Ervaringen met Champix

Ben jij gestopt met hulp van Champix  dan zouden we graag je ervaringen hiermee willen lezen. Hoe meer er bekend is over het gebruik van Champix des te beter kunnen stoppers zich voorbereiden op het gebruik van dit medicijn om te stoppen met roken. 

Lees meer over stopmethode Champix of praat met anderen in het forum over Champix

Reacties

Geplaatst door Lois (niet gecontroleerd) op 22/03/2018 - 22:59

Lid sinds

Dag 6 merkte ik dat sigaretten mij niet het gewoonlijke gevoel gaven. Dag 7 smaakte sigaretten vies met daarboven op het feit dat het bijhorende gevoel uitbleef. Dag 8 nog 2 sigaretten gerookt om de gewoonte te stillen en daarna volledig gestopt. Ik ben met de kuur gestopt op dag 12. Dit is niet aanraadbaar voor iedereen, maar ik voelde dat ik dit ging trekken en het is ook gelukt. Nu twee weken rookvrij. De sigaret missen blijft, maar is goed overkombaar. Ik heb nul bijwerkingen gehad, ik merkte wel dat bij het innemen van de pillen eten wenselijk is. Verder geconstipeerd, maar dat is een algemene bijverschijnsel van stoppen met roken.

Geplaatst door Mits (niet gecontroleerd) op 11/03/2018 - 21:41

Lid sinds

Ik ben ten tijde van dit schrijven al 5 weken rookvrij. Ik merkte in de eerste week, tijdens het 'door roken' op de laatste paar dagen dat de sigaret al niet meer helemaal lekker smaakte. Na een paar haaltjes was ik eigenlijk al klaar met roken. Laatste dag dat ik door zou 'mogen' roken bleef ik het stug doen omdat dat zomaar eens de laatste sigaretten zouden kunnen zijn, en dat zou zonde zijn. Maar na drie hijsjes op de laatste dag smaakte het niet meer. In de week erop, de eerste stop week, merkte ik dat ik een hele droge mond had en dat ik het uur na het slikken van het tablet een beetje misselijk werd. In deze week ging de dosis omhoog en merkte ik dat ik dat ik ineens de vreemdste dingen ging dromen. De tweede stop week was mijn droge mond over maar bleven de dromen aanhouden. In de derde week merkte ik voor het eerst op hoe ik rook van andere rokers ineens vind stinken. Af en toe kreeg ik zin in een peuk, maar na 5 minuten was de zin weer weg. Het was niet zo zeer de sigaret die ik miste maar de gewoonte. Ik verwachtte dat even bij de rokers buiten staan mijn zwakke moment zou zijn, maar de gedachte aan zelf een sigaret roken maakte me al misselijk. De vierde week merkte ik wel dat ik een korter lontje kreeg. Ik reageerde wat chagrijnig en kon ontploffen om het minste of geringste. Echter scheelde het een stuk als er weinig externe stress prikkels zijn (zoals in mijn geval het werk) En de dromen... Drie a vier keer per nacht de wildste dromen. Soms hilarisch, soms een nachtmerrie maar ik wordt er altijd wakker van maar val meestal ook binnen een minuut weer in slaap. Het heeft dus wel invloed op mijn nachtrust. Hoe heftig het ook klinkt, ik vind het top spul. Ik heb 12 jaar lang een pakje per dag gerookt en heb al meerdere keeren pogingen gedaan om te stoppen met roken. Halfbakken pogingen, pogingen waarbij ik stiekem toch een sigaretje rookte tussen door, afbouwen (en daarna weer opbouwen) of een goeie poging die na een avondje doorzakken ineens weer teniet is gedaan. Door het gebruik van champix merk ik dat niet alleen de zin verdwijnt maar dat de gewoonte wordt bestreden doordat de sigaret gewoon niet meer smaakt. Conclusie: ja, het is een heel goed hulpmiddel. Maar het is geen tover middel, je zult in het begin ook zelf aan de bak moeten. Het heeft wat lichte bijwerkingen bij mij maar ik kan met die bijwerkingen leven en besef me dat je champix niet de rest van je leven hoeft te slikken. Het nu 3 maanden slikken van die dingen kan echter wel betekenen dat ik wat extra jaren gezond kan zijn.

Geplaatst door Tineke90 op 11/03/2018 - 12:31

Lid sinds 15 feb 2018

2 maanden 1 week geleden gestopt met Champix.

