Ervaringen met Allen Carr

Lees hieronder de ervaringen van anderen met Allen Carr en zijn boek om te stoppen met roken. Heb je zelf ervaring met deze manier van stoppen laat dan even een reactie achter met daarin jouw ervaringen. Op deze manier proberen wij iedereen een beter inzicht te geven in de verschillende methoden om te stoppen met roken.

Lees meer over de methode van Allen Carr of praat in mee in ons forum over Allen Carrr of andere boeken

Reacties

Geplaatst door Diana1970 op 22/02/2017 - 16:40

Lid sinds 22 feb 2017

8 maanden 1 week geleden gestopt met Allen Carr.

"Juiste mindset" las ik ergens in de berichten... en dat klopt bij mij helemaal. Het lezen van het boek van Allen Carr maakte me er nog bewuster van dat ik klaar was om te stoppen met roken en geen stoppoging te doen, maar mijn leven als niet-roker te hervatten. Maar wat voelde ik me bedrogen toen ik het boek begon te lezen en las dat ik tijdens het lezen nog niet moest denken aan stoppen met roken en zeker niet moest stoppen met roken. Ik had die dag (vrijdag 13 januari 2017) 's morgens om 8.00 uur mijn laatste sigaret gerookt.

Sinds mijn 13e jaar heb ik gerookt en op mijn 46ste ben ik een blije niet-meer roker! Natuurlijk heb ik momenten dat er een sigaret voor mijn ogen danst en zeg ik dat ik een sigaret wil roken, maar dan zeg ik in gedachten: Nee dat doe ik niet meer en dit zonder pijn in mijn hart en met groot verlangen naar die sigaret.  Nu bijna 6 weken later weet ik dat die momentjes er steeds minder zijn en dat er af en toe dagen voorbij gaan dat ik er niet aan denk. Tot nu toe vind ik het meevallen, maar realiseer me dat dat voor iedereen anders is helaas.  
 

Ik ben ervan overtuigd dat je er voor 100% achter moet staan om te stoppen met roken, dat je alleen voor jezelf stopt en niet voor je directe omgeving en dat je de juiste mindset moet hebben! Succes allemaal!

 

 

 

 

Geplaatst door Tom (niet gecontroleerd) op 07/10/2016 - 01:47

Lid sinds

Hallo,

Ik rook al 17 jaar heb het boek gelezen en ben gestopt. Stom genoeg heb ik na 1.5 maanden weer gerookt. Vind het erg want ik kreeg gelijk een vieze smaak in mijn mond en rauwe tong. Snap niet dat ik het toch weer doe. Ik ging weer steeds meer verlangen naar een sigaret. Smoesjes verzinnen om weer te gaan roken. Nu weerustig opnieuw beginnen met stoppen iedere dag is er 1.

Geplaatst door F.schuil (niet gecontroleerd) op 17/09/2016 - 00:10

Lid sinds

Bedankt ik heb vanaf mijn 28 gerookt tot mijn 64ste gerookt veel pogingen gedaan en Allen Carr gelezen en klaar nooit meer gerookt en heel blij.Het boek al gekocht voor een familie lid ook nooit meer gerookt 

IK ZEG BEDANKT

Geplaatst door Marian Kersten (niet gecontroleerd) op 20/06/2016 - 15:45

Lid sinds

Hallo twijfelaars.....Ik wil jullie toch graag even zeggen dat ik al 22 jaar van t roken afben dankzij t boek van Allen Carr Ik had daarvoor van alles geprobeerd .Er is maar 1 manier om t te laten slagen maar dat is met alles natuurlijk..Je moet t echt willen dan gaat t gegarandeerd lukken.Mijn man zag nadat ik t boek had gelezen dat ik moeiteloos stopte van 1 pakje sigaretten per dag naar niets meer dat hij t boek ook is gaan lezen en hij is er damen met mij ook al 22 jaar vanaf.Nooit meet de behoefte gehad.Ik kan t ook niet uitleggen waatom t voor ons goed werkte de resultaten spreken voor zich.

Geplaatst door Andrew Lautenbach (niet gecontroleerd) op 19/01/2016 - 18:36

Lid sinds

Ik ben na 5/6 jaar roken (en ik weet dat het niet lang is) gestopt met roken, alleen dankzij de allen carr methode. Het heeft me de goede mindset gegeven om te stoppen, en ik had hierdoor minder wilskracht nodig.

Geplaatst door jaco overduin op 02/12/2015 - 15:25

Lid sinds 15 jan 2013

2 jaar 6 maanden geleden gestopt

Overigens .... Kreeg ook het idee dat ik juist door boek van allen meer ging roken. Kleur is ook verdacht marlboro rood?

Anyway .... Heel het roken is omgekeerde psychologie lijkt het wel ....

Geplaatst door jaco overduin op 02/12/2015 - 15:13

Lid sinds 15 jan 2013

2 jaar 6 maanden geleden gestopt

Hallo beste mede- en exrokers

Fijn jullie hier je ontmoeten. Hopelijk kunnen mij en ik jullie helpen om dit wakgelijke probleem voor eens en altijd uut de ruimen. Onlangs was ik 10 dagen rookvrij en dat maakte me lekker en blij. Totdat ik ooeens weer stond te roken zonder dat ik er ook maar. 1 moment bewust bij stil stond.

Foute boel dus .....

