Softlasertherapie

Softlasertherapie zoals die van Prostop, die helpt bij het stoppen met roken, maakt gebruik van de kennis die beschreven wordt door de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Softlasertherapie is acupunctuur met laserlicht. Niet alle softlasercentra werken hetzelfde. Wij gaan wat dieper in op de behandelmethode van Prostop, de grootste aanbieder van softlasertherapie in Nederland. Bij deze softlasertherapie worden zo'n 30 punten (meridianen) behandeld. Dit zijn energiebanen die ervoor zorgen dat uw lichaam in balans en conditie blijft. Door de behandeling wordt het verlangen naar het roken geneutraliseerd/onderdrukt.

Daarnaast worden de zo gevreesde ontwenningsverschijnselen zoals prikkelbaarheid en overgewicht bestreden. De lichamelijke verslaving verdwijnt nagenoeg en dit geeft u de juiste ondergrond om uw geestelijke verslaving met uw eigen motivatie de baas te worden.

De behandeling duurt bij Prostop ongeveer 50 tot 60 minuten en vindt plaats in een rustige praktijkruimte, in een ongedwongen sfeer. Om u gericht te kunnen adviseren en motiveren vindt er tijdens de behandeling eerst een intake gesprek plaats, waarbij uw gezondheid en uw rookgedrag aan de orde komen. Ook is er tijd om u voor te lichten en voor te bereiden op een leven zonder sigaretten. De behandeling heeft een sterk ontspannend effect mede door de aandacht die aan u gegeven wordt.
 
Softlasertherapie bestaat uit de volgende belangrijke onderdelen:
 • Een anti-rookprogramma, inclusief het intakegesprek en de aanwijzingen die men
  meekrijgt.
 • Een programma om de stofwisseling te stimuleren om gewichtstoename te voorkomen.
 • Een programma zodat het lichaam zichzelf gaat reinigen. (ontgiften of ontslakken).
 • Een anti-stressprogramma waardoor een diepe ontspanning wordt verkregen.

De te behandelen punten zijn gelegen op de oren, hoofd, pols, en handen. De softlaser therapeuten van Prostop adviseren vaak om de avond voor de behandeling uw laatste sigaret te roken of tenminste een paar uren voor de behandeling. Dan slaat de behandeling beter aan. Van een behandeling met softlasertherapie via deze methode kunt u verwachten:

 • Door de behandeling wordt stoppen met roken meestal eenvoudiger.
 • De lichamelijke behoefte aan nicotine en andere verslavende stoffen die in tabak zitten
  worden veel minder.
 • Ontwenningsverschijnselen worden aangepakt. 
 • Softlasertherapie is pijnloos en snel en relatief goedkoop.
 • De behandeling is volstrekt onschadelijk voor uw lichaam en pijnloos
 • Verslavingsarts/deskundige begeleidt de therapeuten.
 • Professionele nazorg, omdat u de therapeut persoonlijk kunt benaderen na een
  behandeling en omdat u een gratis nabehandeling mag ondergaan binnen 6 maanden.
 • Groepsbehandelingen bij bedrijven met gezamenlijk motivatie gesprek.
 
Wij adviseren de stoppen met roken lasertherapie van Prostop omdat deze therapie erkend wordt door de meeste zorgverzekeraars en omdat het resultaat wetenschappelijk is aangetoond.
 
Lees ervaringen van anderen met softlasertherapie

Reactie toevoegen