Ervaringen met E-sigaret

Heb jij de e-sigaret gebruikt als hulpmiddel om te stoppen met roken? Je ervaring is zeer waardevol voor anderen die overwegen om de e-sigaret in te zetten als middel om van het roken af te komen. Juist over de e-sigaret zijn zoveel verschillende meningen dat we ze hier graag verzamelen. Lees en discussieer ook mee op ons subforum over de e-sigaret.

Het is belangrijk je ervaringen te delen zodat anderen zich beter kunnen voorbereiden op het gebruik van de e-sigaret om van het roken af te komen. Positieve ervaringen en negatieve ervaringen zijn dus welkom! 

Reacties

Geplaatst door elisabeth op 17/10/2018 - 17:16

Lid sinds 17 okt 2018

Wel de E-sig vond ik prettig roken en heel lekker. Probleem was dat ik steeds meer ging roken. Het kostte me een pak geld, want ik kocht alleen de e-liquid uit de apotheker, de andere daar was ik voordien eens hormonaal verstoord door geraakt, waardoor ik melk begon te geven (uit m'n borsten he :-) 
Van de apotheker liquid kreeg ik een nicotine intoxicatie en daardoor kreeg ik vreemde klachten, waarvan eczema op rare plaatsen en voedsel allergiën. Ik kon dan ineens geen gluten meer verdragen en moest op dieet. 
Ben alles gaan uitzoeken en het komt erop neer dat die liquid niet zo onschuldig is als beweerd wordt. Degene die ik rookte werd niet gemaakt van aardolie, varkensvet of iets soortgelijks, maar was op basis van zonnebloemolie. Op zich lijkt dit zeer onschuldig, maar in hoge dosis (en geloof me, ik rookte echt niet zoveel als de meesten, want de liquid was veel te duur, zo'n 7,5 eu voor 10 ml!) Soit... zonnebloemolie is omega 6 en een teveel aan deze vetstructuur kan je hormonen en ph-waarde van je bloed verstoren, met alle gevolgen vandien. Helaas ben ik gevoelig aan veel zaken, waarvan ook medicatie. E-liquid stoot mijn lichaam dus af.  
Wat heb ik gedaan? Ik ben er prompt mee gestopt en ben maar gewoon weer gaan shag roken :-) - intussen rook ik niet meer, maar zit nog in afkickfase, wel ben ik ontzettend gemotiveerd want heb ingezien dat roken een dwangneurose is en dat vind ik niet (meer) kunnen.

Geplaatst door Witteken op 07/05/2018 - 09:18

Lid sinds 07 mei 2018

5 maanden 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Goeiemorgen,

Niet voor mezelf maar voor mijn man:

Hij kan perfect stoppen met roken via de e-sigaret, maar heeft aanhoudend zure oprispingen van die vloeistof. Aangezien ik nu cold-turkey gestopt ben met roken, zou het fijn zijn als hij dit ook doet.

Hij zei me dat hij ook wil stoppen via de e-sigaret, als ik een oplossing vind voor het zuur.

Daarom, iemand raad voor mij? :-)

Dank je!

Witteken

Geplaatst door Roos39 op 19/04/2018 - 23:11

Lid sinds 03 feb 2012

6 maanden 1 week geleden gestopt met E-sigaret.

Ook ik heb een goede ervaring met de e-sigaret!

In mijn leven al alle hulpmiddelen gebruikt die je maar kan verzinnen, nu sinds 12 dagen aan het dampen, nog wel 12 mg nicotine, maar die wil ik gaan afbouwen, nu eerst nog aan het idee wennen nooit meer een sigaretje op te steken, maar dat lukt mij zeker wel.

Echt een aanrader de e-sigaret!

Geplaatst door Knuffelkees (niet gecontroleerd) op 17/04/2018 - 02:59

Lid sinds

Hallo collega-stopper,

Wat knap van je dat je er zo over denkt. Super veel respect. Ik deel je gedachte en ben inmiddels sinds bijna 7 maanden volledig overgestapt op dampen. Heb ook gewoon een vloeistof met tabakssmaak en dat bevalt me nog steeds goed. In mijn vak roken er meer wel dan niet, dus soms is het nog steeds een uitdaging om demonstratief gewoon mijn pijpje te pakken en nóóit meer een sigaret mee te roken. Maar we houden stug vol.

Bij mij helpt de nicotine in de vloeistof (6 mg) mijn stoelgang 's morgens op gang in combinatie met een kop kruidenthee. Soms lukt het ook zonder te dampen. Ik heb een prikkelbare darm, dus een goeie stoelgang is niet altijd vanzelfsprekend. Maar een goede balans in de inname van vocht (warm! Bijvoorbeeld een kop thee, dus) en vezels helpen bij mij echt.