Maar j wil en ga niet oogeven. Het voelde goed en nu ik hier weer aan t schrijven ben voelt het weer goed.
Vandaag oo mn laatste 46ste dag sluit ik dit af. En jullie steun kan ik en wil ik graag gebruiken. Het is wederzijds

In mijn leven geldt never give up ..... Doen jullie dit ook niet want echt het is de mieite waard. Help mee om niet weer in die smerige valkuil te valken. Ik weet het zeker ..... Iedere (ex) roker heeft hier vaat bij!!!!

Geplaatst door Joop321 op 17/09/2015 - 15:28

Lid sinds 17 sep 2015

Na het lezen van het boek van Allen Carr rookte ik 2x zo veel: ik ging van 16 sigaretten per dag voordat ik begon aan het boek naar over de 30 per dag nadat ik het boek goed en aandachtig uitgelezen had. Er was geen sprake van bijzondere stress op het werk of prive in die periode. In de afgeopen 7 jaar daarna is het nooit minder geworden. Het boek heb ik nooit meer aangeraakt, uit angst dat ik nog meer zou gaan roken.

Voor veel mensen zal het boek ongetwijfeld helpen, ik wil zeker niet demotiveren. Het is het allemaal waard. Maar ik hoop dat voor diegenen voor wie het boek Allen Carr de verslaving juist erger maakte weten dat zij niet de enigen zijn.

Ik heb nu dezelfde ervaring met Champix: intussen op dag 11, voorschriften helemaal gevolgd, geeneen vergeten of overgeslagen en ik rook meer dan ooit: ca. 55 sigaretten per dag, soms over de 10 per uur. Met veel mentale inspanning probeer ik de hunkering af te remmen om niet nog meer te roken uit angst voor een nicotinevergiftiging. Meer daarover schrijf ik bij het kopje Champix.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 21/02/2015 - 17:12

Lid sinds

''Uit een analyse van de Allen Carr-methode blijkt dat deze heel anders in elkaar zit dan andere stopmethoden. De Allen Carr-methode richt zich voornamelijk op het verlagen van de motivatie om te roken. Een roker denkt immers dat roken allerlei voordelen heeft. Als die voordelen niet meer waargenomen worden dan vervalt grotendeels de behoefte om te roken. De meeste andere stopmethoden richten zich op het motiveren om te stoppen en het aanleren van allerlei vaardigheden om te stoppen. Uit het onderzoek bleek verder dat de methode van Carr na 13 maanden ongeveer vier keer zo effectief was als andere methoden om te stoppen met''  

 

Zoals zoveel rokers speelde ik al een tijdje met de gedachte om te stoppen met roken. Maar zoals bij zoveel rokers zag ik als een berg op tegen dat ene moment. Dat moment waarop ik tegen mezelf moest zeggen. Dit is mijn laatste!

Ik kan niet zeggen dat ik al vele pogingen had gedaan. Ik vond het gewoon lekker. Waarom zou ik stoppen? Wel had ik natuurlijk het besef dat het ooit eens een keer moest stoppen, vanwege alle voor de hand liggende redenen. 

Begin september 2014 kreeg ik een DVD van een collega. Een DVD van Allen Carr's Easyway. Thuis heb ik m eerst een tijd in de kast laten liggen, want stel dat het zou werken, dan zou dit wel eens mijn laatste sigaret kunnen zijn.... en dat wilde ik natuurlijk niet!!!

Op een avond besloot ik te gaan kijken. Alles wat er gezegd werd was de spijker op z'n kop. Nicotine wordt door Allen Carr vergeleken met een monstertje dat constant gevoedt wil worden. De vraag is, waarom voedt jij steeds dat monstertje? Er zijn in jouw ogen tal van goede redenen. 'het werkt kamerend' 'ik hou van de smaak' 'ik vind de geur lekker' 'ik kan me beter concentreren' etc..... Als je het allemaal zo beluisterd zou het dus zo moeten zijn dat jij als roker een stuk beter in je vel zit dan een niet-roker!!  

ONZIN dus! 

Je weet diep van binnen vast wel dat het beter zal zijn om te stoppen en je weet ook echt wel dat een niet roker gezonder leeft dan jij! De vraag is. Hoe zorg ik dat dat monstertje het niet steeds van mijn verstand wint? In het boek en in de DVD vertellen ze je dat je rustig kan blijven doorroken tijdens het proces... Dat vond ik fantastisch! Uiteindelijk draait het namelijk om demotivatie. De mindset moest veranderd worden. Het stopproces van Allen Carr doet niets anders dan je gezond verstand te laten winnen van dat stomme ding in je lijf. Het wordt vanzelfsprekend dat roken gewoon niets goeds voor je doet!!

Geniet van dit proces! Geen nicotinevervangers! Geen Stress! Gewoon je gezonde verstand terug!!

 

 

 

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 19/03/2014 - 10:05

Lid sinds

Via een ex-roker kwam ik aan het boek en ik had nooit gedacht dat het zo makkelijk en leuk was om te stoppen. Ik rookte ongeveer een pakje per dag, 6 jaar lang en kon me niet voorstellen dat ik ooit zou kunnen stoppen. Voor mij was het de vrijheid die het bracht wat me over de streep trok, ik twijfelde door mijn kansloze rookgedrag wat alleen maar werd onderstreept in het boek. Ik heb het boek binnen een dag uitgelezen en heb sindsdien niet meer gerookt. Het is het fijnste, beste, mooiste besluit wat ik ooit in mijn leven heb gemaakt en het is zo ontzettend leuk!!!! Dus aan alle rokers die de verslaving beu zijn (gezondheid en geld zijn bij mij nooit redenen geweest om te stoppen), LEES HET BOEK! Het is ècht de EASY WAY!!!! 

Reactie toevoegen