan ook geen pillen nodig en ben dan sinds een paar dagen gestopt met gebruiken of het slim is merk ik over een paar dagen dan wel wanneer die rommel uit me lijf is.. motivatie is toch wel de kracht! Ik had zeker wel een paar bijwerkingen, misselijk en moe later kwamen de bizar gekke dromen

Geplaatst door Aria (niet gecontroleerd) op 23/05/2018 - 13:16

Lid sinds

Hallo, ik ben na 40 jr roken nu 7 wk gestopt met behulp van champix. De wil is er en de pillen zijn mijn ondersteuning. Week 4 was een moeilijke week maar voor de rest gaat super goed. Wel enige bijwerkingen waaronder enorm dromen/slecht slapen, na innemen pil misselijk maar dat gaat weer over. Waar ik wel mee zit is het volgende; zin in snoep of meer eetlust heb ik nog niet gehad. Eerder geen hongergevoel. Eet ook echt minder als toen ik rookte, mede omdat ik nu heel snel "vol" zit. Daarentegen is mijn maag en buik enorm opgezet, lijk wel zwanger. Het lijkt ook alsof er een bal in mn maag zit en heb druk tegen mn onderste ribben. Het neemt nu de laatste 2 wk enorm toe en ik maak me zorgen. Zekers omdat ik steeds minder eten binnen krijg. Dokter heeft 1 extra maagbeschermer voorgeschreven maar er verandert niks. Zijn anderen, champix gebruikers, hier ook mee bekent??? Hoor graag reacties

Geplaatst door Lois (niet gecontroleerd) op 22/03/2018 - 22:59

Lid sinds

Dag 6 merkte ik dat sigaretten mij niet het gewoonlijke gevoel gaven. Dag 7 smaakte sigaretten vies met daarboven op het feit dat het bijhorende gevoel uitbleef. Dag 8 nog 2 sigaretten gerookt om de gewoonte te stillen en daarna volledig gestopt. Ik ben met de kuur gestopt op dag 12. Dit is niet aanraadbaar voor iedereen, maar ik voelde dat ik dit ging trekken en het is ook gelukt. Nu twee weken rookvrij. De sigaret missen blijft, maar is goed overkombaar. Ik heb nul bijwerkingen gehad, ik merkte wel dat bij het innemen van de pillen eten wenselijk is. Verder geconstipeerd, maar dat is een algemene bijverschijnsel van stoppen met roken.

Reactie toevoegen

Pagina's