Yesssss 1 maand gestopt!!
Maaar pff sinds afgelopen vrijdag dus nu al 2 dagen erg veel moeite en zwaar. Ben een week ziek geweest nergens geen last van voelde me weer goed en daar was de behoefte ook weer. Gelukkig is mijn wil nu sterker dan ooit en ga ik niet weer de mist in maar pff echt niks aan steeds die zin in een peuk. Hoop dat het weer snel overgaat.
Maaaar ben blij heb het alweer een maand volgehouden op naar de 2 maanden.

Geplaatst door AdrieH op 27/02/2018 - 20:48

Lid sinds 14 feb 2018

Daar ben ik weer.
Morgen 2 weken zonder echte sigaret.
Dit had ik nooit verwacht.
Wel af een toe een nep sigaret voor een trekje en nicotine kauwgom.
Maar tot nog toe gaat het echt goed.
Als ik eerst maar geen gewone sigaret meer rookt, dan het andere afbouwen.
Het voordeel van die kauwgom is, dat je in ieder geval niet gaat snoepen.
Succes allemaal.

Geplaatst door Tineke90 op 23/02/2018 - 18:56

Lid sinds 15 feb 2018

2 maanden 1 week geleden gestopt met Champix.

Zoo daar ben ik weer:)
Morgen ben ik 2 weken gestopt:D
Voel me super!! Dag 7 was echt een klote dag erg moeilijk gehad en was moe sjacherijnig dus smiddags uurtje geslapen. Daarna ging het wel weer. Sinds dag 7 niet moeilijk meer gehad maar wel zo nu en dan dat de trek komt maja dat blijft nog wel even. Ben trouwens wel sinds maandag 10e stopdag roken en 21e dag van slikken champix van 2 naar 1 pil per dag gegaan. Ik werd er in het weekend zo misselijk van sochtends na het inemen en in overleg met dokter savonds nu gwoon een pil nemen. En dat gaat ook goed.
Pff het is ook echte mind fuck he ik heb steeds niet eens zozeer in een peuk maar na het eten echt zo van ooh lekker de smaak van een sigaret maar aan de andere kanthet is niet dat ik die sigaret mis het is de gewoonte ik was van de week in de winkel en liep mensen voorbij je kon ruiken wie roken wat een muffe lucht pff stinken ik wist niet dat het zo erg stonk goor gewoon.
Naja we gaan vrolijk verder:) en champix ga ik gewoon maand of 4 gebruiken:)
En oohjaa mijn conditie is gelijk al stuk beter normaal hijgde ik al als ik een trap opliep nu nergens last van:)

En adrieh wat je zegt is voor mij geen optie dan begin ik binnen de kortste kerenweer. Het is gewoon de eerste week even doorbijten en daarna word het al minder

Veel succes en ik laat wel weer eens van me horen♡♡

Geplaatst door AdrieH op 16/02/2018 - 08:11

Lid sinds 14 feb 2018

Goedemorgen.

Ik ben nu 2 dagen zonder sigaret en het gaat Super.
Tineke mij is aangeraden om in het begin nicotine kauwgom erbij te nemen.
Dit stukje doe ik dan in 2 verdelen.
Je krijgt toch wat nicotine en het houdt het snoepen tegen.
Stopt het steeds achter je kiezen, anders krijg je een zere keel.
Als de zin in een sigaret HEEL erg is, mag ik een paar trekjes van een nepper!
Dit maakt het tot nog toe voor mij gemakkelijk.
Succes en hopelijk mag dit jouw ook helpen.
Ook ik rookte heel erg veel.

Groetjes allemaal.

Geplaatst door Tineke90 op 15/02/2018 - 18:38

Lid sinds 15 feb 2018

2 maanden 1 week geleden gestopt met Champix.

