Ervaringen met Allen Carr

Lees hieronder de ervaringen van anderen met Allen Carr en zijn boek om te stoppen met roken. Heb je zelf ervaring met deze manier van stoppen laat dan even een reactie achter met daarin jouw ervaringen. Op deze manier proberen wij iedereen een beter inzicht te geven in de verschillende methoden om te stoppen met roken.

Lees meer over de methode van Allen Carr of praat in mee in ons forum over Allen Carrr of andere boeken

Reacties

Geplaatst door PJD (niet gecontroleerd) op 07/01/2022 - 14:05

Lid sinds

Hoi allen,

Even kort samengevat hier mijn verhaal. Op aanraden van mijn vriendin heb ik ook het Allen Car boek geprobeerd en met succes! (ik heb de versie "Stoppen met roken voor Vrouwen gelezen, dat dan wel"). Wel moet ik erbij vertellen dat hier een langere weg in mijn hoofd aan vooraf ging. Naasten verliezen aan kanker (niet persé gerelateerd aan roken), het krijgen van een kind allemaal grotere gebeurtenissen in het leven. Ik ben dus niet van de 1 op andere dag gestopt maar het hele idee van het stoppen met roken zat al 2 jaar in mijn hoofd.

Zelfs in het jaar dat ik dacht DIT JAAR ga ik stoppen schoof ik het steeds weer voor me uit. Uiteindelijk ben ik in mijn vakantie naar Frankrijk beginnen met het lezen van het boek dit was kort gezegd het laatste zetje wat ik nodig had. 

En je moet het ook zelf ervaren. Het is een fabeltje dat je er na het lezen van het boek totaal geen last meer van hebt maar er staan gewoon echt hele nuttige dingen in die je doen beseffen wat het nicotine monster in je hoofd met je doet. 

Daarnaast, en dit is mijn persoonlijke ervaring. Je hoort soms tips van personen die gestopt zijn of geprobeerd hebben te stoppen in de trant van; Vermijd die rokende vriend, vermijd dat leuke terrasje in de zomer, ga niet naar dit ga niet naar dat. Ik heb dit juist allemaal wel gedaan puur om mezelf op de proef te stellen en om te doen beseffen dat alles in de wereld net zo leuk is zonder sigaret.

Ik ben nu 35 en ben op mijn 19de begonnen met een jointje af en toe en een peukie hier en daar. Dit ging jaren lang goed maar vanaf mijn circa 25ste heb ik een pakje lucky strike per dag gerookt. Nu ben ik 5 maanden verder en nog geen sigaret of wat voor rook-materiaal dan ook aangeraakt. En ik ben super trots op mezelf maar zeker geen bijzonder persoon. Iedereen zou dit kunnen!

Geplaatst door Peter (niet gecontroleerd) op 01/10/2021 - 02:04

Lid sinds

Als jullie zoveel moeite hebben om te stoppen, dan heb je het boek niet goed begrepen. Gewoon nog eens rustig doorlezen. Wat bijna niemand schijnt te weten, is dat er nog een tweede boek van Carr bestaat. Namelijk " The only way to stop smoking pemanently". Dat boek heeft mij en vele anderen over de streep getrokken! Ik was na 3 weken van die vreselijke verslaving verlost en het "moment van openbaring " is nog steeds een van de alleraller mooiste momenten in mijn leven geweest!

Geplaatst door fabrizio (niet gecontroleerd) op 15/05/2021 - 04:49

Lid sinds

 Na overleg met tandarts besloten te stoppen.

Eerst alleen maar buiten gerookt, toen 3 keer halve cigaret per dag.

Dat hield ik 3 maand vol, maar toen begon het weer..

Toen heb ik op een half uur fietsen pakje tabak verstopt, en elke dag op pad: een roken; eentje mee. Dat is wel het moeilijkste nicotine is een soort doel !

Maar een doel die ik me nu voorhoud is gezonder te leven, en de afhankelijkheid -vooral s´ morgens is wel lekker dat ik gewoon rustig de dag kan beginnen zonder die rare/stress van een cigaret..

 Kalmoes-wortel helpt: bloedruk verlagend/ontspannend goed voor de maag zoals gember. Zoethout (zit bijvoorbeeld in stimerol kauwgum en mentos) niet teveel :D. Kamille, rooibos en groene thee.

