Ervaringen met E-sigaret

Heb jij de e-sigaret gebruikt als hulpmiddel om te stoppen met roken? Je ervaring is zeer waardevol voor anderen die overwegen om de e-sigaret in te zetten als middel om van het roken af te komen. Juist over de e-sigaret zijn zoveel verschillende meningen dat we ze hier graag verzamelen. Lees en discussieer ook mee op ons subforum over de e-sigaret.

Het is belangrijk je ervaringen te delen zodat anderen zich beter kunnen voorbereiden op het gebruik van de e-sigaret om van het roken af te komen. Positieve ervaringen en negatieve ervaringen zijn dus welkom! 

Reacties

Geplaatst door Juliarom89 (niet gecontroleerd) op 25/07/2021 - 09:24

Lid sinds

Stoppen is inderdaad niet gemakkelijk. De eerste keer stoppen zorgde ervoor dat ik 10 kilo aankwam. Tot ik de tweede keer iets geplander aan de slag ging. Ik zorge ervoor dat ik thuis enkel gezonde snacks had en nam elke dag netjes mijn supplementen in, van vitamine C tot een dagelijkse multivitamine en ook hielp het om mijn lichaam te detoxen met dit product https://www.flinndal.nl/detox/superfood-shakemix-detox Na maanden alle viezigheid eruit te hoesten en moeilijke dagen waarop ik hier en daar een cheatdag wilde inlassen, heb ik toch doorgezet en ben ik inmiddels 3 jaar gestopt. Iedereen kan dit, zolang je er mentaal klaar voor bent. 

afbeelding van kvw1978

Geplaatst door kvw1978 op 10/12/2019 - 18:58

Lid sinds 14 nov 2016

3 jaar 8 maanden geleden gestopt met Champix.

 

Hallo, ik heb 2 stoppogingen gedaan. 1 in 2016 en een x in feb 2018.. laatste keer met champix dat was helemaal niets. Adhoc stoppen is niet voor mij weggelegd. Daar tussendoor ook aspire e-smoker gebruikt. Dat was ook waardeloos. Leek wel of je door een rietje aan het zuigen was. 

Sinds april 2019 gebruik ik de just fog q16 en dat bevalt me prima. Ik rook nog een gewoon sigaretje daar waar ik zin heb maar ik merk dat laatste 2 maanden dat dat steeds minder wordt. Misschien nog eens een peukje in een week ofzo ipv per dag nog 1 peukje. Ik gebruik vampire vape e-liquid en dat bevalt me ook prima. Heb uiteindelijk wel gekozen voor fruitsmaken want sigarettensmaak is toch niet na te bootsen en bovendien niet eens lekker. Nu na een half jaar ben ik aan het mixen van 12 en 6 mg.

Ik heb besloten om het op mijn eigenwijze te doen met als doel uiteindelijk wel te stoppen maar op mijn tempo. Mocht het voor mij stranden op 3 mg zou ik daar ook tevreden mee zijn. Voor mij is het ook de gewoonte die ik dan gewoon mis. Misschien doe ik er nog jaren over. Ik krijg in iedergeval geen teer en andere rotzooi meer binnen. Het is misschien ook niet al te gezond maar mijn mening is wel dat het beter is.. zie wel. Geen druk.

Geplaatst door Marie de Jonge (niet gecontroleerd) op 23/04/2019 - 10:36

Lid sinds

Mijn ervaringen met een e-sigaret zijn erg goed. Ik heb jaren lang gerookt en wilde graag minderen. Een e-sigaret is voor mij een goede eerste stap geweest om te minderen en uiteindelijk te stoppen. 

https://damp-e.nl/justfog-q16-starterset

Geplaatst door EdenD (niet gecontroleerd) op 05/02/2019 - 13:14

Lid sinds

Goedendag.

