Allen Carr

De Engelsman Allen Carr was 30 jaar lang een verwoed kettingroker. Ondanks talloze pogingen lukte het hem niet om blijvend te stoppen. Tot die ene, laatste keer dat het wel lukte en het hem, tot zijn grote verbazing, eigenlijk nauwelijks moeite kostte. 

De methode van Allen Carr zit even slim als eenvoudig in elkaar. In zijn methode wordt geen nadruk gelegd op alle bekende gezondheidsredenen en andere argumenten waarom iemand beter niet kan roken. Dat is per slot van rekening iets wat iedere roker zelf ook weet. Met de Carr-methode wordt een antwoord gegeven op een heel wezenlijke vraag, namelijk: "Waarom rookt iemand eigenlijk" Meer informatie over het boek is hier te vinden.

Weet je al dat je graag dit boek zou willen lezen om te stoppen met roken? Bestel het dan direct bij bol.com. Soms kan je daar ook een tweedehands exemplaar kopen tegen een lagere prijs.

Lees ervaringen van anderen met Allen Carr, deel je eigen ervaringen met deze methode of praat in het forum over Allen Carr en andere boeken. Ben je op zoek naar een ander boek om te stoppen met roken? Kijk dan even naar ons overzicht van boeken die kunnen helpen om te stoppen met roken.

Reacties

Geplaatst door dehoogstetijd op 27/06/2022 - 14:10

Lid sinds 27 jun 2022

Het sterktse punt van dit boek is dat het je angst om te stoppen ontneemt!

Geplaatst door Tuchicamelo op 13/05/2020 - 13:23

Lid sinds 13 mei 2020

4 jaar 2 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Hoi allemaal! Net nieuw hier. Twee dagen geleden gestopt met roken dankzij het boek van Allen Carr. Ik moet wel toegeven dat ik het een beetje benouwd heb en het lastig vindt in sommige momenten. Ik kan me goed inhouden maar ik maak me druk om een gezellige avond die vrijdag plaats gaat vinden. Dan ben ik net 5 dagen gestopt. Iedereen rookt daar en er komt hier een daar een drankje. Kan iemand mij gerust stellen dat het allemaal goed komt en dat het mee gaat vallen? Ik ben namelijk eerder een keertje gestopt met roken voor 2 weken en toen weer begonnen na zo avond.

Geplaatst door fftypen (niet gecontroleerd) op 09/04/2018 - 19:34

Lid sinds

Oh ik zie nu dat de stukjes geplaatst zijn: sorry voor de overlast. Blijkbaar worden de berichten eerst gecontroleerd door de beheerder.

Vanavond hopelijk het boek uitlezen. Ik las op dit forum dat sommigen in het boek 'lotgenotencontact' misten. Tsja, dat heeft Carr zelf natuurlijk volop gehad, maar dan wel na het stoppen, omdat hij er een levenswerk van heeft gemaakt anderen te laten stoppen.. Maar hij schrijft trouwens ook over de valkuil die lotgenotencontact kan vormen: niet gaan stoppen als weddenschap of in competitie met anderen, want je moet de motivatie vanuit jezelf halen. En ook kan het horen dat anderen falen een mogelijke drogreden zijn om zelf ook weer te gaan roken.

En dan waren er mensen die het boek 'Amerikaans' vinden: dat is wel grappig, want Carr is toch een Brit..? 

afbeelding van petra1969

Geplaatst door petra1969 op 08/04/2018 - 19:19

Lid sinds 21 apr 2014

10 jaar 4 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Axel kijk eens bij bol.com meeste vertalingen zijn daar te koop.

Iedereen super veel succes, ik ben vier jaar geleden gestopt met roken door het lezen van o.a. zijn boek.

Ik wil niet zeggen dat je er dan bent, maar volhouden en NEE blijven zeggen tegen Nico en Tine!

