Allen Carr

De Engelsman Allen Carr was 30 jaar lang een verwoed kettingroker. Ondanks talloze pogingen lukte het hem niet om blijvend te stoppen. Tot die ene, laatste keer dat het wel lukte en het hem, tot zijn grote verbazing, eigenlijk nauwelijks moeite kostte. 

De methode van Allen Carr zit even slim als eenvoudig in elkaar. In zijn methode wordt geen nadruk gelegd op alle bekende gezondheidsredenen en andere argumenten waarom iemand beter niet kan roken. Dat is per slot van rekening iets wat iedere roker zelf ook weet. Met de Carr-methode wordt een antwoord gegeven op een heel wezenlijke vraag, namelijk: "Waarom rookt iemand eigenlijk" Meer informatie over het boek is hier te vinden.

Weet je al dat je graag dit boek zou willen lezen om te stoppen met roken? Bestel het dan direct bij bol.com. Soms kan je daar ook een tweedehands exemplaar kopen tegen een lagere prijs.

Lees ervaringen van anderen met Allen Carr, deel je eigen ervaringen met deze methode of praat in het forum over Allen Carr en andere boeken. Ben je op zoek naar een ander boek om te stoppen met roken? Kijk dan even naar ons overzicht van boeken die kunnen helpen om te stoppen met roken.

Reacties

Geplaatst door Arend Ruisman (niet gecontroleerd) op 02/07/2017 - 14:04

Lid sinds

Na 40 jaar roken en (ongeveer) vijf keer Alan Carr gelezen te hebben na Pasen 2017 gestopt en rook nu ongeveer 10 weken niet meer. Ik weet dat ik nooit meer zal roken.

Mijn tip: net zo lang en vaak het boek lezen totdat het kwartje valt. Je zal de momenten en situaties dat je wilt roken herkennen en er niet meer in tuinen...

Stoppen van roken is een kwestie van géén sigaret meer roken. En als je zin krijgt om te roken, omarm die gedachte, bedenk dat je niet meer rookt, en de gedachte en/of trek zal ook weer verdwijnen. 

Succes allemaal!

 

 

Geplaatst door Geurz_Jan (niet gecontroleerd) op 05/06/2017 - 09:30

Lid sinds

Miljoenen bekeerlingen beweren dat de 'Easy Way' de meest effectieve methode is om te stoppen met roken. Dus waarom komt de NHS er niet achter? Voormalige roker Laurence Phelan meldt

    Laurence Phelan
    Dinsdag 13 maart 2012 00:00 GMT

Zonder te overgeneraliseren willen mensen zoals ik - goed lezen, sceptisch, snobbig - denk dat zelfhulp handleidingen zijn lam en de mensen die ze lezen zijn verliezers. Maar vraag welk boek ik meestal aan anderen aanraden, of die de meest significante invloed op mijn denken en levensstijl heeft gehad, en ik moet toegeven dat het mijn goed gestemde liefdadigheidswinkel de enige manier is om permanent te stoppen met roken De late Allen Carr - een uitgebreide recapitulatie van zijn 11 miljoen-verkopende 1985 hit The Easy Way to Stop Smoking.

Wat ik op haar pagina's ontdekte was een diepschokkende waarheid: dat ik niet had genoten of van sigaretten afhangt, voor zover ik dacht. In feite had ik helemaal geen genot of afhankelijk van sigaretten - ik had mezelf gewoon anders overtuigd om de cognitieve dissonantie tussen het rationele deel van mijn hersenen te voorkomen, die weet dat roken is een slecht geadviseerde, dure en gevaarlijke hobby , En de kortzichtige, nicotine-verslaafde pre-mammale delen van mijn hersenen die het niet schelen en gewoon een andere sigaret wilden.

Bij het draaien van de laatste pagina, voelde ik me als Keanu Reeves nadat hij uit de Matrix is ​​getrokken. Ik zag nicotine zoals het echt is: een kwaadaardige Tovenaar van Oz, die de hefbomen van mijn neurale machines helemaal manipuleert om zichzelf te verergeren. En Allen Carr was Toto, hij viel het gordijn terug om de ware, zieligheid van wat hij het "kleine monster" noemde te onthullen.

Of Carr was de kleine jongen die de keizer's staat van uitkleden opmerkte. Er zijn veel geschikte analogieën, omdat er altijd mensen zijn die het gevoel hebben dat ze een nieuwe waarheid over de realiteit hebben opgemerkt. Als het een goddelijke openbaring was (en Carr heeft de dag in 1983 genoemd, dat hij zijn eigen vijf-packs-a-dag gewoonte als "het moment van openbaring" gaf), dan worden ze profeten genoemd; Anders, visionairen of goeroes - of samenzweringsteoretici. Om te leren welke van deze hij was, ging ik om de huidige hoofden van de Easyway-organisatie te ontmoeten die Carr oprichtt om zijn evangelie te verspreiden en te horen dat hij misschien iets van elk was.

