Ervaringen met acupunctuur

Heb jij ervaringen met het stoppen met roken door gebruik te maken van acupunctuur? Als je deze ervaring zou willen delen met anderen zouden wij dat erg waarderen. Of de ervaring nou positief of negatief is geweest, een beschrijving kan anderen helpen om een goede keuze te maken welke stopmethode het beste past. Lees hieronder de ervaringen van stoppers door middel van acupunctuur.

Lees meer over acupunctuur als stopmethode of praat mee op het forum over acupunctuur.

Reacties

Geplaatst door R.A.J. van der ... op 10/11/2018 - 20:18

Lid sinds 10 nov 2018

Afbouwen werkt niet beste Marleen. Die 5 sigaretten worden er langzamerhand weer meer en voordat je het weet, rook je weer 20 sigaretten. Sterke motivatie is het enige. Probeer via de huisarts te stoppen met nicotinepleisters. Dat heeft bij mij ook goed gewerkt. Ik ben resoluut gestopt in april en sinds die tijd heb ik niet meer gerookt (na 55 jaren heftig paffen en stinken). Tevens ga je er beter uitzien omdat je huid gezonder word. Succes!

Geplaatst door R.A.J. van der ... op 10/11/2018 - 20:08

Lid sinds 10 nov 2018

Heb ongeveer 10 jaar geleden de acupunctuur methode geprobeerd en het resultaat was nihil! Volgens mij is acupuntuur een methode die enkel goed is voor de behandelaars. Onzin en nog eens onzin, deze methode voor rokers die nadenken en dus kunnen weten dat een acupunctuur stumulatie van de oren geldklopperij is. Nazorg ontbreekt compleet. Ik ben nu sinds 7 maanden volledig gestopt maar dan via de huisarts die mij nicotinepleisters heeft gegeven. Ik was niet gemotiveerd met stoppen totdat ik een gevaarlijk aneurysma van 7,5 cm in mijn buik voelde kloppen. In april van dit jaar heeft de vaatchirurg stands in mijn buikslagader geplaatst. De reden van dit aneurysma was roken waardoor ik sterk gemotiveerd was om te stoppen. Na de medische behandeling dit jaar heb ik geen sigaret of sigaar meer aangeraakt en het heeft geen enkele moeite gekost. Heb 55 jaar lang gerookt als een schoorsteen en ben boos op mezelf dat ik niet eerder ben gestopt. Bijwerking van 8 kg gewichtstoename is het enige minpunt. Advies: als u wilt stoppen, stop dan nooit via charlatans maar ga naar de huisarts. Motivatie is het enige dat werkt, zoals bij mij. Groetjes, Rob van der Heijden 71 jaar. 

Geplaatst door Kaastosti (niet gecontroleerd) op 19/07/2018 - 15:32

Lid sinds

Afgelopen maandag 08.15 mijn laatste gerookt. Daarna acupunctuur, meditatie en laserbehandeling gehad.(ik rookte nu zo'n 20 jaar).
Stoppen met roken is voor mij nog nooit zo makkelijk geweest. Ik heb totaal geen paniek aanvallen gehad en ervaar het als een breeze. Enig probleem is het niet kunnen slapen en dus enorm vermoeid overdag. Maar dat gaat hopelijk snel over. Als ik zo de verhalen hier en daar lees mag ik in mijn handjes wrijven.
Suc6 iedereen!

Geplaatst door Mien op 14/11/2017 - 12:48

Lid sinds 02 sep 2016

2 jaar 2 maanden geleden gestopt met Tabex.

Acupunctuur is iets anders dan een bijv. een pil slikken. Die pil is altijd hetzelfde. Maar als de acupuncturist(e) niet goed is, dan werkt het niet. Deze ervaring heb ik (35 jaar geleden een goede getroffen, helaas na 2 maanden weer gaan roken). 10 jaar geleden weer laten doen samen met een vriend, bij een ander: Had geen enkel effect. (Toen we buiten stonden, wilden we direct weer roken.) Ik had ook de indruk dat ze niet goed wist wat ze deed.

Geplaatst door Toos (niet gecontroleerd) op 11/01/2017 - 18:17

Lid sinds

Ok ik heb acupunctuur gehad,zelfs 2 keer .Maar niet gehopen,ben een uur later weer gaan roken,

Geplaatst door marleen-2211 op 22/05/2013 - 08:43

Lid sinds 21 mei 2013

Hoorde gister van een mede bewoonster van mijn woongroep dat zij gestopt was met acupunctuur. Dat had haar erg geholpen. Zou dat ook iets voor mij zijn? Ik ben benieuwd naar de ervaringen met acupunctuur. Zelf heb ik de rokende Marleen (dat ben ik) en de rookvrije Marleen getekend. Wat een verschil. Daarna een systeem opstelling gedaan over mijn diepere achtergrond, waarom ik rook. Vandaag ben ik begonnen met afbouwen. 5 sigaretten per dag. Dat is al een hele uitdaging. van 20 naar 5.  En medestoppers natuurlijk ook veel succes en goeds met het stoppen! groetjes Marleen

Reactie toevoegen