Ik heb een rijk leven gekregen, letterlijke n figuurlijk door het stoppen met roken, geniet er iedere dag van mentaal en lichamelijk, zo veel voordelen. Dat gun ik jou of jullie ook, hou volheart

groetjes van Petra 

Geplaatst door fftypen (niet gecontroleerd) op 08/04/2018 - 16:59

Lid sinds

Ben op bladzijde 100-en nog wat: van de week het boek uit een doos in de garage gehaald, nadat ik het ca. 20 jaar geleden heb gelezen, maar er blijkbaar, helaas......, nog niet klaar voor was?? Nu begin ik goede hoop te krijgen dat ik ga stoppen ZONDER TE KNIEZEN, en zonder hulpmiddelen. Het is stil hier op dit gedeelte van het forum trouwens, zijn er nog wel Carr-stoppers?

Geplaatst door fftypen (niet gecontroleerd) op 08/04/2018 - 16:34

Lid sinds

Test: net lukte t niet?

Geplaatst door fftypen (niet gecontroleerd) op 08/04/2018 - 16:15

Lid sinds

Vele malen gestopt, en van de week het boek van Carr uit een doos in de garage gevist. Denk dat ik t ca 20 jsat geleden heb gelezen, en er toen blijkbaar helaas nog niet aan toe was! Ben nu op pagina 100 aangeland, en begin goede hoop te krijgen: dat ik ZONDER KNIEZEN en voorgoed kan gaan stoppen.

Geplaatst door Arend Ruisman (niet gecontroleerd) op 02/07/2017 - 14:04

Lid sinds

Na 40 jaar roken en (ongeveer) vijf keer Alan Carr gelezen te hebben na Pasen 2017 gestopt en rook nu ongeveer 10 weken niet meer. Ik weet dat ik nooit meer zal roken.

Mijn tip: net zo lang en vaak het boek lezen totdat het kwartje valt. Je zal de momenten en situaties dat je wilt roken herkennen en er niet meer in tuinen...

Stoppen van roken is een kwestie van géén sigaret meer roken. En als je zin krijgt om te roken, omarm die gedachte, bedenk dat je niet meer rookt, en de gedachte en/of trek zal ook weer verdwijnen. 

Succes allemaal!

 

 

Geplaatst door Geurz_Jan (niet gecontroleerd) op 05/06/2017 - 09:30

Lid sinds

Miljoenen bekeerlingen beweren dat de 'Easy Way' de meest effectieve methode is om te stoppen met roken. Dus waarom komt de NHS er niet achter? Voormalige roker Laurence Phelan meldt

    Laurence Phelan
    Dinsdag 13 maart 2012 00:00 GMT

Zonder te overgeneraliseren willen mensen zoals ik - goed lezen, sceptisch, snobbig - denk dat zelfhulp handleidingen zijn lam en de mensen die ze lezen zijn verliezers. Maar vraag welk boek ik meestal aan anderen aanraden, of die de meest significante invloed op mijn denken en levensstijl heeft gehad, en ik moet toegeven dat het mijn goed gestemde liefdadigheidswinkel de enige manier is om permanent te stoppen met roken De late Allen Carr - een uitgebreide recapitulatie van zijn 11 miljoen-verkopende 1985 hit The Easy Way to Stop Smoking.

Wat ik op haar pagina's ontdekte was een diepschokkende waarheid: dat ik niet had genoten of van sigaretten afhangt, voor zover ik dacht. In feite had ik helemaal geen genot of afhankelijk van sigaretten - ik had mezelf gewoon anders overtuigd om de cognitieve dissonantie tussen het rationele deel van mijn hersenen te voorkomen, die weet dat roken is een slecht geadviseerde, dure en gevaarlijke hobby , En de kortzichtige, nicotine-verslaafde pre-mammale delen van mijn hersenen die het niet schelen en gewoon een andere sigaret wilden.

