Ervaringen met Hypnose

Lees hieronder de ervaringen van anderen met Hypnose als methode om te stoppen met roken. Heb je zelf ervaring met deze manier van stoppen laat dan even een reactie achter met daarin jouw ervaringen. Op deze manier proberen wij iedereen een beter inzicht te geven in de verschillende methoden om te stoppen met roken.

Reacties

Geplaatst door Catharina Remijnse (niet gecontroleerd) op 29/05/2021 - 12:42

Lid sinds

Ik heb per 1 april 2021 deelgenomen aan een online programma van Marcel Borst van Hypnosehuis Amsterdam: ikstopwel.nl. Het is me goed bevallen en had was niet moelijk om niet te roken. Voor het online programma staan 10 modules die je in 2 weken kunt doorlopen. De laatste 2 modules zijn hypnosesessies. En ik had een nazorgprogramma van 5 weken. Je krijgt dan iedere dag een email. Helaas ben ik na 6 weken toch weer gaan roken, terwijl ik er eigenlijk helemaal geen behoefte aan had. En ik heb nu een boek van Jan Geurtz "De opluchting" gelezen en ben binnen 1 week nadat ik weer was gaan roken, in 1 dag gestopt. Nu gaat het goed. Ik heb goede handvatten voor de moeilijke momenten. Overigens heb ik daar nu helemaal geen last van én geen verbod op roken en dat was voor mij de crux, waardoor ik steeds meer moeite kreeg, want de zin in bijna iedere email: "En denk erom: Die eerste sigaret, die eerste haal van een sigaret, die bestaat niet meer voor jou." was voortdurend een trigger, waardoor ik steeds een sigaret wilde of sigaretten wilde kopen. De insteek van Jan Geurtz is net even anders. Je stapt uit je verslaving en dan heb je het achter je. Je mag best roken, maar weet wat de consequenties zijn als je weer begint. Ik geniet er nu van dat ik vrij ben en opnieuw invulling kan geven aan mijn leven, zonder te roken. Heerlijk dat het niet meer hoeft.

Geplaatst door Kubra Sanli (niet gecontroleerd) op 05/11/2020 - 21:27

Lid sinds

Ik wil ook graag stoppen met roken. Kun je mij iets aanbevelen in de buurt van Apeldoorn?

Geplaatst door Rob Kuijpers (niet gecontroleerd) op 24/01/2020 - 19:24

Lid sinds

Hoi Kim,

Dit is een reactie welke we wel eens te horen krijgen. Bij ons krijg je vooraf een hele duidelijke en goede uitleg over wat hypnose is en wat niet. Tijdens deze uitleg/intake krijg je ook tips over wat je kunt doen als je onverhoopt toch nog trek krijgt in een sigaret maar ook wat je niet moet doen of beter kunt vermijden. Ook leggen we uit dat sommige mensen een 2e of zelfs nodig hebben om definitief te stoppen.
Dus wie a zegt....... maar wij kunnen niet in jouw beurs kijken dus de keuze is aan jezelf.
Wij wensen je in ieder geval heel veel suc6 en horen het graag als je vragen hebt.
Groetjes
Rob en Wendy
Team Hypnosepraktijk Nederland

Geplaatst door Kim dieudonné (niet gecontroleerd) op 24/01/2020 - 12:48

Lid sinds

ik heb gisteren 1 sessie gekregen om te stoppen met roken onder hypnose maar is niet gelukt bij mij. Kan het zijn dat het de volgende keer wel lukt of ligt het aan mij? Ik wil nochtans echt stoppen maar vond dat ik tijdens de hypnose niet echt onder hypnose was..

Geplaatst door Rob Kuijpers (niet gecontroleerd) op 19/01/2020 - 17:54

Lid sinds

Hoi Nettie,

Wat goed van je dat je gaat stoppen. In Hoorn zit een goede collega Roy Riechelmann van Hypnosepraktijk Riechelmann. Hij is net als ons ook aangesloten bij de Hypnose Vereniging Nederland.

