Cursus stoppen met roken

We weten allemaal dat roken 1 van de meest gevaarlijkste verslaving. Jaarlijks zijn er vele mensen die overlijden aan de gevolgen van roken. Tijd om te stoppen dus! Als je er niet alleen voor wilt staan en liever samen met anderen stopt zijn er door het hele land cursussen die je in groepsverband kunnen helpen om te stoppen met roken. Let wel erg goed op voordat je aan zo’n cursus begint. Het aanbod is erg groot, ook omdat veel verzekeraars deze cursussen vaak vergoeden. Sommige stoppen met roken cursussen zijn erg goed, maar zeker niet allemaal. Verdiep je dus eerst goed in welke cursus het best bij jou past. Er zijn ook online cursussen te volgend die je kunnen helpen om te stoppen met roken. Sommige daarvan zijn gratis, of in ieder geval het eerste deel van de cursus. 

Hoe werkt een stoppen met roken cursus?

Een cursus stoppen met roken bestaat meestal uit een stuk of 8 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur. Wat erg belangrijk is, is dat je in groepsverband gaat stoppen met roken. Het gevoel het niet alleen te hoeven doen, en veel lotgenoten te hebben, werkt vaak erg motiverend. (in ons forum zijn ook dagelijks lotgenoten te vinden). Vaak is het zo dat je in het begin van de cursus nog niet gestopt bent. Dat komt meestal pas na 1 of 2 bijeenkomsten. Je leert veel over wat roken met je lichaam doet en krijgt advies en tips om het stoppen met roken ook echt vol te houden.

Vergoeding stoppen met roken cursus

Veel cursussen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Omdat dit vaak gebeurd, maar niet altijd, is het verstandig dit eerst goed na te vragen bij je verzekeraar. Zo kom je niet voor verassingen te staan. Een cursus kost vaak al zo een paar honderd euro.

Wat is een goede stoppen met roken cursus?

Wat een goede cursus is ligt vaak erg persoonlijk. De aanpak van de verschillende aanbieders verschilt vaak enorm, en zo ook de ervaringen van de deelnemers. Laatje vooraf daarom ook altijd heel erg goed informeren, zodat je weet waar je aan begint. Het beste is als je mensen kan benaderen die al ervaring hebben met een bepaalde cursus. Op die manier kan je jezelf beter inleven en voorbereiden op de stoppen met roken cursus.

Ervaring van anderen

Wij zouden graag jou ervaring horen mocht je een bepaalde cursus gevolgd hebben. Laat hieronder je reactie achter zodat anderen dit weer kunnen gebruiken bij het kiezen van de juiste stoppen met roken cursus. 

Reacties

Geplaatst door nancy terbraak (niet gecontroleerd) op 10/10/2017 - 21:19

Lid sinds

Hallo,
Ik heb samen met mijn man en collega de cursus gedaan van stichting Ik stop ermee. De cursus was erg leuk en informatief. We zijn ook alle 3 gestopt met roken na die 4 uur. Het is een eenmalige cursus met een slagingspercentage van 81% en niet goed geld terug garantie.

Geplaatst door Bernadine (niet gecontroleerd) op 17/08/2017 - 21:47

Lid sinds

Hi, Via mijn collega ben ik op uw site gekomen, zij is enthousiast en is gestopt! Graag zou ik vanuit werkgeverschap een incompany training willen aanbieden aan werknemers van ons hotel. Wat is de mogelijkheid om een cursus aan bv 5 deelnemers in company aan te bieden, en op welk termijn?

Hoor het graag. Groeten, Bernadine

Reactie toevoegen