Bij het draaien van de laatste pagina, voelde ik me als Keanu Reeves nadat hij uit de Matrix is ​​getrokken. Ik zag nicotine zoals het echt is: een kwaadaardige Tovenaar van Oz, die de hefbomen van mijn neurale machines helemaal manipuleert om zichzelf te verergeren. En Allen Carr was Toto, hij viel het gordijn terug om de ware, zieligheid van wat hij het "kleine monster" noemde te onthullen.

Of Carr was de kleine jongen die de keizer's staat van uitkleden opmerkte. Er zijn veel geschikte analogieën, omdat er altijd mensen zijn die het gevoel hebben dat ze een nieuwe waarheid over de realiteit hebben opgemerkt. Als het een goddelijke openbaring was (en Carr heeft de dag in 1983 genoemd, dat hij zijn eigen vijf-packs-a-dag gewoonte als "het moment van openbaring" gaf), dan worden ze profeten genoemd; Anders, visionairen of goeroes - of samenzweringsteoretici. Om te leren welke van deze hij was, ging ik om de huidige hoofden van de Easyway-organisatie te ontmoeten die Carr oprichtt om zijn evangelie te verspreiden en te horen dat hij misschien iets van elk was.

"Veel mensen die de methode gebruiken om te stoppen met roken, hebben een echte band met Allen," vertelt een van de directeurs, John Dicey, van het bedrijf in het onopvallende vlaggenschipbehandelingscentrum van Easyway in suburban-zuid-Londen. Ondertussen vertelt hij in zijn kantoor een weg langs Harley Street, Robin Hayley, de directeur van Easyway, het verhaal van een ex-roker die Carr's boek zou lezen en de kans kreeg om de man zelf te ontmoeten, maar beweerde: Oh nee, ik kon het niet ... Hij is in mijn ziel gezien. '

Zo simpel als hij aan de orde was van de roker's psychologie, is het echter mogelijk dat Carr tijdens zijn eerste poging om het woord te verspreiden, onberispelijk werd gemaakt. "We ontzeggen onze methode opzettelijk," zegt Hayley. "We proberen weg te komen van die preachie, veroordelende, witte jas-afbeelding." Daarnaast is het actieve bestanddeel in Carr's genezing een paradigmaverschuiving; Een opwekking van vermeende wijsigheden. Zijn laatste, posthuman gepubliceerde boek was The Nicotine Conspiracy van 1998, waarin hij het grootste schandaal in de geschiedenis van de mensheid blootstelde: een samenspraak tussen regeringen en de farmaceutische industrie die resulteerde in dure en ineffectieve nicotinevervangende therapieën, liever Dan zijn eigen behandeling, die de hoeksteen vormt van de NHS-stopzettingstrategie.

"Allen genoot ervan om controversieel te zijn," erkent Hayley. 'Maar mensen vinden het niet leuk om te vertellen dat ze iets op de verkeerde weg gaan. In het bijzonder door iemand die lijkt op een opstart, wie heeft geen opleiding in het veld en geen kwalificaties.' Neem initiatieven zoals de nationale no smoking day van morgen: 'Allen zei dat het is de dag waarop alle deskundigen zeggen dat rokers stoppen met roken, maar waarop een zelfverzekende roker zal blanco weigeren te stoppen, omdat ze niet van houden Hij werd erg gefrustreerd, want hier was hij met deze methode, die hij wist dat hij miljoenen kon helpen, en de regering gaf hem geen aandacht. Nu voelen we dat we geloofwaardigheid hebben en we doen We hebben bewijs van onze effectiviteit. We proberen bruggen te bouwen. "

