Ervaringen met Zyban

Deel hieronder jouw eigen ervaringen met Zyban of lees ze door om een beter inzicht te krijgen in het gebruik van Zyban als medicijn om van het roken af te komen.

Lees meer over het medicijn Zyban of praat met anderen hierover in ons subforum over Zyban.

Reacties

Geplaatst door Marjolijn Harst (niet gecontroleerd) op 02/11/2021 - 06:43

Lid sinds

Ik ben gestopt met het roken van 50 gram zware shag per dag. Is 60 shaggies zware per dag . Dit via het middel Zyban. Was er al na 7 dagen af (van het roken). Heb wel last van de nicotineontrekkingen oftewel, het niet of slecht slapen en spierkrampen. En het vergt ook je eigen kracht.

 

Marjolijn

Geplaatst door Markos (niet gecontroleerd) op 02/10/2017 - 12:03

Lid sinds

Het gaat mij goed af! Eigenlijk ga ik er fluitend doorheen. 1e dag was het zwaarst! Nu op dag 3 is het al bijna gewoon om het niet te doen.

Wel last van bijwerkingen dus wil in deze week verlagen naar 1 per dag. De eerste week had ik eigenijk geenbijwerkingen, maar met 2 telt het schijnbaar toch op.

Ben je ondertussen al gestopt met drinken? want dat maakt het een stuk lastiger, weet ik uit ervaring.

zoek hulp als het nog steeds een probleem is! Bel brijder, die kunnen helpen met drank en met sigaretten.

 

Geplaatst door Peter1969 (niet gecontroleerd) op 28/05/2017 - 10:21

Lid sinds

Na 10 dagen gebruik van Zyban 1 pil perdag op 5 mei gestopt met roken weinig tot geen last van de bijwerkingen gehad met 1  alleen een vieze smaak in de mond.

Op 27 mei helemaal met Zyban gestopt en ga nu verder op eigen kracht heb er dus ook goede moed in dat het me gaat lukken nu ruim 3 weken rook vrij smiley

Ps.32 jaar gerookt.

Hou vol mensen je kunt het !!

Geplaatst door Jan struik (niet gecontroleerd) op 04/01/2017 - 09:14

Lid sinds

Zyban is troep eerste klas!

Eerste dag dat ik aan pillen begon was ik hyper en grote pupillen om me kop.
De 2de dag hetzelfde en in de nacht werd ik wakker en leek wel of ik strak stond van de drugs alles tintelde de wereld draaide en daarna gelijk gestopt met pillen.
Paar dagen later was ik weer het mannetje na dat uit lichaam was 2 dagen slecht van geweest.

Het is rommel begin er niet aan!

Heb jaar terug prostop laserbehandeling gegaan kost iets meer maar werkt veel beter en niet van die rare bijwerkingen!
En jaar later nog van roken af!

Geplaatst door KarinO op 25/11/2016 - 10:47

Lid sinds 25 nov 2016

7 jaar 9 maanden geleden gestopt

Ik ben begonnen met Zyban en na een week slikken gestopt met roken. Toen ook begonnen met 2 tabletten per dag. Ik had geen last van de Zyban. Na ongeveer 4 weken merkte ik dat ik het 2de pilletje vergat in te nemen. Ik heb toen besloten dat ik het dan ook wel zonder kan en dat is gelukt! Buiten de lichamelijke klachten die ik nog steeds heb, ben ik heel erg blij!

 

Geplaatst door Moon123 op 17/02/2015 - 00:20

Lid sinds 09 feb 2015

ik heb ook zyban gekregen al kon ik niet de 2 pillen nemen wegens alcohol.. vandaag voor t eerst gestopt en loop echt tegen

de muur... hel!! ik ga dan maar voor cold turkey en hoop nix aan te komen; gelukkig geef ik nix om eten.. hoe is iedereen deze dag eerste door gekomen?

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 09/02/2015 - 23:57

Lid sinds

ik ben nu aan mn derde dag 1 pil Zyban en  moest naar mn werk toe.. over de snelweg.. ik was zo stoned als een garnaal..

dat duurde tot van 10.30 uur tot 17.00 uur en toen landde ik weer een beetje.. het valt me tegen hoe ik me voel en rook meer dan ever.. is dat normaal??

 

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 18/01/2015 - 19:42

Lid sinds

Ik ben ook gestopt met roken dankzij zyban.ik rookte sinds mijn 14e. Met 2 stop pauzes tijdens mij zwangerschappen. 

Ik  had al gauw dat ik geen  zin meer had om te roken. Ik heb amper bijwerkingen gehad, heel soms kon ik moeilijk in slaap komen maar meestal ging het goed. Ik heb besloten om wel de complete behandeling af te maken, ik moet nog 2 dagen en  dan ben ik helemaal klaar!

Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb ik voel me zo bevrijd. Ik ben af van het gevoel dat ik de hele dag stink, mjjn tanden zijn schoner en gladder, ik merk dat mijn geld ook minder hard gaat. Dat gebruik ik ook om af en toe mezelf te verwennen en bovenal ik ben fit  ik hou van harlopen nu gaat het 10x beter, ik herstel heel snel. Kortom gewoon doen want je krijgt je leven terug.

Beter had ik mij niet kunnen wensen, nu nog volhouden, maar ik denk dat dit mij wel gaat lukken!

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 09/01/2015 - 22:33

Lid sinds

Ik ben met hulp van zyban gestopt met roken, maar vraag me af of je in een keer kan stoppen met zyban of dat je het moet afbouwen, heeft iemand hier een antwoord op??

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 09/01/2015 - 22:29

Lid sinds

Ik ben met hulp van zyban gestopt met roken, maar vraag me af of je in een keer kan stoppen met zyban of dat je het moet afbouwen, heeft iemand hier een antwoord op??

 

Reactie toevoegen