Ervaringen met Allen Carr

Lees hieronder de ervaringen van anderen met Allen Carr en zijn boek om te stoppen met roken. Heb je zelf ervaring met deze manier van stoppen laat dan even een reactie achter met daarin jouw ervaringen. Op deze manier proberen wij iedereen een beter inzicht te geven in de verschillende methoden om te stoppen met roken.

Lees meer over de methode van Allen Carr of praat in mee in ons forum over Allen Carrr of andere boeken

Reacties

Geplaatst door E. Eijberts (niet gecontroleerd) op 15/09/2019 - 20:43

Lid sinds

Ik heb zowel het boek van Allen Carr gelezen als de cursus gevolgd. Ik raakte psychisch totaal ontregeld door de plotselinge nicotineonthouding. Ik zou deze methode dus niet aanbevelen.

Geplaatst door Schatteloezeke (niet gecontroleerd) op 27/08/2019 - 22:19

Lid sinds

Hoi Chantalle , zeer herkenbaar ! 

Ik was 4 jaar geleden ook gestopt met het boek , 2 jaar was ik gestopt , dacht op een feestje , 1 kan toch geen kwaad , wel dus ! Ook al verschillende pogingen ondernomen om te stoppen , maar helaas ... ik ga volgende maand het boek nogmaals lezen , deze keer zal het me zeker lukken, ( hoop ik ) jij ook veel succes ! 

 

 

Geplaatst door Wilty (niet gecontroleerd) op 07/08/2019 - 06:22

Lid sinds

Waardeloos boek. Na 2 dagen al weer begonnen met roken

Geplaatst door Jongeman26 op 30/05/2019 - 20:02

Lid sinds 07 mei 2019

6 maanden 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

 

Goed boek. Iemand die wil stoppen en het aandachtig leest kan hiermee zeker stoppen volgens mij. Ik heb het gelezen alleen mijn timing was niet goed. Toen ik het begon te lezen was ik al een week cold turkey gestopt, en dan werd er hele tijd in dat boek gezegt dat je niet mag stoppen met roken vóór je het uit hebt. Dat was naar mijn gevoel wat tegenstrijdig waardoor ik het boek even links moest laten liggen met momenten. Maar het einde was het waard. Goede tips om niet te roken en het te vermijden!

Succes allen.

Geplaatst door Diana Harteveld (niet gecontroleerd) op 06/02/2019 - 01:33

Lid sinds

Even een update! Ben nog altijd een blije niet-roker, maar zeker geen anti-roker. Ik hoop dat voor elke roker een stop-moment komt! Gelukkig ben ik niet heel veel aangekomen, want ik had al een bmi van ruim 40!

Voor mezelf weet ik dat ik niet in de valkuil "even eentje proberen" wil vallen en heb met mezelf de afspraak gemaakt, dat als ik ooit weer begin ik NOOIT meer ga stoppen. Dus ik zal m niet meer aanraken/opsteken!

Ik ben best trots op mezelf, want ik was een stevige roker, letterlijk en figuurlijk. ;-) De stap na het stoppen met roken was vorig jaar een maagverkleining met als resultaat dat ik nu niet meer rook, veel minder zwaar ben, veel meer ernergie heb en veel vrolijker!

Nou zet m op, ik gun iedereen een leven als blije niet-roker!

Geplaatst door Diana Harteveld (niet gecontroleerd) op 06/02/2019 - 01:25

Lid sinds

Heel veel succes! Je bent eerder gestopt, dus het zou moeten lukken!

Geplaatst door Chantalle (niet gecontroleerd) op 27/01/2019 - 00:10

Lid sinds

Ik was op mijn 28e gestopt met roken door het boek van allen carr te lezen. Ik had nergens last van gehad en ik dacht eigenlijk niet meer aan roken. Toch op mijn 39e weer een sigaretje opgestoken. Gewoon om te proberen. Meteen weer verslaafd! Nu 6 jaar later al verschillende stoppogingen gedaan. Pleisters zuigtabletten quit care etc. Niks werkt. Heb nu nogmaals het boek van allen carr gekocht en begin weer met lezen. Hoop dat het me weer lukt.

Geplaatst door slechtvalk (niet gecontroleerd) op 20/07/2018 - 21:40

Lid sinds

wil hier toch ook m,n ei kwijt.een jaar of 6 geleden al eens geprobeerd, na het lezen van het boek van allen carr, te stoppen met roken. Doordat ik me niet aan de regels hield (na drie weken toch eens een shaggie proberen).weer in de val getrapt en weer gaan roken .Met een pakje shag deed ik 3 dagen.ik rookte al sinds mijn 10 de jaar ongeveer en heb nu de leeftijd van 67 jaar bereikt.Twee maanden geleden , na een gesprek met een van mijn dochters,en mede dankzij long problemen ( s,nachts altijd rochelen piepen en kreinen). besloten om, ondanks de mededeling van allen carr in zijn boek, dat bij falen van de eerste stop poging, het boek niet meer gold, toch! weer het boek ter hand genomen en serieus gelezen.Dit keer hou ik me aan de afspraak om Niet meer een shaggie op te steken.Ik hou dit nu al ruim twee maanden vol en ga het dit keer redden!!aan allen die twijfelen aan zichzelf: Als het mij is gelukt na ruim 55 jaar roken! moet het jullie ook kunnen lukken.Lees het boek en hou je asjeblieft aan de regels als je besluit te stoppen met roken.af en toe zal je echt nog wel het gevoel hebben dat je zin hebt in een sigaret, maar geloof me, de drang wordt steeds minder. volhouden!

Geplaatst door Dipsaus123 op 13/04/2018 - 11:58

Lid sinds 13 apr 2018

1 jaar 10 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Tijdens het lezen van het boek van Allen Carr kreeg ik steeds meer zin om te gaan met stoppen met roken. Het werkte wel echt motiverend. Ik ben ook erg makkelijk gestopt. Geen ontwenningsverschijnselen gehad, terwijl ik dat bij eerdere pogingen wel had ervaren. Heel bijzonder!  Makkelijke stoppers zijn vaak ook mensen die weer makkelijk beginnen. Na meer dan 3 maanden ben ik hier nog steeds erg alert op. Hoop dat het uiteindelijk helemaal uit mijn hoofd kan verdwijnen.

Sommige dingen vond ik wel een beetje zweverig. Zoals dat je een moment van verlichting moet ervaren waarbij je vervuld wordt van grote blijdschap over het feit dat je nooit meer wilt roken of iets dergelijks. Beetje sektarisch voor mijn idee. Heb dit zelf ook niet zo ervaren. Desondanks wel een goed boek om achter de hand te houden.

Geplaatst door fftypen (niet gecontroleerd) op 09/04/2018 - 19:14

Lid sinds

test

Reactie toevoegen