Ik ben hier omdat ik wat te vertellen heb. Ik wil juist waarschuwen voor het gebruik van de elektronische sigaret. Sinds begin 2012 was ik begonnen met de elektronische sigaret. Daarvoor rookte ik halfzware shag. Ik ben vandaag gestopt, omdat ik al jaren sneller en erger agressief en geïrriteerd ben, vooral in het verkeer (op de fiets). Heb helaas pas sinds kort een sterk vermoeden dat dit door de elektronische sigaret komt. In de jaren daarvoor rookte ik altijd shag elke dag, van 19 jaar tm 22 jaar. In die tijd was ik nooit agressief. Sinds ik begon kwam het opeens, ik dacht jaren dat dit aan mijzelf lag. Ik heb al een paar keer eerder geprobeerd te stoppen met de elektronische sigaret, en elke keer dat ik een paar dagen niet dampte, voelde ik met iets rustiger, en kon ik me beter in houden/was ik minder snel geïrriteerd. Kan ik denk ik beter toch weer shag gaan roken. Dood gaan we toch allemaal, en ze kunnen wel zeuren over giftige dingen, maar conserveermiddelen zijn ook niet gezond, en buiten krijg je ook allerlei stoffen binnen die schadelijk zijn. En het is je eigen keuze en je eigen leven, dus doe wat je wil, en laat een ander maar praten.

Geplaatst door basvaassen op 07/01/2019 - 18:39

Lid sinds 07 jan 2019

Hallo,

Ik ben sinds 1 januari gestopt met roken. Na 6 jaar elke dag een pakje te hebben gerookt merkte ik dat ik fysiek minder capabel was en dat ik afhankelijk werd van mijn verslaving. S'ochtends binnen 10 minuten dat ik wakker was rookte ik al mijn eerste sigaret. Een vriend van mij had al een tijdje een elektrische sigaret. Hij gaf aan dat hij een stuk minder rookte omdat hij zijn nicotine kicks toch nog kon beheersen. Met dit in mijn achterhoofd heb ik op 1 januari mijn eerst vape gekocht. Het hele concept was voor mij nog een beetje onbekend dus ik heb bij de desbetreffende site (e-vapes.nl) al mijn vragen gesteld. Na een beetje rondkijken begreep ik het en was het tijd om te beginnen met vapen.

Zoals aangeraden ben ik begonnen op 12mg nicotine in mijn e-liquid en ben ik nu, 7 dagen later al gehalveerd naar 6 mg nicotine. Ondanks dat ik een normale sigaret toch heel erg verlang is het voor mij een oplossing wat ik vol kan houden.

Ik denk dat de kracht van een e-sigaret hem erin zit dat je het effect nabootst, je kan nog steeds dezelfde momentjes hebben (wachten op de trein, s'ochtends bij je koffie of na het avondeten) terwijl je een stuk minder ongezond rookt. 

Ik hoop dat ik andere hiermee kan motiveren om deze oplossing ook eens uit te proberen, aangezien het mij enorm heeft geholpen! 

 

Geplaatst door M-P (niet gecontroleerd) op 24/10/2018 - 23:25

Lid sinds

Hoi ik ben zelf net 2.5 week aan het vapen en ook cold turkey gestopt met de sigaret. Ja dampen met een mod en geen e-sig stick ;). Waarom dat verschil ik was als klein kind al maag patient met maagzuur. Nu het dampen met een mod geeft me meer voldoening maar ook op zijn tijd veel meer zuur oprispingen. de dagen dat je nog denkt ZO NU EERST een Peuk, dan grijp ik hard naar de vape en inhaaleer diep. Vaak in de avonds voel ik me maag en krijg het zuur en denk hmm dat is een groot minpunt zo kan ik geeneens een trek van me vape nemen.

Rennies die voor heen wel altijd werkte lijken niet te helpen. Maar ik heb een goede oplossing gevonden neem geen sigaret maar pak een grote Mok en vull hem met warme melk mag tegen de kook aan. zo nodig drink je der 2. Dat was altijd al een diy oplossing voor me als ik een maagzweer had en dat werkt super.

