Informatie over Tabex

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 05/05/2017 - 17:13

Lid sinds 02 mei 2015

Misschien een idee om dit topic aan te vullen als je interessante onderzoeken of artikelen vindt over Tabex? Hier in elk geval een begin:

http://www.stoprokenvandaag.nl/stop-met-roken/tabex-cytisine-helpt-effectief-en-snel-stoppen-met-roken/

met links naar onderzoek, waaronder een artikel uit het Ned. Tijdschrift voor de geneeskunde, dat ik hieronder niet durf te plakken, vanwege het auteursrecht. Ik heb het betaald wel gelezen, in het kort de resultaten:
In een placebostudie kregen 740 mensen kregen 25 dagen Tabex of een placebo, zonder uitgebreide begeleiding. Na 12 maanden was 8,4% van de Tabex- en 2,4% van de placebogroep succesvol gestopt. In de Tabexgroep kwamen wel meer maag-darmbijwerkingen voor dan in de placebogroep 13,8% tegen 8,1%.
Opmerking: fabrikant Sopharma werkte mee aan het onderzoek door de pillen te verstrekken en de groepen samen te stellen, maar het is zo te lezen wel wetenschappelijk aangepakt: de koolmonoxidegehaltes in de adem werden gemeten.
De schrijver van het artikel merkt op dat het slagingspercentage waarschijnlijk flink omhoog kan als er ook andere methoden, bv. gedragstherapie, wordt toegepast, en als Tabex over langere tijd wordt ingenomen (dit was maar 25 dagen). 

Reactie toevoegen