Ervaringen met Hypnose

Lees hieronder de ervaringen van anderen met Hypnose als methode om te stoppen met roken. Heb je zelf ervaring met deze manier van stoppen laat dan even een reactie achter met daarin jouw ervaringen. Op deze manier proberen wij iedereen een beter inzicht te geven in de verschillende methoden om te stoppen met roken.

Reacties

Geplaatst door nooitmeerroken.be op 30/03/2018 - 16:02

Lid sinds 30 Mar 2018

Ikzelf ben ook een hele tijd geleden gestopt met hypnose.  Ik had al vanalles geprobeerd.  Nu niet iedereen stopt met hypnose maar er zijn wel hoge slaagkansen.  Nu de 95% slaagkans die sommige afficheren, stel ik me wel vragen bij.  Dit is gebaseerd op een selectief onderzoek.  Na een tijd hervalt wel een deel van de clienten. 
Je ontneemt iemand de vrije wil niet met hypnose.  Het werkt wel uitstekend om jou over die moeilijke periode heen te helpen.   Ik geloof wel dat de slaagkansen in het algemeen hoog liggen.  De slaagkans hangt natuurlijk ook wel af van de intentie van de hypnotiseur en de verwachting en wil van de client.

Ik merk dat ook veel clienten die stoppen met roken tijdens een sessie getriggerd geraken door het fenomeen hypnose.  Ik nodig je uit om het zeker ééns te ontdekken bij een goede hypnotiseur bij je in de buurt. 

Doorgaans heb je 1 à 2 sessies nodig.   Je moet wel willen stoppen.  Als je niet wilt stoppen lukt het niet, ook niet met hypnose. 

Veel succes,

Grtn 

Stefan van Gerwen 
Hypnose & Mental coach 
www.nooitmeerroken.be

 

Geplaatst door H. Gruyters (niet gecontroleerd) op 11/05/2017 - 21:43

Lid sinds

Hypnose of hypnotherapie is een methode die zich richt op de gewoonte die je als roker hebt ontwikkeld. De lichamelijke ontwenning door het ontbreken van nicotine duurt meestal maar een paar dagen maar de drang naar een sigaret blijft. Roken is vooral een gewoonte net als ook het besturen van een auto een gewoonte is. Je denkt er niet over na, je doet het gewoon.

Een hypnotiseur of hypnotherapeut haalt deze gwoonte niet weg maar zorgt ervoor dat deze gewoonte omgezet wordt naar een gevoel van "niet roker zijn". Daarmee verdwijnen de associaties wat tot gevolg heeft dat je niet meer getriggerd wordt door bijvoorbeeld de geur van een sigaret.

Het niet-roker worden gaat meestal in één behandeling. Een professional kun je ook vinden via het onafhankelijke Nationaal Hypnotherapie Register dat je kunt vinden op hypnose.nl

Veel succes allemaal.

Geplaatst door Peter-Jan (niet gecontroleerd) op 06/02/2017 - 11:24

Lid sinds

Onderstaande tekst ging zo op voor mij en ik had al diverse mislukte pogingen op m'n naam staan toen ik dacht toch maar eens hypnose te proberen. Baat het niet dan schaadt het niet. Nou en baat heeft het gegeven. Ik ben er vanaf!!! Yeah! "

"Stoppen met roken is moeilijk, slechts 6% van de stoppers is na een half jaar nog steeds gestopt. De moed zou je bijna in de schoenen zakken en daar komt nog bij dat echte verstokte rokers alleen al de gedachte aan stoppen als onverdraaglijk ervaren. Laat staan daadwerkelijk die laatste peuk uitdrukken en alles wat over is weggooien. Al die afkick-ellende waar je doorheen moet en dan ook nog zo’n klein succespercentage. Nee, echt een prettig vooruitzicht is het niet als roker. Op korte termijn dan. Op de lange termijn zal je je afvragen waarom je ooit toch zo verbeten bent blijven roken, nog even afgezien van alle gezondheidsverbeteringen en financieele voordelen die je zult ervaren.

Makkelijker kunnen wij het wel maken

Je weet het maar toch, toch blijf je er tegenop zien om te stoppen of om gestopt te blijven. Maar wist je dat hypnose je onderbewustzijn zo kan programmeren dat je helemaal niet meer verlangt naar roken? Dat je die knop in 1x om kan zetten en nooit meer zult roken? Dat stoppen met roken hypnose zo moeilijk helemaal niet hoeft te zijn?"

Peter-Jan, Hoofddorp

 

 

Geplaatst door Rob Kuijpers (niet gecontroleerd) op 16/01/2017 - 15:00

Lid sinds

Hallo Carla,

Ik ben aangesloten bij HVNL (Hypnose vereniging Nederland)

Je kunt daar eens op kijken en zo kom je bij een goede hypnotiseur/coach die jou kan helpen te stoppen.

http://www.hypnosevereniging.nl/

Heel veel succes

 

Groetjes

Rob Kuijpers

 

 

Geplaatst door carla silberberg (niet gecontroleerd) op 16/01/2017 - 14:42

Lid sinds

heel graag zou ik een goed adres willen om te stoppen met roken doormiddel van hypnose.

vr gr Carla

 

Geplaatst door Rob Kuijpers (niet gecontroleerd) op 13/10/2016 - 09:51

Lid sinds

Hoi Karien,

 

Super van je en goed dat je aangegeven hebt waar ouwproblemen liggen dat maakt het voor de theraeut makkelijker om in de juiste hoek te gaan 'zitten'.