Voor de rest veel bewegen, Wandellen, fietsen, zwemmen.

 Schrijven, fotograferen, lezen (blijf weg van radio/tv die dingen brengen alleen maar gekkigheid als u mij vraagt)

En heb een mandala boek gekoch voor de lege momenten

 

 Gegroet

Geplaatst door slechtvalk (niet gecontroleerd) op 26/05/2020 - 18:34

Lid sinds

mijn reactie na twee jaar niet roken.langzaam aan (bijna) geen last meer van afkick verschijnselen.na 45 jaar  zwaar roken mag ik niets beter wensen. ik merk zelfs dat mijn long capaciteit een stuk beter is geworden.gestopt, mede door etalage benen (of stalpoten genoemd) meer gaan lopen. met tussendoor soms effe op een bankje uitrusten kom ik nu toch wel tot 4 a 5 km per dag. Nog steeds helpt Allen Carr me.alleen al door dat zijn boek nog steeeds zichtbaar op de kast ligt. je hoeft slechts 1 ding te doen: geloof in je zelf .ook al denk je dat je er nog niet rijp voor bent,stoppen kan je altijd! gewoon doen.

Geplaatst door E. Eijberts (niet gecontroleerd) op 15/09/2019 - 20:43

Lid sinds

Ik heb zowel het boek van Allen Carr gelezen als de cursus gevolgd. Ik raakte psychisch totaal ontregeld door de plotselinge nicotineonthouding. Ik zou deze methode dus niet aanbevelen.

Geplaatst door Schatteloezeke (niet gecontroleerd) op 27/08/2019 - 22:19

Lid sinds

Hoi Chantalle , zeer herkenbaar ! 

Ik was 4 jaar geleden ook gestopt met het boek , 2 jaar was ik gestopt , dacht op een feestje , 1 kan toch geen kwaad , wel dus ! Ook al verschillende pogingen ondernomen om te stoppen , maar helaas ... ik ga volgende maand het boek nogmaals lezen , deze keer zal het me zeker lukken, ( hoop ik ) jij ook veel succes ! 

 

 

Geplaatst door Wilty (niet gecontroleerd) op 07/08/2019 - 06:22

Lid sinds

Waardeloos boek. Na 2 dagen al weer begonnen met roken

Geplaatst door Jongeman26 op 30/05/2019 - 20:02

Lid sinds 07 mei 2019

3 jaar 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

 

Goed boek. Iemand die wil stoppen en het aandachtig leest kan hiermee zeker stoppen volgens mij. Ik heb het gelezen alleen mijn timing was niet goed. Toen ik het begon te lezen was ik al een week cold turkey gestopt, en dan werd er hele tijd in dat boek gezegt dat je niet mag stoppen met roken vóór je het uit hebt. Dat was naar mijn gevoel wat tegenstrijdig waardoor ik het boek even links moest laten liggen met momenten. Maar het einde was het waard. Goede tips om niet te roken en het te vermijden!

Succes allen.

Geplaatst door Diana Harteveld (niet gecontroleerd) op 06/02/2019 - 01:33

Lid sinds

Even een update! Ben nog altijd een blije niet-roker, maar zeker geen anti-roker. Ik hoop dat voor elke roker een stop-moment komt! Gelukkig ben ik niet heel veel aangekomen, want ik had al een bmi van ruim 40!

Voor mezelf weet ik dat ik niet in de valkuil "even eentje proberen" wil vallen en heb met mezelf de afspraak gemaakt, dat als ik ooit weer begin ik NOOIT meer ga stoppen. Dus ik zal m niet meer aanraken/opsteken!

Ik ben best trots op mezelf, want ik was een stevige roker, letterlijk en figuurlijk. ;-) De stap na het stoppen met roken was vorig jaar een maagverkleining met als resultaat dat ik nu niet meer rook, veel minder zwaar ben, veel meer ernergie heb en veel vrolijker!

Nou zet m op, ik gun iedereen een leven als blije niet-roker!

Geplaatst door Diana Harteveld (niet gecontroleerd) op 06/02/2019 - 01:25

Lid sinds

Heel veel succes! Je bent eerder gestopt, dus het zou moeten lukken!

Reactie toevoegen