Je opgeblazen gevoel raak je echt weer kwijt. Zet 'm op!

Geplaatst door een tevreden ex... (niet gecontroleerd) op 09/01/2018 - 15:21

Lid sinds

Ben 44 jaar en na +/-25 jaren te hebben gerookt ben ik nu 17(!) maanden volledig gestopt met roken mbv de e-sigaret.

In de laatste jaren zat ik toch echt op 1,5 pakje per dag. Als je dan 'smorgens op het werkt komt tegen 8:30 en je hebt al een stuk of 5 a 6 peuken achter je kiezen, dan weet je dat de kans dat de man met de bijl een keer zal langskomen redelijk aanwezig is. In voorgaande jaren verschillende pogingen ondernomen (pleisters, cold, proza, kaugum, acupunctuur en ook e-sigaret toe deze net bekend werd) waarmee de maximale stoptijd 14dagen bedroeg(!). Na een eerder mislukte poging was mijn aanvalsplan nu anders. Namelijk heeeeeel langzaam de nicotine afbouwen en niet denken hoeveel heb ik nu aan mijn pijpje gehangen vandaag (opname van nicotine gaat langzaam dus wees niet bang dat je teveel nicotine binnen krijgt)

Mijn doel was: stoppen met roken, e-sigaret als middel zien en niet als uiteindelijke vervanger!

Tips:
-Zoek een e-sigaret uit die het gevoel van roken nabootst...dus inderdaad zo'n sigaret waar je redelijk aan moet trekken!
-Het mengsel van Nicotine heb ik als nodig zelf gemengd met een spuitje wat je bij de apotheek kunt krijgen. Hiermee kun je redelijk nauwkeurig het mengsel maken van elk gewenste aantal mg nicotine per ml!
-bijv: een deel 3mg/ml met een deel 0mg/ml levert gemengd een mengsel van 1,5mg nicotine op!
of een deel 3mg/ml met twee delen 0mg/ml levert gemengd een mengsel van 1mg/ml nicotine op :D
-de terugval van 9mg/ml naar 6mg/ml nictone zoals de flesjes standaard worden verkocht was voor mij een te groot verschil om het niet roken zonder problemen vol te houden. Bij een overstap kreeg ik dan weer dat gevecht(!) dat ik juist niet wilde, omdat het er bij mij voor zorgde dat ik weer ging roken!
-In het begin zul je merken dat je veelvuldig aan de e-sigaret "hangt" maar bedenk dat er slechts 24uur op een dag zijn, waarvan je x uren werkt en x uren slaapt. Als je langzaam en gecontroleerd het aantal mg/ml naar beneden brengt komt er een moment dat je hoe dan ook minder nicotine gaat binnen krijgen zonder dat je het door hebt! Hiermee hoef je die afkickstrijd niet (nauwelijks) te voeren. Immers in de tijd dat ik rookte rookte ik ook niet elke dag evenveel sigaretten en had ik daar dan last van...? nee niet echt! :D Kortom de gewenning aan nicotine verloopt met veel minder hobbels!
-als je de mg/ml nicotine naar benden brengt merk je dat de rook beleving langzaam anders wordt (de "hit" in de keel wordt anders/verdwijnt) dat is waarom ik langzaam de nicotine afbouwde. Ik merk de andere rookbeleving nauwelijks op...en dat kleine verschil daar wende ik dan weer heel snel aan!
-bij een mengsel van 0.125mg/ml nicotine kun je je afvragen of dat nog wel nut heeft....lichamelijk wellicht niet maar persoonlijk heb ik hier een paar weken op "gehangen" omdat ik maar niet zonder nicotine durfde ivm een eventuele terugval!
-later al een geruime tijd op 0mg/ml kwam er ineens een moment dat ik dacht goh...vandaag de sigaret nog niet aangeraakt.
-Er komt een moment dat je de hit niet meer nodig hebt....de smaak daar wen je aan en dat ging bij mij vanzelf goed. Er komt ook een moment dat je denkt waarom trek ik nog aan dat pijpje...ik proef iets...maar voel geen hit waarom... dat was bij mij het moment dat ik merkte dat ik nauwelijks meer naar de e-sigaret greep.
-nog later merk je dat je de e-sigaret alleen nog maar gebruikt om de gewoonte... of dat ene kleine momentje dat opeens zacht opborrelt. Dan een paar trejes aan de e-sigaret en het momentje is meteen de kop ingedrukt door de "rook"-handeling uit te voeren (is bij mij schijnbaar alleen het ergens aan trekken,inademen en rook uitblazen, spelen met de rook....tja hoe moet je dat noemen...haha).
-Probeer tijdens de stoppoging echt geen sigaret meer op te steken!! niet een! wwarom?! omdat je jezelf dan in eenkeer een echt shot nicotine toedient waarmee het afbouwen voor mijn gevoel helemaal voor niets is!! Het gaat er juist om dat je langzaam en geleidelijk afbouwd!