"Veel mensen die de methode gebruiken om te stoppen met roken, hebben een echte band met Allen," vertelt een van de directeurs, John Dicey, van het bedrijf in het onopvallende vlaggenschipbehandelingscentrum van Easyway in suburban-zuid-Londen. Ondertussen vertelt hij in zijn kantoor een weg langs Harley Street, Robin Hayley, de directeur van Easyway, het verhaal van een ex-roker die Carr's boek zou lezen en de kans kreeg om de man zelf te ontmoeten, maar beweerde: Oh nee, ik kon het niet ... Hij is in mijn ziel gezien. '

Zo simpel als hij aan de orde was van de roker's psychologie, is het echter mogelijk dat Carr tijdens zijn eerste poging om het woord te verspreiden, onberispelijk werd gemaakt. "We ontzeggen onze methode opzettelijk," zegt Hayley. "We proberen weg te komen van die preachie, veroordelende, witte jas-afbeelding." Daarnaast is het actieve bestanddeel in Carr's genezing een paradigmaverschuiving; Een opwekking van vermeende wijsigheden. Zijn laatste, posthuman gepubliceerde boek was The Nicotine Conspiracy van 1998, waarin hij het grootste schandaal in de geschiedenis van de mensheid blootstelde: een samenspraak tussen regeringen en de farmaceutische industrie die resulteerde in dure en ineffectieve nicotinevervangende therapieën, liever Dan zijn eigen behandeling, die de hoeksteen vormt van de NHS-stopzettingstrategie.

"Allen genoot ervan om controversieel te zijn," erkent Hayley. 'Maar mensen vinden het niet leuk om te vertellen dat ze iets op de verkeerde weg gaan. In het bijzonder door iemand die lijkt op een opstart, wie heeft geen opleiding in het veld en geen kwalificaties.' Neem initiatieven zoals de nationale no smoking day van morgen: 'Allen zei dat het is de dag waarop alle deskundigen zeggen dat rokers stoppen met roken, maar waarop een zelfverzekende roker zal blanco weigeren te stoppen, omdat ze niet van houden Hij werd erg gefrustreerd, want hier was hij met deze methode, die hij wist dat hij miljoenen kon helpen, en de regering gaf hem geen aandacht. Nu voelen we dat we geloofwaardigheid hebben en we doen We hebben bewijs van onze effectiviteit. We proberen bruggen te bouwen. "

"We zijn geen commerciële organisatie door middel van keuzes," verklaart Dicey, die de distributie van de Easyway-methode heeft nagestreefd via comic book, webcast en Nintendo DS, en via Groupon en Tesco Clubcard. "We hebben geprobeerd de methode een paar keer weg te geven, en naar opeenvolgende Gezondheidsdepartementen, en weigerden. We hebben geen enkel financieringsbestand van iemand gehad, dus we realiseerden ons vrij snel dat de enige manier was Voor ons om commercieel te zijnG. "Het resultaat is een organisatie die zich uitbreidde tot 45 landen zonder te adverteren en, zoals Hayley voegt, 'organisch, mondeling, omdat de methode werkt'. Maar zegt Robert West, hoogleraar gezondheidspsychologie aan de universiteit College London, "het probleem dat Allen Carr's organisatie heeft, is precies dat het een particuliere organisatie is. Het is duidelijk dat het sterke aanspraken moet doen, anders zal niemand er geld op uitgeven. En helaas heeft het in het verleden nogal belachelijke aanspraken gemaakt voor de effectiviteit ervan, gebaseerd op zulke dingen als het percentage mensen die hun geld terug vragen. 'Minder dan 10 procent van de rokers die een Easyway kliniek bijwonen, vragen om terugbetaling van Hun 240 pond onder de drie maanden garantie, maar tegenwoordig maakt de organisatie nog steeds de meer edelsteen een succesvol percentage van 50 procent. Een cijfer bevestigd door twee studies gepubliceerd in peer reviewed journals. En het is opmerkelijk dat een succes Een percentage van 50 procent na 12 maanden zou een significante tweevoudige of drievoudige verbetering zijn op de successen die momenteel worden gerapporteerd door de NHS-stopzettingdiensten. Wat nodig is voor het Nationaal Instituut voor Gezondheid en Klinische Excellence, kan aanbevelen om Easyway beschikbaar te worden gesteld op de NHS Is echter een onafhankelijke vergelijkende studie van deze succesfrequenties en professor West heeft Hayley geadviseerd hoe hij zo'n studie kan uitwerken. 'Totdat dat wel gebeurt, zal het altijd op de ou Het is op dit moment een reputatie, en zoals bij een drugsbedrijf dat nieuwe geneesmiddelen in een klinische proef zet, is er altijd een risico dat het niet gaat werken, waarschuwt hij. 'Maar het heeft een duidelijke theoretische positie die zinvol is. Het heeft vertrouwen in zijn methode, en het vindt dat het kosteneffectief zou zijn. Dus ik zou het aanmoedigen om het risico te nemen.' Inmiddels blijven de mond-tot-mond-aanbevelingen verspreid. Overigens, als je een roker bent, kan ik mijn favoriete boek aanbevelen ..

