Cold Turkey, stoppen zonder hulp

Cold Turkey is de term, die gebruikt wordt voor een methode om van een verslaving af te komen. Als er bijvoorbeeld sprake is van Cold Turkey bij een rookverslaving, dan wordt daarmee bedoeld, dat er in één keer gestopt worden met het roken. Daarbij is er dus geen sprake van het langzaam afbouwen van de hoeveelheid sigaretten, die gerookt worden, maar wordt er van het ene op het andere moment gestopt met roken.

Cold Turkey en stoppen met roken

Bij de meeste manieren van stoppen met roken is er sprake van Cold Turkey, want na het stoppen met roken is het immers niet de bedoeling om nog één sigaret op te steken.Je kunt wel kiezen om Cold Turkey te stoppen met roken en een nicotine vervangende middel als Nicotinell gebruiken om de ontwenningsverschijnselen te verminderen. Over het algemeen is de term Cold Turkey vooral van toepassing op het afkicken van bijvoorbeeld drugs, waarbij de ontwenningsverschijnselen in alle hevigheid naar voren kunnen komen en die niet te vergelijken zijn met de ontwenningsverschijnselen met het stoppen met roken.

Dat komt omdat de lichamelijke afhankelijkheid van tabak minder gevolgen heeft als de lichamelijke afhankelijkheid van bijvoorbeeld drugs. Overigens wil dat niet zeggen dat je door Cold Turkey te stoppen met roken geen ernstige hinder kunt vinden van ontwenningsverschijnselen.

In één keer stoppen met roken

Bij het in één keer stoppen met roken op basis van de Cold Turkey methode moet je wel gemotiveerd zijn en je voorbereiden op de ontwenningsverschijnselen, die zich de eerste periode na het stoppen met roken kunnen voordoen. Bij Cold Turkey kun je besluiten direct te stoppen met roken, maar het is ook mogelijk dat je het stoppen met roken uitstelt naar de volgende ochtend. Een fris begin van een nieuwe dag en een start van een rookvrij leven. Wil je liever wel begeleiding in het stoppen met roken ook als je Cold Turkey stopt, dan kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van de service van Stivoro of een gratis webclinic nemen over "De gemakkelijk stoppen met roken methode" van Eric Eraly. Je kunt dan telefonisch begeleid worden in het stoppen met roken, zodat je wel mentale ondersteuning krijgt in de lastige periode van het stoppen.

Ook Cold Turkey gestopt? Laat hieronder dan je ervaring achter voor anderen. Op zoek naar andere stoppers? Neem dan eens een kijkje in het Cold Turkey forum van ikstop.

Reacties

Geplaatst door Kwive104 op 07/04/2018 - 10:38

Lid sinds 05 apr 2018

2 weken 4 dagen geleden gestopt met Cold Turkey.

 

heel herkenbaar dit !

zeker met het pakje voor de (jointjes)

onderschat dit niet dit is je verslaving die spreekt

ik had ook een doosje met een pakje alleen voor jointjes , die was toen ook opgegaan

 

Geplaatst door Kwive104 op 05/04/2018 - 12:10

Lid sinds 05 apr 2018

2 weken 4 dagen geleden gestopt met Cold Turkey.

Vandaag begonnen met cold turkey te stoppen ! rook al sinds mijn 17e  volgende week word ik 31 jaar en fanatiek in de sportschool , ik ben er helemaal klaar mee en heb zelfs mijn e-smoker weggedaan , wish me luck !

Geplaatst door Remko (niet gecontroleerd) op 31/03/2018 - 17:26

Lid sinds

en hoe is het leven nu?

Geplaatst door Remko (niet gecontroleerd) op 31/03/2018 - 17:19

Lid sinds

Hè Frans, en lukt het een beetje los van alle lastige momenten waar je toch doorheen zult moeten?