Groetjes en houd vol, je kunt het !!!

Rob Kuijpers, Venlo

Geplaatst door W. (niet gecontroleerd) op 13/07/2016 - 01:12

Lid sinds

Idd knap! Ben sinds mijn 17e stevige rookster. Nu 49 jaar en wil er enorm graag vanaf. Heb vanalles geprobeerd, maar niets hielp. Dacht in hypnose de uiteindelijke oplossing te vinden. Maar helaas... Had iemand gevonden, recensies goed, zou na max. drie sessies gestopt met roken daar de deur uitlopen, eigenlijk al na de eerste sessie, had er uiteindelijk drie gehad, maar niets geholpen. Rook nog steeds. Pas naar een andere hypnotiseur geweest, kreeg daar te horen dat hypnose pas na een week zijn werk doet?? En dat je eerste week op eigen kracht door moet komen, daarna werkt de hypnose pas. Ik had dit vooraf nooit gehoord. Is hier bij iemand iets over bekend? Was zo wie zo al heel snel geirriteerd, omdat ik geen sigaret op kon steken nog dezelfde dag als de hypnose was. De hypnose zou bij mij wel moeten werken, want daar is ook naar gekeken. Maar goed voor mij heeft het tot op heden helaas niet mogen werken. Iemand nog suggesties? Alvast bedankt!

Geplaatst door Nicole Heijs (niet gecontroleerd) op 23/05/2016 - 23:58

Lid sinds

Hallo wat knap zeg! En is het nog steeds zo dat U niet meer rookt. Ik wil ook zo graag stoppen met roken. Ik ben 47 en rook vanaf mijn 12e best stevig. Ik zou heel erg graag een reactie ontvangen van U. Groetjes Nicole.

Geplaatst door Karientje41 op 19/11/2015 - 09:48

Lid sinds 12 nov 2015

Ik heb hypnose geprobeerd omdat ik verder al bijna alles gehad had. Van de pleisters en de kauwgom tot de laser gebeuren. Door de laser (soort van accupunctuur maar dan met laser) kwam ik nog niet de 2 de dag door! Met de pleisters is het wel te doen maar je mist even goed dat 'vriendje' en je gaat daardoor weer terug roken. Ook omdat je niet afkickt van de nicotine natuurlijk. |Ik had bij Rob Kuijpers - mijn hypnotiseur ook aangegeven dat dat 'missen' mijn zwakke plek was en ik daardoor telkens weer begin met roken. Hij heeft dat meteen goed aangepakt! Ik rook niet meer sinds 17 oktober. Ik ben er nog niet helemaal overheen want ik doorga nu die fase van 'rouwen' om mijn vriendje maar dat hoort erbij. Ik heb absoluut geen behoefte aan een peuk en ik kan het anderen heel goed zien doen. Ook helemaal geen moeite mee. Dat is zo fijn! Dit rouwen vind ik persoonlijk het moeilijkst van alles. Maar het is wel zo dat de hypnotiseur me zo 'geprogrammeert' heeft, dat ik dit erg goed kan relativeren. Echt verbazend dat zoiets kan en ik had het al veel eerder moeten doen! Mijn dochter van 11 zegt hetzelfde. Sterker nog, zij doet me inzien hoe ik een ander persoon was door het roken. De blijheid kwam doordat ik meer en meer ging roken om dat stofje aan te maken waardoor je je blij voelt. Het is ook echt een verslaving en eentje dat zeker niet onder doet voor heroine verslaving! Ik ben nog niet in opperstemming maar het gaat steeds beter. Ook het slapen. Dit was de eerste week gewoon rampzalig! Misschien hooguit 1 a 2 uurtjes pitten en verder rusteloze nachten. Gelukkig allemaal over nu. Uitslapen kan ik blijkbaar niet meer maar ik kom wel aan mijn welverdiende 7 uurtjes slaap/nacht. 

 

Ik zou iedereen zeggen, doorzetten! We kunnen het! Het is zoveel prettiger zonder die troep!

Aan iedere stopper...heel veel succes en vooral begrip binnen je familie en vrienden!

<img style="border:0" src="http://www.forumticker.nl/tickers2/tickers/image/stoppen_met_roken/a-ticker-6/aa-roken-4/2015-10-17/-1035/366/MSBtYWFuZCAmIDMgZGFnZW4gZ2VzdG9wdCBtZXQgcm9rZW4u/stoppen_met_roken.png" alt="Stoppen met Roken">

 

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 05/11/2013 - 12:09

Lid sinds

Hoi Carla,

Ten eerste mijn excuses voor mijn late reactie. Simpelweg wist niet hoe het hier werkte en of ik inderdaad vragen zou krijgen. Inmiddels heb ik ook begrepen dat het niet de bedoeling is dat ik op deze site reclame zal maken. 

Ben je inmiddels als gestopt vroeg ik me af?    

Reactie toevoegen