Geplaatst door Dollee (niet gecontroleerd) op 19/04/2017 - 12:07

Lid sinds

ik ben 2x 2 jaar zonder hulp gestopt geweest en dat ging heel makkelijk maar daarna toch weer begonnen omdat ik trek kreeg en ik vond het gezelliger, daarna wou ik de esmoker gaan roken om te stoppen maar dat ging helemaal mis, ik rookte de 18 mg en had hem heel de dag in me handen en rookte er heel de dag van toen dacht ik ik stop ineens en dat had ik nooit moeten doen, heb het 2,5 jaar volgehouden, kreeg huilbuien, werd depressief, maakte met iedereen ruzie en was echt een kreng, toen ben ik weer gaan roken omdat de situatie onhoudbaar was maar ik wil zo graag stoppen omdat het veel geld opleverd en ik wil over een aantal jaar weer zwanger raken.

nu ben ik met het boek begonnen maar ik vraag me af of het mij helpt...

ben nu bij hoofdstuk 7 maar als ik niet rook dan bijt ik nagels en als me nagels "op" zijn bijt ik wangen en als dat pijn gaat doen begin ik velletjes te krabbelen enne ja volgens me huisarts stop ik op het verkeerde moment aangezien ik me baan ben kwijtgeraakt en me vriend ook binnenkort werkeloos word...

ik wil het zo graag maar ik ben 1 nerveusiteitsbom...

Geplaatst door deeznuts (niet gecontroleerd) op 29/02/2016 - 10:24

Lid sinds

mjaa

Geplaatst door petra1969 op 17/09/2015 - 11:29

Lid sinds 21 apr 2014

3 jaar 10 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Ach ik lees mijn reactie terug, en kan nu aanvullend schrijven dat de klachten die ik had en lang aanhielden te maken hebben gehad met een Schildklieraaandoening/ziekte... welke door het roken gemaskeerd werd! gelukkig maar dat dit uitzonderlijk is!smiley

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 05/09/2015 - 09:20

Lid sinds

Ik ben nu reeds 5 dagen gestopt met roken. Heb veel hulp aan het boek van Allen Carr. Regelmatig lees ik bepaalde hoofdstukken nog eens door maar de methode werkt echt. De 2 eerste dagen waren toch een hel voor mij. Maar op dag 3 heb ik onbewust die klik kunnen zetten en loopt het van een leien dakje. Mijn vrouw vroeg mij 2 dagen geleden dat ik haar moet laten weten wanneer ik een moeilijk moment heb. Wel die is nu ondertussen toch al 2 dagen geleden. Ik ben zeer blij en gelukkig dat ik de stap gezet heb en het boek gelezen heb. Een aanrader voor iedereen. Zelf voor de mensen die nog zwaar twijfelen.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 05/09/2015 - 09:18

Lid sinds

Ik ben nu reeds 5 dagen gestopt met roken. Heb veel hulp aan het boek van Allen Carr. Regelmatig lees ik bepaalde hoofdstukken nog eens door maar de methode werkt echt. De 2 eerste dagen waren toch een hel voor mij. Maar op dag 3 heb ik onbewust die klik kunnen zetten en loopt het van een leien dakje. Mijn vrouw vroeg mij 2 dagen geleden dat ik haar moet laten weten wanneer ik een moeilijk moment heb. Wel die is nu ondertussen toch al 2 dagen geleden. Ik ben zeer blij en gelukkig dat ik de stap gezet heb en het boek gelezen heb. Een aanrader voor iedereen. Zelf voor de mensen die nog zwaar twijfelen.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 20/08/2015 - 11:10

Lid sinds

Begin dit jaar heb ik het boek gelezen en ben daarna meteen gestopt met roken. Heerlijk! Helaas ben ik na ruim 3 weken  weer gestart met roken. Toen hoorde ik van een vriendin dat er naast het boek van Allen Carr ook trainingen worden gegeven. Ik heb me ingeschreven en heb in mei deelgenomen aan de training. De inhoud komt overeen met het boek, alleen komt het tijdens een training veel beter binnen. Ik heb sindsdien niet weer gerookt! Met dank aan de trainer van Allen Carr ben ik morgen ben ik alweer 3 maand rookvrij! 

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 20/08/2015 - 11:01

Lid sinds

xx

Geplaatst door mike_something op 21/05/2015 - 07:31

Lid sinds 21 mei 2015

Dat Allen Carr slecht schrijft kan ik niet beamen; in het Engels is hij zeer overtuigend. Het zal hooguit een 'slechte' vertaling kunnen zijn naar mijn idee. Het luisterboek (Engels) is een echte aanrader!  [libris]

De electronische versie vind je in iTunes, mocht je een iPad of Mac hebben:

[Engels]   [Frans]

Op Amazon kun je 'm ook voor de Kindle etc. aanschaffen:

[Frans]  [Engels]

Gek genoeg vind ik alleen een Nederlandse versie voor vrouwen ;-)

 

Gestopt!

Reactie toevoegen