Dus laat je man niet ontmoedigen door wat zuur de smaak van teer is veel erger als hij dat niet meer geproeft heeft. Ja vapen heeft ook zijn minpuntjes.. maar zijn te overwinnen en altijd beter dan de minpunten van een sigaret. Succes en blijf lekker dampen

Geplaatst door elisabeth op 17/10/2018 - 17:16

Lid sinds 17 okt 2018

Wel de E-sig vond ik prettig roken en heel lekker. Probleem was dat ik steeds meer ging roken. Het kostte me een pak geld, want ik kocht alleen de e-liquid uit de apotheker, de andere daar was ik voordien eens hormonaal verstoord door geraakt, waardoor ik melk begon te geven (uit m'n borsten he :-) 
Van de apotheker liquid kreeg ik een nicotine intoxicatie en daardoor kreeg ik vreemde klachten, waarvan eczema op rare plaatsen en voedsel allergiën. Ik kon dan ineens geen gluten meer verdragen en moest op dieet. 
Ben alles gaan uitzoeken en het komt erop neer dat die liquid niet zo onschuldig is als beweerd wordt. Degene die ik rookte werd niet gemaakt van aardolie, varkensvet of iets soortgelijks, maar was op basis van zonnebloemolie. Op zich lijkt dit zeer onschuldig, maar in hoge dosis (en geloof me, ik rookte echt niet zoveel als de meesten, want de liquid was veel te duur, zo'n 7,5 eu voor 10 ml!) Soit... zonnebloemolie is omega 6 en een teveel aan deze vetstructuur kan je hormonen en ph-waarde van je bloed verstoren, met alle gevolgen vandien. Helaas ben ik gevoelig aan veel zaken, waarvan ook medicatie. E-liquid stoot mijn lichaam dus af.  
Wat heb ik gedaan? Ik ben er prompt mee gestopt en ben maar gewoon weer gaan shag roken :-) - intussen rook ik niet meer, maar zit nog in afkickfase, wel ben ik ontzettend gemotiveerd want heb ingezien dat roken een dwangneurose is en dat vind ik niet (meer) kunnen.

Geplaatst door Witteken op 07/05/2018 - 09:18

Lid sinds 07 mei 2018

11 maanden 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

Goeiemorgen,

Niet voor mezelf maar voor mijn man:

Hij kan perfect stoppen met roken via de e-sigaret, maar heeft aanhoudend zure oprispingen van die vloeistof. Aangezien ik nu cold-turkey gestopt ben met roken, zou het fijn zijn als hij dit ook doet.

Hij zei me dat hij ook wil stoppen via de e-sigaret, als ik een oplossing vind voor het zuur.

Daarom, iemand raad voor mij? :-)

Dank je!

Witteken

afbeelding van Roos39

Geplaatst door Roos39 op 19/04/2018 - 23:11

Lid sinds 03 feb 2012

3 jaar 6 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Ook ik heb een goede ervaring met de e-sigaret!

In mijn leven al alle hulpmiddelen gebruikt die je maar kan verzinnen, nu sinds 12 dagen aan het dampen, nog wel 12 mg nicotine, maar die wil ik gaan afbouwen, nu eerst nog aan het idee wennen nooit meer een sigaretje op te steken, maar dat lukt mij zeker wel.

Echt een aanrader de e-sigaret!

Geplaatst door Knuffelkees (niet gecontroleerd) op 17/04/2018 - 02:59

Lid sinds

Hallo collega-stopper,

Wat knap van je dat je er zo over denkt. Super veel respect. Ik deel je gedachte en ben inmiddels sinds bijna 7 maanden volledig overgestapt op dampen. Heb ook gewoon een vloeistof met tabakssmaak en dat bevalt me nog steeds goed. In mijn vak roken er meer wel dan niet, dus soms is het nog steeds een uitdaging om demonstratief gewoon mijn pijpje te pakken en nóóit meer een sigaret mee te roken. Maar we houden stug vol.

Bij mij helpt de nicotine in de vloeistof (6 mg) mijn stoelgang 's morgens op gang in combinatie met een kop kruidenthee. Soms lukt het ook zonder te dampen. Ik heb een prikkelbare darm, dus een goeie stoelgang is niet altijd vanzelfsprekend. Maar een goede balans in de inname van vocht (warm! Bijvoorbeeld een kop thee, dus) en vezels helpen bij mij echt.

Je opgeblazen gevoel raak je echt weer kwijt. Zet 'm op!

Reactie toevoegen