Luxopuncture

Luxopuncture kan als methode worden gebruikt om te stoppen met roken en bestaat uit een behandeling, waarbij infrarood licht wordt gebruikt. Stoppen met roken heeft zowel positieve effecten op de korte termijn als op de lange termijn en wie op een relatief eenvoudige manier wil stoppen met roken kan voor de behandelmethode luxopuncture kiezen. De behandelmethode met infrarood licht wordt ook wel reflextechniek genoemd en kan als een variant op de traditionele wijze van accupunctuur worden beschouwd.

Stoppen met roken door luxopuncture

Stoppen met roken via de behandelmethode luxepuncture kan in een aantal behandelingen gerealiseerd worden. Na de eerste behandeling kan er direct met roken worden gestopt. Tijdens de behandeling worden de zenuweinden, die reflexpunten worden genoemd bij de behandelmethode luxepuncture met infrarood licht gestimuleerd. Door deze stimulatie zal het lichaam zelf in staat zijn om de endorfinespiegel weer op een natuurlijke wijze te regelen. Dat zorgt er bovendien voor dat het hormonaal evenwicht in het lichaam weer wordt hersteld. Een behandeling neemt ongeveer dertig minuten in beslag en na de eerste behandeling volgen doorgaans nog twee behandelingen.

Effecten van luxopuncture

Het stoppen met roken met behulp van luxopuncture kan zonder ontwenningsverschijnselen gepaard gaan. Het doel van de behandeling is het wegnemen van de lust om te roken door het hormoonevenwicht in het lichaam te herstellen. De trek in sigaretten zal meteen na de eerste behandeling al verdwijnen. Een voordeel van deze behandelmethode om te stoppen met roken is, dat er geen neveneffecten optreden. Zo krijg je niet met nervositeit te maken en blijft het hongergevoel dat vaak voor overtollige kilo’s zorgt ook uit. Een ander voordeel is dat luxopuncture een pijnloze behandeling is en dat het succespercentage erg hoog ligt. De kosten voor drie behandelingen zijn na het stoppen met roken uiteraard al snel terugverdiend. Er zijn klinieken waar luxopuncture met garantie en persoonlijke begeleiding wordt aangeboden. Zo kan er bij een onverwachte terugval in het eerste half jaar na de behandeling in sommige klinieken een gratis vervolgbehandeling van drie dagen worden ondergaan. Luxopuncture is met de infrarood lichtbehandeling een prima alternatief voor degene die geen accupunctuur met naaldjes wenst te ondergaan.

Heb jij ervaring met Luxopuncture? Laat het ons weten en deel je ervaring met anderen.

Reacties

Geplaatst door Chantal Joëlle (niet gecontroleerd) op 07/02/2017 - 19:22

Lid sinds

De thermen in Rosmalen. Daar kun je het doen,  ik zit nu op de tweede dag  behoefte is er bijna niet. Roken smaakt vies. Hopelijk voel ik me volgende week nog zo positief maar ik heb goede hoop  

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 05/11/2015 - 13:29

Lid sinds

Ik wil laten weten dat ik al geruime tijd gestopt ben met roken.
Een geweldig gevoel dat je iedereen gunt!
Ik ben bij Gezondheids Studio Welzijn geweest in Etten-Leur, hier doen ze nog wat extra aangezien deze praktijk werkt vanuit de Klassieke Chinese Geneeskunde.
Ze weten dus wat ze doen en dat vond ik wel zo belangrijk aangezien het toch gaat om mijn lijf en gezondheid!

C. van Veen
Etten-Leur

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 25/08/2014 - 23:49

Lid sinds

HALLO,I AM ITALIAN , I DON T SPEAK GOOD NEDERLAND. I LIVE IN AMSTERDAM. WHERE I CAN DO THE LUXOPUNCTURE?THANKS A LOT   

 

                                                                                              GUARDIABRUNA

Reactie toevoegen