Al met al kan ik nu na 17 maanden rustig melden dat ik een niet roker ben geworden. Ik denk zo af en toe aan het roken van toen, merk ook dat dat steeds minder en minder wordt, heb de e-sigaret niet meer echt nodig. Heel af en toe trek er wel nog eens aan, Ik laat hem soms dagen thuis liggen omdat ik er eenvoudig weg niet meer aan denk....eenmaal onderweg denk ik "ahja....vergeten..." Nah dan is het ook goed :D. Als iemand rookt kan ik dat goed hebben en voel geen enkele behoefte om een peuk op te steken!

Tijdens mijn stoppoging heb ik eerlijk gezegd nauwelijks moeilijke momenten gehad! Het is me gelukt zonder al te veel problemen! een eigenlijk waren de afkick symptomen nihiel :D Ik zeg altijd als ik het kan....kan iedereen het! Maar pas op he!! het gaat zeker niet vanzelf, je zult er echt iets voor moeten doen!

Mijn aanvalsplan was als volgt:
Ik heb altijd Kent gerookt dus het nicotine gewennings niveau zou laag moeten zijn...als je Marlboro rookt dan zou ik hoger instappen (bijv. 12mg/ml en wellicht met iets grotere stapjes afbouwen, je voelt dat het beste zelf aan denk ik. Heb je teveel problemen dan weet je dat de stap voor jou net iets te groot was...blijf dan even hangen of verklein de stap per direct!). Het principe van afbouw blijft echter gelijk aan onderstaande schema

eerste week 6mg/ml
tweede week 5mg/ml
derde week 4mg/ml
vierde week 3mg/ml

vijfde week 2mg/ml
zesde week 1mg/ml
zevende week 0.5mg/ml
achtste week 0.25mg/ml

negende week 0.125mg/ml
tiende week 0.06mg/ml
elfde week 0mg/ml

(voor ieder een ander schema zou ik zeggen...doe waar je je veilig en goed bij voelt!)

Ik heb op het laatste enkele weken gedubbeld. Net hoe het voor mij goed en veilig voelde!! maar denk toch echt dat ik na 4 maanden op 0mg/ml zat!

Ik hoop dat bovenstaande jullie kan helpen!

Ik zeg lang leven de e-sigaret...it saved me! Zonder e-sigaret was ik nu waarschijnlijk nog steeds een roker!

Veel succes!!

Geplaatst door Cobie op 03/01/2018 - 18:43

Lid sinds 10 sep 2010

Bah...wat een negatieve reactie op iemand die gewoon aan het stoppen is

Geplaatst door Ted op 09/12/2017 - 22:59

Lid sinds 16 okt 2017

Even reageren:

  • Als dat zo gemakkelijk was, het knopje in je hoofd omzetten, dan zou dit forum niet bestaan
  • De belastingdienst, daar gaat het hier gelukkig al helemaal niet over
  • Een borrel ga ik zometeen drinken :-)

De overstap van roken naar dampen was voor mij niet zo lastig, dat heeft me weinig moeite gekost. Minderen met nicotine lukt ook goed maar afbouwen naar 0% dat zal nog wel even duren. In vergelijking met roken voelt dampen minder ongezond. Gezond durf ik het niet te noemen omdat longen erop gebouwd zijn om lucht in te ademen, een mengsel van stikstof en zuurstof en geen mengsel van verdampte olie met nicotine en eventuele smaakstoffen. Ik ben er wel gelukkig mee dat mijn longen minder last hebben van verdampte olie vergeleken met sigarettenrook. Daarom vind ik dampen een goed alternatief voor roken en mogelijk ooit ook een geschikt hulpmiddel om van mijn nicotineverslaving af te komen. Dan heb ik het nog niet over de gewoonte, dat schijnt ook een hardnekkige verslaving te zijn. Of is dat ook even een knop die omgezet moet worden?

