Klachten waar ik mijn vingers niet achter krijg

Geplaatst door Keesmod op 27/10/2017 - 15:13

Lid sinds 27 okt 2017

Beste Allemaal,

Ruim zes maanden geleden ben ik, na ongeveer 45 jaar roken (uiteindelijk één pakje shag van 50 gram per twee dagen), overgestapt op een e-sigaret met de bekende 95% gezondheidswinst. Mijn plan was om niet alleen te stoppen met roken maar aansluitend ook te stoppen met die e-sigaret (100% gezondheidswinst). Om dat te halen heb ik mijzelf haalbare doelen gesteld.

Ik heb met mijzelf een afbouw scenario van zes maanden afgesproken waarbij ik zou beginnen met een e-liquid met 12 mg/ml nicotine en dat dan stap voor stap afbouwen naar uiteindelijk nul mg/ml nicotine. Ik kan jullie vertellen dat ik inmiddels bijna twee maanden op die nul mg/ml zit. Had ik in het begin ongeveer één flesje van 10 ml per twee dagen nodig, nu zit ik op ongeveer één flesje van 10 ml per week of zelfs per 10 dagen.

Ben in alle eerlijkheid erg blij en zelf trots dat het mij aan het lukken is. Ik hoop per 01-01-2018 ook met de e-sigaret klaar te zijn.

Echter, ik ervaar de hele tijd in mijn lijf allerhande klachten waar ik mijn vingers niet achter krijg. De huisarts, de neuroloog, de internist helaas ook niet.

De klachten begonnen met een fikse aanval van draaiduizeligheid. De hele wereld draaide opeens om mij heen. Huisarts gaf aan dat die draaiduizeligheid zonder aanwijsbare reden zomaar kan optreden, een paar dagen zou duren, er niks aan te doen was, en dat ik het dus maar even moest uitzingen want het zou na ongeveer vier dagen vanzelf weer overgaan. Daar kreeg zij dus gelijk in maar ik bleef wel heel erg vermoeid.

Nu ben ik dus de hele dag onvoorstelbaar moe, maar slaap het er niet uit.

De neuroloog heeft mij alle kanten opgerold en toen kwam die draaiduizeligheid toch weer eventjes terug.

Ik voel kriebel aan sommige zenuwuiteinden en heb hier en daar kleine rode vlekjes op mijn huid alsof ik een soort van gordelroos heb.

Heb met enige regelmaat, haast dagelijks,  flinke hoofdpijn.

Heb wat coördinatieproblemen in bewegen.

Mijn hoofd voelt aan alsof ik een flinke voorhoofdholte ontsteking heb.

Mijn neus voelt heel schraal en branderig aan.

’s Morgens krijg ik mijn ogen bijna niet open i.v.m. “zandjes” tussen mijn oogleden.

Heb ontstekingen in mijn mond.

 

Geen van de medici is in staat mij te vertellen wat er mis is. Alle testen en onderzoek wijzen uit dat ik kerngezond ben. Zelfs de gemaakte Thorax foto’s zien er perfect uit (heel blij hierover, dat wel). Rest mij nu nog de KNO arts en eventueel een scan van mijn hoofd maar ik merk aan alles dat de huisarts er klaar mee is en het eigenlijk over de psychosomatische boeg wil gooien. Ik verzet mij tegen dat laatste.

Graag hoor ik van jullie of bovenstaande (deels) herkend wordt. Alle advies is daarbij welkom.

 

https://www.duizeligheidscentrum.nl/Duizeligheidscentrum/Aandoening/Aandoening-BPPD-kortdurende-bewegingsafhankelijke-duizeligheid.html

 

Reactie toevoegen