Geplaatst door Laurence (niet gecontroleerd) op 17/03/2018 - 12:06

Lid sinds

12 uur gestopt

Omdat het afbouwen toch niet bleek te werken, ben ik gisteren cold turkey gestopt. 

Vooral blij en opgelucht om toch weer de kracht gevonden te hebben om deze stap te nemen. Na meer dan 12 jaar is het (leuk) geweest.

Inmiddels 12 uur geen vergif meer tot me genomen.

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst door frans hensen (niet gecontroleerd) op 13/03/2018 - 11:15

Lid sinds

 

ik ben definitief gestopt met roken op  5 maart 2018. Vanaf mijn 13e heb ik gerookt ik word deze maand 67 jaar.

Deverse pogingen heb ik gedaan, nu ben ik het echt zat, normaal zei ik altijd ik probeer te stoppen, nu zeg ik ik ben gestopt. hoeveel redenen moet je hebben om te stoppen. Ik heb een zeldzame ziekte " de ziekte van ormond ? daar slik ik al 12 jaar prednison voor, heb een openhartoperatie gehad ( 4 bypassers) te hoge bloeddruk, ik heb ook een annerisma, ader in mijn buik die 4,8 cm dik is bij 5 cm kan hij klappen en kom je binnen 30 sec. te overlijden.

Nu heb ik COPD, weinig lucht kan nog maar weinig lopen zonder de hijgen, piep de hele nacht hoest veel enz. Mijn nieuwe vriendin hoorde dit en zei als je zo doorgaat ben je binnen 2 jaar dood. Haar buurman had hetzelfde, wilde en kon niet stoppen met roken, 1 jaar later was hij overleden. Ze had een foto van een zelfportret van hem, ik heb deze in mijn kamer gehangen met de tekst, deze man had ook COPD, wilde en kon niet stoppen met roken, 1 jaar later gestorven. Ik loop al 1 jaar bij het ziekenhuis, misschien ben ik te laat, ik ben nu 7 dagen gestopt, eerst met nicotine pleisters, 1 dag gebruikt, ik dacht nu blijf ik nog nicotine in mijn lijf pompen. Ik weet nu zeker, ik ben definitief gestopt, wil nooit meer roken het zou zelfmoord zijn. Ik hou van het leven, succes allemaal.

 

 

Geplaatst door Stopper020 op 10/03/2018 - 18:54

Lid sinds 10 Mar 2018

Ik ben vandaag gestopt met roken geprobeerd dan!
Ging in het begin goed wel drang erna maar was niet zo erg het werdt steeds erger de smaak van het roken kwam opeens in me mond en me hersens kon niet meer stil zitten helaas had ik nog een pakje sigaretten verstopt omdat ik in het weekend we eens een Jointje rook die ik had verstopt in me jas en beloofd had het alleen voor jointjes zou gebruiken maar was op werk en rende naar me jas pakte me peuken en stook er 1 op toen hij op was bood een Collega me een peuk aan ik nam hem meteen aan of ik heel wat in te halen had.

Dat tabak zo verslavend was had ik onderschat ik vindt het gewoon bijna Heroïne achtig

Geplaatst door Miss Q (niet gecontroleerd) op 01/03/2018 - 17:54

Lid sinds

Ha Dirk.

Ik nu ook dag 5. Heb je het volgehouden?

Geplaatst door Miss Q (niet gecontroleerd) op 01/03/2018 - 17:49

Lid sinds

Dank je!! Ik zit nu op dag 5 en had dit net even nodig!

Geplaatst door healt (niet gecontroleerd) op 27/02/2018 - 16:46

Lid sinds

Griep!! Zo'n pijn op mijn borstkast dat ik nu al 4 dgn niet gerookt heb.. Nu stop ik voorgoed met die troep waarvan we doodziek worden.De eerste dagen kreeg ik kado nu op eigen kracht verder. Moeder echtgenoot dochter en ooit oma.. That's life!!!

Reactie toevoegen

Pagina's