Hallo allemaal,

Mijn naam is tineke 27 jaar heb 12 jaar gerookt en ben sinds afgelopen zaterdag 10/2/2018 dus al 6 dagen rookvrij
Met behulp van champix. Ben op dag 11 van de kuur gestopt met roken.
De eerste 3 dagen een hel! Pfff zwaar drukkend hoofd die behoefte had aan nicotine niet eens zozeer in een sigaret . Erg moe en wat meer honger maar heb snoeptomaatjes en komkomer in huis gehaald veel water drinken was wel te doen Heb trouwens niet veel bijwerkingen van de pillen gelukkig dag 4 heb ik niet eens last van gehad dacht zoo gaat goed lekker maar dag 5 alweer pfff maar nu dag 6 een hel de hele dag al nu eind van de middag valt het weer mee op naar dag 7 moet zeggen weet alles wel ben eerder gestopt met champix en ja na 2 maand gestopt denk? Was 2014 dus weet er niet veel meer van maar ben na een maand weer begonnen met roken.. dus 3 maand gestopt geweest helaas verder ben ik ook vaaak cold turkey gestopt maar dat was trouwens verschillend de ene keer kon ik makkelijk een week stoppen andere keer kon ik dag 2 niet halen aangezien dat stemmetje steeds tegen je praat. In 2016 ben ik een maand gestopt geweest ook cold turkey we gingen naar amerika dus de dag dat we vertrokken ben ik ook gestopt heb de hele vakantie nergens last van gehad zal wel ander ritme enzo zijn geweest.. ik was 2 dagen thuis en had het niet meer dus weer begonnen... nu dus 2018 en we gaan er gewoon voor dit keer hou ik me aan de pillen en ga denk tot de 4e maand door en dan langzaam afbouwen. Mijn motivatie is nu trouwens sterker dan ooit!! en ben er gewoon klaar mee rookte pakje €9,80 van winston 35 zaten erin 1 1/2 dag soms in 1 dag zelfs. Dus zeg maar 5 in de week €50 × 4 €200 ×12 =€2400 in het jaar gewoon!! Enn het is zo ongezond als wat! Dus ben blij en zoo dit lucht op ik kom vaker schrijven hier wat mij ook helpt met moeilijke momenten pak me mobiel ga naar google en zoek dus zulke forums op en lezen doet me zoo goed motiveerd me weer
Successs en tot snel

Geplaatst door AdrieH op 14/02/2018 - 15:41

Lid sinds 14 feb 2018

Hallo allemaal.
Ik heb mij net aangemeld en heb vanmorgen mijn laatste sigaret om 7.30 uur op.
Na 17 dagen Champix geslikt te hebben.
Ik heb 48 jaar gerookt en ook heel veel.
Al van alles geprobeerd en steeds weer ging ik psychisch onderuit.
Nu voel ik mezelf sterker en wil ik het ook.
Hopelijk gaat dit mij lukken!
Ook heb ik begeleiding en zij adviseerde om er nicotine kauwgom bij te nemen.
Ik doe dan de helft van 2 mg.
Als het heel heftig is een trekje van een nep sigaret die ik toch in huis hebt.
Ik zal mijn ervaring af en toe meedelen.
Allemaal succes.

Geplaatst door wilhelmina1956 op 12/02/2018 - 19:51

Lid sinds 11 feb 2018

2 maanden 1 week geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Jaren geleden met behulp van Champix 2 maanden gestopt met roken. De behoefte was compleet verdwenen, maar ik bemerkte een toenemende neerslachtigheid die zowat ontaardde in een depressie. Champix gstopt en al vrij snel weer begonnen met roken. Een paar jaar later nog een poging gedaan met precies hetzelfde verloop. Daar kwam ook nog oorsuizen bij die nooit meer is weggegaan. Toen heb ik de champix, en alle andere hersenpillen afgezworen. Nu ben ik bezig aan een serieus stoptraject m.b.v. een ooit aangeleerde mindfulness training en stap 2 van nicotinepleisters. Hier heb ik meer vertrouwen in. Nog niet helemaal rookvrij (2 sigaretten in de afgelopen 2 weken) Wel bijna. 

Geplaatst door Suzan op 09/02/2018 - 10:17

Lid sinds 09 feb 2018

Hoi, ik ben op 11 oktober 2017 gestopt met roken, met behulp van Champix. Toen was dat dag 17 van de Champix (dus niet in week 2 maar week 3). Vanaf eind november, na ongeveer 6 weken te zijn gestopt, heb ik de dosering gehalveerd (in eerste instantie door het vergeten in te nemen 's avonds, en daarna bewust niet meer). 

Ik wilde eigenlijk Champix niet meer gebruiken vanaf januari (na 3 maanden), maar door een (klein doch pittig) trauma eind november ben ik erg onrustig en in overleg met psycholoog slik ik het nog. Vanaf half januari 1 keer per 2 dagen of zelfs 3 dagen. Maar dat laatste is denk ik niet goed, want krijg nu rare afkickverschijnselen, zoals heel kort lontje, depressieve gevoelens, agressieve gevoelens, etc. Dus ik voel wel een 'verslaving' aan Champix en hoop dat ik er binnenkort helemaal mee kan stoppen (na verwerken trauma). Tot die tijd slik ik het dan 1 keer in de 2 dagen.

Qua stoppen met roken vind ik het een wondermiddel, al blijft het idee om een sigaret op te steken soms nog aantrekkelijk. Maar in de meeste gevallen snap ik niet dat ik ooit die behoefte heb gehad.

Reactie toevoegen

Pagina's