Groetjes aan Roy en heel veel suc6 met je nieuwe doel

 

Rob Kuijpers

Hypnosepraktijk Nederland

 

 

 

Geplaatst door Nettie Groot (niet gecontroleerd) op 18/01/2020 - 13:40

Lid sinds

Kunt u mij een goede hypnotiseur aanbevelen bij mij in de buurt. Het gaat om stoppen met roken. Ik woon in Hoogwoud, dat is nabij Schagen, Hoorn, Heerhugowaard.

Geplaatst door Suuz (niet gecontroleerd) op 13/01/2019 - 23:43

Lid sinds

Klinkt als te mooi om waar te zijn. Zou iedeeen wel willen. Ik geloof de percentages niet. Zijn dar mensen die maanden zijn gestopt ? 1 week of 1 jaar? Ik denk weer zo’n mooie hype waar veel geld aan wordt verdiend en veel wordt gesjoemeld met de statistieken !! 

 

 

 

 

Geplaatst door Rob Kuijpers (niet gecontroleerd) op 19/12/2018 - 10:02

Lid sinds

Hallo Peter,

Onze dichtsbijzijnde praktijk voor jou is helaaas in Nijmegen, maar ik zou je adviseren om op de website van DE Hypnose vereniging Nederland te kijken en daar te kijken naar een gecertificeerde Hypnotherapeut bij jou in de buurt. https://www.hypnosevereniging.nl/

Wij wensen je heel veel suc6 en alvast fijne feestdagen

Groetjes

Rob Kuijpers

Team Hypnosepraktijk Nederland

 

Geplaatst door Peter Koerts (niet gecontroleerd) op 18/12/2018 - 00:15

Lid sinds

Hallo Ik ben Peter Koerts en wil ook heel graag stoppen met roken.Ik ben zo verslaafd dat ik zelfs nog nooit eprobeerd heb te stoppen maar ik wil er voor gaan .Hynose spreekt me heel erg aan en ik heb er alle vertrouwen in dat mede door hypnose het me wel gaat lukken>Nu is mijn vraag kunt iemand aanraden die in mijn buurt woont dit is namelijk in Drenthe maar als het moet kan ik ook naar de stad Groningen.Ik hoop dat u me ergens mee kunt helpen.Alvast bedankt .Vriendelijk groet Peter Koerts

 

 

Geplaatst door nooitmeerroken.be op 30/03/2018 - 16:02

Lid sinds 30 Mar 2018

Ikzelf ben ook een hele tijd geleden gestopt met hypnose.  Ik had al vanalles geprobeerd.  Nu niet iedereen stopt met hypnose maar er zijn wel hoge slaagkansen.  Nu de 95% slaagkans die sommige afficheren, stel ik me wel vragen bij.  Dit is gebaseerd op een selectief onderzoek.  Na een tijd hervalt wel een deel van de clienten. 
Je ontneemt iemand de vrije wil niet met hypnose.  Het werkt wel uitstekend om jou over die moeilijke periode heen te helpen.   Ik geloof wel dat de slaagkansen in het algemeen hoog liggen.  De slaagkans hangt natuurlijk ook wel af van de intentie van de hypnotiseur en de verwachting en wil van de client.

Ik merk dat ook veel clienten die stoppen met roken tijdens een sessie getriggerd geraken door het fenomeen hypnose.  Ik nodig je uit om het zeker ééns te ontdekken bij een goede hypnotiseur bij je in de buurt. 

Doorgaans heb je 1 à 2 sessies nodig.   Je moet wel willen stoppen.  Als je niet wilt stoppen lukt het niet, ook niet met hypnose. 

Veel succes,

Grtn 

Stefan van Gerwen 
Hypnose & Mental coach 
www.nooitmeerroken.be

 

Reactie toevoegen