"We zijn geen commerciële organisatie door middel van keuzes," verklaart Dicey, die de distributie van de Easyway-methode heeft nagestreefd via comic book, webcast en Nintendo DS, en via Groupon en Tesco Clubcard. "We hebben geprobeerd de methode een paar keer weg te geven, en naar opeenvolgende Gezondheidsdepartementen, en weigerden. We hebben geen enkel financieringsbestand van iemand gehad, dus we realiseerden ons vrij snel dat de enige manier was Voor ons om commercieel te zijnG. "Het resultaat is een organisatie die zich uitbreidde tot 45 landen zonder te adverteren en, zoals Hayley voegt, 'organisch, mondeling, omdat de methode werkt'. Maar zegt Robert West, hoogleraar gezondheidspsychologie aan de universiteit College London, "het probleem dat Allen Carr's organisatie heeft, is precies dat het een particuliere organisatie is. Het is duidelijk dat het sterke aanspraken moet doen, anders zal niemand er geld op uitgeven. En helaas heeft het in het verleden nogal belachelijke aanspraken gemaakt voor de effectiviteit ervan, gebaseerd op zulke dingen als het percentage mensen die hun geld terug vragen. 'Minder dan 10 procent van de rokers die een Easyway kliniek bijwonen, vragen om terugbetaling van Hun 240 pond onder de drie maanden garantie, maar tegenwoordig maakt de organisatie nog steeds de meer edelsteen een succesvol percentage van 50 procent. Een cijfer bevestigd door twee studies gepubliceerd in peer reviewed journals. En het is opmerkelijk dat een succes Een percentage van 50 procent na 12 maanden zou een significante tweevoudige of drievoudige verbetering zijn op de successen die momenteel worden gerapporteerd door de NHS-stopzettingdiensten. Wat nodig is voor het Nationaal Instituut voor Gezondheid en Klinische Excellence, kan aanbevelen om Easyway beschikbaar te worden gesteld op de NHS Is echter een onafhankelijke vergelijkende studie van deze succesfrequenties en professor West heeft Hayley geadviseerd hoe hij zo'n studie kan uitwerken. 'Totdat dat wel gebeurt, zal het altijd op de ou Het is op dit moment een reputatie, en zoals bij een drugsbedrijf dat nieuwe geneesmiddelen in een klinische proef zet, is er altijd een risico dat het niet gaat werken, waarschuwt hij. 'Maar het heeft een duidelijke theoretische positie die zinvol is. Het heeft vertrouwen in zijn methode, en het vindt dat het kosteneffectief zou zijn. Dus ik zou het aanmoedigen om het risico te nemen.' Inmiddels blijven de mond-tot-mond-aanbevelingen verspreid. Overigens, als je een roker bent, kan ik mijn favoriete boek aanbevelen ..

Geplaatst door Dollee (niet gecontroleerd) op 19/04/2017 - 12:07

Lid sinds

ik ben 2x 2 jaar zonder hulp gestopt geweest en dat ging heel makkelijk maar daarna toch weer begonnen omdat ik trek kreeg en ik vond het gezelliger, daarna wou ik de esmoker gaan roken om te stoppen maar dat ging helemaal mis, ik rookte de 18 mg en had hem heel de dag in me handen en rookte er heel de dag van toen dacht ik ik stop ineens en dat had ik nooit moeten doen, heb het 2,5 jaar volgehouden, kreeg huilbuien, werd depressief, maakte met iedereen ruzie en was echt een kreng, toen ben ik weer gaan roken omdat de situatie onhoudbaar was maar ik wil zo graag stoppen omdat het veel geld opleverd en ik wil over een aantal jaar weer zwanger raken.

nu ben ik met het boek begonnen maar ik vraag me af of het mij helpt...

ben nu bij hoofdstuk 7 maar als ik niet rook dan bijt ik nagels en als me nagels "op" zijn bijt ik wangen en als dat pijn gaat doen begin ik velletjes te krabbelen enne ja volgens me huisarts stop ik op het verkeerde moment aangezien ik me baan ben kwijtgeraakt en me vriend ook binnenkort werkeloos word...

ik wil het zo graag maar ik ben 1 nerveusiteitsbom...

Reactie toevoegen