Geplaatst door anoniempje (niet gecontroleerd) op 09/12/2017 - 18:22

Lid sinds

Dag FS, zie je nou wat ervan komt als je met een flinke borrel op gaat zitten posten op een forum? Het gaat van links naar rechts en eigenlijk nergens over. Dat je verkeerd gestopt bent met een e-sig (hoewel wel succesvol gestopt) maar je verteld meteen dat je eigenlijk een knopje in je hoofd om had moeten draaien. Ok. 

Fijn, maar wat moet een ander met die info? Dan nog een rant tegen de belastingdienst en en het verzoek je een berichtje te sturen als je meer info wil. 

Nou, ik wil! Waar gaat dit nu over, de belasting, wel of niet een e-sig (alleen voor jou wel, of toch die knop om...) waarom heb jij niet gewoon die knop omgedraaid en wat is je punt.

Succes hoef je niet te schreeuwen, gewoon succes is ruim voldoende.

Komop met die extra info ik vind het retespannend wat je nog meer te melden hebt. Ik heb ook tips voor jou want man man wat heb je moeilijk zitten doen met die liquids. Dat kan stukken simpeler en goedkoper. 

Wat maakte dat je om half 3 op vrijdagnacht achter je pc kroop en dit relaas hierboven afstak, wat ging er door je heen dat wil ik weten. Gestopt met roken ben ik allang en van die e-sig ben ik ook allang af. Heb ik weleens verteld. Heel rustig en als tip dat het voor mij uitstekend werkte. Ik ga ervanuit dat de mensen het zelf wel snappen verder maar toch wil ik extra info. Een mens is nooit te oud om te leren tenslotte. Kom op en typ nog wat nuttige info. Ik hou daarvan, dankjewel alvast.

Geplaatst door FS (niet gecontroleerd) op 09/12/2017 - 02:26

Lid sinds

De e-sigaret is bij uitstek een geschikt middel om te stoppen met roken.

Zoals de meeste van u (rokers!) zullen beamen is het stoppen met roken juist zo moeilijk omdat we de gewoonte niet willen en kunnen opgeven om een sigaret te pakken.

Mijn ervaring: na 43 jaar roken heb ik een e-sigaret gekocht, een liquid met 12 mg nicotine (fruitsmaakje) en een liquid met 0 mg. nicotine. Na een half flesje (ca. 5 ml) op gedampt te hebben van 12 mg, overgestapt op 0 mg. Het gekke was dat ik totaal geen last had van de ontwenning van nicotine. Na 1 week damte ik alleen nog 0 mg. nicotine. Na ca 7 maanden had ik zelfs geen behoefte meer aan de gewoonte om mijn e-sigaret te pakken. Ben nu 1,5 jaar verder en heb geen sigaret (gewoon of electrisch) meer aangeraakt.

Heb ook geen last van mensen die wel roken. Vind dat ieder dat zelf moet weten. Weet wel dat alles sterk overdreven wordt. De e-sigaret zou zogenaamd slecht zijn?? Dat zijn verhalen om ervoor te zorgen dat u juist lekker door blijft roken. Dat levert namelijk ontzettend veel belastinggeld op. Als u echter straks masaal overgestapt bent op de e-sigaret, dan zorgt onze "blauwe enveloppen vriend" er wel voor dat op dit soort roken heeeeel veel belasting komt om het weer te compenseren. En.....als we hier weer van af zijn, dan volgt er wel een ander belastinkje hoor...

Enfin, de beste methode om te stoppen? Dat is het knopje in het hoofd omzetten. De motivatie om te stoppen moet er zijn, anders kan je het wel vergeten....Het heeft geen zin om iedere dag een sigaret minder te nemen. Dat is jezelf in de maling nemen. Geloof me.....de "gewoonte om te roken" is de verslaving, de nicotine ben je binnen een paar dagen ontwent!

Wil je de gewoonte afbouwen, neem dan een e-sigaret. Na 2 of 3 dagen ben je daar aan gewend en dan gaat het stoppen vanzelf wel......SUCCES!!!

Als je extra info wil? Stuur me een berichtje.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 29/11/2017 - 16:01

Lid sinds

Ik ben 2 maanden geleden begonnen met een e smoker met het idee deze te gebruiken naar de gewone sigaret. Ik heb echter sinds ik ben begonnen met de e smoker geen sigaretten meer gerookt. Begonnen met nicotinegehalte van 12 mg en na 3 weken overgestapt naar 6 mg. Als mijn voorraad op is ga ik naar 3 mg. Ik hoop over maand of 3 helemaal gestopt te zijn. Ik ben dus positief. Mijn reuk is verbeterd net als mijn uithoudingsvermogen.

Reactie toevoegen