Help!

Ben jij net gestopt of wil je graag snel stoppen met roken dan helpen wij graag om je de juiste ondersteuning te bieden. Dan kan op verschillende manieren. Je kiest zelf de methode die het beste bij je past :

Stoppen met roken doe je niet alleen!

Stoppen met roken is al moeilijk genoeg. Doe het daarom niet alleen, maar stop samen met anderen. Elke maand start er een nieuwe maandclub op deze website met mensen die allemaal in die maand gestopt zijn. De gedachte erachter is dat je niet alleen stop maar dat je dat samen met anderen doet. De slaginskans wordt vele malen groter als je samen met anderen stopt.  

Samen is stoppen zoveel makkelijker! Bekijk onze maandclubs of registreer je om mee te kunnen praten.

Hulp van een expert

Bij het stoppen met roken kan hulp van een expert welkom zijn. Er zijn zoveel methoden en manieren om er vanaf te komen maar hoe kies je nou de methode die het best bij je past. Met goede hulp wordt de kans om van het roken af te komen vele malen groter.

De stichting Stop Bewust helpt mensen door informatie te geven over de verschillende hulpmiddelen, methoden of vormen van begeleiding. Ze willen een houvast zijn voor rokers die nou eindelijk voorgoed de sigaret willen doven. Kom in contact met 1 van de mederwerkers door op de rode knop te drukken.

Hulp van anderen die ook willen stoppen of net gestopt zijn

Grote kracht van deze website is ons forum. Daar zijn dagelijks veel bezoekers met allemaal hetzelfde doel, namelijk stoppen met roken. De hulp van lotgenoten kan zo ontzettend waardevol zijn. Even je ei kwijt bij iemand die uit ervaring weet wat je mee maakt. Ook worden er dagelijks tips en adviezen gedeeld, of gewoon lekker gekletst als afleiding om niet weer te gaan roken. Samen is stoppen zoveel makkelijker! Ga direct naar het forum en stel je gelijk even voor.

Welke methode past bij mij?

Er zijn zoveel manieren om te stoppen met roken. Allen zeggen ze voor zichzelf de bewezen methode te zijn om definitief te stoppen met roken. Volgens Ikstop ligt dit een stuk genuanceerder en ligt het helemaal aan de persoon welke methode voor hem of haar de beste manier is om te stoppen met roken. Wij hebben een overzicht gemaakt van alle methoden en deze stuk voor stuk beschreven. Ook verzamelen we de ervaringen van mensen met een bepaalde methode. Dit kan je een goed beeld geven van wat je te wachten staat. 

Stoppen met hulp van Nicotinevervangers

Weet jij al dat je het liefst wilt stoppen met roken door nicotinevervangers te gebruiken? Wij geven je alle info die je nodig hebt over nicotinepleisters, nicotinekauwgom, de Nicorette mondspray, Nicotinell of de Nicorette inhaler. Ook de E-sigaret kunnen we noemen onder nicotine vervangend middel en kan ook helpen om te stoppen met roken.

Stoppen door gebruik te maken van een geneesmiddel

De huisarts kan ook helpen om een eerste stap te zetten om voorgoed te stoppen met roken. Hij of zij kan je verschillende middelen voorschrijven die kunnen helpen om het verlangen naar een sigaret sterk te verminderen. Voorbeelden zijn Champix, Tabex, Detabaq of Zyban.

Reactie toevoegen